![]() |
|
|
#196 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#197 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Hayır kesinlikle sülalede lazca konuşan falan yok ama karadeniz şivesiyle konuşan var ..
|
|
|
|
|
|
#198 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Lazların hepsi lazca bilir. Batıya göç edenleri bile çat pat konuşur. Türkiye'de toplam 200.000 civarında laz vardır. Ve büyük çoğunluğu İstanbul gibi metropollere göç etmiştir. Bütün Karadeniz Bölgesinde 20.000 civarı laz vardır. Bazı cahiller yüzünden Karadenizliler laz damgası yedi. Halbuki lazlar bugün çok küçük bir gruptur. Bugünkü Karadeniz şivesi ise Türkçenin Kıpçak lehçesine epeyce benzer.
|
|
|
|
|
|
#199 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Beni aydınlattığınız için çok teşşekkür ederim efendim sağolun.
|
|
|
|
|
|
#200 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Babamda,Annemde Artvinli...Dedelerimiz Orta Asyadan Kafkasyaya Kafkasyadanda Artvine gelmişler...Çok şükür ki Kafkas soylu Karadeniz evladıyım...Şuanda İzmirde yaşamaktayız...
|
|
|
#201 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Irkdaşlarım baba tarafı arnavut göçmeni, soyadımız Doğer. Amcamın meslegi arkeolog oldugundan bi takım araştırmalar yapmıstı.Benimde ondan duyduklarım Oğuzların Ayhan kolundan geldiğimizdi.Şuanda İzmirde yaşamaktayız.Bildiginiz bilgiler varsa paylasırsanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#202 (İleti Bağlantısı) |
|
vatansız ve hain kıro olduğu için atılmıştır
|
Soydaşlarım, yeni üye oldum ve ilk iletimi yazıyorum: Benim babamın dedesi Bulgaristan'ın Kırcali bölgesinden göçmüş. Dedemin (baba tarafı) annesinin babası İstanbulluymuş. Babaannem Sakarya-Geyve'nin Büyük Saraçlı köyünden, fakat oraya Erzincan'ın Kemaliye ilçesinden göç etmişler. Anne tarafım ise Iğdır'ın Aralık ilçesinden İstanbul'a gelmişler.
Kırcalililer bildiğim kadarıyla Karamanoğulları topraklarındaki Yörüklerden. Babaanne tarafım ise Türkmen olduğundan eminim, fakat hangi boydan olduğunu bilmiyorum. Anne tarafım hakkında bir şey bilmiyorum, tek bildiğim Azeri oldukları. Bildiğiniz gibi Azeri Türkleri Iğdırdaki en büyük etnik gruptur. Fakat dedem esmer tenli, buna rağmen Kürt olduğunu sanmıyorum, çünkü cildi dışında Türk tipinde ve sadece ten rengi bir insanın ırkını belirlemez. Fakat bunun dışında daha fazla bir şey bilmiyorum. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Esen kalın... |
|
|
|
|
|
#203 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sinopluyuz. Hoton Irmağı boyundan Sinop'a gelen Hotona Pehlivan'ın soyundan geliyormuşuz. Aile büyüklerimiz öyle anlattı bana. Hoton Türkleri ile ilgili daha fazla bilgiyi nasıl bulabilirim. Bazı gereksiz sitelerde birkaç yazı var ama daha fazla bilgi edinmemde yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#204 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ
|
Baba tarafı Kafkaslardan göç etmişler yer olarak Kırım olarak geçiyor.
Kırımdan Çorum Kargı İlçe Bademce Köyüne yerleşmişler. Açıkçası Dedelerin hepsi vefat ettiği için sağlıklı bilgi almakta güçlük çekiyoruz. Çorum/Kargı/Bademce köyünün etnik yapısı ve nereden geldiklerine dahil bilgi verecek var mı?
|
|
|
#205 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#206 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
biz azerbaycan türkleri oğuzlardan geliriq.yegin türkiyedeki gardaşlarımızda eledi.
|
|
|
|
|
|
#207 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Niğde Ulukışla Emirler Köyü'deniz hangi boydan geliyoruz.
|
|
|
|
|
|
#208 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#209 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#210 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ben Giresun-Göreleliyim. Dedemin babası Kafkasyadan göçmüş.
Yardımı olur mu bilmiyorum ama bir şekilde Hekimoğlu türküsündeki Hekimoğlu akrabamız olur. Ben tam olarak neyim? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| geliyor.. , nereden , soyumuz |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|