![]() |
|
|
#541 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Merhabalar,
Babam Amasya/Köseler köylü Annemde Samsun/Sivrihisar köylü. Amasyalı Türkler hangi boydandır ? |
|
|
|
|
|
#542 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Baba tarafının Çepni olma ihtimali çok yüksek. Anne tarafı hakkında bir fikrim yok.
|
|
|
|
#543 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Irkdaşlarım benim hem anne hem baba tarafım mersin/silifke yörüğüymüş ama amcam araştırmış aydınoğulları beyliğinden geliyormuşuz .Yani zamanında oralardan göçetmişiz. Esmer tenliyim siyah saç kahve göz...
|
|
|
|
|
|
#544 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Silifkede Günhan oğulları, Kayı boyuna bağlı Sarıkeçili yörükleri vardır. Muhtemelen siz de bir Sarıkeçili yörüğüsünüz.
|
|
|
|
#545 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Karşıyakanın yerlisi nereden gelir acaba çünkü benim dedem ve kardeşleri kurtuluş savaşında İzmir'de milli mücadelede yer aldı.Zaten o zamanlar TÜRK'ler yoğun olarak İzmirin Karşıyaka semptinde daha fazlaydı.
|
|
|
|
|
|
#546 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Ailem Bulgaristan göçmeni,zamanında Karaman'dan göçmüşler.
Sarışın-mavi gözlüyüm.Yörük Türkmeni olduğumu biliyorum. Avşar olduğumuz söyleniyor ama kesin bir bilgi edinemedim. Oğuzların hangi kolundan olduğumu söyler misiniz? |
|
|
|
|
|
#547 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Esenlikler ırkdaşlarım. Babamı görme fırsatım oldu nihayet. Ona sordum biz tekeli, veya diğer adıyla eski yörük aşiretindenmişiz. Tabii öncede bahsettiğim gibi Aydınoğullarından geliyoruz. Bu bilgilere göre hangi boydan olduğumu söyleyebilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
#548 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Ben de Silifke'nin Kabasakallı köyündenim. Bizim kökenimiz Karaman. Karaman yörüğüyüz.
|
|
|
|
#549 (İleti Bağlantısı) | |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Daha önce bir çok kez araştırmama rağmen tam kanıt bulamadım. Önerdiğiniz Oğuzlar kitabınıda kitapçıda bulunmadığını söylediler. Aydınlatırsanız sevinirim... |
|
|
|
|
|
|
#550 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Bence de avşarsındır. Avşarların en çok bulunduğu bölge Güney Anadolu taraflarıdır. Karamanoğullarının kurucuları da avşardır. Bence fazla araştırmana gerek yok. Zaten pek fazla bir bilgi bulabileceğini de sanmam. İlla bir bilgi edinmek istiyorum diyorsan osmanlı arşivlerini incelemen gerekiyor ki bu da imkansız. Önemli olan bulunduğun boy değil Türk olmandır.
|
|
|
|
|
|
#551 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Aferdersiniz Irkdaşlarım sorum biraz geride kaldı cevap verbilecek olan var mı?
|
|
|
|
|
|
#552 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
rahmetli dedem azerbaycandan göç ettiğimizi söylemişti ve haymeneşir yörüklerinden olduğumuzu söylemişti böyle bir yörük boyu var mı kandaşlar yardımcı olurmusunuz
|
|
|
|
|
|
#553 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Tekeli yörükleri bugünkü Türkmenistan'dan gelen bir oymaktır. Daha çok Oğuz-Üçok boylarının kaynaşması sonucunda oluşmuştur. Tekeli yörüklerinde baskın boylar Eymür ve Salur'dur. Ancak boy adları yerine Tekeli kimliğini benimsemişlerdir. Son 1000 yılda Türkmenistan'dan büyük kitleler halinde Anadolu'ya göç etmelerine rağmen bugün hala Türkmenistan'daki en kalabalık oymaklardan biridir.
|
|
|
|
#554 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Benim Kütüğüm Adana/Baklalı dan gelmekte..Soyad "SERT"...Zamanında İse Hacıveli ler olarak anılmışız.Ve Yörük Oldugumuzu Biliyorum..Şuan Köyümüzde Yörüklük Geleneğini sürdüren Akrabalarımız var.Soyumuz Nerden geliyordur?
|
|
|
|
|
|
#555 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
|
|