![]() |
|
|
#301 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Arkadaslar anne tarafım sinop boyabat bağlıca köyü,baba tarafım boyabat doğuca köyü.Bazı yerlerde konar göcer türkmen asireti olarak bahsediliyor ama tam olarak kimlere dayandığını bilen arkadaslar varsa yazabilirlerse sevinirim
|
|
|
|
|
|
#302 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Oğuz Türküsün. Ama hangi Oğuz boyu olduğu hakkında bir fikrim yok. Köylerin eski adları varsa belki birkaç ipucu bulabiliriz.
|
|
|
|
|
|
#303 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
boyabat bağlıcanın eski adı bubikan olarak geciyor doğucada doğucalı olarak gecebilir
|
|
|
|
|
|
#304 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Esenlikler otağa yeni üye oldum diğer konularo okudum ama pek bilgi sahibi olmadığımdan yazmadım pişmem gerekir diye dülşündüm umarım burası beni yetiştirir
bende Elbistanın Kandil özü köyündenim acaba soyum nereye dayanıyor |
|
|
|
|
|
#305 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Doğucalı ismine bircok sehirde köy ismi olarak rastlanıyor.Sinop Boyabattaki doğuca köyü kaynaklarda türkmen alevi asireti olarak gösteriliyor.Yardımcı olabilirseniz sevinirim
|
|
|
|
|
|
#306 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bir sonuç elde edemedim. Ama aleviysen , köyün Alevi dedesi muhakkak hangi Oğuz boyundan geldiğinizi biliyordur.
|
|
|
|
|
|
#307 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sayın Balbal kandaşım acaba Elbistanın kandil özü köyünü öğrene bilirmiyim şu an K.maraşın Ekinözü ilçesine bağlı.
|
|
|
|
|
|
#308 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sesli sohbet odamıza geliniz tanışalım ve zamanla pişersiniz.Genellikle akşam saatlerinde açık oluyor.Bekleriz...
|
|
|
|
|
|
#309 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sayın otağ yöneticileri doğuca yada doğucalı isminin saruhanlılardan geldiği yazılıyor.Merkezi manisa olan doğuca yada tekirdağdaki pir can baba zaviyesinin bağlı bulunduğu köy olarakta kaynaklarda gösteriliyor.Kaynaklarda konar göcer türkmen alevi asireti olarak gösterilmis
|
|
|
|
|
|
#310 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Sesli sohbet için verilen köprü benim bilgisayarda nedense açılmıyor inanın o kadar çok istiyorumki o konuşmalarda bulunmayı. Ama bu soy ile ilgili hala bilgilenmiş değilim rica etsem Balbal kandaşım bunu bana açıklayabilirmi. |
|
|
|
|
|
|
#311 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ırkdaşlarım bir arkadaşımın merakı üzerine soruyorum? kavaalı mehmet ali paşa'nın soyu nereye dayanıyor acaba?
|
|
|
|
|
|
#312 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
horasan
Benim atalarım Afganistan taraflarında Horasan diye adlandırılan bölgeden Mevlana'nın Anadoluya geldiği tarihlerde Karaman'a gelmişler.
|
|
|
|
|
|
#313 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
annemde babamda Aksaray'ın Topakkaya kasabasından ((eski adı Çimeli Uzartık)) acaba bir bilgisi olan varmı?? benim okuduğum bazı kaynaklarda farklı ifadeler vardı beğdili,bayat ve özellikle avşar boyundan geldiğini okumuştum farklı kaynaklarda...birde inaloğulları ile bağlantısı varmış..ama net bir bilgiye ulaşamadım yardımcı olursanız sevinirim..
|
|
|
|
|
|
#314 (İleti Bağlantısı) |
|
Vetene canim qurban
|
Men qardashlarim Azerbaycanin Qarabag bolgesinin soylu-koklu bir neslindenim Menim ulu babalarim Qarabag ve ermenistanda bey(pasha) olmushlar. ermeniler benim dedelerimin kullari olmushdur 1918-ci ilde Azerbaycana hucum eden ermenilerin komandani olan andranikin qulagini kesen, onu cezalandiranlardan biri menim ulu babam Ismail bey olmushdur Annem ise Guney Azerbaycandan
|
|
|
#315 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yalñuk oglı munsuz bolmas
|
Alıntı:
bu arada Cimeli köyü derken Cimeli yeni köyümü kastediyorsun? orayla ilgili bende Inalogullari diye bir oymak(asiret) ismi duymustum fakat bende pek bilgi sahibi olamadim cünkü dedelerim hayatta degil,bu arada bizim Tol ve Topakkaya ilede baglantimiz var mümkünse seninle görüsmek isterim TTk |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| geliyor.. , nereden , soyumuz |
| Bu konuyu şu anda toplam 15 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 15 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|