![]() |
|
|
#91 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ARdahan - Göle nin etnik yapısı nediR?
|
|
|
|
|
|
#92 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Afyonun etnik yapısı nedir?Ben Evciler ilçesindenim yardımınızı bekliyorum
Saygılar |
|
|
|
|
|
#93 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Afyon - Evciler'i kuran oymağın adı Evci'dir . Evci'lerin hangi Oğuz Boyuna mensup olduğu tartışmalı bir konudur. Evci adlı bir sürü Avşar Köyü vardır. Evci Aşiretinin Alevi olanları Tahtacı'dır. Evci Aşireti , Ağaçeri Türkmenlerinin bir koludur. Ağaçeri Türkmenleri de içinde bir çok Oğuz boyunu barındırır. Yani anlayacağın net birşey söyleyemem. Ama %90 Oğuz Türküsün.
|
|
|
|
#94 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
art televizyonu web sayfasından alıntıdır
http://www.tubikam.com/
Araştırma Merkezinin Amaçları a. Orta Asya’dan başlayarak, Türk kimliğinin yaşayan izlerini tespit etmek. b. Türk kültürünün geliştiği siyasî ve sosyal süreci incelemek, c. Türk kültür tarihi içindeki ortaya çıkan her türlü değişme ve gelişmeleri objektif ve belgelere dayalı olarak ortaya koymak, d. Benzer amaçlar için çalışan kurum ve kuruluşlarla ortak projeler geliştirmek, yapılan çalışmalara katkıda bulunmak ve düzenlenecek etkinlikler için bunların katkılarını sağlamak 48 Perşembe programı her çarşamba Avrasya Tv'de Her hafta çarşamba akşamları 21.00 – 22.00 saatleri arasında Prof. Dr. Alemdar YALÇIN ’ın hazırlayıp sunduğu 48 PERŞEMBE adlı program ( AVRASYA TV) de yayınlanmaktadır.İnsanlığın özünü oluşturan;
|
|
|
|
|
|
#95 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ardahan-gölenin etkin yapısı nedir?
|
|
|
|
|
|
#96 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
kardeşlerım ( beddik ) ne anlama gelıyor ne demektır duyduguma gore maraşlılara denıyo benı bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum ..
|
|
|
|
|
|
#97 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Beddik , Oğuzların Beğdili kolunun kısa söylenişlerinden biridir. Beddik ismi geçen yerleşim yerleri , oranın bu boydan geldiğini gösterir.
|
|
|
|
#98 (İleti Bağlantısı) |
|
Göktürk
|
simdi Dayin Belediye Baskani diye Türkmü oluyorsun...galiba bu Baslikla hic ilgisi yok
|
|
|
#99 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bildigim kadarıyla soyum Horasan erenlerine dayanıyor!Ordan Malatya'nın bi bölgesine göçmüşler sonrada akçadağ ilçesine yerleşmişler tam olarak Ören kasabasına etnik kökeni nedir_?
Horasandan malatyaya göçülmüş ondan öncesini bilmiyorum! |
|
|
|
|
|
#100 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Örenliysen , Asafoğlu sülalesinden geliyorsun. Anadilin Türkçe mi ?
|
|
|
|
#101 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Elbette Türkçe
Anne tarafı ise B.Çimiş adında bi koyde aynı yerden horasanda goçulmuş aslen annem ile babam arasında uzaktan akrabalık var |
|
|
|
|
|
#102 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ören-Çimiş hattına Oğuzların Beğdili kolu yerleşmiş . Ama oraya sonradan gelen zaza-aleviler de var. İkinciler köyü zaza-alevi olması gerek. 1800lerde bölücü isyan yapan Asafoğlunun soyundan gelirler.Hekimhanlı olduğum için Malatya'nın etnik yapısını iyi bilirim ama bazen bazı yerleşim yerlerinin kökenini bulmak zor oluyor. Çünkü birçok boyun göç yolu Malatya üzerinde. Hangisinin yerleşip hangisinin yerleşmediğini bulmak epey zaman alıyor.
|
|
|
|
#103 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Anne tarafı Körsüleymanda goçmuş büyük ihttimalle
ondan once horasan |
|
|
|
|
|
#104 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Ne alaka sı var dayım ın belediye başkanlığı ile benim Türklüğümün Karakalpak Tük ü anlaşılan benim yazdıklarımı tam okumamış sın yoksa bu yorumu yapmazdın ben ailemin hangi boydan gelebileceğini gerçektende kıpçak assıllımı olduğunu öğrenmem için o yüzden dayım dan ailemden bahsettimi anlıyamadınmı eğer anlıyamadınsada gerçekten üzülürüm yanlış anlaşılmış olabileceğimden beni çok kırdın Karakalpak Türkü
|
|
|
|
|
|
#105 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Anamda Babamda Kırşehir'in Yağmurlu Büyükoba köyünden
Bilgisi olan varsa paylaşabilirmi TTK |