![]() |
|
|
#421 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Memleketim Artvin Savsatdır,Soyumuz Gürcistanın Güneyinden (Ahıska)göcmedir.Anadilimiz Türkcedir Gürcüce degil.
|
|
|
|
|
|
#422 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Budunu
|
Babam, onun babası ve eşi (babaannem) Tataristandan Kırım'a göç etmiş sonra Türkiye'ye (şehri hatırlamıyorum) menderes soysuzunun döneminde de İstanbul'a geçmişler
Annem istanbul doğumlu dedem ve anneannem çocukken kırımdan romanya'ya ordan bulgaristan'a (domaniç) gelmişler sonrasında istanbul'a geçmişler anne tarafıda Tatar Baba tarafıda ama dedemler kaç yılında kırıma gelmişler bilmiyorum kendileri bile hatırlayamıyor. Nerdeyse Tatarcayı bile unutmuş durumdalar bir tek babaannem dilini koruyabilmiş biraz |
|
|
|
|
|
#423 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Irkdaşım,
Baba tarafı Tokat merkez , anne tarafı Tokat Zileli soyumun nerden geldiği konusunda yardımcı olursan sevinirim... |
|
|
|
|
|
#424 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Değerli ırktaşlarım;
Annem Sivrihisar- Sazılar köyünden babam ise Ankara nın Polatlı ilçesinin çokören köyünden.Özellikle baba tarafını çok merak ediyorum yardıcı olursanız çok sevinirim |
|
|
|
|
|
#425 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
danişment gazi hakkında bilgi
soyumuz 1071de malazgirt zaferini gerçekleştiren Alparslanın komutanlarından danişment gaziden geliyormuş savaştan sonra Erzurum Horasan tarafına yerleşilmiş 1700 yılının ortalarında Adana Feke ilçesi Tapan köyüne yerleşilmiş 1900 yılının başlarında ise yine Adana ili Saimbeyli ilçesi Çeralan köyüne yerleşilmiş halen bütün akrabalarım oradadır Danişment Gazinin soy kütüğü hakkında bilgi verirseniz sevinirim ben net bilgi bulamadım
Y.N:Yazım kurallarına özen gösterin.Daha önceki iletilerinizde uyarmıştık ama hala aynı hatalara devam ediyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#426 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Anne de baba da Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinden.
Bilginiz dahilinde ise beni de aydınlatırsanız sevinirim yandaşlarım. |
|
|
|
|
|
#427 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kandaşlarım sitede defalarca aramam rağmen yardım bulamadığım bir sorum var.Dedelerim niğdeli ama sarışın uzun boylu çekik gözlü ve brakisefal değil bana hangi Türk kolundan olduğum hakkında yardımcı olurmusunuz?
|
|
|
|
|
|
#428 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ezen andalar, Amasya çaykışla hakkında bilgi verirmisiniz. Esenlikler
|
|
|
|
|
|
#429 (İleti Bağlantısı) |
|
TürkçüTurancı
|
Horasandan anadoluya gelen yörük Türklerindenim
arkadaşlar kafatasımın brakisefal olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
|
|
|
#430 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Avşar(Afşar)Yörüklerinden Karaman a oradan Balkanlara oradan sivas suşehrine
|
|
|
|
|
|
#431 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kastamonu Tosya'da bildiğim kadarıyla Oğuzlardan çok sayıda oymak var. Birçok köyün ismi bu boylara gore isimlendirilmiş(Aşağı Kayı, Avşar, Kınık vs.). Bizim köyümüzün ismi ise boy ismi değil.
Babam Çifter köyünden. Ismini köy ele geçirilirken şehit olan 2 er'den almış. Annem ise Akbük köyünden, eski ismiyle Ciye(Arapça Kiraz anlamına geliyor, köy'de kirazların bol olmasından böyle demişler.) Acaba bu köylerin kökeni nedir? Muhtemelen Oğuz, ancak hangi oymak bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#432 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
bende ankaranın güdül ilçesinde doğdum ilçemiz eskiden ayaşa bağlı idi soyumu merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim
|
|
|
|
|
|
#433 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#434 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#435 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Soyum aslen Konya-Karaman Türklerine dayanmaktadır.
Osmanlı devleti Karamanoğulları beyliğine son verince,iskan politikası çerçevesinde bizim sülalemizinde içinde bulunduğu Karamanoğullarından bir kolu Bulgaristan Varna'ya yerleştirmiştir. Osmanlı Devletinin Rusya ile yaptğı 93 harbi diye geçen savaştan sonra Balkanlardan kopup Tekirdağ'a yerleşmişiz.
|
![]() |
| Etiketler |
| geliyor.. , nereden , soyumuz |
| Bu konuyu şu anda toplam 4 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|