![]() |
|
|
#226 (İleti Bağlantısı) |
|
Bozkurt
|
balbal beg benim sorumada cevap verebilirseniz cok sevinirim.
esenlikler |
|
|
|
|
|
#227 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Lütfen bana yardımcı olun
Değerli Otağ Yöneticim,
Ankara'lıyım.Mamak ilçesine bağlı Araplar Köyü benim köyüm.(Şu an mahalle olarak geçiyor).Lakin bu köyün kesinlikle araplıkla veya araplarla bir ilgisinin olmadığını yaptığım araştırmalar sonucu doğruladım .Doğup büyüdüğüm yer bu köye bitişik olan Ankara'nın bir banliyosu Üreğil.Ayrıca yine yakınımızda birde Üreğil Köyü var.Köy halkı arasında yaptığım incelemeler sonucunda bir sonuca varamadım.Çeşitli kaynaklardan yaptığım incelemelerdende (prof. dr. Faruk Sümer-Oğuzlar) yine bir bilgiye ulaşamadım.Lütfen bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. |
|
|
|
|
|
#228 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Benim baba tarafı ankara-çubuk'lu.
babam inaloğulları adında bir boydan geldiğimizi söylemişti. sülalemiz daha 1600lü yıllarda alevi imiş.yavuz sultan selim zamanında baskılar nedeniyle sunni olmuşuz. şimdi benim soyum türkmüdür? esenlikler |
|
|
|
|
|
#229 (İleti Bağlantısı) |
|
Kemal'in Askeri
|
Kandaşlarım,
Bizim soyumuz uzun süre Orta Asya'da kalmış.11.-12. yüzyılda Kafkasya üzerinden Erzurum'a yerleşmiş ve o zamandan beride Erzurum'da.Dedeme sorduğumda Kara ile başlayan bir Türk boyundan olduğumuzu söylüyor diğerini tam hatırlamıyor.Bu konuda yardımcı olur musunuz,hangi boydan olabilirim? |
|
|
|
|
|
#230 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
ZATEN ÇOĞU KÖY ADLARI SONRADAN UYDURULMUŞTUR.O KONUDA İÇİN RAHAT OLSUN.
|
|
|
|
|
|
#231 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
arkadaşlar bende bozulus türkmenleri hakkında bilgi almak istiyorum ama kaynak yok yardımcı olursanız sevinirim
|
|
|
|
|
|
#232 (İleti Bağlantısı) |
|
Yüzü Asık
|
Biz ne desek boş sayın Baykoca. Balbal bey otağa gelirse ve iletinizi görüse o yardımcı olabilir.
|
|
|
#233 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ankara'nın Mamak İlçesi'nin beş tane köyü var: İmrahor, Karaağaç, Araplar, Üreğil ve Kayaş... Gerçi bunlar köy olmaktan çıktı, mahalle oldu. Araplar Köyü de artık Araplar Mahallesi diye geçiyor.
Bu köylerin tümü Yıldırım Bayezid zamanında Ahîler tarafından kurulmuştur. O dönemde Ahî Evran dergâhı mensuplarının tamamı Türk idi, yani Araplar Köyü de Türk köyüdür. Köyün adının ne olduğu önemli değil, vaktiyle birisi kendi kafasına göre böyle bir ad koymuştur. |
|
|
|
|
|
#234 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
1588'de Boz-Ulus ileri gelenlerine ve bunlardan Avşarların başında bulunan Cihan Şah Kethüda'ya gönderilen bir hükümde, şakilik yapan eski Deyr ve Rahbe beyi Abdurrahman'a kanılmaması ve onun yakalanması için gayret gösterilmesi istenmektedir. Bu ifadeden Avşarların Boz-Ulus içinde ve bölgede etkin bir konumda oldukları anlaşılıyor. Avşarların asıl Boz-Ulus içindeki varlığı zayıftı. Nüfusun büyük ço-ğunluğu Dulkadırlı grubundaydı. Üstelik Avşarlar, ana boy adını taşıyanların yanında çeşitli obalar tarafından da temsil edilmiştir |
|
|
|
|
|
|
#235 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#236 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Daha otağa gelir gelmez kendi kafanıza göre ırktaşlarımızın boyunu tayin etmişsin ama yazdığın bilgilerin %99'u yanlış. Üyeliğin iptal edilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#237 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irktaşlarım benim ailemin anne tarafı bulgaristan macırıymış...
babam ise aksaray'ın sultanhanı köyünden sultanhanı köyü selçuklular tarafından kurulmuştur sizce boyum nedir? NOT: ela gözlüyüm beyaz tenliyim (ten olarak anneme çekmişim) saç rengim sarımsı kumral uzun boyluyum (1.75 ,1,80 arası) kafa biçimim yuvarlak uzun. Arka tarafım düzdür hafif çıkıntı vardır fizik olarak atletik ve güçlüyüm..
|
|
|
|
#238 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kandaşlarım ben Ankara ya bağlı Pursaklar beldesindenim.
Benim soyum hakkında bir fikri olan var mı? |
|
|
|
|
|
#239 (İleti Bağlantısı) |
|
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır
|
benim dedemin babası bosna-hersekten buraya göçmüş..dedemin annesi 95 yaşında vefat etti ve bana sürekli o dönemde neler yaşadıgını anlatırdı savaş yüzünden manisa ya kadar gelmişler..benim soyum hakkında yorum yapıcak ırkdaşlarıma şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#240 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sayın Kandaşlarım ordu mesudiye ve erzincan iliç hangi boy oldugunu ögrenebilirmiyim..
Saygılarımla Esenlikler |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|