![]() |
|
|
#61 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
konya ili karatay ilçesi..tüm sülalem oralı neredeyse..köken,m hakkında bilgi alabilir miyim?
|
|
|
|
|
|
#62 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Anne tarafimdan yörük oldugumu biliyorum.Ancak baba tarafim Mardin´ den . Babam Mardin´e soyumuzun kafkaslardan geldigini söyler. Mardinin herhangi bir köyünden degiliz, Tüm aile ve akrabalar sehir merkezinde eski Mardinin dogdugu yerde otururlarmis. Yurt disinda oldugumdan Faruk sümerin kitabini bulamadim malesef. Ancak kendi yaptigim arastirma sonucu asirlar önce Kafkaslardan gelip Mardine yerlesenlerin ve bu tarihi sehri kuranlarin Kumuk Türk´leri oldugunu ögrendim. Elimdeki bilgiler dogru mu ? Beni aydinlatabilirseniz cok memnun olurum.
Dedemin söyledigi cok güzel bir söz vardir. Der ki : "Kürtten olsa evliya sokma sakin avluya" |
|
|
|
|
|
#63 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#64 (İleti Bağlantısı) |
|
Göktürk
|
Türkcüselamlar soydaslar,
Karakalpaktürklerinden bilgisi olan varsa mutlu olurum... |
|
|
|
|
|
#65 (İleti Bağlantısı) |
|
vatansız ve hain kıro olduğu için atılmıştır
|
Kastamonu ilinin Şenpazar ilçesinin Gürpelit köyündenim. dedem oğuzlardan geldiğimizi hep anlatıerdı ama ben doğrusunu öğrenmek istiyorum lütfen bana yardımcı olunuz kandaşlarım esen kalınız.
|
|
|
|
|
|
#66 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sevgili gençler,
Aslını neslini merak edenler varsa kaynak adı veriyorum: Tercüman Kaynak eserlar dizisinden yayınlanan " Başbakanlık Arşivi Belgelerine göre Osmanlı İmparatorluğunda OYMAK AŞİRET VE CEMAATLAR"isimli kitabı tavsiye ederim.Yazarı CEVDET TÜRKAY.Sahaflarda bulamazsanız kütüphanelerde bulabilirsiniz.
|
|
|
#67 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bursa/Gemlik/Karacaali köyü hakkında bilgi verebilecek olan varsa sevinirim.
Ana-baba tarafından Manav Türkü olduğumu biliyorum. Boy olarak öğrenmek isterim. esenlikler... |
|
|
|
|
|
#68 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Şereflikoçhisar'ın Sadıklı köyündenim.Karamanoğlu Beyliği dağıldıktan sonra ayrılan küçük bir oba Sadık Bey yönetimde Şereflikoçhisar'a yerleşmiş.Aslen Türkmen'im.Fakat üzücü olan köyün nüfusunun yok olma tehlikesinde olması.Yani 10 yıla kadar Sadıklı köyü olmayabilir.
|
|
|
|
|
|
#69 (İleti Bağlantısı) |
|
Töles
|
Selamlar soydaşlarım,
Baba tarafı Sakarya/Merkez Adapazarı, Manav, beyaz tenli kumral ya da sarışın renkli gözlü oluyorlar. Anne tarafı, Denizli/Çameli, Kızılyaka Köyü, esmer. Ben de esmerim ve hafif çekik gözlülük var. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim, saygılar. |
|
|
|
|
|
#70 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Annemde Babamda Kırşehirin Yağmurlu Büyükoba köyünden
bilgi verirseniz sevinirim TTK!! |
|
|
|
|
|
#71 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Baba Tarafım Gaziantep/Nizip
Anne Tarafım Bursa/İnegöl Bilgi verirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#72 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
TANRIKUT OGUZ METE HAN'dan sag kola Bozok kolu, Bozok kolu'nun Yıldızhan oglu, Yıldızhan'ın Avsar(afsar) boyu, Avsar(afsar) boyunun Karaçalı Yörük/Türkmen'lerindendir baba tarafım.
TANRIKUT OGUZ METE HAN'dan sag kola Bozok kolu, Bozok kolu'nun Gün Han'oglu, Gün Han'ın Kayı boyu ve Kayı boyunun Karakaya Yörük/Türkmen'lerindendir ana tarafım. |
|
|
|
|
|
#73 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
bende bunu hep merak etmişimdir...
anne tarafım ankara/şereflikoçhisar,baba tarafım balıkesir/kepsut ama arada pürüz var babaannemin babası bulgar göçmeni ... sizce nereli bilgilendiriseniz sevinirim |
|
|
|
|
|
#74 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
benimde baba tarafım pınarbaşı avşarlarından.ana tarafımda adananın yerlisi.onlarda büyük ihtimal yüreğir boyundan..
|
|
|
|
|
|
#75 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|