Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 12.03.2008, 13:29   #421 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

Behcet adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Memleketim Artvin Savsatdır,Soyumuz Gürcistanın Güneyinden (Ahıska)göcmedir.Anadilimiz Türkcedir Gürcüce degil.
Behcet Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.03.2008, 00:34   #422 (İleti Bağlantısı)
Türk Budunu

Atak adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 35
Babam, onun babası ve eşi (babaannem) Tataristandan Kırım'a göç etmiş sonra Türkiye'ye (şehri hatırlamıyorum) menderes soysuzunun döneminde de İstanbul'a geçmişler

Annem istanbul doğumlu
dedem ve anneannem çocukken kırımdan romanya'ya ordan bulgaristan'a (domaniç) gelmişler sonrasında istanbul'a geçmişler

anne tarafıda Tatar Baba tarafıda ama dedemler kaç yılında kırıma gelmişler bilmiyorum kendileri bile hatırlayamıyor. Nerdeyse Tatarcayı bile unutmuş durumdalar bir tek babaannem dilini koruyabilmiş biraz
Atak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.03.2008, 01:08   #423 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

şamantürkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 19
Irkdaşım,
Baba tarafı Tokat merkez , anne tarafı Tokat Zileli soyumun nerden geldiği konusunda yardımcı olursan sevinirim...
şamantürkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.03.2008, 01:44   #424 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

çağrı yılmaz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1
Değerli ırktaşlarım;
Annem Sivrihisar- Sazılar köyünden babam ise Ankara nın Polatlı ilçesinin çokören köyünden.Özellikle baba tarafını çok merak ediyorum yardıcı olursanız çok sevinirim
çağrı yılmaz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.03.2008, 18:51   #425 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 9
danişment gazi hakkında bilgi

soyumuz 1071de malazgirt zaferini gerçekleştiren Alparslanın komutanlarından danişment gaziden geliyormuş savaştan sonra Erzurum Horasan tarafına yerleşilmiş 1700 yılının ortalarında Adana Feke ilçesi Tapan köyüne yerleşilmiş 1900 yılının başlarında ise yine Adana ili Saimbeyli ilçesi Çeralan köyüne yerleşilmiş halen bütün akrabalarım oradadır Danişment Gazinin soy kütüğü hakkında bilgi verirseniz sevinirim ben net bilgi bulamadım

Y.N:Yazım kurallarına özen gösterin.Daha önceki iletilerinizde uyarmıştık ama hala aynı hatalara devam ediyorsunuz.
mehmet ali Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.03.2008, 20:34   #426 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

ŞahinOğuz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 10
Anne de baba da Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinden.

Bilginiz dahilinde ise beni de aydınlatırsanız sevinirim yandaşlarım.
ŞahinOğuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.03.2008, 21:53   #427 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

erlik-han adlı üyenin kimlik resmi

Kandaşlarım sitede defalarca aramam rağmen yardım bulamadığım bir sorum var.Dedelerim niğdeli ama sarışın uzun boylu çekik gözlü ve brakisefal değil bana hangi Türk kolundan olduğum hakkında yardımcı olurmusunuz?
erlik-han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.04.2008, 05:44   #428 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

tiginalppusat adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 64
Ezen andalar, Amasya çaykışla hakkında bilgi verirmisiniz. Esenlikler
tiginalppusat Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.04.2008, 19:53   #429 (İleti Bağlantısı)
TürkçüTurancı

Attila375 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Horasandan anadoluya gelen yörük Türklerindenim

arkadaşlar kafatasımın brakisefal olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Alt 08.04.2008, 21:21   #430 (İleti Bağlantısı)
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır

Tanrı Dağlı333 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 55
Avşar(Afşar)Yörüklerinden Karaman a oradan Balkanlara oradan sivas suşehrine
Tanrı Dağlı333 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.04.2008, 00:20   #431 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 68
Kastamonu Tosya'da bildiğim kadarıyla Oğuzlardan çok sayıda oymak var. Birçok köyün ismi bu boylara gore isimlendirilmiş(Aşağı Kayı, Avşar, Kınık vs.). Bizim köyümüzün ismi ise boy ismi değil.
Babam Çifter köyünden. Ismini köy ele geçirilirken şehit olan 2 er'den almış.
Annem ise Akbük köyünden, eski ismiyle Ciye(Arapça Kiraz anlamına geliyor, köy'de kirazların bol olmasından böyle demişler.)
Acaba bu köylerin kökeni nedir? Muhtemelen Oğuz, ancak hangi oymak bilemiyorum.
Gökdeniz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.04.2008, 15:00   #432 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

bende ankaranın güdül ilçesinde doğdum ilçemiz eskiden ayaşa bağlı idi soyumu merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim
TANHU06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.04.2008, 19:20   #433 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 112
Alıntı:
Atlı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim dede tarafım(baba tarafından)Artvin Şavşat Kireçli köyüne'a Gürcistan'dan,Gürcistan'a Azerbeycan'dan Azerbaycan'a ise Hazar Denizi kıyısında,Alevi ve Orta Asya'ya yakın bir yerden göçmüştür.Dedemin kafası aynı Başbuğ Mustafa Kemal Atamıza benziyor.Ve dedem esmer,çekik gözlü,uzun boylu biridir.Babaannem Erzurumlu'dur.Sarışın,yeşil gözlü,beyaz tenlidir.Ve babaannemin kürt olmadığı kesin çünkü allah bana ne kürt gelin ne kürt damat versin derdi.Anne tarafından dedem kıvırcık,sarı saçlı,iri kemikli ve mavi gözlü,uzun biriydi.Selanik demirkale köyü göçmeniydi.Anneane tarafımsa konya'nın yerli eşrafıydı.Anneannem çekik gözlü,iri yarı,kahverengi saçlı bir kadındı.Hangi boyların karışımıyım?
Babamın baba tarafının bıyıkları genelde pala bıyığa benziyor ve babamın anne tarafınında baba tarafınında tüm erkekleri kel.Ama Annemin anne tarafındaki hiç bir erkek kel değil.Ve annemin anne tarafındaki hemen hemen herkes çekik gözlü.Ve babamın baba tarafında zerre kadar laz olma ihtimali yok çünkü dedem çok hopalı laz ... dövmüştür.Gürcülük de pek olamaz çünkü hiç bir zaman Ben Gürcüyüm dememiş,gürcistan göçmeniyiz demiştir.Ve babamın baba tarafı Gürcistan'daki Şii-Alevi Dedeağa sülalesi ile akrabadır dedemin aktardıklarına göre Gürcistan'da(Tiflis) bir özel Dedeağa üniversiteleri varmış ve bu üniversiteden hep para geliyor dedeme.
Atlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.04.2008, 02:01   #434 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,094
Alıntı:
Atlı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Babamın baba tarafının bıyıkları genelde pala bıyığa benziyor ve babamın anne tarafınında baba tarafınında tüm erkekleri kel.Ama Annemin anne tarafındaki hiç bir erkek kel değil.Ve annemin anne tarafındaki hemen hemen herkes çekik gözlü.Ve babamın baba tarafında zerre kadar laz olma ihtimali yok çünkü dedem çok hopalı laz ... dövmüştür.Gürcülük de pek olamaz çünkü hiç bir zaman Ben Gürcüyüm dememiş,gürcistan göçmeniyiz demiştir.Ve babamın baba tarafı Gürcistan'daki Şii-Alevi Dedeağa sülalesi ile akrabadır dedemin aktardıklarına göre Gürcistan'da(Tiflis) bir özel Dedeağa üniversiteleri varmış ve bu üniversiteden hep para geliyor dedeme.
Böyle, Dedem lazları döverdi, babaannem kürt gelin istemezdi, sülalemin erkekleri keldi ve pala bıyıklıydı gibi bilimsellikten uzak parametrelerle soyunun nerden geldiğinin bulunacağını nasıl düşünüyorsun.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.04.2008, 12:53   #435 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 230
Soyum aslen Konya-Karaman Türklerine dayanmaktadır.
Osmanlı devleti Karamanoğulları beyliğine son verince,iskan politikası çerçevesinde bizim sülalemizinde içinde bulunduğu Karamanoğullarından bir kolu Bulgaristan Varna'ya yerleştirmiştir.
Osmanlı Devletinin Rusya ile yaptğı 93 harbi diye geçen savaştan sonra Balkanlardan kopup Tekirdağ'a yerleşmişiz.

Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türkçülüğün izinden ayrılmayacağıma and içerim!
OGEDAY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
geliyor.. , nereden , soyumuz

Bu konuyu şu anda toplam 4 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Konuk)

Seçenekler