![]() |
|
|
#586 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bızde tatarız kırımdan gelmısız kırım Türkler'ın hangı kolu bılgı verırsenız sevınırım ??
Y.N: Yazım kurallarına dikkat et! |
|
|
|
|
|
#587 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Alıntı:
|
|
|
|
|
#588 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
biz ordu nun ünye ilçesi serviler köyündeniz ama dedemde laz veya karadenizli tipi yok çekik gözlü esmer biri kökeni nerden olabir yanıtlarsanız sevinirim
Y.N: Yazım kurallarına dikkat et. |
|
|
|
|
|
#589 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ben fazla derinlemesine araştırmadım.. Yalan söylemeye gerek yok..
Annem tarafı Kastamonu Taşköprü/Devrekani tarafları.. Babam ise Ermenek.. Oralara ataları nereden gelmiş nasıl olmuş.. Bu güne kadar ne araştırdım nede merak ettim doğrusu.. |
|
|
|
|
|
#590 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Sanırım görülmemiş gönderdiğim ileti tekrar yazma gereği duydum.
Annem ve onun annesi ve anneannesi Niğde/Yaylayolu doğumlular. Baba tarafım Bulgaristan/ Varna olduğu söyleniyor. Anne ve baba nın soyu nerelere dayanıyor olabilir acaba? |
|
|
|
|
|
#591 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Ebeveynlerim doğma büyüme Gaziantep,Nizip ilçesinden.Babam emekli astsubaydı,kazada kaybettik,tarihi çok sevdiğim için araştırdım baba tarafı
Suriye den gelme.Ama ben çoçukken bile islamdan araptan hazetmezdim,ama Arap olma ihitimalin beni delirtiyor,acaba nette bu konuda nereye bakabilirim? Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#592 (İleti Bağlantısı) |
|
Börteçine
|
Atalarım Sivas'tan Tokat'a göçmüş.Mezhebimiz Alevilik ve bizler halen Yörük kültürünü devam ettiren az sayıda insanlardanız.Örneğin mezarlıkta topluca yere oturarak bir çember oluşturulur ve topluca yemek yenir.Buda eski Türklerde olan bir davranış şeklidir.Köylerimizde öz Türkçe konuşulmasıda,soyumuzun Türk olduğunu gösteriyor.Esenlikler...
|
|
|
#593 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
BABAANNEM ABANA ÇÖRÜZ LERDEN
BÜYÜKBABAM MOLLA HÜNKAROĞLU DEDEM SAMANOĞLU SOYADINI TAŞIYOR (KIRIM TÜRKÜ) ROMANYA'DAN GELMİŞLER İSTANBUL'A |
|
|
|
|
|
#594 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü Yörük
|
Baba tarafım Çanakkale/Çan'ın bahadırlı köyünden. Anne tarafım Varna göçmeni. Soyum hakkında bilgi verirseniz sevinirim...(Anne tarafım sarı saçlı ve kumral olup mavi gözlüdür bende bu özellik yok)
|
|
|
|
|
|
#595 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü Yörük
|
Varna göçmeni demişken uzun zamandır Balıkesir-Bandırma'ya bağlı Külefli köyünde ikamet etmektedir anne tarafım...
İlginize sunarım. |
|
|
|
|
|
#596 (İleti Bağlantısı) |
|
Urukçu Türk
|
Bahadırlı köyünü bilirim. Kirazlı dağlarından inince Çan ovasında kurulmuş güzel bir köydür. Tahmin yürüterek söyleyeyim; buranın manavları muhtemelen Kirazlı dağının yörükleri olabilir diye düşünüyorum. Çünkü o bölgedeki köylerin çoğu dağdaki yörüklerin, tarım yapmak amacıyla ovaya yerleşmesi ile kurulmuş köylerdir. Kirazlı dağı yörüklerinden birkaç arkadaşım var. Onlara önceden "hangi boydansınız?" diye sorduğumda bazıları karakeçili demişlerdi. Bu bağlamda baba tarafının Karakeçililerle bir ilgisi olabilir...
"Biz ki Turan mülkünün ve Türkistan’ın emiriyiz!.. Biz ki Türkoğlu Türk’üz! Biz ki milletlerin en eskisi ve en büyüğü olan Türk’ün başbuğuyuz." Başbuğ Timur Kağan "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk |
|
|
|
|
|
#597 (İleti Bağlantısı) |
|
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır
|
Anne tarafım Denizli Buldan ilçesi, Tosunlu Köyü'nden. Oralara Batı Trakya'dan gelmişler. Baba tarafım ise Hataylı Gazibey Köyü'nden. Ben hangi boya mensubum acaba? Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#598 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Anne tarafım Makedonya göçmeni. Baba tarafım ise Adana Kozanlı. Hangi boya mensubum acaba?
|
|
|
#599 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Makedonya göçmeni ne demek oluyor? Tarihi, Selanik,Vardar,Rodop bölgesini içine alan Başbuğ Atatürk'ün memleketi Makedonya mı yoksa şuan ki mevcut Makedonya devleti mi. Eğer Şuanki Makedonya devleti ise oradaki müslümanların % 80 den fazlası arnavuttur,bu yüzden bize hangi şehirden buraya geldiklerini söyler misin. |
|
|
|
|
|
|
#600 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Babam Bursa/Keles ilçesinden yörüklerden,annem de Bursa/Yenişehir ilçesinin yerlilerinden bilgilendirirseniz sevirim.
|
![]() |
| Etiketler |
| geliyor.. , nereden , soyumuz |
| Bu konuyu şu anda toplam 4 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|