![]() |
|
|
#451 (İleti Bağlantısı) |
|
vatansız ve hain kıro olduğu için atılmıştır
|
TEMİR TAV BEY tarih hakkında pek bir bilginiz olduğunu söyleyemem çünkü alevilerin hepsi öz ve öz TÜRK tür bizim gibi aileleri sürü yaptın ya helal olsun. bu siteye TÜRK geçmişimi daha iyi öğrenebilmek için girdim.kızılbörkün ne demek olduğunu ozan ın ne demek olduğunu öğrenirsen ne kadar da TÜRK olduğumuzu anlarsın(amacım polemik yaratmak değildir)bazı şeyler öğrenmek.
|
|
|
|
|
|
#452 (İleti Bağlantısı) |
|
vatansız ve hain kıro olduğu için atılmıştır
|
TEMİR TAV BEY sizin pek tarih bilginiz olduğunu söyleyemem benim burda vurgulamak istediğim alevi kürt zaza ların TÜRKlükle ilgileri aslen TÜRK olduğunu ve TÜRKÇE konuşmalrına rağmen TÜRKÜZ demeler. Bu siteye giriş amacım TÜRKLÜK HAKKINDA bilgi edinmek;(bence aleviler hakkında şu ön yargıyı atalım bre)TÜRKÜM TÜRK olmaktanda gurur duyuyorum.hıı bu arada nerden geldiğimiz hangi boydan olduğumuz vs öğrenebilirmiyim
|
|
|
|
|
|
#453 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
|
|
|
|
#454 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#455 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
pkknın lehinde ileti eklediği için.
|
|
|
|
#456 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Yarı Kürtçe,yarı Türkçe'de ne demek?Kendilerine yeni bir dil mi çıkartmışlar,kullandıkları kelimeler de,çok kısıtlı olan Kürtçe'de olmayan kelimeler olmasın sakın.
|
|
|
|
|
#457 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Alıntı:
.............kardeşim benim, Esmer olduğu için acaba düşüncülerine dalmışsın. Sen Türkmenistana bir git gör esmeri,Kerkük'e Güney Azerbaycan'a bir bak gör esmeri. Sen TÜRK'ü ne sandın bir danimarkalı gibi sapsarışın bişey mi olacakmış. TÜRK yeryüzünün en büyük ırkı olduğu için esmeri de sarışını da kahve gözlüsü de ela gözlüsü de,çakırı da,gözleri çekiği de vardır. TÜRK, k.rtler gibi bir boy değil bir ULU SOY BİRLİĞİDİR. Y.N: Hakaret etmeden ileti ekle! |
|
|
|
|
|
#458 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim soyum Oğuz Kağan'a dayanır.
Kuzey Asya'nın steplerinden at sırtında oklarımız ve kılıçlarımız ile nice düşman ordusunu alt ederek önce ön Asya'ya sonra Anadolu'ya ulaşmışız. Yani,demek istediğim; hepimiz bir kökten geliyoruz. Boylar,oymaklar,köyler,anneanne,babaanne,burnum uzun,omuzlarım geniş muhabbetleri bazen ben senden daha asil boydanım,ben daha TÜRK'üm konusuna dönüşebilir.Ve daha da kötüsü bizi bölmek ve bir Türkmen'i-Azeri Türk'ünü,Yörük'ü,Çepni'yi,Tatar'ı,Manav'ı,Göçmen Türk'ü ayrı boy gösteren topluluklara ışık tutabilir. bu yüzden mümkün olduğu kadar abartmadan yazmamız gerekir. Esenlikler, |
|
|
|
|
|
#459 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
ben sorucam Babam Bulgaristan ın Burgaz şehrinden düzceye göçmüştür
benım soyum ne ? |
|
|
|
|
|
#460 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Kandaşlarım, Affınıza sığınarak söyleyeceğim birşey var. Enaz 16-17-18 yaşımıza gelmişiz,kendi soyumuzu,boyumuzu atamızı öğrenmemiş ve kolaya kaçmış dedelerimizden bu sorunun cevabını istemeden başkalarına sormuşuz. Bu soruyu sadece burada sorduğunuzu umuyorum. Aynı soruyu bir dostum üniversitede Tarih okuyan bi devşirmeye sormuş. Çocuk kendisine senin ataların Ermeni,sen döndürülmüş ermenisin,hepimiz böyleyiz,kimimiz rum kimimiz bilmemne nane gibi içindeki TÜRK düşmanlığı ve kıskançlığı kusan sözcükleri dışa vurmuş. Bunun gibi çok örnek duydum,özellikle de sosyalist-komunist tipli üni. öğrencileri bu hakaretlerde bulunuyorlar. Bize düşen,Türkçü ye düşen önce kendi soyumuzu araştırmaktır.Çok zor değil. |
|
|
|
|
|
|
#461 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Esenlikler dilerim Kandaşlarım
Türk olarak dünyaya gelmekten,bu soylu ırkın bir ferdi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Büyüklerimin ve onlarında büyüklerinin söylediklerini bir araya getirmeme rağmen,memleketimizin yerini belirlememe rağmen, tam olarak hangi boydan geldiğimizi bulabilmiş değilim. Sizlerden bu konuda bilgi istemekteyim,beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok mutlu olacağım. Anne tarafımından dedem Makedonya'nın Selanik vilayetine bağlı Doyran doğumlu. Anneanne tarafından ise büyüklerim Ostrava ve Drama'dan bahsediyorlar. Yine Makedonya sınırları içerisinde yer alanlar yerleşim birimleri. Anneannem biraz yaşlıca olduğundan Ostrava'yı çok söylediyse de Drama'dan da arada bahsedilmekte. Cumhuriyet'in ilk yıllarında gelip Tekirdağ'a yerleşmişler. Hatta o dönem yerleşenlere 7 dönüm arazi dağıtılmış. Burada aldıkları ilk soy ismi Teke olmuş. Yine bu konuları araştıran bir aile büyüğümüz ailemizin yörük türklerinden olduğunu, ve karaman'dan,toroslardan oraya gittiğimizi söylemekte. annemin anneannesi torunlarını bektaşın çocukları diye severmiş. Çok derin bilgim olmasa da bizde de kızılbaşlık olabileceğini tahmin etmekteyim. Lakin şu an tüm ailemiz sünni. Bu da biraz aklımı karıştırıyor. Vereceğiniz en küçük bir bilgi bile benim için çok önemli. Şimdiden çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#462 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#463 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#464 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Benim Dedem sanırsam 1950 yılında bulgaristan'dan Türkiye'ye gelmiştir.
bulgaristanda Osmanpazarı-Yeşilova Köyünden Acaba Hangi Boy'a Mensup Oluyorum Bunu Çok Merak Ediyorum.(Osmanpazarı (ilçe)) Hiç olmadı Türkiye'den hangi ,limiz Civarından Buraya Yerleştirildiler Zamanında....Ben Çoğu Okuduğum YErde Karaman-Konya Civarı Zannediyorum ama Tam Olarak Bilmiyorum. Bilen Varsa Sölerse Sevinirim. Özellikle Türk Irkının Hangi Boyundan ? Teşekkürler Şimdiden.. Y.N.: Yazım kurallarına dikkat et, cümle içindeki her yeni gelen kelime büyük harfle başlamaz, sadece cümle başları, özel isimlerin başları ve noktadan, soru işaretinden sonra gelen kelimlerin başları büyük harf olur. |
|
|
|
|
|
#465 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|