Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 19.02.2008, 14:54   #376 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 27
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Balbal adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Karakeçeliler, Oğuzların Kayı boyunun bir oymağıdır.

Diğer tarafın herhangi bir Oğuz boyu olabilir.
Teşekkür Ederim Diğer Tarafla İlgili detaylı bilgisi olan arkadaş varsa ve bilgilendirebilirse sevinirim
TürkçüKürŞAD Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.02.2008, 22:46   #377 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 6
Benim anne tarafım Bulgaristan Göçmeni
Babamın baba tarafı Ankara Kalecik
Babamın anne tarafı Erzincan Kemah
Anne tarafımı biliyorum bulgaristana Kırımdan gelmişler.
Ama kalecik ve kemah hangi boydan bilmiyorum ? bilen biri cevaplarsa sevinirim.
AnkaraKurdu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.02.2008, 23:45   #378 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Erboga adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 22
Babam Kirsehir"in Cicekdagi beldesinden,annem Bulgaristan göcmeni fakat gecmisleri Ankara bölgesinden Bulgaristana gitmis.
Alt 21.02.2008, 20:31   #379 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 6
Bu arada bir ara kemahta kürt köylerininde olduğunu duydum. Biz Türk köylerindeniz ama hangi boydan olduğunu bilmiyorum kemah halkının
AnkaraKurdu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.02.2008, 21:38   #380 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 889
Alıntı:
AnkaraKurdu adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu arada bir ara kemahta kürt köylerininde olduğunu duydum. Biz Türk köylerindeniz ama hangi boydan olduğunu bilmiyorum kemah halkının
Türkiye'de tek bir boyun yaşadığı bir ilçemiz yoktur. Türkiye Türklerinin çoğunun Oğuz Türkü olduğu çoğu yerde zikredilse de Türkiye'nin hemen hemen her yerine dağınık olarak yerleşen Kıpçak ve Karluk unsurlar vardır. Dolayısıyla ''şu ilçedeniz hangi boydanız'' gibi sorulara cevap aranması yalnızca zaman kaybıdır. Önceki iletilerde hangi durumlarda boy belirlenmesinin kolaylaştığını yazdım.
Alt 23.02.2008, 01:57   #381 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TİMUR adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 56
Biz Bulgaristan/Kırcaali'nin Salifler köyündeniz.
TİMUR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.02.2008, 09:34   #382 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 112
Alıntı:
Atlı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim dede tarafım(baba tarafından)Artvin Şavşat Kireçli köyüne'a Gürcistan'dan,Gürcistan'a Azerbeycan'dan Azerbaycan'a ise Hazar Denizi kıyısında,Alevi ve Orta Asya'ya yakın bir yerden göçmüştür.Dedemin kafası aynı Başbuğ Mustafa Kemal Atamıza benziyor.Ve dedem esmer,çekik gözlü,uzun boylu biridir.Babaannem Erzurumlu'dur.Sarışın,yeşil gözlü,beyaz tenlidir.Ve babaannemin kürt olmadığı kesin çünkü allah bana ne kürt gelin ne kürt damat versin derdi.Anne tarafından dedem kıvırcık,sarı saçlı,iri kemikli ve mavi gözlü,uzun biriydi.Selanik demirkale köyü göçmeniydi.Anneane tarafımsa konya'nın yerli eşrafıydı.Anneannem çekik gözlü,iri yarı,kahverengi saçlı bir kadındı.Hangi boyların karışımıyım?
Bilen varsa cevap veremezmi?Yıllardır bu sorunun cevabını bekliyordum.Bu otağa gelince bu bölümü tesadüfen gördüm.Ve çok ilgimi çekti.TTK
Atlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.02.2008, 12:59   #383 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

NoyanHan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 249
Soyum, Yavuz Sultan Selim zamanında İstanbul çevresinden, İskenderun sancağı'na yerleştirilen Türkmen beylerbeyi olarak atanmış. Osmalı Taşra teşkilatında, geniş toprağın işletim hakkı verilmiş. Yani Anadolu/Rumeli Türklerindeniz. Tarih öğretmeni bir akrabam İstanbul'dan soyumuzu araştırdığında, Avrupa Türklerinden olabileceğimizi söyledi.

Yine de Ata'nın dediğini unutmayn: "Türk, Türk oldugu için asildir. Çogumuz, büyük babamizin babasini hatirlamayiz. Bütün soy gururumuzu, Türk olmanin içinde buluruz"

Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
NoyanHan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.02.2008, 13:12   #384 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 4
Benim Memleketim Ardahan.Posof Ilcesindenim.
Elbeg Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.02.2008, 17:34   #385 (İleti Bağlantısı)

Orhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 34
Eskirsehirliyim ve Tatar Kökenliyim.
Orhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.02.2008, 17:53   #386 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 112
Alıntı:
Orhan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Eskirsehirliyim ve Tatar Kökenliyim.
Kırım'dan göçmüş olman muhtemel.Bilmiyorum Kazan kökenli olabilirmisin.Büyük ihtimal Kırımlısın,düşük ihtimal Kazanlısın.Şu kesindir ki Altınorda torunusun.
Atlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.02.2008, 21:47   #387 (İleti Bağlantısı)

Orhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 34
Alıntı:
Atlı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kırım'dan göçmüş olman muhtemel.Bilmiyorum Kazan kökenli olabilirmisin.Büyük ihtimal Kırımlısın,düşük ihtimal Kazanlısın.Şu kesindir ki Altınorda torunusun.
Evet Kirimdan göcmüs Atalarim.Kirim Tatariyiz biz.
Orhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.02.2008, 23:01   #388 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
Atlı kullanıcı isimli arkadaş ve diğer arkadaşlar hangi boya mensup olduğunuzu öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken şey " aile lakabınızı" aileinizden öğrenmeniz.

1935 soyadı kanunundan önce de kullanılan bu aile lakaplarının çoğu mensup olunan boydan gelir.

Örnek:

Birecik tarafında arakeçili bağlı 12 aile lakabı:

Karakeçili:

Veliler, Poyrazlı, Kıldanlı, Softalı, Karakayalı,Talaslı, Şazlı, Hacıhalil, Hayyam Kethüda, Akça İnli, Özbekli, Karabakılı

Mesela aile lakabı ve hala kullanıyorlarsa soyadı Veli, Velioğlu ...vb olanlar Karakeçili'dir.

Siz aile lakaplarınızı buraya yazın bakalım kökleriniz nereye gidiyor.
Mayatepek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.02.2008, 00:53   #389 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 11
GEREKLİ ARAŞTIRMAYI YAPTIM AMA BULAMADIM...

BALBAL KANDAŞIM GEREKLİ ARAŞTIRMAYI YAPTIM MERAK ETME,AMA NE KIZILCAHAMAM NE DE ÇAMLIDERE VE YAKINI YÖRELERLE ALAKALI BİR AÇIKLAMANIZ YOK..

BEN 1402 ANKARA'DA YAPILAN SAVAŞTAN SONRA (ÇUBUK OVASINDA OLMUŞ) PEÇENEKLERİN ANKARA'YI YURT EDİNDİKLERİNİ BİLİYORUM HATTA KIZILCAHAM'IN "PEÇENEK" DİYE BİR KÖYÜ DE VAR.PEÇENEK OLDUĞUMUZA ŞÜPHE YOK AMA BİR DE SENDEN DOĞRULAYALIM DEDİM BU BİRRRRR,
İKİNCİSİ ANKARA'NIN "SOLFASOL" SEMTİNDE HANGİ TÜRK BOYU BULUNUR?
ÜÇÜNCÜSÜ "KIRIM TATARLARI" MEMLEKETİMİZDE HANGİ İLLERE GÖÇ ETMİŞLERDİR?
BİR ZAHMET SORUMA CEVAP VERİRSEN ŞAD EDERSİN BENİ...
TANRI'YA EMANET OL...
SAĞ OLASIN..

NOT:YAZMAYI UNUTMUŞUM DEDEME "TOKUR" DERLERMİŞ,YÖREMİZ İNSANINA "ÇITAK" DİYORLAR BUNLARIN PEÇENEK ADI OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA,BOZULMA VAR MI YOK MU ONU MERAK EDİYORUM...
PEÇENEK KURDU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.02.2008, 04:23   #390 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 957
Alıntı:
PEÇENEK KURDU adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
BEN 1402 ANKARA'DA YAPILAN SAVAŞTAN SONRA (ÇUBUK OVASINDA OLMUŞ) PEÇENEKLERİN ANKARA'YI YURT EDİNDİKLERİNİ BİLİYORUM HATTA KIZILCAHAM'IN "PEÇENEK" DİYE BİR KÖYÜ DE VAR.PEÇENEK OLDUĞUMUZA ŞÜPHE YOK AMA BİR DE SENDEN DOĞRULAYALIM DEDİM BU BİRRRRR,
İKİNCİSİ ANKARA'NIN "SOLFASOL" SEMTİNDE HANGİ TÜRK BOYU BULUNUR?
Kendini Peçenek ilân etmişsin ama Peçenekler hakkında bilgin olduğunu sanmıyorum. Anadolu'daki Peçenekler'in tümü hıristiyan idi, müslüman olanları ise Balkanlar'da bulunuyordu. Kıpçaklar ile Peçenekler Bizans entrikaları sonucu 1053 yılında birbirleriyle savaştılar (Lavinyon Savaşı) ve Kıpçaklar'ın galibiyeti ile sonuçlanan bu savaşta Peçenekler'in büyük bir kısmı yok oldu. Kalan az sayıdaki Peçenek Ankara tarafına sürüldüler ve bahsettiğin Peçenek köyünü kurup yerleştiler. Fakat sonraki yıllarda, müslüman Anadolu'nun orta yerinde bir hıristiyan köyü bulunmasından rahatsız olan Osmanlı Devleti, Peçenek köyündeki eli silah tutan erkeklerin tümünü savaşlarda kasıtlı bir şekilde en ön saflara sürerek kırdırdı, erkeksiz kalan köye de civardaki müslüman köylerin köylülerini yerleştirerek Peçenekler'i eritti... Hülâsa, bugün Türkiye'de yüzde yüz safkan bir Peçenek'in var olması mümkün değildir.

Kusura bakma ama "Ankara'nın Solfasol semtinde hangi Türk boyu bulunur?" sorusu hayli komik olmuş. Eskiden bir köy olan Solfasol'un tek özelliği Hacı Bayram Veli'nin orada doğmuş olmasıdır. Bugün ise bir gecekondu semtidir ve her cinsten insan yaşamaktadır. Ankara pavyonlarında çalışan esmer tenli çalgıcıların neredeyse tamamının Solfasol'dan çıkmış olmasına bakılırsa, çingene nüfusu hayli yüksektir.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
geliyor.. , nereden , soyumuz

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler