![]() |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sayın Balbal,
Bayburt - Merkez'de bulunan Yedigöze ve Adabaşı köylerinin etnik kökenini hakkında bilginiz var mı? |
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sayın Ahıska Kurdu
Köyler hakkında bir sonuç elde edemedim. Köylerin eski adlarını biliyorsanız , belki bir sonuç elde edebiliriz. Genelde Oğuz kaynaklarından bir sonuç elde edemediğimiz zaman '' Kıpçak'tır '' gibi bir tahminleme yapıyoruz. Tabi Kıpçakların da malum bir sürü kolu var. Bu yüzden o köyü gezip görmek , yaşlılarıyla konuşmak ve nerden geldiklerini öğrenmek gerek. Öbür türlü bu işler çok zorlaşıyor.
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Benim,
Anam-> Adana, Seyhan, Çınarlı Mahallesi Babam-> Ağrı, Taşlıçay, Bayıraltı(Köyü) Balbal kardeşim, bugün biraz başını ağrıttım ama birde beni söyleyebilir misin? Sonuç acıda olsa öğrenelim artık. |
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Başbuğun Ordusunda Çeri
|
Annem, Babam, Annemin babası ve annesi, babamın babası ve annesi ve onların babaları, anneleri Afyonkarahisar'ın Sincanlı (Sinanpaşa) ilçesinin Savran (Serban) Köyündendir. Bilgisi Olan var mı ? Biz hangi boydanız? ve ben yapı itibariyle Sarışın ve Mavi Gözlüyüm.
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
benim de anne tarafim burdur tefennili baba tarafim sivas susehirli.
anne tarafimi arasitirdim büyük bir ihtimalle Yörük Türkmeniyiz baba tarafim karapapak olabilir ama emin degilim |
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Annen büyük ihtimal Oğuzların Yüreğir boyundan . Babanın köyünün ismini hiçbir kaynakta bulamadım. Bayır , Bayındır boyunun kısa söylenişi , Çavdır da Çavuldur boyunun kısa söylenişidir. Buna bağlı olarak babanın köyü Oğuzların Bayındır koluna mensup olabilir .
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sağolasın kandaşım.
|
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sayın yönetici bahsettiğiniz Faruk Sümer'in Oğuzlar adlı kitabi şu an elimde mevcut olmadığı için size bir şey sormak istiyorum. Benim soyum aslen Iran Horasan'dan geliyor sarı saltuk aşiretindenim. Memleketim Tunceli Pülümür. köyümün şimdiki adı Kırkmeşe ama eski adı Göbürge. Benim soyum çifçilikle uğraştığı için cahil kalmıştır ve geçmişlerini pek araştırmamışlardır. Bildikleri teş şey Horasandan geldiğimiz ve Sarı Saltuk olduğumuzdur. Önemli olan Türk soylu olmamızdır ama insan hangi boydan geldiğini merak ediyor. Bu yüzden bahsettiğiniz kitapta benim köyümle ilgili bir şey yazıyor mu?
|
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) |
|
Başbuğun Ordusunda Çeri
|
Sağol Balbal kandaşım.
Esenlikler. Bayat boyu Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuz Türklerinin 24 boyundan biridir. Bu boyların Bozoklar kolundan (sağ kolundan) Oğuz Kağan'ın oğlu Gün Han'ın soyundan geldikleri kabul edilir. Afyonkarahisar ve Çorum'un birer ilçesi bu boyun mensuplarıyla bağlantılı şekilde Bayat - Bayat ismini taşımaktadır. "Bayat" kelimesinin Eski Türkçe'deki anlamı varlıklı, devletlidir. Bu bilgi doğrumudur?
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Sanırım çok eski bir yazar. Okunmasını tavsiye etmem. |
|
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Tunceli'deki bazı Avşar Köyleri ve Oymakları : Kırmeşe Pülümür Balabanlı Çağlarca Tunceli – Hozat Maksutlu Dağyolu “ Balabanlı Dereköy “ Balabanlı Ünveren “ Balabanlı Elmalı “ Balabanlı Yeniköy “ Balabanlı Küllüce “ Balabanlı Bardakçı “ Balabanlı Germili Merkez Germiyanlı Bulgurcular Mazgirt Germiyanlı Gedikler Çemişkezek Germiyanlı Yünbüken “ Germiyanlı Aktulak Merkez Maksutlu Kopuzlar “ Maksutlu Ovacık ilçesi , Ovacık Maksutlu Yoncalı “ Maksutlu Buzlutepe “ Maksutlu Akirek Tunceli – Akirek Maksutlu Varlıkonak Tunceli-Çemişkezek Sis “
|
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
cepnı boyundanım ama turkcuyum dıye ulkuculere laf atanın taaaa amına koyum elhamdulıllah musluman turk mıllıyetcısıyım
Konu böru alp tarafından (17.07.2007 Saat 17:29 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 2 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|