![]() |
|
|
#406 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Eğer bilginiz varsa bende öğrenmek isterim.
Annem Eskişehirin Sarıcakaya ilçesinden,Babam Eskişehirin Sivrihisar ilçesi Böğürtlen köyünden. Annemler daha doğrusu Anneannem kendilerine "MANAV" diyorlar.Araştırdım Manavları ve yerleşik yörüklere verilen ,Anadoluya ilk gelen Türkler olduğunu öğrendim. Baba tarafı hakkında bi fikrim yok yalnız. Fakat baba tarafım hep 1.90 2.0 metre boylarında,kumral ve yeşil gözlü.Onların Yörük olma ihtimali var mı acaba. |
|
|
|
|
|
#407 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
merhaba değerli ırkdaşlarım bende bu otoğı yeni keşfettim iyiki buldum hepinize hayırlı yazışmalar diliyoırum soyum konusunda yardımlarını isteyecem annem ve babam konyanın ereğli ilçesinin servili ve vanlı köyünden bize ereğli halkı arasında bettik diye hitap edilir yardımcı olabilirseniz sevinirim
tanrı türkü korusun |
|
|
|
|
|
#408 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#409 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Trabzon Bölgesi Hangi Türk Boyundandır? Şimdiden Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#410 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim gerçekten yalnız ereğlide bize avsar boyundan oldugumuz söylenirdi hatta dukadırogulları beylıgının kurucuları oldugumuzu ve konya cıvarına marastan geldıgımız soylenırdı beğdilli ve avşar boyu arasında benzerlik yada farklar var mıdır? tekrar yardımlarınız için tsekkur ederım |
|
|
|
|
|
#411 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Anadolu'da kurulan beyliklerin hepsi karma boylu bir yapıya sahipti. Soy araştırması yapanlar bazen hanedanın soyuna bakarak yanlış karar veriyorlar. Örneğin Karamanoğulları Avşar boyundan gelmektedir. Ancak kurdukları beyliğin altında onlarca farklı Türk oymağı yaşamakta idi. Dolayısıyla beyliği kuran boyu bilmek soy analizi için yeterli değildir. Beddik, bektik, bettik, bedük adıyla anılan oymaklar Beğdili boyuna mensuptur. Avşar ve Beğdili boyları Oğuz Kağan'ın Yıldızhan adlı oğlundan gelen 4 boydan 2'sidir. Kültürel olarak iki boy arasında çok bir fark olmasa da dil yönünden bazı farklılıkları vardır. Her iki boyun kendine has sözcükleri vardır ve bunu ayırt etmek çok zor değildir. Bu iki boya Türkiye'nin hemen hemen her yerinde rastlamak mümkündür.
|
|
|
|
|
#412 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Konu Aybala tarafından (08.03.2008 Saat 17:43 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Yazım kurallarına uy. |
|
|
|
|
|
|
#413 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
tüm bozkurtlara selamun aleykum diyerek sözüme başlıyorum...
sayın otağ yöneticim bir konuda banada yardımcı olabilirmisiniz... ben soyumun nerden geldiğini merak edip araştırmalar yaptım fakat kesin bir bilgiye ulaşamadım yardımcı olursanız sevinirim.. 1)ben bayburtluyum..bayburt merkez yaylapınar köyü... 2)soy adım güveli..güveli soy adının küfeli adından değişme olduğu söyleniyor.. 3)araştırıp bulabildiğim en son bilgi dedemin dedesinin iran üzerinden gelen (galiba ipek yolu)yol üzerinde ticaret yaptığı..osman dedem(dedemin dedesi) iran-bayburt ve trabzon üzerinden kervanlarıyla ticaret yapıyormuş..baya bi zenginmiş..ve bayburtta büyük bir konağı varmış...ki bizim şuan bulunduğumuz çiftlik bu konak üzerinde...yani mal varlığımız o dedemden kalma..ayrıca bazı akrabalarımız trabzon çaykara çevresine yerleşmişler..hala çaykarayla bağlantımız var.. 4)şuan bayburttaki köyümüz dedekorkutun yerleştiği köyün çok yakınındabir köy..dedekorkutun yaşadığı ve mezarının bulunduğu köyün 4,5 km kadar yakınında.. bu bilgiler ışığında osmanlının son döneminde ticaretle uğraşan kervancılık yapan bir soydan geldiğime bakarsak eymürler yakın gözüküyo.. dedekorkutu ele alırsak salur lardan gelebiliyo olabiliriz.. ayrıca bayburtta bu yörelerde iğdirlerde yerleşmiş.. birde saltukoğulları beyliğinin kurulduğu topraklar...yani kafam baya karışık.. bana yardımcı olursanız çok memnun olurum... saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#414 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Erzincan ın Refahiye ilçesinin Gemecik köyündenim acaba benim soyum nerden geliyor?
Esenlikler |
|
|
|
|
|
#415 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türkçü bir otağdasın. Esenlikler denilir. O kadar iletinin içinde Türkçe olmayan bir selamlaşma tabiri var mı? Bu konuda dikkatli ol.
|
|
|
#416 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
bordobereli69, selamün aleyküm ne demek yahu? Özenti olmayın. Türk gibi davranın. Biraz medeni olun.
Üyeliğin iptal edilmiştir. |
|
|
|
|
|
#417 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Anadiliniz Türkçe mi?
|
|
|
|
#418 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#419 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Gemecik, Horasan'dan gelen Oğuz oymaklarından biridir. Germencik, Gemecik, Germiyan isimleri aynı oymağı tarif etsede, siyasi nedenlerden dolayı farklı beyliklere ve Oğuz boylarına tabi olmuşlardır. Bu yüzden belli bir boy adı veremeyiz. Ama Oğuz Türkü olduğunuz aşikar. Sivas'taki Gemecikler Koçgiri aşiretine tabi olup anadilleri kırmançidir. Tunceli'dekiler zazaca konuşurkan orta ve batı Anadolu'dakiler yalnızca Türkçe konuşur. Kızılbaş kökenli olan bu oymak Osmanlı'ya birçok oymak gibi direnememiş ve çoğunlukla sünnileşmiştir.
|
|
|
|
#420 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|