![]() |
|
|
#361 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
sevgili kandaşlar,Sivrihisar Dinek köyü hakkında bilgisi olan varmı?Bilgilendirirseniz çok memnun olurum
|
|
|
|
|
|
#362 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Benim dede tarafım(baba tarafından)Artvin Şavşat Kireçli köyüne'a Gürcistan'dan,Gürcistan'a Azerbeycan'dan Azerbaycan'a ise Hazar Denizi kıyısında,Alevi ve Orta Asya'ya yakın bir yerden göçmüştür.Dedemin kafası aynı Başbuğ Mustafa Kemal Atamıza benziyor.Ve dedem esmer,çekik gözlü,uzun boylu biridir.Babaannem Erzurumlu'dur.Sarışın,yeşil gözlü,beyaz tenlidir.Ve babaannemin kürt olmadığı kesin çünkü allah bana ne kürt gelin ne kürt damat versin derdi.Anne tarafından dedem kıvırcık,sarı saçlı,iri kemikli ve mavi gözlü,uzun biriydi.Selanik demirkale köyü göçmeniydi.Anneane tarafımsa konya'nın yerli eşrafıydı.Anneannem çekik gözlü,iri yarı,kahverengi saçlı bir kadındı.Hangi boyların karışımıyım?
|
|
|
|
|
|
#363 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ulu Kandaşlarım..
Baba tarafından soyum Danışmentlilere dayanıyor.Hatta soyadım Danış.Soyumuzun onlara dayandığını kanıtlayan belgelerde bugüne kadar gelmiş.. Anne tarafından ise Erzurum'un Çat ilçesindenim.Anne tarafımın soyadı ise Laloğlu.Bir akrabamızın yapmış olduğu derin araştırma neticesinde öğrendimki soyumuz Orta Asya'daki Alevi Türkmenlerden olan Lolanlara dayanıyor. Bu konuda bir bilgisi olan ırktaşım varsa,yardım ederse çok sevinirim.. |
|
|
|
|
|
#364 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
bende rizeliyim. baba tarafımı araştırdım ve orta asyadan göç ettiğimiz sonucuna ulaştım. orta asyada irtiş nehrinin kıyısındaki hıdişor obasından göçmeymişiz zaten bizim köydeki aile ismimizde hıdiş...
|
|
|
|
|
|
#365 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Dersim isyanında birinci sıralarda gelen k.rtleşmiş ve kendilerinin aslen Türkmen olduklarını inkar eden Lolan aşiretine mi mensupsunuz bunla ilgili sizin veya ailenizin bir bilgisi var mı?
|
|
|
|
|
#366 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Hayır kürtleşmiş Lolanlardan değiliz..Lolanlar Anadolu'ya gelince Erzurum,Erzincan,Bingöl civarına yerleşmişler..Benim dedelerim olan Laloğulları ise Türklüklerini korumuştur.Küçükken dedemle sohbetlerim sırasında sık sık sorardım bu soruyu."Biz Türkmüyüz,kürtmüyüz" diye,o da her defasında Türküz,dedelerimiz Orta Asyalıdır derdi..
|
|
|
|
|
|
#367 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Hatta elimde Burhan Kocadağ'ın ''Doğu Anadolu'da Yer Alan Alevi Türkmen Lolan(Loulan) Oymağının Etimolojik Araştırma Yapısı'' adlı bir makalede var..Burda yazar Lolanların Türklüğünü araştırıyor.
|
|
|
|
|
|
#368 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Lolanların nerelere yerleştikleri açıktır ayrıca Tuncelide fazlasıyla bulunmaktadırlar.Şu zamanlarda bir çok Lolan Türk olduklarını ve Türkmen aşireti olduklarını inkar etmektedirler,kırocayı konuşurlar ve kendilerini kıro olarak benimserler.
Sizin soyunuz şu an ender bulunan gerçek Lolanlardan.Dedenizin tesbiti çok doğrudur.Lolanlar öz ve öz Türkmen aşiretidir. Not:Lolanlar hakkında ki bilgim şahsımın yakından tanıdığı bir akrabamız sayesindedir kendiside öz ve öz gerçek Lolanlıdır.
|
|
|
|
|
#369 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#370 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Öğrendiğim kadarıyla bir kısmı Horasan yöresinden,diğer bir rivayete göre Hunların yakın çevresinden olduğu bilinmektedir.
|
|
|
|
|
#371 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Bir Tarafım Karakeçeli Boyundandır
Diğer Taraf İse Kerkük'ten Erivana gelmiş 93 harbi sırasındada 2 aile büyüğümün Ermeniler Veya Ruslar tarafından şehit edilmesi sonucu Iğdır Ve Civarına Yerleşmiş Oradan da Orta Karadenize Geçmişlerdir. Bana Bilgi verip yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#372 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Diğer tarafın herhangi bir Oğuz boyu olabilir.
|
|
|
|
|
#373 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Alevilik inancı yalnızca Oğuz Türklerinde ortaya çıkmıştır. Bu yüzden Lolanların Uygur olmadıkları aşikardır.
|
|
|
|
|
#374 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
|
#375 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızın Öğrencisi
|
Esenlikler
kiymetli irkdaslarim, Ben Ordunun, Persembe ilcesindenim, yardimci olabilirseniz sevinirim. TTK |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| geliyor.. , nereden , soyumuz |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|