![]() |
|
|
#241 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Oğuzların Bozok kolundan Günhan'a bağlı Bayat boyundanım. Bu boyun genel olarak yerleşim yerleri konusunda bilgisi olan var mı?
|
|
|
|
|
|
#242 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bugün hâlâ Kahramanmaraş'ta, o günlerden kalan bol miktarda Türkmen olarak yaşamaktayız. |
|
|
|
|
|
|
#243 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#244 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Benim babam bayat boyu, annemse avşar boyundan. Dulkadiroğulları Beyliğindeniz. Yavuz Sultan Selim döneminde atalarım Kahramanmaraş'tan ayrılmak istemeyince isyan çıkarmışlar. Safkan Türkmen olduğumuz için zorunlu göçe zorlanmışlar. Orta Anadolu'da birçok bayat boyunu bulabilirsiniz. Ben konuşma tarzı ve geleneklerinden anlayınca sorduğum zaman Kahramanmaraş'tan geldiklerini öğreniyorum. Benim soyumda Niğde-Bor ve Konya-Ereğli'ye yerleştirilmiş. Annemin soyu bekdik olarak bilinir. Dulkadiroğulları içinde avşar boyundanmış. Bende bir kaynakta Orta Asya'dan göç ettikten sonra Halep'e ordanda Kahramanmaraş'a geldiğimizi okumuştum. Benim bildiklerimde bunlarla sınırlı. Dulkadiroğlları hakkında tavsiye edebileceğiniz kaynak varsa sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#245 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Kahramanmaraş'ta kalan akrabalarınız var mıdır acaba? |
|
|
|
|
|
|
#246 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Buğra Şad soydaşım ne mutlu bana. Akraba olarak sizler varsınız ya. Bir yakınım üşenmemiş Kahramanmaraş'ta Türkmen soydaşlarımızla tanışmaya gitmiş. Ellerinden gelen Türk misafirperverliğini göstermişler. Yapılan işkenceyi görünki Konya-Ereğli'de sazlıklar çoktur. Sürgün yeri öyle bir tespit edilmiş ki atalarım sivrisinekler yüzünden ölüme terkedilmiş.
|
|
|
|
|
|
#247 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Maalesef GULER TURK soydaşım Osmanlı'nın Türkmenlere yaptığı zulmün haddi hesabı yoktur. Anadolu Türkmenleri de Osmanlı'nın uyguladığı politikalar yüzünden çok dağınık vaziyettedir. Niğde - Bor'a kadar gitmiş demek ki akrabalarımız. Kahramanmaraş'a gelen akrabalarımıza yakınlık gösterilmesi ise Türk misafirperverliğinin gereğidir. Eminim bizim taraftan biri kalkıp Bor'a gelse aynı misafirperverlikle karşılanacaktır.
Peki Kahramanmaraş'ta tanıdığınız çıktı mı? |
|
|
|
|
|
#248 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Buğra Şad soydaşım. Ben Osmanlı'nın ne yaptığını bilemedim. Bu da soyumuzu bir bütün halinde araştırmamızı zorluyor. Kahramanmaraşlı gelinimiz var onlarda Karaman'dan gitme. Köşe kapmaca gibi. Babamın ailesinde yaptığımız araştırmalar soyumuzun Kahramanmaraş Andırın ilçesinde akrabalarımızın olduğunu gösteriyor. Annem öncedende belirttiğim gibi Dulkadiroğulları Avşar bektik oymağından. Orta Anadolu'da Nevşehir, Niğde, Konya, Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Şereflikoçhisar'da Dulkadiroğulları'na bağlı bayat boyundan köyler var. Ne mutluki Türkmenliklerini kaybetmemişler. Halen geleneklerini sürdürüyorlar. Sanal alemde gördüğüm zaman ne mutlu ki Dulkadiroğulları'na dair dernekler bile kuruyorlar. Benim kütüğüne kayıtlı olduğum Konya-Ereğli'de de böyle bir dernek kurulma aşamasındaydı. İnanıyorumki sizide kan çekecek, zorunlu göçle Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış Bayat Boyu'nun misafirperverliğiyle karşılaşacaksınız.
|
|
|
|
|
|
#249 (İleti Bağlantısı) |
|
Göktürk
|
Karakalpaktürklerin Kipcak boyundan oldu dorumudur.
|
|
|
#250 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
merhabalar balbal bu sorum sana akçadağ/malatyalıyım köyüm gölpınar ve sülalenin adı leventoğlu diye geçer levent/akçadağ köyünün adı da bizim sülaleden gelir eskiden o köyün adı levent değilmiş ve dahası ailenin erzurumdan göç ettiği biliniyor acaba benim kökenim hakkında ne diyebilirsin...?
|
|
|
|
|
|
#251 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
balbal eğer bilmiyorsanda bir cevap ver bilmeme ihtimalin yüksek çünkü bizimki tarihçileinde araştırma konusu oldu ama ne çıktı bilmiyom kürt olma ihtimalimiz zayıf onu biliyom osmanlılardan geliyosunuz diyenler bile oldu ama ben çok sallamadım ne alaka osmanlı ile bizim oranın demi ...???
|
|
|
|
|
|
#252 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Benim bildiğim Gölpınar'ın 2 mahallesi kürt-alevi. 1 mahallesi de sünni Türk'tür. Sen hangisindensin?
|
|
|
|
|
|
#253 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
hocam ben sunniyim tabii, ama biz oraya levent nahiyesinden göçmüşüz gerçi şimdi o nahiye köy oldu ama size hikayemizi anlatayım babam anlatmıştı.Benim dedelerim çok iyi avcıymış levent köyüne ilk geldiklerinde ki o zaman adı levent değilmiş köyün bir ağası varmış ve dahası bizimkiler köyün yanına çadır falan kurmuşlar; geyik avlarlarmış ve geyiğin en değerli yerini yani göğsünü ki bizde oraya "döş" derler ağaya yollarmış. Ağada birgün yardımcısına "bu leventoğlu benden ne istiyor" demiş yardımcısıda "sizden toprak istiyor ağam" demiş ağada vermiş toprağı, ama daha sonra köyüde vermiş :):):):):) neyse öyle işte...
|
|
|
|
|
|
#254 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Levent köyünden de Gölpınar köyüne göçmüşler tabiii
|
|
|
|
|
|
#255 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Avcılık mesleği Kıpçak Türklerinde daha yaygındır . Oğuz Türklerinde ise hayvancılık (özellikle küçükbaş) yaygındır. Eğer çok eskilerden Alevilik varsa Oğuz Türküsündür. Çünkü Alevilik yalnızca Oğuz Türklerine has bir inanç olmakla beraber bundan 500 sene önce Oğuz Türklerinin %90'ı Alevi idi. Bunun dışında Kafkaslardan Anadolu'ya göç eden birçok Kıpçak unsurun Erzurum üzerinden geçtiğini biliyoruz.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| geliyor.. , nereden , soyumuz |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|