![]() |
|
|
#496 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
O hâlde Türkoğlu'nun merkezindensiniz.
Merkezde, sizin de belirtmiş olduğunuz gibi Avşar Türklerinin Tecirli ailesi ağırlıktadır. Osmanlı zamanında padişah tarafından zulüm gören Tecirliler, bu ilçeye (Türkoğlu) ta o zamandan zorla göç ettirildiler. Çünkü savaşçı olan bu aşiret, gittiği yerde gayri Türkleri rahat bırakmıyordu. Bugün hâlâ ilçe merkezinin nüfus çoğunluğu, Tecirlilere aittir. Köylerinde çeşitli boylardan Türkmenler çoğunluktadır. Yörükler de bulunmaktadır. Türkoğlu'nun köyleri, genelde dağlık olduğundan, yörükler buralara çok önceden yerleşmişlerdi. Şimdi de, o günlerde yerleştikleri yerlerde kalmışlardır. Kurtuluş Savaşı yıllarında Fransızların işgaline uğrayan Türkoğlu, 1920 yılında işgalden kurtulmuştur. Bu sırada adı "Eloğlu" olan ilçeye, sonradan kahramanlıklarına ödül olarak "Türkoğlu" adı verilmiştir. |
|
|
|
|
|
#497 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
|
|
|
|
|
|
#498 (İleti Bağlantısı) |
|
Deli Kurt
|
Benim soruma da bir cevap verir misiniz? Sayın Otağ yöneticileri....
|
|
|
|
|
|
#499 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Arkadasim Kutahya/Hisarcik li acaba hangi boya mensup olup aslinin nerden geldigini merak ediyor.Annesinin aslinin gumushaneden geldigini biliyoruz sadece.
Annem Eskisehir Sivrihisar/Gumuskonak li acaba hangi boy mensup ve soyu nerden geliyor? Bilgisi olan kandaslarimizdan cevap bekliyoruz... Esenlikler Dileriz... |
|
|
|
|
|
#500 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kars-Sarıkamışlıyım. Her iki taraftan da (baba ve anne) Türkmen olduğumu biliyorum. Yukarı Türkistan (Horasan)'dan Anadolu'ya gelen Türklerdeniz. Ama hangi boya bağlı olduğumu öğrenmek isterim değerli soydaşlarım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Esenlikler... |
|
|
|
|
|
#501 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Batı Trakyalı manav Türk'üyüm.Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinden Türk olduğu için sürülen Türk oğlu Türk'üm.Atalarımız 16.yüzyılda Rumeli'ye iskan edilen Naldöken Türkmenleridir.
İyi akşamlar. |
|
|
|
|
|
#502 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Soydaşlarım ben esmer tenliyim aleviyim horasan bölgesinden geldiğimizi biliyorum Türkmen olduğumu biliyorum ancak bu konuda emin değilim yani boyumuzu tam bilmiyorum nereden araştırabilirim?
|
|
|
|
|
|
#503 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir
|
Bildiğin en eski yerleşim yeriniz nereymiş söyle yardımcı olabiliriz.
|
|
|
|
|
|
#504 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Annem Bulgar Göçmeni , Konya'dan göçmüşler zamanında.
Babam Mersin/Tarsus'tan Zamanında Kayseri'den göçmüşler hangi boydanım? |
|
|
|
|
|
#505 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Öncelikle Esenlikler dilerim...
Ben de hangi boydan ve/veya oymaktan olduğumu bilmek istiyorum. 1)Babamın babası Çanakkale/Ezine/Arasanlı köyünden. 2)Babamın annesi Çanakkale/Ayvacık/Ahmetler köyünden. 3)Annemin babası Giresun/Alucra/Aktepe(Zil) köyünden. 4)Annemin annesi Giresun/Alucra/Çakmak(Zıhar) köyünden. Acaba yukarıda belirttiğim köylerde hangi boy veya oymaklar yerleşmiştir? Baba tarafımdan büyüklerimin söylediğine göre bizler Yörüğüz.Ancak hangi oymaktan olduğumuzu bilen yok.Sadece dedem kendi dedelerinden birinin lakabının Çakır olduğunu söylüyor.Zaten kendi lakabı da Çakır Hüseyin.Anne tarafımdan dedem ise kendilerine o yörede ekinci dendiğini,anneannemlerin ise çetmi(çepni) olduğunu söylüyor.Bana ailemin köklerinin olduğu bu köylerde hangi boyların veya oymakların olduğunu söyleyebilecek olan varsa sonsuz saygılarımı ve teşekkürlerimi iletirim...Esenlikler... TTK Çakıroğlu Sezer... |
|
|
|
|
|
#506 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bulgar göçmeni mi? Annen Bulgar mı? Her ne kadar Bulgar ırkı tarihi köken olarak Türk soyundan olsa da artık Türklükle alakaları kalmamıştır. bu hataya düşme! Bugaristan göçmeni diyeceksin. Bulgaristan ve Makedonya bölgesi(Selanik yöresini içine alır) 1800lü yıllarda Anadolu Türk nüfusuyla hemen aynı rakamlarda Türk nüfus barındırıyordu. Bu kadar büyük bir kitlenin sadece bir boydan olması mümkün değil.O yüzden gelinen bölge ve köyü de yazmanı öneririm. |
|
|
|
|
|
|
#507 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Şu terimlere dikkat edelim.Bulgar göçmeni değil,Bulgaristan göçmenidir.İkisinin arasındaki fark için adam öldürüyorlar.Anne tarafından büyüklerin hayatta ise hangi bölgeden geldiğinizi sorarsın.Büyük olasılıkla ya Deliorman bölgesidir ya da Kırcaali bölgesindendir.Bulgaristan'daki Türkler bu bölgelerde yoğunluktadır.
|
|
|
|
|
|
#508 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ADANA /Kadirli bölgesinde yerleşen ailemiz,Erzurum/Horasan ve öncesinde Kafkaslar da bulunmuşlar.Anne tarafından dedemiz (annemin dedesi) Avşar olduğu biliniyor nitekim Kayseri dolaylarından Adana'ya gelmiş.
Acaba hangi boydan geliyor nasıl öğrenebilirim?? |
|
|
|
|
|
#509 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Konya/Bozkır
|
|
|
|
|
|
#510 (İleti Bağlantısı) | |
|
Urukçu Türk
|
Alıntı:
Babanın köyü hakkında vikipedyada yazan bilgiler. Köyde bilen yoksa bundan sonra bulman çok zor ama benim görüşüm Kayı'nın boylarından olabileceği. Ayvacık için yazanlar; "Selçuklu Beyleri'nden Emir Çaka Bey bugünkü Ayvacıklıların ataları sayılan pek çok Oğuz boyunu (Ahmetli, Çetmi, Karakeçeli, Kızılkeçeli...vb.) bölgeye yerleştirmiştir." Ahmetlerden yola çıkarak belki bir bağlantısı vardır diye Ahmetli ismini araştırdığımda ise Afşar ve Kayı boyları çıktı. Ben Çanakkale'de Afşar köyü olduğunu duymadım. Çoğunlukla Karakeçili,Kızılkeçili,Karaevli gibi Kayı boyları var. Ayrıca Ayvacıklı bir Türkmen arkadaşım da Ayvacığın genel olarak Kayı boyundan olduğundan bahsederdi. Köyden bilen yoksa daha ayrıntılı bilgiye ulaşman zor. Esenlikler.
"Biz ki Turan mülkünün ve Türkistan’ın emiriyiz!.. Biz ki Türkoğlu Türk’üz! Biz ki milletlerin en eskisi ve en büyüğü olan Türk’ün başbuğuyuz." Başbuğ Timur Kağan "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| geliyor.. , nereden , soyumuz |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|