Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 25.07.2007, 14:46   #76 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

METE1989 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 112
METE1989 Rss Beslemesi
Irktaşlarım,babaannemin annesi ve babaannemin babası Karadeniz Ereğli'nin merkezindendi.Babamım babasının babası ve babamın babasının annesi Karadeniz Ereğli'nin Alioğlu köyündendi.Annemin babasının annesi ve annemin babasının babası Karadeniz Ereğli'nin Kaymaklar Köyü'ndendi.Anneannemin annesi Karadeniz Ereğli'nin Kızlar Köyü'nden ve anneannemin babası Karadeniz Ereğli'nin Kaymaklar Köyü'ndendir.Bu arada babaannem 1923,annemin babası 1929,babamın babası 1920 doğumluydu.Anneannem ise 1931 doğumlu.Bütün bu yazdıklarım göz önünde bulundurulduğunda, ben Türk müyüm?1.80 m boyundayım,beyaz tenliyim,saçlarım siyaha yakın kumral,gözlerim yeşildir.
Alt 25.07.2007, 15:01   #77 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 25
deşti_kıpçak Rss Beslemesi
ben trabzon ofluyum dedelerim of a da vakfikebirden gelmiş orayada bayburttan soy adımda vakfikebir in eski adı ben ya kıpçağim yada çepni yada çepni kıpçak kırmasiyim sizce de ölemidir
deşti_kıpçak adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2007, 16:13   #78 (İleti Bağlantısı)
Göktürk

Karakalpaktürkü - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 60
Karakalpaktürkü Rss Beslemesi
Alıntı:
GökTürk66´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
bende senin gibi sorgunluyum kandasım tam olarak soyumuzu bilmiyorum.bilenler varsa acaba söyleyebilirmi?
17. yüzyilin sonlarinda devlet tarafindan BOZOK’a yerlestirilen Mamalu Türkmen oymaklarindan, Çapanogullari büyük güç kazanmislardir. 1728’de Çapanogullarindan Ahmet Aga, Yeniil Has Mütesellimligi’ne getirilmistir. Bu görevde üstün basari gösterdiginden dolayi da, 1732’de de Mamalu Türkmenlerin mütesellimligi görevine yükseltilmistir. 1741 yilinda ise, BOZOK Mütessellimligi görevine atanmistir.

benim ama Capanogullarinla şükür hic ilgim yok benim dedelerim Karakalpaktürklerinden.
Alt 25.07.2007, 16:27   #79 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

KurtcebeNoyan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 145
KurtcebeNoyan Rss Beslemesi
Alıntı:
GökTürk66´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
bende senin gibi sorgunluyum kandasım tam olarak soyumuzu bilmiyorum.bilenler varsa acaba söyleyebilirmi?
Soydaşım anladığım kadarıyla sende çapanoğulları sülalesinden geliyorsun değil mi? Ben Yozgatlıyım ama doğma büyüme oralı değilim..Kökenimiz sorgun çapanaoğulları..bununla utanmaktansa soyumuzla gurur duymayı bilmeliyiz..Tarihte yapılan yanlışlar bizi bağlamaz..Biz Türkçüyüz..

Deşti kıpçak Benim Annemde Trabzonludur..
soyadını söylersen yardımcı olabiliriz belki. Vakfikebirin eski adı ne?
KurtcebeNoyan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2007, 16:32   #80 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

NOGAYTÖRÜK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 42
NOGAYTÖRÜK Rss Beslemesi
Sayın kandaşlarım asıllarımın nerden geldğini bilmiyorum ama ben mavi gözlü kara saçlı açık tenli 180 boyundayım...Oğuzların bayat boyu ile ya da kıpçaklarla bir ilgim olabilir mi? Atalarımın Gaziantep'li(köyünden) olduklarını duymuştum...Esen kalınız
NOGAYTÖRÜK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2007, 16:35   #81 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 36
Alper Rss Beslemesi
Alıntı:
NOGAYTÖRÜK´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sayın kandaşlarım asıllarımın nerden geldğini bilmiyorum ama ben mavi gözlü kara saçlı açık tenli 180 boyundayım...Oğuzların bayat boyu ile ya da kıpçaklarla bir ilgim olabilir mi? Atalarımın Gaziantep'li(köyünden) olduklarını duymuştum...Esen kalınız
Madem hangi Türk boyuna bagli oldugunu soracaktin,
peki Nogay rumuzunu neden sectigini sorabilirmiyim o halde Bozkurt NogayTürk?
Alper adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2007, 16:44   #82 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

NOGAYTÖRÜK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 42
NOGAYTÖRÜK Rss Beslemesi
Alıntı:
Alper´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Madem hangi Türk boyuna bagli oldugunu soracaktin,
peki Nogay rumuzunu neden sectigini sorabilirmiyim o halde Bozkurt NogayTürk?
Sayın kandaşım NogayTürklerine karşı bir sevgim var bana göre kominist rus rejiminden en az etkilenen topluluktur,benliğini koruyan topluluktur.Bu bana göre doğrudur hatam olabilir ama Nogay Türklerinin yeri yanımda ayrıdır...Bunun üzerine Nogay Törük adı ile üye oldum.Saygılar
NOGAYTÖRÜK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2007, 16:59   #83 (İleti Bağlantısı)

Alper Rss Beslemesi
Adana ve Cukurova'nin tamaminda onlarca Tatar, Kirim-Tatar, Nogay ve Nogay-Tatar köyleri var. Eger cekik gözlülükte varsa sende belkide Nogay'sindir, Gaziantep Adana'ya pekte uzak degil. :-)

Nogay'lar Türk'lük ve Türkcülük icin heryerde bircok mücadele yapmislardir.
Avrupa'da Türk milliyetciliginin baslamasina ilk önayak olan, Enver Altayli gibi yigit Nogay'lar var mesela.
Alt 26.07.2007, 23:19   #84 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

GökTürk66 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 12
GökTürk66 Rss Beslemesi
Alıntı:
KurtcebeNoyan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Soydaşım anladığım kadarıyla sende çapanoğulları sülalesinden geliyorsun değil mi? Ben Yozgatlıyım ama doğma büyüme oralı değilim..Kökenimiz sorgun çapanaoğulları..bununla utanmaktansa soyumuzla gurur duymayı bilmeliyiz..Tarihte yapılan yanlışlar bizi bağlamaz..Biz Türkçüyüz..

Deşti kıpçak Benim Annemde Trabzonludur..
soyadını söylersen yardımcı olabiliriz belki. Vakfikebirin eski adı ne?
biz sorgun merkezden degiliz köyündeniz çapanogllarıyla bi akrabalıgımız yok.
GökTürk66 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 13:29   #85 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 30
Kıpçak Süvarisi Rss Beslemesi
Bende Gümüşhane. Torulluyum ailemde sarışınlık ve renkli gözlülük oldukça yüksek hatta benimde gözlerim yeşildir kumral saçlıyım sarışın ve renkli gözlülük ün Kıpçak Türklerinde yaygın olduğu için bende Kıpçak olduğum kanısındayım fakat Kıpçakların doğukaradeniz e ne zaman geldiler ne zaman yerleştiler hiç bir bilgim de yok beni bu konuda bilgilendirirmisiniz gerçektende ben Kıpçak asıllımıyım yoksa başka bir boydanmıyım renkli gözlülük ve sarışınlıktan yola çıkarak ben bu yorumu yaptım kendimce gerçektende doğrumudur tespit'im
Kıpçak Süvarisi adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 13:35   #86 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 816
Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
kıpçakşovalyesi´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bende Gümüşhane. Torulluyum ailemde sarışınlık ve renkli gözlülük oldukça yüksek hatta benimde gözlerim yeşildir kumral saçlıyım sarışın ve renkli gözlülük ün Kıpçak Türklerinde yaygın olduğu için bende Kıpçak olduğum kanısındayım fakat Kıpçakların doğukaradeniz e ne zaman geldiler ne zaman yerleştiler hiç bir bilgim de yok beni bu konuda bilgilendirirmisiniz gerçektende ben Kıpçak asıllımıyım yoksa başka bir boydanmıyım renkli gözlülük ve sarışınlıktan yola çıkarak ben bu yorumu yaptım kendimce gerçektende doğrumudur tespit'im
Kardeşim , biz nerden bilelim senin neyden geldiğini. Bahsettiğin kumrallık Oğuz Türklerinde de var Sibirya Türklerinde de var. Kaldı ki Anadolu'da her ne kadar Oğuz Türkleri daha çok olsa da Uygurlar,Kumanlar,Moğollar,Tatarlar,Kırgızlar ve birçok boy göçetmiş. Yani sen bir Oğuz Türkü olabilirsin ama anneannen belki Tatar belki Kalmuk olabilir. Eğer ailen köy kökenliyse ve o köy Oğuz Kaynaklarında geçerse belki birkaç ipucu elde edebiliriz. Bence sen git dedelerine akrabalarına sor , bize soracağına. Onlar az çok nerden geldiklerini biliyorlardır eğer boy bilincine sahipseler.
Alt 27.07.2007, 13:52   #87 (İleti Bağlantısı)

Hörmetli Balbal kanıdaş ım bu soruyu bir çok aile büyüğüme sordum orta Asyadan geldimizi ama hangi boydan oldumuzu bilenler yok malesef ailemde hatta köyümdede bilenler yok köyümün adı Köstüne ben kumralım ama babam sarışın agbeyim sarışın küçük kardeşimde sarışın annem kumral hatta bizim köyümüz ün nerede ise çoğu açıktenli sarışın kumral bir de bana sarışın renkli gözlü Türk olmaz gibi ifadelerde bulunuyorlar tabi ben bu ifadelere gülüp geçiyorum
Alt 27.07.2007, 13:56   #88 (İleti Bağlantısı)

hatta belediye başkanı Selami Bostan da öz be öz dayımdır
Alt 27.07.2007, 14:16   #89 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 816
Balbal Rss Beslemesi
Kullandığın Türkçeye biraz dikkat et. Çok fazla yazım ve imla hatası yapıyorsun. Görüşler kısmından bizlere her hafta eleştiriler geliyor .
Alt 27.07.2007, 14:16   #90 (İleti Bağlantısı)

Alper Rss Beslemesi
Eger yanilmiyorsam Kipcak'lar Altinordu Devleti zamaninda Karadeniz'e gelmislerdir.

Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Konuk)

Seçenekler