Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 25.02.2008, 21:52   #391 (İleti Bağlantısı)
Atsız'ı anlatıyor

tarihci35 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 64
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Orhan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Evet Kirimdan göcmüs Atalarim.Kirim Tatariyiz biz.
Anda Kırım Tatarı değil Kırım Türküsün.

Dünya üzerinde Tatar adlı bir ırk, bir kavim, etnik grup ve millet yoktur. Buna rağmen Kırım ve Kazan'da yaşayan soydaşlarımız Tatar olarak anılmaktadır.
Alt 26.02.2008, 00:49   #392 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
Peçenek Kurdu,

Tokur, Kırım Türkçe'sinde " Kel" Demek ve bu bir Kırım Kıpçağı kabile adı.

Tokurlu ( Tokurlar, Tokuroğlu), Tokullu ( Tokullar, Tokuloğlu) : r-l: ll

Bu adla google'dan bakarsan yayıldığınız alanları bulursunuz.

KırımlıTatar dedikleri Kıpçak kökenli ...

Ruslar, tüm Türkler'e Tatar der...
Mayatepek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.02.2008, 18:42   #393 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

Orhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 34
Alıntı:
tarihci35 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Anda Kırım Tatarı değil Kırım Türküsün.

Dünya üzerinde Tatar adlı bir ırk, bir kavim, etnik grup ve millet yoktur. Buna rağmen Kırım ve Kazan'da yaşayan soydaşlarımız Tatar olarak anılmaktadır.
Ha Tatar Ha Türk,aynisi degilmi zaten?
Evet biz Tatar Türküyüz.
Türküs sonucta.
Orhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.02.2008, 22:25   #394 (İleti Bağlantısı)
Atsız'ı anlatıyor

tarihci35 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 64
Alıntı:
Orhan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Ha Tatar Ha Türk,aynisi degilmi zaten?
Evet biz Tatar Türküyüz.
Türküs sonucta.

sen Türkçü bir otağdasın, Türkçü olduğunu iddia ediyorsun. Ve ha tatar ha Türk diyorsun.
Türk kelimesini kullanmak var iken tatarlık nedir.
Bir de sen Türk değilmişsin Türks'müşsün. Lütfen yazdığımız kelimelere dikkat edelim.
Alt 27.02.2008, 17:17   #395 (İleti Bağlantısı)

Orhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 34
Alıntı:
tarihci35 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
sen Türkçü bir otağdasın, Türkçü olduğunu iddia ediyorsun. Ve ha tatar ha Türk diyorsun.
Türk kelimesini kullanmak var iken tatarlık nedir.
Bir de sen Türk değilmişsin Türks'müşsün. Lütfen yazdığımız kelimelere dikkat edelim.
Tatarlik ne oluyor simdi?
Tatarlar Türk degilmi?
Tatar demissim Türk demissim fark etmez,cünkü ayni anlama geliyor.
Ben Tatar Türküyüm,Türkmen degilim.Ama Tatarlarda Türkmenlerde Türktür ve ayni soydandir.
Bunun neyini anlamiyorsun sen?
Orhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.02.2008, 00:04   #396 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 8
babam makedonya manastir ilcesinden.annem selanik gocmenidir.soyumuz nerden geliyor acaba.
kutalmis kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 03:09   #397 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 1
merhabalar..başlığın tamamını okudum.konu oldukça ilgimi çekti.hatta bugün balbalın bahsettiği faruk sümer'in oğuzlar kitabını bir iki yere sordum ama baskısının tükendiğini söylediler...
babam tokatın zile ilçesinin kızılca köyünden, annem ise yine babamın köyüne cok yakın (ve akrabalığı olan köyler) yalınyazı (eski adı maşat hatta maşathöyük var burada) kasabasından.. şimdi kızılca köyü, atatürk mahallesi olarak yalınyazıya bağladılar..babam oğuz türkü olduğumuzu ve horasandan geldiğimizi söylüyor..ama bilgiler net değil ve boy hakkında bilgim yok.internette yaptığım araştırma da horasanda bir yer( yada emin değilim belki horasanın diğer adı) var masat diye. alakalı mı bilemiyorum. bu arada eğer yardımcı veri olacaksa aleviyim.....
bir de şunu kesinlikle belitmeden geçemeyeceğim. yanlış anlaşılmasın, niyetim Türkçülükle ilgili konuların konuşulduğu bir yerde mezhebimi ön plana çıkarmak değil, lakin pekçok yerde ötelenen alevilere bu sitede kan bağından kaynaklanan sıcaklık sergilenmesi, dışlanmaması; ümmetçiler tarafından (elbette türkçü olduğunu iddia eden ümmetçilerde dahil buna) özyurdumda her türlü kamu sınavlarının mülakatında sırf alevi olduğum için elendiğim şu sıralarda ilaç gibi geldi.
berdem Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 04:10   #398 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 842
Alıntı:
berdem adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
merhabalar..başlığın tamamını okudum.konu oldukça ilgimi çekti.hatta bugün balbalın bahsettiği faruk sümer'in oğuzlar kitabını bir iki yere sordum ama baskısının tükendiğini söylediler...
babam tokatın zile ilçesinin kızılca köyünden, annem ise yine babamın köyüne cok yakın (ve akrabalığı olan köyler) yalınyazı (eski adı maşat hatta maşathöyük var burada) kasabasından.. şimdi kızılca köyü, atatürk mahallesi olarak yalınyazıya bağladılar..babam oğuz türkü olduğumuzu ve horasandan geldiğimizi söylüyor..ama bilgiler net değil ve boy hakkında bilgim yok.internette yaptığım araştırma da horasanda bir yer( yada emin değilim belki horasanın diğer adı) var masat diye. alakalı mı bilemiyorum. bu arada eğer yardımcı veri olacaksa aleviyim.....
bir de şunu kesinlikle belitmeden geçemeyeceğim. yanlış anlaşılmasın, niyetim Türkçülükle ilgili konuların konuşulduğu bir yerde mezhebimi ön plana çıkarmak değil, lakin pekçok yerde ötelenen alevilere bu sitede kan bağından kaynaklanan sıcaklık sergilenmesi, dışlanmaması; ümmetçiler tarafından (elbette türkçü olduğunu iddia eden ümmetçilerde dahil buna) özyurdumda her türlü kamu sınavlarının mülakatında sırf alevi olduğum için elendiğim şu sıralarda ilaç gibi geldi.
Kızılca köyü, Atatürk'ün de soyunun geldiği Kızıloğuzlara dayanır. Kızıloğuzlar, Bozok-Oğuz boylarının birçoğunun karışmasıyla oluşmuş bir Türkmen oymağıdır.
Alt 01.03.2008, 12:45   #399 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,722
Alıntı:
GÜLER TÜRK adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Buğra Şad soydaşım. Ben Osmanlı'nın ne yaptığını bilemedim. Bu da soyumuzu bir bütün halinde araştırmamızı zorluyor. Kahramanmaraşlı gelinimiz var onlarda Karaman'dan gitme. Köşe kapmaca gibi. Babamın ailesinde yaptığımız araştırmalar soyumuzun Kahramanmaraş Andırın ilçesinde akrabalarımızın olduğunu gösteriyor. Annem öncedende belirttiğim gibi Dulkadiroğulları Avşar bektik oymağından. Orta Anadolu'da Nevşehir, Niğde, Konya, Kayseri, Kırşehir, Aksaray, Şereflikoçhisar'da Dulkadiroğulları'na bağlı bayat boyundan köyler var. Ne mutluki Türkmenliklerini kaybetmemişler. Halen geleneklerini sürdürüyorlar. Sanal alemde gördüğüm zaman ne mutlu ki Dulkadiroğulları'na dair dernekler bile kuruyorlar. Benim kütüğüne kayıtlı olduğum Konya-Ereğli'de de böyle bir dernek kurulma aşamasındaydı. İnanıyorumki sizide kan çekecek, zorunlu göçle Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış Bayat Boyu'nun misafirperverliğiyle karşılaşacaksınız.
Beyliğimizin (Dulkadiroğulları) bugünkü evlatlarının dernekler kurması çok sevindirici bir hadisedir Güler kardeşim. Dilerim bu dernekler çoğalarak artar.

Andırın İlçesi de Türkmenlerin bulunduğu bir ilçedir. Zaten Pazarcık ve Nurhak, bir de Elbistan, azıcık da Afşin ilçeleri dışında Kahramanmaraş'ta hiç kürt yoktur, Göksun'da bulunan çerkezleri saymazsak Kahramanmaraş'ın hemen hemen hepsi Türk'tür.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.03.2008, 18:17   #400 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 112
Alıntı:
Mayatepek adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Atlı kullanıcı isimli arkadaş ve diğer arkadaşlar hangi boya mensup olduğunuzu öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken şey " aile lakabınızı" aileinizden öğrenmeniz.

1935 soyadı kanunundan önce de kullanılan bu aile lakaplarının çoğu mensup olunan boydan gelir.

Örnek:

Birecik tarafında arakeçili bağlı 12 aile lakabı:

Karakeçili:

Veliler, Poyrazlı, Kıldanlı, Softalı, Karakayalı,Talaslı, Şazlı, Hacıhalil, Hayyam Kethüda, Akça İnli, Özbekli, Karabakılı

Mesela aile lakabı ve hala kullanıyorlarsa soyadı Veli, Velioğlu ...vb olanlar Karakeçili'dir.

Siz aile lakaplarınızı buraya yazın bakalım kökleriniz nereye gidiyor.
Babamın baba tarafı Dedeağa lakaplı,Annemin baba tarafı Attaryaşar(Aktaryaşar) lakaplıymış.Bunları biliyorum.Bu arada babamın baba tarafı Gürcistan'daki Azerbeycan göçmeni ve alevi bir oymaktan annemin baba tarafı selanik'in demirkale köyünden gelmişler.Ve babaanemin babası küçükken annesiyle .rmeni zulmünden Erzurum'dan Artvin'e kazları ile birlikte kaçmışlar.

Konu Atlı tarafından (02.03.2008 Saat 00:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ek bilgi
Atlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.03.2008, 19:17   #401 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

F.Taman adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 11
Merhabalar,

Sormak istedigim tam olarak nereden geldiğim, zira ailemde bu soruya pek doğru cevap alamadim, elimde ise bunlar var;

Ilkin Anneannemin tarafının Gürcistan/Kafkasya Muhacir'i olduğunu biliyorum. Gürcü veya başka bir azınlıktan olmadığımıza eminim, zira Gürcü olup olmadığımızı sorduğumda bir güzel sopa yiyordum anneannemden ve Türk oldugumuzu da ekledi.
Diğer bildiğim Kurtuluş Savaşından önce Çorum, Mecitözü taraflarına yerlesıp bazı savaşlara katılmış, Paşa yada yakın seviyede bir Tıbbı asker büyük büyük dedem varmış. Herneyse Gürcü Muhacirliği ve savaslara katılma var.

Bunun dışında söylentiler var, gereksizler.

Kısaca kim olabiliriz? Neden Kafkasya tarafındaydık ve neden göçtük? Ayrıca neden Çorum a göçtük?

Herhangi bilgi veya açıklaması olabilecek arkadaşlar umarım yardım edebilirler.

Birde Taman soyadını taşıyoruz, dedemin ailesinden. Bu soyadın tam olarak anlamı nedir, araştırdım pek bulamadım, dedemin ailesindende kalan yok ne yazık ki...

Yardımcı olabileceklere teşekkürler,

Esenlikler.
F.Taman Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.03.2008, 14:36   #402 (İleti Bağlantısı)

Timurhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 4
Merhabalar,
Buraya yeni kayit oldum.
Benim Atalarim Gürcistan/Kafkasya Muhacir'iydi ve Posof (Ardahan) ilcesine yerlesmisler Rus Osmanli Savasi sirasinda.Benim bilmek istedigim Soyumuz tam olarak hangi Türk boyundan oldugunu.Bir Biliginiz varmi?
Timurhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.03.2008, 15:22   #403 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 842
Alıntı:
Timurhan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Merhabalar,
Buraya yeni kayit oldum.
Benim Atalarim Gürcistan/Kafkasya Muhacir'iydi ve Posof (Ardahan) ilcesine yerlesmisler Rus Osmanli Savasi sirasinda.Benim bilmek istedigim Soyumuz tam olarak hangi Türk boyundan oldugunu.Bir Biliginiz varmi?
Kafkasya'da yaşayan Türklerin çoğu Kıpçak Türküdür. Oğuz Türklerinden bir tek Azerbaycan Türkleri vardır. Yani sünnilik varsa Kıpçak, şiilik varsa Oğuz Türküsündür.
Alt 03.03.2008, 19:28   #404 (İleti Bağlantısı)

Timurhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 4
Alıntı:
Balbal adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Kafkasya'da yaşayan Türklerin çoğu Kıpçak Türküdür. Oğuz Türklerinden bir tek Azerbaycan Türkleri vardır. Yani sünnilik varsa Kıpçak, şiilik varsa Oğuz Türküsündür.
Sagol abi.
Ecdadim Ahiska dan göcmüsler Ardahana ve Karapapak Türkleri gibi sünniyiz biz.
Timurhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.03.2008, 20:08   #405 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 1
pekala bende annem konya çiftliközü köyünde babam ise konya mülayim bizim soyumuz ne oluyor lütfen söyler misiniz?
ayse Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler