![]() |
|
|
#286 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
sorduğumuz sorulara cevap verilmiyecekse bu konuyu niye acıyorsunuz???????????***
|
|
|
|
|
|
#287 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
kaç gündür bekliyorum
|
|
|
|
|
|
#288 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kardeşim Türkiye'deki her köyün hangi boydan geldiğini bilseydik, liste halinde koyup onca yükten kurtulurduk. Ama boy araştırması hiç de kolay birşey değildir. Sizin köyünüze gelirsek. Karma bir köydür. Köydeki her aile nerdeyse farklı yerlerden gelmiş. Dolayısıyla kesin bir boydan geldiğini söylemek çok zor.
|
|
|
|
|
|
#289 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Genelde nerden geldiklerini bana yazabilirmisiniz.Zaten herkez birbirine akrabalıkları vardır |
|
|
|
|
|
|
#290 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ben kayseri-bünyan merkezdenim.sizce hangi boydan olabilirim.
|
|
|
|
|
|
#291 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Mersin ilinin Gülnar ilçesindenim. Akdeniz Türkmen yörüklerle akrabalıklarımız var ama hangi boydan geldiğimi öğrenebilir miyim?
|
|
|
|
|
|
#292 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#293 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Rica etsem Ermenek hakkında beni aydınlatır mısınız... Şimdiden teşekkür ederim...
|
|
|
#294 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Benim köyümüde söyleyin. Ben de bekliyorum. Karaman Ayrancı Üçharman(Divle) Köyü. Yaklaşık 1 aydır bekliyorum. Genelde olsa birşey söyleyin...
|
|
|
|
|
|
#295 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
ÜYELİĞİN İPTAL
|
|
|
|
|
#296 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Aile büyüklerimden tek yasayan Ana tarafindan Ninem var, kendisinin bana anlattigi, Atalarimizin Kuzey Karadenizden (Kirim) Dogu Karadenizin tümüne, Bati Karadeniz ve Orta Karadenizin bir kismina yayilmis oldugu.
Bu anlatilanlar dogru olarak varsayacak olursam, ki 80 yasini asmis bir Nine yalan söylecek degil, Tatar kökenli olma orani yüksek diye düsündüm. Ancak bu sefer de büyüklerimiz tarafindan konusulan sive ile Tatar Türkcesi uyusmamasi kafami karistirdi cünkü konusulan sive % 80 K.deniz %20 yalin Türkce hatta Gagavuzlarin sivesini de andiriyor. Yöre halkiysa yalin Türkcenin yanisira lazca konusuyor. Artvin/ Arhavinin tarihi hakkinda 90li yillarda cikarilmis bir kitapta okumustum yöre insaninin Sakalarin Torunlari oldugu yazili ancak kafami karistiran ve gözlemledigim bir ayrinti var, Atmacacilik yöremizde oldukca yaygin. Oguzlarin bir boyunun ongununun atmaca oldugunu okumustum bu bilgi dogrumu? Fiziksel anlamda Ana ve Ata tarfindan da Lazlara hic bir ortak yanimizin olmadigini gözlemledim, biliyorum. Ailemiz de Orta boy hatta kisa boyluluk ve iri kemik yapisi egemendir. Oysa Lazlar uzun boylu ince yapilidirlar, tipki özge Kafkas Irklari gibi. Köyümüzün eski adi Türkmene yeni adi Yolgecendir Türk oldugumuzdan kaygim yok cünkü Soybilimcilik ile ilgili okudugum yazilarda, makalelerde bildirilen Türk tipinin bagzi özellikleri bende belirgin, örnegin tuberculum turcum özge bir deyis ile Türk cikintisi. Ayrica sol gögüsten sag gögüse olan kisimda kartal kanatlarini animsatan killanma var. Atalarimin lakabi BEKiROGLU. Soyadi yasasina degin bu ad ile taninmislar Hangi boydan, oldugumuzu nasil ögrenebilirim? ilginiz icin sag olun, var olun. |
|
|
|
|
|
#297 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kırım Türklerinin hepsine ''Tatar'' denilse de Kırım Türkleri farklı boylardan oluşmaktadır.
Kırım'da 3 farklı grup bulunmaktadır. 1.Tatlar: Fiziksel olarak Türkiye Türklerinden farksızdırlar. Genelde uzun boylu ve beyaz tenlidirler. Kumral, sarı saç, mavi ya da açık renk göz rengi yaygındır. Gelenek olarak da Türkiye Türklerine çok benzerler. ''Tat'' Nogaycada ''dilsiz'' demektir. Nogaylar, Tatların kullandığı Türkçeyi anlayamadıkları için böyle bir isim vermişlerdir. Kirim yarimadasinin orta kesiminde yaşarlar. Boy olarak Oğuz Türkü olduklarını düşünüyorum. Azerbaycan ve Kafkaslarda yaşayan, farsi bir dil konuşan, musevi Tatlarla alakaları yoktur. 2.Congar Tatarlari ve Nogaylar: Congar Tatarlarında Moğol tipi belirgindir. Kısa boylu siyah saçlı ve esmerdirler genelde. Nogaylarda Moğol tipi daha baskındır. Dilleri Kırgızcaya yakındır. Bu iki grup Kıpçak Türküdür. 3.Yalıboylular: Fenotip olarak Akdeniz milletlerine benzerler. İstanbul'dan Kırım'a gelmişlerdir. Gizli Musevidirler. Genelde ticaretle uğraşırlar. Kullandıkları Türkçe Oğuz Türkçesine çok yakındır. Köken olarak gizli yahudi (sabetayist) olduğu iddia edilir. Ben Hazar Türklerinin bakiyesi olduklarını düşünüyorum. Türkiye'de bilinen Yalıboylular: Doğu Perinçek , Sabri Ülker (Ülker'in sahibi). Atmacılığın bölgesel bir uğraş olduğunu düşünüyorum. Çünkü Tatarlarda atmacılık pek yoktur. Daha çok At yetiştiriciliği vardır. Karadeniz şivesi de fonolojik olarak Kıpçak Türkçesine benzer. Bu şivenin oluşmasında Doğu Karadeniz'e göç eden Kumanların etkisi vardır. |
|
|
|
|
|
#298 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ermenek sözcüğündeki "Er", "Men" ve "Ek" sözcükleri sırasıyla; "Yiğit", "kişi veya insan" ve "yer" anlamına gelir. Bu üç sözcüğün birleşmesiyle de, "Yiğit kişilerin yeri/yaşadığı yer anlamına gelen "Ermenek sözcüğü" türetilmiştir. TTK
|
|
|
|
#299 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
arkadaslar ben yukari piribeyli kasabasindanim, gerci avrupa'da dogdum, ama ailem oradan gelme.
Y. piribeyli kurt ilcesi olan Yunak'a bagli, ama bizi piribeyli'de kimse kurtce bilmez zaten kurt de degiliz, oylesiniz diyenler olsa da.. Yukari piribeyli hakkinda beni biraz aydinalata bilirmisiniz? tskler. TTK |
|
|
|
|
|
#300 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben de karamanliyim oguzlarin salur boyundanim arkadaslar
|
|