![]() |
|
|
#256 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
bilen var mı
merhaba kardeşlerim baba tarafından tunceli hozatlıyım anadilim türkçe türkmenim kesinlikle kürt değilim ama kökenim hangi oğuz boyundan geliyor bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarım varsa lütfen yardımcı olsun tanrı türkü korusun ve yüceltsin
|
|
|
|
|
|
#257 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Hozat'ta tek bir boy yok. Köy adı vermeniz gerekli.
|
|
|
|
|
|
#258 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
sayın balbal hozatın merkezindeniz sünniyiz babam azerbaycanın doğusundan horasandan geldiğimizi söyler yardımcı olursanız sevinirim saygılar
|
|
|
|
|
|
#259 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Horasan kökenliyseniz Oğuz Türküsünüzdür. Ama Oğuzların hangi boyuna mensup olduğunuz hakkında kesin birşey söyleyemem. Çünkü şehir ve ilçe merkezlerinde boy bilinci pek kalmıyor. Hozat'taki Türk köyleri Oğuzların Bayat,Avşar ve Bayındır boylarına mensuptur.
|
|
|
|
|
|
#260 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
balbal kesinlikle erzurum üzerinden gelmişiz ve ailemde malatyaya gelmeden önce ve sonra alevilik hiç olmamış ama bildiğim tek bi şey varki anadoluya gelmeden önce bir takım inançları barındırıyorlarmış ne gibi dersen mesela geceleyin leğendeki suyun üstüne ay ışığı düşünce suyu kaldırmazlar yada dökmezlermiş günahmış çünkü tahminimce göğün kutsaalllığı inancı varya malum. Birde dedelerim sarışın mavi gözlüymüş bizde mavi göze göğüş göz derler. Ve genelde dağlık yerlerde yaşamayı severler hatta babamın dayısı hala dağ köyünde yaşardı ölmeden önce...
|
|
|
|
|
|
#261 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
merhaba yigit türk irktaslarim
foruma yeni üye oldum. ve gercekten türkler hakkinda bilmedigim bir cok seyi ögrendim.o yüzden öncelikle tesekkür ediyorum hepinize. bende soyumu merak edenlerdenim.umarim yardimci olabilirsiniz bana: nüfüsa kayitli oldugum yer -- KARABÜK / YENICE / BAGBA$I KÖYÜ fakat dedemin dedesi düzceden gelme. boyum 180 güclü kuvvetliyim beyaz tenliyim,kumralim,gözlerim acik kahverengi. saygilar |
|
|
|
|
|
#262 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#263 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
teşekkür ederim sayın balbal bayındır boyundan olma ihtimalimiz yüksek çünkü akkoyunlulardanız tanrı türkü korusun ve yüceltsin
|
|
|
|
|
|
#264 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Soyumuz nereden geliyor..
Kandaşlarım bende bilmek isterim:
Dedeme sordugumda anlattıgı şunlar: Oğul biz mısırdan göç eyledik,teee oralardan geldik,Osmanlı zamanında oralara gönderilen Türklerdeniz,Osmanlı iskan politikası ve sınırların güvenligi için Atalarıma toprak bağ bahçe verdi,ne zamankine Osmanlı hışıma ugradı yalpaladı bizleri geri istediler,bizler buraya(ceyhan=kurtkulagı köyü),(Hatay=sarıseki ve payas kasabalarına dagıldık) Kandaşlarım, dedemle konuşmam inanın dün gibi hatırımda hala devam ediyorum ne konuştuysam anlatmak için daha açıklayıcı olması için, devam ediyor: _peki dede soy adımız neden Mansuroğlu(açıklayıcı olması için yazıyorum,), dedem aynen şunu söyledi: Oğul,ballım:(Tanrı rahmet eylesin dedeme ayrıca:( ) Benim babamın dedesinin babası, adı mansurdu,bizlerde ogluyuz, MANSUROGULLARI. Soy adımız ordan gelmektedir.Sana bir çok yer söyledim (ceyhan,hatay)ama bildigim babamdan ,bir çok yere serpilmiş olmamızdı,teee iç anadoluya kadar, Dedim sözleri bunlardır. not:Kandaşlar aynen konuşma tarzıyla yazdım,tee sözünü bol kullanırız onsuz konuşamam mesala(teee bizim bahçeye çit çektik)Dedemde öle, aşina,topragı bu gün dölledim(ekin ekmek),hava ıscak biraz gibi... kelimeler çok kullanırız (yazam dedim bir kaç tane konuşmamızı belki yardımcı olur) not=Ailemiz iri gözlüdür genelde,güzel gözlü,siyah saçlı,kara kaşlı,uzun boylu,bugday tenli,genelde kahverengi gözlü(normal ama bir öteki renk agır basan genelde)siyah zeytin karası gözlü,Benim ufak kardeşim simsiyah gözlüdür,ve genelide simsiyah gözlüdür,gözleride iridir, saygılar elimden geldigince iyi anlatmak istedim,bir yerde hatam varsa bagışlana KANDAŞLARIM, TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN |
|
|
|
|
|
#265 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
anne ve baba tarafımda afyon merkez acaba banada yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#266 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bilindiği üzere Akkoyunlular Aleviydi. Horasan'dan gelen tek sünni Oğuz boyu Kayı'dır. Bunun dışındaki sünni Oğuz Türkleri Horasan'dan değil Türkistan'dan gelmiştir. Onların içinde ise Kayı dışında birçok Oğuz boyu vardı.
|
|
|
|
|
|
#267 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#268 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Arkadaşlar benimde babam SİVAS GÜRÜNLÜ acaba orda yaşayan TÜRK soylarından hangisindenimdir?Babama sordum ben TÜRK soyundanız diyor ama pek bilgisi yok
|
|
|
|
|
|
#269 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
sayın ırkdaşlarım ben aslen elazığ sivrice liyim araştırdıklarıma göre orta asyadan gelmişiz ancak daha fazlasını bilen varsa lütfen eklesin...
|
|
|
|
|
|
#270 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Karaman Ayrancı Divle(Üçharman) köyündenim. Lütfen kökümüz hakkında bilgisi olan varsa söylesin. Sağolun.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| geliyor.. , nereden , soyumuz |
| Bu konuyu şu anda toplam 6 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 6 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|