![]() |
|
|
#376 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
|
|
|
|
|
|
#377 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Benim anne tarafım Bulgaristan Göçmeni
Babamın baba tarafı Ankara Kalecik Babamın anne tarafı Erzincan Kemah Anne tarafımı biliyorum bulgaristana Kırımdan gelmişler. Ama kalecik ve kemah hangi boydan bilmiyorum ? bilen biri cevaplarsa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#378 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Babam Kirsehir"in Cicekdagi beldesinden,annem Bulgaristan göcmeni fakat gecmisleri Ankara bölgesinden Bulgaristana gitmis.
|
|
|
#379 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bu arada bir ara kemahta kürt köylerininde olduğunu duydum. Biz Türk köylerindeniz ama hangi boydan olduğunu bilmiyorum kemah halkının
|
|
|
|
|
|
#380 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türkiye'de tek bir boyun yaşadığı bir ilçemiz yoktur. Türkiye Türklerinin çoğunun Oğuz Türkü olduğu çoğu yerde zikredilse de Türkiye'nin hemen hemen her yerine dağınık olarak yerleşen Kıpçak ve Karluk unsurlar vardır. Dolayısıyla ''şu ilçedeniz hangi boydanız'' gibi sorulara cevap aranması yalnızca zaman kaybıdır. Önceki iletilerde hangi durumlarda boy belirlenmesinin kolaylaştığını yazdım.
|
|
|
|
#381 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Biz Bulgaristan/Kırcaali'nin Salifler köyündeniz.
|
|
|
|
|
|
#382 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#383 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Soyum, Yavuz Sultan Selim zamanında İstanbul çevresinden, İskenderun sancağı'na yerleştirilen Türkmen beylerbeyi olarak atanmış. Osmalı Taşra teşkilatında, geniş toprağın işletim hakkı verilmiş. Yani Anadolu/Rumeli Türklerindeniz. Tarih öğretmeni bir akrabam İstanbul'dan soyumuzu araştırdığında, Avrupa Türklerinden olabileceğimizi söyledi.
Yine de Ata'nın dediğini unutmayn: "Türk, Türk oldugu için asildir. Çogumuz, büyük babamizin babasini hatirlamayiz. Bütün soy gururumuzu, Türk olmanin içinde buluruz"
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
|
|
|
|
|
#384 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Benim Memleketim Ardahan.Posof Ilcesindenim.
|
|
|
|
|
|
#385 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Eskirsehirliyim ve Tatar Kökenliyim.
|
|
|
|
|
|
#386 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#387 (İleti Bağlantısı) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#388 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Atlı kullanıcı isimli arkadaş ve diğer arkadaşlar hangi boya mensup olduğunuzu öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken şey " aile lakabınızı" aileinizden öğrenmeniz.
1935 soyadı kanunundan önce de kullanılan bu aile lakaplarının çoğu mensup olunan boydan gelir. Örnek: Birecik tarafında arakeçili bağlı 12 aile lakabı: Karakeçili: Veliler, Poyrazlı, Kıldanlı, Softalı, Karakayalı,Talaslı, Şazlı, Hacıhalil, Hayyam Kethüda, Akça İnli, Özbekli, Karabakılı Mesela aile lakabı ve hala kullanıyorlarsa soyadı Veli, Velioğlu ...vb olanlar Karakeçili'dir. Siz aile lakaplarınızı buraya yazın bakalım kökleriniz nereye gidiyor. |
|
|
|
|
|
#389 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
GEREKLİ ARAŞTIRMAYI YAPTIM AMA BULAMADIM...
BALBAL KANDAŞIM GEREKLİ ARAŞTIRMAYI YAPTIM MERAK ETME,AMA NE KIZILCAHAMAM NE DE ÇAMLIDERE VE YAKINI YÖRELERLE ALAKALI BİR AÇIKLAMANIZ YOK..
BEN 1402 ANKARA'DA YAPILAN SAVAŞTAN SONRA (ÇUBUK OVASINDA OLMUŞ) PEÇENEKLERİN ANKARA'YI YURT EDİNDİKLERİNİ BİLİYORUM HATTA KIZILCAHAM'IN "PEÇENEK" DİYE BİR KÖYÜ DE VAR.PEÇENEK OLDUĞUMUZA ŞÜPHE YOK AMA BİR DE SENDEN DOĞRULAYALIM DEDİM BU BİRRRRR, İKİNCİSİ ANKARA'NIN "SOLFASOL" SEMTİNDE HANGİ TÜRK BOYU BULUNUR? ÜÇÜNCÜSÜ "KIRIM TATARLARI" MEMLEKETİMİZDE HANGİ İLLERE GÖÇ ETMİŞLERDİR? BİR ZAHMET SORUMA CEVAP VERİRSEN ŞAD EDERSİN BENİ... TANRI'YA EMANET OL... SAĞ OLASIN.. NOT:YAZMAYI UNUTMUŞUM DEDEME "TOKUR" DERLERMİŞ,YÖREMİZ İNSANINA "ÇITAK" DİYORLAR BUNLARIN PEÇENEK ADI OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA,BOZULMA VAR MI YOK MU ONU MERAK EDİYORUM... |
|
|
|
|
|
#390 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Kusura bakma ama "Ankara'nın Solfasol semtinde hangi Türk boyu bulunur?" sorusu hayli komik olmuş. Eskiden bir köy olan Solfasol'un tek özelliği Hacı Bayram Veli'nin orada doğmuş olmasıdır. Bugün ise bir gecekondu semtidir ve her cinsten insan yaşamaktadır. Ankara pavyonlarında çalışan esmer tenli çalgıcıların neredeyse tamamının Solfasol'dan çıkmış olmasına bakılırsa, çingene nüfusu hayli yüksektir. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| geliyor.. , nereden , soyumuz |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|