Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 11.12.2007, 23:16   #286 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

yusuf.gokkaya adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 8
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
sorduğumuz sorulara cevap verilmiyecekse bu konuyu niye acıyorsunuz???????????***
yusuf.gokkaya Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.12.2007, 23:17   #287 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

kaç gündür bekliyorum
Alt 11.12.2007, 23:22   #288 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 889
Alıntı:
yusuf.gokkaya adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
kaç gündür bekliyorum
Kardeşim Türkiye'deki her köyün hangi boydan geldiğini bilseydik, liste halinde koyup onca yükten kurtulurduk. Ama boy araştırması hiç de kolay birşey değildir. Sizin köyünüze gelirsek. Karma bir köydür. Köydeki her aile nerdeyse farklı yerlerden gelmiş. Dolayısıyla kesin bir boydan geldiğini söylemek çok zor.
Balbal Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.12.2007, 09:47   #289 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
Balbal adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kardeşim Türkiye'deki her köyün hangi boydan geldiğini bilseydik, liste halinde koyup onca yükten kurtulurduk. Ama boy araştırması hiç de kolay birşey değildir. Sizin köyünüze gelirsek. Karma bir köydür. Köydeki her aile nerdeyse farklı yerlerden gelmiş. Dolayısıyla kesin bir boydan geldiğini söylemek çok zor.

Genelde nerden geldiklerini bana yazabilirmisiniz.Zaten herkez birbirine akrabalıkları vardır
Alt 12.12.2007, 23:59   #290 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
ben kayseri-bünyan merkezdenim.sizce hangi boydan olabilirim.
esiriklibozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.12.2007, 19:18   #291 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 5
Mersin ilinin Gülnar ilçesindenim. Akdeniz Türkmen yörüklerle akrabalıklarımız var ama hangi boydan geldiğimi öğrenebilir miyim?
Ak Hun Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.12.2007, 05:48   #292 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
yusuf.gokkaya adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Genelde nerden geldiklerini bana yazabilirmisiniz.Zaten herkez birbirine akrabalıkları vardır
Ağırlıklı olarak Kıpçaklar yerleşmiş. Ama Oğuz unsurlar da içinde bulunabilir. Kesin birşey söyleyemiyorum.
Alt 14.12.2007, 21:37   #293 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tolunay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 260
Rica etsem Ermenek hakkında beni aydınlatır mısınız... Şimdiden teşekkür ederim...
Ne sevgili yanında, ne baba ocağında!
Tolunay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.12.2007, 14:19   #294 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 2
Benim köyümüde söyleyin. Ben de bekliyorum. Karaman Ayrancı Üçharman(Divle) Köyü. Yaklaşık 1 aydır bekliyorum. Genelde olsa birşey söyleyin...
Divleli Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.12.2007, 17:07   #295 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KARAMANOĞLU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 653
Alıntı:
Divleli adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim köyümüde söyleyin. Ben de bekliyorum. Karaman Ayrancı Üçharman(Divle) Köyü. Yaklaşık 1 aydır bekliyorum. Genelde olsa birşey söyleyin...
Senin gibi iki ileti ekleyip,Türkçülükle alakası olmayan,yanlızca cevap bekleyen,aciz,ezik kişilere cevap vermiyoruz.
ÜYELİĞİN İPTAL
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
KARAMANOĞLU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.12.2007, 19:40   #296 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 219
Aile büyüklerimden tek yasayan Ana tarafindan Ninem var, kendisinin bana anlattigi, Atalarimizin Kuzey Karadenizden (Kirim) Dogu Karadenizin tümüne, Bati Karadeniz ve Orta Karadenizin bir kismina yayilmis oldugu.
Bu anlatilanlar dogru olarak varsayacak olursam, ki 80 yasini asmis bir Nine yalan söylecek degil, Tatar kökenli olma orani yüksek diye düsündüm.

Ancak bu sefer de büyüklerimiz tarafindan konusulan sive ile Tatar Türkcesi uyusmamasi kafami karistirdi cünkü konusulan sive % 80 K.deniz %20 yalin Türkce hatta Gagavuzlarin sivesini de andiriyor.
Yöre halkiysa yalin Türkcenin yanisira lazca konusuyor.
Artvin/ Arhavinin tarihi hakkinda 90li yillarda cikarilmis bir kitapta okumustum yöre insaninin
Sakalarin Torunlari oldugu yazili ancak kafami karistiran ve gözlemledigim bir ayrinti var, Atmacacilik yöremizde oldukca yaygin.
Oguzlarin bir boyunun ongununun atmaca oldugunu okumustum bu bilgi dogrumu?

Fiziksel anlamda Ana ve Ata tarfindan da Lazlara hic bir ortak yanimizin olmadigini gözlemledim, biliyorum.
Ailemiz de Orta boy hatta kisa boyluluk ve iri kemik yapisi egemendir.
Oysa Lazlar uzun boylu ince yapilidirlar, tipki özge Kafkas Irklari gibi. Köyümüzün eski adi Türkmene yeni adi Yolgecendir

Türk oldugumuzdan kaygim yok cünkü Soybilimcilik ile ilgili okudugum yazilarda, makalelerde bildirilen Türk tipinin bagzi özellikleri
bende belirgin, örnegin
tuberculum turcum özge bir deyis ile Türk cikintisi.
Ayrica sol gögüsten sag gögüse olan kisimda kartal kanatlarini animsatan killanma var.

Atalarimin lakabi BEKiROGLU.
Soyadi yasasina degin bu ad ile taninmislar
Hangi boydan, oldugumuzu nasil ögrenebilirim?

ilginiz icin sag olun, var olun.
KARAORKUN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.12.2007, 21:28   #297 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Kırım Türklerinin hepsine ''Tatar'' denilse de Kırım Türkleri farklı boylardan oluşmaktadır.

Kırım'da 3 farklı grup bulunmaktadır.

1.Tatlar: Fiziksel olarak Türkiye Türklerinden farksızdırlar. Genelde uzun boylu ve beyaz tenlidirler. Kumral, sarı saç, mavi ya da açık renk göz rengi yaygındır. Gelenek olarak da Türkiye Türklerine çok benzerler. ''Tat'' Nogaycada ''dilsiz'' demektir. Nogaylar, Tatların kullandığı Türkçeyi anlayamadıkları için böyle bir isim vermişlerdir. Kirim yarimadasinin orta kesiminde yaşarlar. Boy olarak Oğuz Türkü olduklarını düşünüyorum. Azerbaycan ve Kafkaslarda yaşayan, farsi bir dil konuşan, musevi Tatlarla alakaları yoktur.

2.Congar Tatarlari ve Nogaylar: Congar Tatarlarında Moğol tipi belirgindir. Kısa boylu siyah saçlı ve esmerdirler genelde. Nogaylarda Moğol tipi daha baskındır. Dilleri Kırgızcaya yakındır. Bu iki grup Kıpçak Türküdür.

3.Yalıboylular: Fenotip olarak Akdeniz milletlerine benzerler. İstanbul'dan Kırım'a gelmişlerdir. Gizli Musevidirler. Genelde ticaretle uğraşırlar. Kullandıkları Türkçe Oğuz Türkçesine çok yakındır. Köken olarak gizli yahudi (sabetayist) olduğu iddia edilir. Ben Hazar Türklerinin bakiyesi olduklarını düşünüyorum. Türkiye'de bilinen Yalıboylular: Doğu Perinçek , Sabri Ülker (Ülker'in sahibi).

Atmacılığın bölgesel bir uğraş olduğunu düşünüyorum. Çünkü Tatarlarda atmacılık pek yoktur. Daha çok At yetiştiriciliği vardır.

Karadeniz şivesi de fonolojik olarak Kıpçak Türkçesine benzer. Bu şivenin oluşmasında Doğu Karadeniz'e göç eden Kumanların etkisi vardır.
Alt 17.12.2007, 09:57   #298 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,157
Alıntı:
Tolunay adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Rica etsem Ermenek hakkında beni aydınlatır mısınız... Şimdiden teşekkür ederim...
Ermenek, Karamanoğulları'nın oymak halinde Ortasya'dan Anadolu'ya ilk geldiklerinde Selçuklular tarafından ilk olarak yerleştirildikleri yerdir. "Er+men" sözcükleri insanımıza "Ermeni" sözcüğünü çağrıştırsa da, aslında Ermenek, üçü de Türkçe olan Er+men+ek sözcüklerinin birleşmesiyle türetilmiş olan bir sözcüktür.

Ermenek sözcüğündeki "Er", "Men" ve "Ek" sözcükleri sırasıyla; "Yiğit", "kişi veya insan" ve "yer" anlamına gelir. Bu üç sözcüğün birleşmesiyle de, "Yiğit kişilerin yeri/yaşadığı yer anlamına gelen "Ermenek sözcüğü" türetilmiştir.

TTK
Alt 18.12.2007, 02:07   #299 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 4
arkadaslar ben yukari piribeyli kasabasindanim, gerci avrupa'da dogdum, ama ailem oradan gelme.
Y. piribeyli kurt ilcesi olan Yunak'a bagli, ama bizi piribeyli'de kimse kurtce bilmez zaten kurt de degiliz, oylesiniz diyenler olsa da..

Yukari piribeyli hakkinda beni biraz aydinalata bilirmisiniz? tskler.

TTK
Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.12.2007, 23:48   #300 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

sancaktar cafer reis adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 22
Ben de karamanliyim oguzlarin salur boyundanim arkadaslar
sancaktar cafer reis Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
geliyor.. , nereden , soyumuz

Bu konuyu şu anda toplam 5 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Konuk)

Seçenekler