![]() |
|
|
#571 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Sn Balbal, Annem Artvin'in Ardanuç ilçesinin Sakarya köyünden.Babam aynı ilçenin hamurlu köyünden.4-5 kuşak öncesine kadar gidiyoruz.Teyzemin vasıtasıyla göç eden Ahıska Türkü birisiyle tanışmıştım.Konuşmaları,yemekleri,gelenekleri tıpkı biz Artvinliler gibi.Ayrıca üç dört kuşak öncesinden dedelerimin savaşa katıldığını biliyorum.
|
|
|
#572 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
İyi Geceler...
Daha yeni katıldım aranıza ve bayağı bi hoşnut oldum siteden umarım faydalı bilgiler öğreneceğim... Soyum; Baba tarafım yaklaşık 500 yıl öncesinde günümüz Kırgızistan topraklarında yaşamaktaymış (bilgiyi dedelerimden aldım bir tek dedem 100 küsür yıl yaşadı o yüzden sağlam bilgidir :) ). Kırgızistan'dan yaklaşık 150 yıl önce Giresun'a göç etmişler... Anne tarafım ise yaklaşık 150 yıl önce gürcistan'dan Artvin'e oradanda Sakarya'ya göç etmişlerdir. Türklerde soy babadan geçme olduğuna göre Kırgızistan göçmeniyim bir yerde... Soyum kimlere dayanmakta bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim... Esenlikler... |
|
|
|
|
|
#573 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Esenlikler
Aile büyüklerimin anlattığına göre Bulgaristan'nın Varna kentinden balkan savaşlarında göçmüşüz ve İstanbul'a gelmişiz köy olarak bilmemekteyiz Ailemizin İstanbul'daki 7. Kuşağıyız. Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#574 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Annem Barak, babam Suriye Türkmenidir. Babamın dedesi savaştan sonra Suriye'ye tekrar dönmemiş. Gaziantep'te ikinci kere evlenmiş. Şu an sınırın diğer tarafında akrabalarımız olduğunu düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#575 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bekiroglu oymagi hangi boya baglidir?
Düzce Gölyakada Bekiroglu köyü varmis ilgimi cekti. Sakarya Artvine tüm Karadenizde, Ahiskada Bekiroglulardan varmis. Yardimci olursaniz sevinirim.
|
|
|
#576 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sivas/KANGAL Şadılı aşireti ,horsandan göçmüşüz.
|
|
|
|
|
|
#577 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türkiye'nin her yerinde Bekiroğlu soyadına rastlamak mümkün. Bence tesadüften öteye gitmeyecek bir durum.
|
|
|
|
#578 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#579 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bekiroglu soyadi Atalarimin namidir. Soyadi yasasinin cikmasiyla alinan ad Dedemin cabalari sonucu Yargi karari ile 1955-56 yilinda degistirilmis.Bekiroglu soyadini almisiz. Namimiz Soyadimiz olmustur.
|
|
|
|
#580 (İleti Bağlantısı) |
|
|
soyumuz nereden geliyor
benim dedem ordu nun ünye ilçesi serviler köyünden ama çekik gözlü esmer aynı kırgızlara , özbeklere benziyor acaba nereden gelmiştir. anne tarafımda sinop boyabatlı
|
|
|
|
|
|
#581 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Babam ; Orta Asya'dan Atalarım ilkönce Kayseri daha Sonra Mersin'in Tarsus ilçesindeki Özbek köyüne yerleşmişler.
Annem ; Konya'dan göçüp Bulgaristan'ın Kırcaali kasabasına yerlemişler. Soyum hangi boydandır? Esen olun,kalın. |
|
|
|
|
|
#582 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Ben kendim oğuzların kargın boyundan olan Türkmen olduğumu biliyorum ancak fazla bilgim yok.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? |
|
|
|
|
|
#583 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Balıkesir demisiniz Sevgili, Tanrıkut?
|
|
|
|
|
|
#584 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
babam aydın sökeden yozgat çekerek çürükköyüne göç etmiş.Yörük türkmenlermiş.Annemde tokat zile acıpınar köyünden.Annemle babamın hangi boydan olduğunu bildirirseniz sevinirim
Y.N:Yazım kurallarına özen göster. |
|
|
|
|
|
#585 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
|
|