![]() |
|
|
#76 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irktaşlarım,babaannemin annesi ve babaannemin babası Karadeniz Ereğli'nin merkezindendi.Babamım babasının babası ve babamın babasının annesi Karadeniz Ereğli'nin Alioğlu köyündendi.Annemin babasının annesi ve annemin babasının babası Karadeniz Ereğli'nin Kaymaklar Köyü'ndendi.Anneannemin annesi Karadeniz Ereğli'nin Kızlar Köyü'nden ve anneannemin babası Karadeniz Ereğli'nin Kaymaklar Köyü'ndendir.Bu arada babaannem 1923,annemin babası 1929,babamın babası 1920 doğumluydu.Anneannem ise 1931 doğumlu.Bütün bu yazdıklarım göz önünde bulundurulduğunda, ben Türk müyüm?1.80 m boyundayım,beyaz tenliyim,saçlarım siyaha yakın kumral,gözlerim yeşildir.
|
|
|
#77 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ben trabzon ofluyum dedelerim of a da vakfikebirden gelmiş orayada bayburttan soy adımda vakfikebir in eski adı ben ya kıpçağim yada çepni yada çepni kıpçak kırmasiyim sizce de ölemidir
|
|
|
|
|
|
#78 (İleti Bağlantısı) | |
|
Göktürk
|
Alıntı:
benim ama Capanogullarinla şükür hic ilgim yok benim dedelerim Karakalpaktürklerinden.
|
|
|
|
#79 (İleti Bağlantısı) | |
|
Turk ırkçısı
|
Alıntı:
Deşti kıpçak Benim Annemde Trabzonludur.. soyadını söylersen yardımcı olabiliriz belki. Vakfikebirin eski adı ne? |
|
|
|
|
|
|
#80 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sayın kandaşlarım asıllarımın nerden geldğini bilmiyorum ama ben mavi gözlü kara saçlı açık tenli 180 boyundayım...Oğuzların bayat boyu ile ya da kıpçaklarla bir ilgim olabilir mi? Atalarımın Gaziantep'li(köyünden) olduklarını duymuştum...Esen kalınız |
|
|
|
|
|
#81 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
peki Nogay rumuzunu neden sectigini sorabilirmiyim o halde Bozkurt NogayTürk? |
|
|
|
|
|
|
#82 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sayın kandaşım NogayTürklerine karşı bir sevgim var bana göre kominist rus rejiminden en az etkilenen topluluktur,benliğini koruyan topluluktur.Bu bana göre doğrudur hatam olabilir ama Nogay Türklerinin yeri yanımda ayrıdır...Bunun üzerine Nogay Törük adı ile üye oldum.Saygılar
|
|
|
|
|
|
#83 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Adana ve Cukurova'nin tamaminda onlarca Tatar, Kirim-Tatar, Nogay ve Nogay-Tatar köyleri var. Eger cekik gözlülükte varsa sende belkide Nogay'sindir, Gaziantep Adana'ya pekte uzak degil. :-)
Nogay'lar Türk'lük ve Türkcülük icin heryerde bircok mücadele yapmislardir. Avrupa'da Türk milliyetciliginin baslamasina ilk önayak olan, Enver Altayli gibi yigit Nogay'lar var mesela. |
|
|
|
|
|
#84 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#85 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Bende Gümüşhane. Torulluyum ailemde sarışınlık ve renkli gözlülük oldukça yüksek hatta benimde gözlerim yeşildir kumral saçlıyım sarışın ve renkli gözlülük ün Kıpçak Türklerinde yaygın olduğu için bende Kıpçak olduğum kanısındayım fakat Kıpçakların doğukaradeniz e ne zaman geldiler ne zaman yerleştiler hiç bir bilgim de yok beni bu konuda bilgilendirirmisiniz gerçektende ben Kıpçak asıllımıyım yoksa başka bir boydanmıyım renkli gözlülük ve sarışınlıktan yola çıkarak ben bu yorumu yaptım kendimce gerçektende doğrumudur tespit'im
|
|
|
|
|
|
#86 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#87 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Hörmetli Balbal kanıdaş ım bu soruyu bir çok aile büyüğüme sordum orta Asyadan geldimizi ama hangi boydan oldumuzu bilenler yok malesef ailemde hatta köyümdede bilenler yok köyümün adı Köstüne ben kumralım ama babam sarışın agbeyim sarışın küçük kardeşimde sarışın annem kumral hatta bizim köyümüz ün nerede ise çoğu açıktenli sarışın kumral bir de bana sarışın renkli gözlü Türk olmaz gibi ifadelerde bulunuyorlar tabi ben bu ifadelere gülüp geçiyorum
|
|
|
|
|
|
#88 (İleti Bağlantısı) |
|
|
hatta belediye başkanı Selami Bostan da öz be öz dayımdır
|
|
|
|
|
|
#89 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kullandığın Türkçeye biraz dikkat et. Çok fazla yazım ve imla hatası yapıyorsun. Görüşler kısmından bizlere her hafta eleştiriler geliyor .
|
|
|
|
#90 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Eger yanilmiyorsam Kipcak'lar Altinordu Devleti zamaninda Karadeniz'e gelmislerdir.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|