![]() |
|
|
#511 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Benim bu konularda bildiklerim okuduğum kitaplar, gözlem ve tecrübelerimden fazlası değil. Bir insanın ömrü her kitabı okumaya ve bilgiyi edinmeye yetmez. Dolayısıyla soy araştırmalarını seven diğer Türkçülerin bu başlık altında katkıda bulunmaları çok önemlidir. Karşılıklı bilgi alışverişini arttırırsak ortaya güzel sonuçların çıkması kaçınılmazdır.
|
|
|
|
|
#512 (İleti Bağlantısı) | |
|
Urukçu Türk
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#513 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bilgilendirmelerin için sağol kandaşım.Vikipedyadaki bilgileri zaten ben ekledim.Ve dediğin gibi benim duyumlarıma göre sadece yörüğüz.Köyde sanırım bilen yok.Ayvacık hakkında verdiğin bilgiler için de teşekkür ederim. Diğer arkadaşlardan eğer sorum hakkında bilgisi olan varsa aktarmasını rica ederim... Esenlikler... T.T.K. |
|
|
|
|
|
|
#514 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
öncelikle herkeze merhaba.
bu siteyi daha yeni gördüm.bu açtığınız konu bizim için çok faydalı.bende bu konu hakkında araştırma yaparken bu siteyi gördüm. Ailem bulgaristan göçmeni.deliorman bölgesinden, eski cuma köylerinden.bizim köy ve civarda bulunan köylerin hepsi türk köyü.bu köylerin nüfusunun en az %98 i türk tür. bazı köylerde bir,iki çingene olabilir.dedeme sordum soyumuz nereye dayanıyor, diye oda dedesinden öğrenmiş. zamanında konya'dan gönderilmişiz dedi.karamanoğlu beyliğinin yıkıldığı zamanda gönderilmişler.bizim köydeki caminin duvarında bir yaz vardı.tabi yazı arapçaydı ben anlamadım.dedemin babası hayatta ona tercüme ettirdim.camide konyadan buraya geldiğimiz ve sarıoğulları ailesi gibi bişey yazıyordu.Herhalde soy isimleri öyleymiş dedelerimin.bende 17 yaşındayım siyah saçlı, siyah gözlü, 1.80 e yakın boyum var.ailemde herkez siyah saçlı öyle sarı kimse yok.bizim köy ve civar köyde öyle .sağda ,solda ,insanlara sorarak,internette araştırmayla dedelerimin Karamanoğlu Yörük Türkü olduğu ve Avşar boyundan oldukları gibi bilgilere ulaştım.ama bundan tam emin olamadım. bunun için sizin gibi bilir kişilere sorma ihtiyacı duydum.yanıtlarsanız çok çok sevinirim. saygı ve sevgilerimle ... türk değil Türk yazılır |
|
|
|
|
|
#515 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Giresun merkez Çaldağ ilçesi.Çepni kökenli olduğum söyleniyor ama kesin birşey bilmiyorum.Annem ise Batı Trakya Türkü.Anne tarafının dedeleri Osmanlı akıncısıymış.Yani öz be öz türk.Ama baba tarafı konusunda kesin bir bilgim yok.Giresun'lu veya bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım edin.
Y.N.: Biz sana yardım edeceğiz merak etme ümmet piçi, kahraman Türk ordusunun komutanlarına hakaret ederek ileti eklerken buraya yazdıkların aklına gelmemişti değilmi. |
|
|
|
|
|
#516 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#517 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Esenlikler kandaşlarım.Ben Ankara'nın ayaş ilçesindenim hangi boya bağlı olduğumu merak ediyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#518 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
İletimi kaldırıyorsanız üyeliğimi de iptal edin o zaman.
|
|
|
|
|
|
#519 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sen de burada üyesin, diğer arkadaşlar da. Kimsenin kimseye hakaret etme ve azarlama gibi bir hakkı yok. Eğer millete artistlik yapmak için, diğer üyeleri azarlayıcı ve küçük düşürücü iletiler eklersen, elbette iletini sileriz.
İsteğin üzerine üyeliğin iptal edilmiştir. |
|
|
|
|
|
#520 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
çankırı orta dodurga oguz boyu ama nerden nasıl ne zaman gelinmiş bilgi varsa birde aynı mevki,de daha önce kimler varmış
|
|
|
|
|
|
#521 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Dodurga ve diğer Oğuz boylarının Çankırı'ya yerleşmesi çok eskidir. Bölgeye büyük anlamda göç, Moğol istilasından sonra gerçekleşmiştir. Bunlar Horasan'daki Oğuz Türkleridir. İstiladan önce Selçukluların akıncıları da Anadolu'ya yerleşmiştir. Ancak bu yerleşim az sayıda ve dağınık bir biçimdedir.
|
|
|
|
#522 (İleti Bağlantısı) |
|
Türük Çerisi
|
Herkese merhaba ve yardım
Öncelikle tüm soydaşlarıma merhaba demek istiyorum, otağa yeni üye oldum. Her ne kadar Türkçü olsam ve Türklük hakkında oldukça bilgili olsam da (ya da öyle sansam da), kafama takılan ve araştırarak yanıtlarını bulamadığım pek çok soru var. Özellikle de kökenim hakkında. Elbette Türk olduğumdan hiçbir şüphem yok, fakat Türklerin hangi kolundan, hangi boyundan geldiğimi öğrenmek istiyorum. Bu nedenle şu üç soruyla başlıyorum:
Babaanne tarafım Erzincan'ın Kemaliye (Eğin) ilçesinden gelmişler. Babaannem Karakeçili olduklarını söylüyor. Fakat Erzincan-Kemaliye'nin etnik yapısı ya da Erzincan'da Karakeçililerin varlığı hakkında hiçbir bilgiye rastlayamadım. Bu konuda beni aydınlatabileceğinizi umuyorum. İkinci olarak, babamın dedesi Bulgaristan'ın Kırcaali ilçesinden gelmiş, fakat kökeni hakkında hiçbir bilgim yok. Sadece Kırcaali'nin Türkler tarafından kurulduğunu ve 1950'li yıllara kadar nüfusun tamamen Türk olduğunu biliyorum, ki babamın dedesi de 1900'lü yılların başında gelmiş, belki 1890'lı yıllar da olabilir, emin değilim. Fakat babamın dedesinin kökeninden emin olmasam bile, baba tarafımda Türk ırkına aykırı bir fiziğe sahip olan kimse yok. Fakat kökenini bulamadım, bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim. Son olaraksa, ana tarafım Azeri, Iğdır'ın Aralık ilçesinden, Ortaköy'den gelmişler (fakat şu anda Ortaköy yok, mahalle olmuş). Fakat hangi boydan olduklarını bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Umarım üyeliğim otağ için hayırlı olur. Tengri Türk'ü Korusun! |
|
|
|
|
|
#523 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Yozgat/ Yerköy Hacılı Köyündenim.Hangi boydan olduğumu çok merak ediyorum yardımcı olabilirmisiniz
|
|
|
|
|
|
#524 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Türkler Anadoluya Malazgirit savasindan cok önceleri gelip yerlesmisler.Bilimadamlalarimiz bu konuda cok sayida kanita ulastilar.Bilinen o ki,Ortaasyadan,Anadoluya dalga dalga gelip yerlesmisiz.Benim Atalarim,Timurun Ordusu ile Kafkasyadan gelip,Ayasin bir köyüne yerlesmisler.Öz be Öz Türk oldugumuzu biliyoruz.Gelenek göreneklerimiz,Ortaasyadaki bircok Türk topluluklari ile hemen hemen ayni.
Benim bilmedigim ve merak ettigim,hangi Türk boyuna ait oldugumuzdur.Aksak Timur ile Anadoluya gelen Türkler hakkinda bilgisi olan varmi? |
|
|
|
|
|
#525 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
|
|
|