![]() |
|
|
#391 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsız'ı anlatıyor
|
Anda Kırım Tatarı değil Kırım Türküsün.
Dünya üzerinde Tatar adlı bir ırk, bir kavim, etnik grup ve millet yoktur. Buna rağmen Kırım ve Kazan'da yaşayan soydaşlarımız Tatar olarak anılmaktadır.
|
|
|
#392 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Peçenek Kurdu,
Tokur, Kırım Türkçe'sinde " Kel" Demek ve bu bir Kırım Kıpçağı kabile adı. Tokurlu ( Tokurlar, Tokuroğlu), Tokullu ( Tokullar, Tokuloğlu) : r-l: ll Bu adla google'dan bakarsan yayıldığınız alanları bulursunuz. KırımlıTatar dedikleri Kıpçak kökenli ... Ruslar, tüm Türkler'e Tatar der... |
|
|
|
|
|
#393 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Evet biz Tatar Türküyüz. Türküs sonucta. |
|
|
|
|
|
|
#394 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsız'ı anlatıyor
|
Alıntı:
sen Türkçü bir otağdasın, Türkçü olduğunu iddia ediyorsun. Ve ha tatar ha Türk diyorsun. Türk kelimesini kullanmak var iken tatarlık nedir. Bir de sen Türk değilmişsin Türks'müşsün. Lütfen yazdığımız kelimelere dikkat edelim.
|
|
|
|
#395 (İleti Bağlantısı) | |
|
|
Alıntı:
Tatarlar Türk degilmi? Tatar demissim Türk demissim fark etmez,cünkü ayni anlama geliyor. Ben Tatar Türküyüm,Türkmen degilim.Ama Tatarlarda Türkmenlerde Türktür ve ayni soydandir. Bunun neyini anlamiyorsun sen? |
|
|
|
|
|
|
#396 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
babam makedonya manastir ilcesinden.annem selanik gocmenidir.soyumuz nerden geliyor acaba.
|
|
|
|
|
|
#397 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
merhabalar..başlığın tamamını okudum.konu oldukça ilgimi çekti.hatta bugün balbalın bahsettiği faruk sümer'in oğuzlar kitabını bir iki yere sordum ama baskısının tükendiğini söylediler...
babam tokatın zile ilçesinin kızılca köyünden, annem ise yine babamın köyüne cok yakın (ve akrabalığı olan köyler) yalınyazı (eski adı maşat hatta maşathöyük var burada) kasabasından.. şimdi kızılca köyü, atatürk mahallesi olarak yalınyazıya bağladılar..babam oğuz türkü olduğumuzu ve horasandan geldiğimizi söylüyor..ama bilgiler net değil ve boy hakkında bilgim yok.internette yaptığım araştırma da horasanda bir yer( yada emin değilim belki horasanın diğer adı) var masat diye. alakalı mı bilemiyorum. bu arada eğer yardımcı veri olacaksa aleviyim..... bir de şunu kesinlikle belitmeden geçemeyeceğim. yanlış anlaşılmasın, niyetim Türkçülükle ilgili konuların konuşulduğu bir yerde mezhebimi ön plana çıkarmak değil, lakin pekçok yerde ötelenen alevilere bu sitede kan bağından kaynaklanan sıcaklık sergilenmesi, dışlanmaması; ümmetçiler tarafından (elbette türkçü olduğunu iddia eden ümmetçilerde dahil buna) özyurdumda her türlü kamu sınavlarının mülakatında sırf alevi olduğum için elendiğim şu sıralarda ilaç gibi geldi. |
|
|
|
|
|
#398 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#399 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Andırın İlçesi de Türkmenlerin bulunduğu bir ilçedir. Zaten Pazarcık ve Nurhak, bir de Elbistan, azıcık da Afşin ilçeleri dışında Kahramanmaraş'ta hiç kürt yoktur, Göksun'da bulunan çerkezleri saymazsak Kahramanmaraş'ın hemen hemen hepsi Türk'tür. |
|
|
|
|
|
|
#400 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Konu Atlı tarafından (02.03.2008 Saat 00:36 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ek bilgi |
|
|
|
|
|
|
#401 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Merhabalar,
Sormak istedigim tam olarak nereden geldiğim, zira ailemde bu soruya pek doğru cevap alamadim, elimde ise bunlar var; Ilkin Anneannemin tarafının Gürcistan/Kafkasya Muhacir'i olduğunu biliyorum. Gürcü veya başka bir azınlıktan olmadığımıza eminim, zira Gürcü olup olmadığımızı sorduğumda bir güzel sopa yiyordum anneannemden ve Türk oldugumuzu da ekledi. Diğer bildiğim Kurtuluş Savaşından önce Çorum, Mecitözü taraflarına yerlesıp bazı savaşlara katılmış, Paşa yada yakın seviyede bir Tıbbı asker büyük büyük dedem varmış. Herneyse Gürcü Muhacirliği ve savaslara katılma var. Bunun dışında söylentiler var, gereksizler. Kısaca kim olabiliriz? Neden Kafkasya tarafındaydık ve neden göçtük? Ayrıca neden Çorum a göçtük? Herhangi bilgi veya açıklaması olabilecek arkadaşlar umarım yardım edebilirler. Birde Taman soyadını taşıyoruz, dedemin ailesinden. Bu soyadın tam olarak anlamı nedir, araştırdım pek bulamadım, dedemin ailesindende kalan yok ne yazık ki... Yardımcı olabileceklere teşekkürler, Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#402 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Merhabalar,
Buraya yeni kayit oldum. Benim Atalarim Gürcistan/Kafkasya Muhacir'iydi ve Posof (Ardahan) ilcesine yerlesmisler Rus Osmanli Savasi sirasinda.Benim bilmek istedigim Soyumuz tam olarak hangi Türk boyundan oldugunu.Bir Biliginiz varmi? |
|
|
|
|
|
#403 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kafkasya'da yaşayan Türklerin çoğu Kıpçak Türküdür. Oğuz Türklerinden bir tek Azerbaycan Türkleri vardır. Yani sünnilik varsa Kıpçak, şiilik varsa Oğuz Türküsündür.
|
|
|
|
#404 (İleti Bağlantısı) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#405 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
pekala bende annem konya çiftliközü köyünde babam ise konya mülayim bizim soyumuz ne oluyor lütfen söyler misiniz?
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|