Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 18.02.2008, 11:59   #361 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 3
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
sevgili kandaşlar,Sivrihisar Dinek köyü hakkında bilgisi olan varmı?Bilgilendirirseniz çok memnun olurum
salurbey Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.02.2008, 12:24   #362 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 112
Benim dede tarafım(baba tarafından)Artvin Şavşat Kireçli köyüne'a Gürcistan'dan,Gürcistan'a Azerbeycan'dan Azerbaycan'a ise Hazar Denizi kıyısında,Alevi ve Orta Asya'ya yakın bir yerden göçmüştür.Dedemin kafası aynı Başbuğ Mustafa Kemal Atamıza benziyor.Ve dedem esmer,çekik gözlü,uzun boylu biridir.Babaannem Erzurumlu'dur.Sarışın,yeşil gözlü,beyaz tenlidir.Ve babaannemin kürt olmadığı kesin çünkü allah bana ne kürt gelin ne kürt damat versin derdi.Anne tarafından dedem kıvırcık,sarı saçlı,iri kemikli ve mavi gözlü,uzun biriydi.Selanik demirkale köyü göçmeniydi.Anneane tarafımsa konya'nın yerli eşrafıydı.Anneannem çekik gözlü,iri yarı,kahverengi saçlı bir kadındı.Hangi boyların karışımıyım?
Atlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.02.2008, 14:41   #363 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Lolan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 91
Ulu Kandaşlarım..

Baba tarafından soyum Danışmentlilere dayanıyor.Hatta soyadım Danış.Soyumuzun onlara dayandığını kanıtlayan belgelerde bugüne kadar gelmiş..

Anne tarafından ise Erzurum'un Çat ilçesindenim.Anne tarafımın soyadı ise Laloğlu.Bir akrabamızın yapmış olduğu derin araştırma neticesinde öğrendimki soyumuz Orta Asya'daki Alevi Türkmenlerden olan Lolanlara dayanıyor.

Bu konuda bir bilgisi olan ırktaşım varsa,yardım ederse çok sevinirim..
Lolan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.02.2008, 14:47   #364 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
bende rizeliyim. baba tarafımı araştırdım ve orta asyadan göç ettiğimiz sonucuna ulaştım. orta asyada irtiş nehrinin kıyısındaki hıdişor obasından göçmeymişiz zaten bizim köydeki aile ismimizde hıdiş...
Turk_Kursunu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.02.2008, 14:49   #365 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Başkan Denktaş adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 606
Alıntı:
Lolan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ulu Kandaşlarım..

Baba tarafından soyum Danışmentlilere dayanıyor.Hatta soyadım Danış.Soyumuzun onlara dayandığını kanıtlayan belgelerde bugüne kadar gelmiş..

Anne tarafından ise Erzurum'un Çat ilçesindenim.Anne tarafımın soyadı ise Laloğlu.Bir akrabamızın yapmış olduğu derin araştırma neticesinde öğrendimki soyumuz Orta Asya'daki Alevi Türkmenlerden olan Lolanlara dayanıyor.

Bu konuda bir bilgisi olan ırktaşım varsa,yardım ederse çok sevinirim..
Dersim isyanında birinci sıralarda gelen k.rtleşmiş ve kendilerinin aslen Türkmen olduklarını inkar eden Lolan aşiretine mi mensupsunuz bunla ilgili sizin veya ailenizin bir bilgisi var mı?

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Başkan Denktaş Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.02.2008, 14:55   #366 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Başkan Denktaş adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Dersim isyanında birinci sıralarda gelen k.rtleşmiş ve kendilerinin aslen Türkmen olduklarını inkar eden Lolan aşiretine mi mensupsunuz bunla ilgili sizin veya ailenizin bir bilgisi var mı?
Hayır kürtleşmiş Lolanlardan değiliz..Lolanlar Anadolu'ya gelince Erzurum,Erzincan,Bingöl civarına yerleşmişler..Benim dedelerim olan Laloğulları ise Türklüklerini korumuştur.Küçükken dedemle sohbetlerim sırasında sık sık sorardım bu soruyu."Biz Türkmüyüz,kürtmüyüz" diye,o da her defasında Türküz,dedelerimiz Orta Asyalıdır derdi..
Alt 18.02.2008, 14:58   #367 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Hatta elimde Burhan Kocadağ'ın ''Doğu Anadolu'da Yer Alan Alevi Türkmen Lolan(Loulan) Oymağının Etimolojik Araştırma Yapısı'' adlı bir makalede var..Burda yazar Lolanların Türklüğünü araştırıyor.
Alt 18.02.2008, 15:01   #368 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Alıntı:
Hayır kürtleşmiş Lolanlardan değiliz..Lolanlar Anadolu'ya gelince Erzurum,Erzincan,Bingöl civarına yerleşmişler..Benim dedelerim olan Laloğulları ise Türklüklerini korumuştur.Küçükken dedemle sohbetlerim sırasında sık sık sorardım bu soruyu."Biz Türkmüyüz,kürtmüyüz" diye,o da her defasında Türküz,dedelerimiz Orta Asyalıdır derdi..
Lolanların nerelere yerleştikleri açıktır ayrıca Tuncelide fazlasıyla bulunmaktadırlar.Şu zamanlarda bir çok Lolan Türk olduklarını ve Türkmen aşireti olduklarını inkar etmektedirler,kırocayı konuşurlar ve kendilerini kıro olarak benimserler.

Sizin soyunuz şu an ender bulunan gerçek Lolanlardan.Dedenizin tesbiti çok doğrudur.Lolanlar öz ve öz Türkmen aşiretidir.

Not:Lolanlar hakkında ki bilgim şahsımın yakından tanıdığı bir akrabamız sayesindedir kendiside öz ve öz gerçek Lolanlıdır.

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Alt 18.02.2008, 15:06   #369 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Başkan Denktaş adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Lolanların nerelere yerleştikleri açıktır ayrıca Tuncelide fazlasıyla bulunmaktadırlar.Şu zamanlarda bir çok Lolan Türk olduklarını ve Türkmen aşireti olduklarını inkar etmektedirler,kırocayı konuşurlar ve kendilerini kıro olarak benimserler.

Sizin soyunuz şu an ender bulunan gerçek Lolanlardan.Dedenizin tesbiti çok doğrudur.Lolanlar öz ve öz Türkmen aşiretidir.

Not:Lolanlar hakkında ki bilgim şahsımın yakından tanıdığı bir akrabamız sayesindedir kendiside öz ve öz gerçek Lolanlıdır.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler..Peki acaba hangi Türk boyuna mensubuz onunla ilgili bir bilginiz var mı ? Bir kaynaktan duyduğuma göre Kuzeyli Hunlarla akraba olabilirmişiz,bir diğer kaynaktan duyduğuma göreyse Sarı Uygurlara mensup olma ihtimalimiz varmış..
Alt 18.02.2008, 15:23   #370 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Alıntı:
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler..Peki acaba hangi Türk boyuna mensubuz onunla ilgili bir bilginiz var mı ? Bir kaynaktan duyduğuma göre Kuzeyli Hunlarla akraba olabilirmişiz,bir diğer kaynaktan duyduğuma göreyse Sarı Uygurlara mensup olma ihtimalimiz varmış..
Öğrendiğim kadarıyla bir kısmı Horasan yöresinden,diğer bir rivayete göre Hunların yakın çevresinden olduğu bilinmektedir.

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Alt 18.02.2008, 16:26   #371 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 27
Bir Tarafım Karakeçeli Boyundandır

Diğer Taraf İse Kerkük'ten Erivana gelmiş 93 harbi sırasındada 2 aile büyüğümün Ermeniler Veya Ruslar tarafından şehit edilmesi sonucu Iğdır Ve Civarına Yerleşmiş Oradan da Orta Karadenize Geçmişlerdir.
Bana Bilgi verip yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
TürkçüKürŞAD Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.02.2008, 16:36   #372 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 898
Alıntı:
TürkçüKürŞAD adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bir Tarafım Karakeçeli Boyundandır

Diğer Taraf İse Kerkük'ten Erivana gelmiş 93 harbi sırasındada 2 aile büyüğümün Ermeniler Veya Ruslar tarafından şehit edilmesi sonucu Iğdır Ve Civarına Yerleşmiş Oradan da Orta Karadenize Geçmişlerdir.
Bana Bilgi verip yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Karakeçeliler, Oğuzların Kayı boyunun bir oymağıdır.

Diğer tarafın herhangi bir Oğuz boyu olabilir.
Alt 18.02.2008, 16:47   #373 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 898
Alıntı:
Lolanlar, Horasan'dan gelen Oğuz Türklerininin bir oymağıdır. Ama hangi Oğuz boyu olduğu belli değildir.

Alevilik inancı yalnızca Oğuz Türklerinde ortaya çıkmıştır. Bu yüzden Lolanların Uygur olmadıkları aşikardır.
Alt 18.02.2008, 17:37   #374 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Balbal adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Lolanlar, Horasan'dan gelen Oğuz Türklerininin bir oymağıdır. Ama hangi Oğuz boyu olduğu belli değildir.

Alevilik inancı yalnızca Oğuz Türklerinde ortaya çıkmıştır. Bu yüzden Lolanların Uygur olmadıkları aşikardır.
Sayın Andam..
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler..
Alt 19.02.2008, 00:51   #375 (İleti Bağlantısı)
Atsızın Öğrencisi

s.aybars adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 33
Esenlikler
kiymetli irkdaslarim,

Ben Ordunun, Persembe ilcesindenim, yardimci olabilirseniz sevinirim.

TTK
s.aybars Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
geliyor.. , nereden , soyumuz

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler