![]() |
|
|
#481 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
bu söyledikleriniz oğuz boylarının çok büyük çoğunluğunda geçerli, Irakta da İranda da Azerbaycanda da bu şekilde konuşulur bu yüzden yeterli bilgi olacağını sanmıyorum |
|
|
|
|
|
|
#482 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Arhavi ilcesin de Turkmane köyü (ya da Türkmene) hangi boy ya da boylardan olusuyor. Arhavililerin sürekli laz olarak anilmasi sinirimi bozmaya basladi. Yazik ki o ilcede lazlar da yasiyor ancak ben
Türk oglu Türk`üm. Hangi boydan oldugumu ögrenmek istiyorum. Yöresel agizda sözcükler Ögretmen= Ogretmen Kürk= Kurk okunusu Kyurk Islak= islak Havlu = Xavli Hizar = Xizar Cabuk = ivedi Hemen = Xaman Kör= Kor okunusu Kyor Öykü= Oyku okunusu Oykyu Tanri= Trangi Ülkü= Ulkyu gibi... Umarim bilgilendiren cikar. Ek bilgi: Türkiye Türkcesinde X harfinin olmadigini biliyorum ancak sözcüklerin söylenisi Azerbaycan Türkcesini andirdigi icin onlarin abacasinda bulunan X harfini kullandim.
|
|
|
#483 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben Yozgatlı bir Türkmenin fakat soyumuzun nerden geldiğini bilmiyorum.Bilen ağabeylerim varsa bozok taraflarının hangi boydan olduğunu öğrenmek isterim.Esen kalın.
|
|
|
#484 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Irkdaşlarım, benim baba tarafım Afyon Dinar'lıdır. ana tarafım ise Konya'dan daha önceleri Dinar'a göç etmişler. hafif esmer tenliyiz ailece, siyah saçlı ve kara gözlüyüz.acaba benim hangi boydan olduğumu öğrenme şansım var mı. cevaplarsanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#485 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandaşlarım görmedi herhalde.Rica etsem sorumu cevaplayabilir misiniz?Özellikle "balbal" kandaşımdan bekliyorum.Gördüğüm kadarıyla bu konularda çok bilgili.
|
|
|
#486 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Arkadaşlar daha net bilgiler vermeden yorum yapabilmemiz mümkün değildir.
Örneğin; İlçe, belde, köy bilgilerinden, boyların kullandıkları bazı kendine has sözcüklerden, kendilerine has tamgalarını kilim ve halılara dokumalarından fikir edinilebilir. Hülasa; tüm bu yorumlar tahminden öteye gitmez. Ayrıca bir gerçek var ki; Türk boylarında aile, sülale, oba hatta boy içi evlilikler hoş görülmezdi bu yüzden boy ayrımı yapmak günümüzde pek mümkün değildir.
|
|
|
|
#487 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Babadan dededen Türkmen olduğumu biliyorum.Yozgat civarı hangi Türkmen boyları var onu bilmiyorum.
|
|
|
#488 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Bizde Deliorman gocmenlerindeniz.
Ve dedeme ne zaman sorsam Karamanoğulları Avsar TÜRKMENlerindeniz der |
|
|
|
|
|
#489 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Selanik göçmeniyiz.Selanike Osmanlı tarafından yerleştirilmemiz muhtemel.Dedemin babası Anne ve Babasını Yunan çetelerine şehit verdiği için diğer Türklerle Orduya kadar gelmiş.Sonra onları kaybedince Samsun Tekkeköye yerleşmiş.
Babamlar Erzurumdan Samsuna gelmiş. Hangi boydanım. |
|
|
|
|
|
#490 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Benim de dedemler Selanik'in Doyran kazasından Balkan Harbi sırasında göç etmişler. Ben hangi boydanım?
Şimdiden sağolun ve esen kalın. |
|
|
|
|
|
#491 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Baba tarafından Denizli/Tavas anne tarafından Denizli/Çal'lıyım. Hangi boylardan olduğumu tahminen söyleyecek olursa çok sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#492 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Büyükbabam ve babam Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinden Dedem ve annem Kahramanmaraş merkezden babam esmer kahverengi gözlü annem ise kumral yeşil gözlü internetten araştırdığıma göre Türkoğlu’nun ilk sakinleri Oğuzların Avşar boyuna mensub Tecirli aşiretidir yazıyor hangi boydan olduğumuzu söyleyebilirseniz çok sevinirim
|
|
|
|
|
|
#493 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Daha detaylı bilgi vermek için, köyünüzü de söylemeniz gerekir. |
|
|
|
|
|
|
#494 (İleti Bağlantısı) |
|
1923
|
Beydili boyundanım. Atalarım Safevi Devletinin kurulmasında büyük katkı sağlamıştır.
|
|
|
|
|
|
#495 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bildiğim kadarı ile köyümüz yok |