Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 15.05.2008, 21:56   #466 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 634
A R S L A N Rss Beslemesi
Alıntı:
Fors´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Otağ yöneticilerimiz Naldöken Türkmenleri hakkında ayrıntılı bilgi verebilirler mi?
Biraz zahmet edip otağı araştırsan bu konuyla ilgili bir başlığın gene sorun&öğrenin bölümünde, bu yazdığın başlığın bir kaç satır aşağısında olduğunu görürsün.

Köprüsü : http://www.atsizcilar.com/forum/nald...r-t102654.html

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008, 21:58   #467 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Fors - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 32
Fors Rss Beslemesi
Alıntı:
Arslan Beğ´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Biraz zahmet edip otağı araştırsan bu konuyla ilgili bir başlığın gene sorun&öğrenin bölümünde, bu yazdığın başlığın bir kaç satır aşağısında olduğunu görürsün.

Köprüsü : http://www.atsizcilar.com/forum/nald...r-t102654.html
Tamam ukalalık yapmak istemedim.Ama orada bilgi yardımında bulunmadığınız için bu iletiyi yazdım.Yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.İyi akşamlar.
Fors adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2008, 22:03   #468 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 634
A R S L A N Rss Beslemesi
Alıntı:
Fors´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Tamam ukalalık yapmak istemedim.Ama orada bilgi yardımında bulunmadığınız için bu iletiyi yazdım.Yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.İyi akşamlar.
Zaten yazdıklarınızı ukalalık olarak algılamıyoruz merak etme değerli kardeşim, biz yöneticilerde sadece siz Türk çocuklarının araştırıcı olmasını istiyoruz, bu yüzden araştırılmadan soru sorulduğunu düşününce eleştiriyoruz. Umarım konu hakkında detay bilgisi olan bir ırktaşımız bilgilerini paylaşacaktır.

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.05.2008, 00:57   #469 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Erdal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Almanya
İletiler: 6
Erdal Rss Beslemesi
Merhaba,

buraya yeni yazildim.Acaba benim Soyum nerden diye merak ediyorum.
Erzincan-Üzümlü deniz ( Icinden).Bizler Aleviyiz.Kürtce veya degisik dil kullanmayiz.Arastirdigima göre Dedemin Dedesi bile böyle birsey yapmamistir.Tunceli Ovaciktan gelmis olabilir diye duymustum.
Saygilarimla.
Not: Lakabimiz Agacukgil
Erdal adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.05.2008, 02:00   #470 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 816
Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
Erdal´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Merhaba,

buraya yeni yazildim.Acaba benim Soyum nerden diye merak ediyorum.
Erzincan-Üzümlü deniz ( Icinden).Bizler Aleviyiz.Kürtce veya degisik dil kullanmayiz.Arastirdigima göre Dedemin Dedesi bile böyle birsey yapmamistir.Tunceli Ovaciktan gelmis olabilir diye duymustum.
Saygilarimla.
Not: Lakabimiz Agacukgil
Üzümlü'ye ağırlıklı olarak Oğuz Türklerinin Beğdili/Avşar boyları yerleşmiştir. Herhangi bir oymak (aşiret) mensubiyeti hakkında bilgin varsa daha kesin sonuçlar elde edebiliriz.
Alt 16.05.2008, 02:19   #471 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Erdal Rss Beslemesi
Alıntı:
Balbal´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Üzümlü'ye ağırlıklı olarak Oğuz Türklerinin Beğdili/Avşar boyları yerleşmiştir. Herhangi bir oymak (aşiret) mensubiyeti hakkında bilgin varsa daha kesin sonuçlar elde edebiliriz.

Cabuk Cevap verdiginizden dolayi tessekür ederim. Soyadimiz Cakmak,Agacuk veya Agacikgil derler bize. Tunceli Ovaciktan geldigimiz söylenir ama bunlar Tunceli Isyaniyla alakali degil 200 yil olmus galiba.Tüm kürtlestirme cabalarina ragmen Türk kalmisiz.Erzincan-Üzümlü cevre Köylerinin Alevileri Zazaca konusur ama bizde öyle birsey yoktur.
Alt 16.05.2008, 02:34   #472 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
Cabuk Cevap verdiginizden dolayi tessekür ederim. Soyadimiz Cakmak,Agacuk veya Agacikgil derler bize. Tunceli Ovaciktan geldigimiz söylenir ama bunlar Tunceli Isyaniyla alakali degil 200 yil olmus galiba.Tüm kürtlestirme cabalarina ragmen Türk kalmisiz.Erzincan-Üzümlü cevre Köylerinin Alevileri Zazaca konusur ama bizde öyle birsey yoktur.
Türkiye'deki Alevi köyleri genelde karma köylerdir. Köydeki ailelerin çoğu farklı yerlerden gelmektedir. Bu aileler farklı boylara ve oymaklara bağlanıp kendilerini onlarla bütünleştirebiliyorlar Gemecik örneğinde olduğu gibi. Bu yüzden kesin bir boy ismi vermek çok zor.

Erzincan'da Ağaçeri Türkmenlerine mensup Aleviler vardır. Ağaçeri Türkmenleri genelde ormancılık ve tarımla uğraşırlar. Tahtacılar, Ağaçeri Türkmenlerinin kollarından biridir. Ancak Ağaçeri Türkmenleri de karma boylu bir yapıya sahiptir. Oğuz Türkü olduğu kesin olmasına karşın hangi Oğuz boyu olduğu konusunda kesin bir bilgi yoktur. Soyadının Ağacuk olduğuna istinaden böyle bir tahmin yürütebiliriz. Ama gerçekten Ağaçeri Türkmenleriyle bağlantının olup olmadığını kendiniz araştırmalısınız. Bundan sonraki aşamalar size kalmış.
Alt 16.05.2008, 02:39   #473 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Erdal Rss Beslemesi
Alıntı:
Balbal´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Türkiye'deki Alevi köyleri genelde karma köylerdir. Köydeki ailelerin çoğu farklı yerlerden gelmektedir. Bu aileler farklı boylara ve oymaklara bağlanıp kendilerini onlarla bütünleştirebiliyorlar Gemecik örneğinde olduğu gibi. Bu yüzden kesin bir boy ismi vermek çok zor.

Erzincan'da Ağaçeri Türkmenlerine mensup Aleviler vardır. Ağaçeri Türkmenleri genelde ormancılık ve tarımla uğraşırlar. Tahtacılar, Ağaçeri Türkmenlerinin kollarından biridir. Ancak Ağaçeri Türkmenleri de karma boylu bir yapıya sahiptir. Oğuz Türkü olduğu kesin olmasına karşın hangi Oğuz boyu olduğu konusunda kesin bir bilgi yoktur. Soyadının Ağacuk olduğuna istinaden böyle bir tahmin yürütebiliriz. Ama gerçekten Ağaçeri Türkmenleriyle bağlantının olup olmadığını kendiniz araştırmalısınız. Bundan sonraki aşamalar size kalmış.
Cok tessekür ederim.Emeginize saglik.
Alt 16.05.2008, 02:55   #474 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Erdal Rss Beslemesi
Kusura bakmayin ama bir sorum daha olacak sizlere.
Erzincanda Alevilerin büyük bir kismi zazaca konusur,sordugunuzda hayir biz Kürt degiliz diyenler var,bazilarida Türkmüsün Kürtmüsün sorusuna Aleviyim demekte.Büyüklerimiz yeterince aydinlatmiyor.Gurur ile Türküm diyen bir Erzincanli Aleviye rastlamak zor.Bunun nedenleri nedir sizce? Ve kesin sonuc alabilmek icin (Soy,Boy ) nereye bas vurabilirim?
Alt 16.05.2008, 03:07   #475 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
Kusura bakmayin ama bir sorum daha olacak sizlere.
Erzincanda Alevilerin büyük bir kismi zazaca konusur,sordugunuzda hayir biz Kürt degiliz diyenler var,bazilarida Türkmüsün Kürtmüsün sorusuna Aleviyim demekte.Büyüklerimiz yeterince aydinlatmiyor.Gurur ile Türküm diyen bir Erzincanli Aleviye rastlamak zor.Bunun nedenleri nedir sizce? Ve kesin sonuc alabilmek icin (Soy,Boy ) nereye bas vurabilirim?
Kürt-zaza Alevi nedir konusu bu sitede çok tartışıldı önceden. Arama kısmına Alevi yazarsanız bununla ilgili birçok başlığı göreceksiniz. Bunları okursanız bizim bu konudaki düşüncelerimizi öğrenebilirsiniz.

Soy araştırması için ilk önce yaşlılara danışın. Nerden ve hangi göç yolları üzerinden gelindiğini tespit etmelisiniz. İkinci olarak yaşlıların kullandığı şiveyi inceleyiniz. Oğuz boylarının her biri farklı şive kullanır ve her boyun kendine has sözcükleri vardır. Bugün köyden köye değişen şivenin temel nedeni boy farklılığıdır. Ek olarak ikamet edilen yerdeki Alevi dedesine danışınız. Bazı oymaklardaki dedeler nesilden nesile aktarılan önemli bilgilere sahiptir.
Alt 16.05.2008, 03:09   #476 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Erdal Rss Beslemesi
Tessekür ederim,esenlikler dilerim.
Alt 16.05.2008, 16:25   #477 (İleti Bağlantısı)
Atsızın Öğrencisi

Mavi Börteçine - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 132
Mavi Börteçine Rss Beslemesi
Anam bana hep Batı Türkistandan geldiğimizi söyler.
Mavi Börteçine adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.05.2008, 17:23   #478 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

KulTigin17 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 11
KulTigin17 Rss Beslemesi
Nevşehir-Ürgüp Acaba Hangi Boydan Geliyoruz Bilgisi Olan Paylaşabilir mi?

Teşekkür Ederim.
KulTigin17 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.05.2008, 21:53   #479 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Toluntegin - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 101
Toluntegin Rss Beslemesi
Sayın büyüğüm Balbal,
Size, bir arkadaşımın ricası ile bir sorum olacak.

Arkadaşım Ordu ili Mekez ilçesi Yaraşlı köyünden olduğunu söylüyor.
Götüntü olarak Türkmenden çok Tatar-Kıpçak Türklerini andırıyor ancak benim o bölge hakkında kesin bilgim olmadığı gibi kendisi de ayrıntılı bilgiye sahip değil ve merak ediyor bu konuyu.

Geçenlerde bir konuda şakalaşırken benim ceddim 'osmanlı' dediğinde öyle bir ırkın olmadığını söyleyip atasını öğrenmesi gerektiğini düşündüm.

Maalesef halkımız ilköğretim-lise-üniversitedeki devşirme mantığıyla eğitildiği için osmanlı kitaplarda pohpohlandığı için kendilerini osmanlı olarak düşünüp sonra da osmanlının çorba yapısından dolayı kendileri hakkında gereksiz soru işaretlerine kapılıyorlar.
Toluntegin adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.05.2008, 22:37   #480 (İleti Bağlantısı)
Urukçu Türk

Karasili Yörük - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Türkmen Çanakkale
İletiler: 55
Karasili Yörük Rss Beslemesi
Ben Çanakkale Bayramiçliyim. Bayramiçte genelde Karakeçili-Ağaçeri-Kızılkeçili yörükleri ve Tahtacı Türkmenleri gibi boyların obaları yerleşerek köyler kurmuş. Genel görüş buraya gelen oğuz boylarının Horasandan geldiğidir fakat Horasan genelde oğuz Türkleri için bir geçiş güzergahı, göç yolunun üzerinde kalıyor. Benim merak ettiğim geldiğimiz yeri, konuştuğumuz kelimelere bağlı olarak belirleyebilirmiyiz?

Mesela dikkatimi çeken bazı kelimeler;

Gün -> Kün
Güneş -> Küneş
Gölge -> Kölge
Güreş -> Küreş yani G harfi ile başlayan bazı kelimeleri K olarak söylenir.

Bunun yanında ana ile birlikte öğ dendiğini de duydum ve Güzel yerine Gözel gibi. Bunlara bakarak bu oğuz boylarının tam göç ettikleri yerleri aşağı yukarı söylemek mümkün olur mu?

"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluga dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk
Karasili Yörük adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Konuk)

Seçenekler