Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 13.07.2008, 14:58   #526 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 7
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Bende Malatya ili Yeşilyurt ilçesindenim bana da yardımcı olabilir misiniz?
Ötüken44 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.07.2008, 22:22   #527 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 1
atalarım aydın sökeden yozgata göç eden yörük türkmenlerdenmiş.Soyumuzun aydınoğullarından geldiğini biliyorum.Hangi boydan olabilirim
öztürkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.07.2008, 11:00   #528 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 2
ben erzurumluyum..oğuz Türklerinden olduğumuz söyleniyor ama tam emin değilim.
Kosovalı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.07.2008, 23:15   #529 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
baba tarafım Ordu'nun korgan kazasının tepeköyünden ,anne tarafım ise bilecik'in gölpazarı kazasının gökçeler köyünden bana yardımcı olabilir misiniz?
bozkurt tatanga Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.08.2008, 17:28   #530 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

tolgapekru adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 5
ben AHISKA TÜRKÜYÜM
tolgapekru Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.08.2008, 16:58   #531 (İleti Bağlantısı)
TÜRK IRKÇISI

IRKÇI TÜRKÇÜ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 30
Büyüklerim Oğuzların Çepni boyundan olduğumuzu söylüyorlar
IRKÇI TÜRKÇÜ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.08.2008, 03:41   #532 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

İletiler: 33
Ben anne tarafından büyük ihtimalle Kıpçak Türküyüm.Zonguldak Devrek hakkında bilginiz varmı?
KKubilay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 23:31   #533 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Dedem Korkut adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 33
Esenlikler
Ben Bayburt nüfusuna kayıtlıyım. Köyüm, eski adı Sisne, yeni adı Yukarı Pınarlı'dır. Soy adımız Abidin'dir
Ben dedemden duyduğum kadarı ile; Özbekistan, Taşkent'ten Horasan'a geçip oradan, ilk önce Erzurum daha sonradan Bayburt'a yerleşmişler. Horasan dediğimiz yer; Erzurum değil İrandır. Soru sormamdaki gaye; Atalarım hakkında daha fazla bilgi edinmektir.
İkinci bir sorum daha var. Bayburt'a ve yakınlarına arap pisliği bulaşmımıdır ? Kasıtettiğim arapların yaptığı Türk kıyımı ve kan değişimidir.
Esen kalın...
Dedem Korkut Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.08.2008, 16:54   #534 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

İletiler: 50
Karamanoğullarından geliyor. Babamın,dedemin anlattıklarına göre Semerkanttan başlamış yüzyıllar süren yolculuğumuz.
Apar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.08.2008, 17:06   #535 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 4
Değerli yeğenlerim. Özellikle Selanik ve Bulgaristandan gelen Türk kardeşlerim hakkında bildiklerimi sizinle paylaşmak isterim.
Karamanoğulları Oğuzların AVŞAR boyundan dırlar.Anadoludaki Türk beylikleri içinde en büyüklerindendir. Moğollara karşı önemli başarılar elde etmiştir.Hatta Moğol Hükümdarı Gazan Han;--eğer karamanlılar olmasaydı, benim ordularım güneşin battığı yere kadar gideceklerdi diyor.
Karaman oğulları ile Osmanlı'nın arasında herzaman bir rekabet olmuştur.Nedeni, Karaman oğulları Selçukluların mirasının kendilerinin olması gerektiği konusunda israr etmiler ,Osmanlı da büyüdükçe Anadoludaki Türk beyliklerini kendi sınırları içine katmış, ama Kramanoğullarına gözü kesmediği için onu daha sonraya bırakmış. Ta ki Fatih döneminde İmparatorluk düzeyine gelince Karaman oğulları üzerine Rum Mehmet paşayı(gerçekten rumdur,sözde müslüman olmuştur) göndermiş ve Karaman oğulları topu ,tüfeği Olan Osmanlıya yenilmişler. Osmanlı ,yenilen Karaman oğullarının,oba ,oymak beylertini toplamış herbirinin yüzünü DAĞLAYARAK bin bir zulüm ederek darmadağın etmiş ve kitleler halinde Rumeliye sürmüştür. Bununla Osmanlı hem Karamanoğullarını darmadağın ederek kurtulmuş, Rumeliye yerleştirerek te Avrupaya fethe çıktığında ayağını basacak bir güvenli yer yaratmıştır. Bu nedenle şundan hiç kuşkunuz olmasınki,yüz yıllar sonra Anadoluya geri gelen bu soydaşlarımızın hepsi Türktür ve AVŞAR BOYUNDANDIRLAR.Hepinize esnlikler dilerim.
avşar dünyası Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.08.2008, 19:58   #536 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 821
Alıntı:
avşar dünyası adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Değerli yeğenlerim. Özellikle Selanik ve Bulgaristandan gelen Türk kardeşlerim hakkında bildiklerimi sizinle paylaşmak isterim.
Karamanoğulları Oğuzların AVŞAR boyundan dırlar.Anadoludaki Türk beylikleri içinde en büyüklerindendir. Moğollara karşı önemli başarılar elde etmiştir.Hatta Moğol Hükümdarı Gazan Han;--eğer karamanlılar olmasaydı, benim ordularım güneşin battığı yere kadar gideceklerdi diyor.
Karaman oğulları ile Osmanlı'nın arasında herzaman bir rekabet olmuştur.Nedeni, Karaman oğulları Selçukluların mirasının kendilerinin olması gerektiği konusunda israr etmiler ,Osmanlı da büyüdükçe Anadoludaki Türk beyliklerini kendi sınırları içine katmış, ama Kramanoğullarına gözü kesmediği için onu daha sonraya bırakmış. Ta ki Fatih döneminde İmparatorluk düzeyine gelince Karaman oğulları üzerine Rum Mehmet paşayı(gerçekten rumdur,sözde müslüman olmuştur) göndermiş ve Karaman oğulları topu ,tüfeği Olan Osmanlıya yenilmişler. Osmanlı ,yenilen Karaman oğullarının,oba ,oymak beylertini toplamış herbirinin yüzünü DAĞLAYARAK bin bir zulüm ederek darmadağın etmiş ve kitleler halinde Rumeliye sürmüştür. Bununla Osmanlı hem Karamanoğullarını darmadağın ederek kurtulmuş, Rumeliye yerleştirerek te Avrupaya fethe çıktığında ayağını basacak bir güvenli yer yaratmıştır. Bu nedenle şundan hiç kuşkunuz olmasınki,yüz yıllar sonra Anadoluya geri gelen bu soydaşlarımızın hepsi Türktür ve AVŞAR BOYUNDANDIRLAR.Hepinize esnlikler dilerim.
Otağımıza hoş ve esen geldiniz, kalıcı olmanızı dilerim.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.08.2008, 20:33   #537 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alper Kağan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 14
Irkdaşlarım ben Elazığ-Ağın ilçesi merkez doğumluyum. Bana da yardımcı olursanız çok sevinirim.
Alt 16.08.2008, 21:09   #538 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 846
Alıntı:
Dedem Korkut adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
İkinci bir sorum daha var. Bayburt'a ve yakınlarına arap pisliği bulaşmımıdır ? Kasıtettiğim arapların yaptığı Türk kıyımı ve kan değişimidir.
Esen kalın...
Arapların Türk kıyımı ve kan değişimi MS. 700-900 yıllarında olmuştur. Emeviler Karlukları yendikten sonra Türk kadınlarının bir kısmını Arabistan'da cariye olarak satmıştır ve Türkleri kontrol etmek için her Türk evine bir arabı gözcü olarak yerleştirmiştir. Bunu kabul etmeyen Türkler ise kuzey ellere göç etmiştir. Kalanlar ise melezleşmiştir. Ancak bu melez kesim de Cengiz Han istilası zamanında yok olmuştur. Boşalan yerlere de Orta Asya'dan getirdiği safkan Türk boylarını yerleştirmiştir. Bu tarihtan sonra da Araplar bir daha ayağa kalkamamış, 1. Dünya Savaşı'na kadar Türklerin hakimiyeti altında yaşamıştır.
Alt 16.08.2008, 21:13   #539 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 846
Alıntı:
avşar dünyası adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu nedenle şundan hiç kuşkunuz olmasınki,yüz yıllar sonra Anadoluya geri gelen bu soydaşlarımızın hepsi Türktür ve AVŞAR BOYUNDANDIRLAR.Hepinize esnlikler dilerim.
Burda yanlışınız var. Karamanoğlu hanedanı Avşar soyundandır ancak beylik sınırlarında Avşarlar dışında birçok Oğuz boyu yaşıyordu. Hanedanın soyuna bakarak boy tahlili yapmak sağlıklı bir yöntem değildir.
Alt 19.08.2008, 13:54   #540 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

kutalmısoglu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 9
ben Uşak lıyım ve dedemin merkez Eskisaray köyünden olduğunu biliyorum.. yardımcı olur musun? kandaşım
Yiğit akınımızdan yine dünya şaşalar.

kutalmısoglu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

« Kan Grubunuz | - »

Bu konuyu şu anda toplam 4 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Konuk)

Seçenekler