Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 07.05.2008, 17:12   #451 (İleti Bağlantısı)
vatansız ve hain kıro olduğu için atılmıştır

İletiler: 4
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
TEMİR TAV BEY tarih hakkında pek bir bilginiz olduğunu söyleyemem çünkü alevilerin hepsi öz ve öz TÜRK tür bizim gibi aileleri sürü yaptın ya helal olsun. bu siteye TÜRK geçmişimi daha iyi öğrenebilmek için girdim.kızılbörkün ne demek olduğunu ozan ın ne demek olduğunu öğrenirsen ne kadar da TÜRK olduğumuzu anlarsın(amacım polemik yaratmak değildir)bazı şeyler öğrenmek.
kızılbörkozan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.05.2008, 17:20   #452 (İleti Bağlantısı)
vatansız ve hain kıro olduğu için atılmıştır

TEMİR TAV BEY sizin pek tarih bilginiz olduğunu söyleyemem benim burda vurgulamak istediğim alevi kürt zaza ların TÜRKlükle ilgileri aslen TÜRK olduğunu ve TÜRKÇE konuşmalrına rağmen TÜRKÜZ demeler. Bu siteye giriş amacım TÜRKLÜK HAKKINDA bilgi edinmek;(bence aleviler hakkında şu ön yargıyı atalım bre)TÜRKÜM TÜRK olmaktanda gurur duyuyorum.hıı bu arada nerden geldiğimiz hangi boydan olduğumuz vs öğrenebilirmiyim
kızılbörkozan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.05.2008, 17:25   #453 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

GökTürkAlp adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 538
Alıntı:
kızılbörkozan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
TEMİR TAV BEY sizin pek tarih bilginiz olduğunu söyleyemem benim burda vurgulamak istediğim alevi kürt zaza ların TÜRKlükle ilgileri aslen TÜRK olduğunu ve TÜRKÇE konuşmalrına rağmen TÜRKÜZ demeler. Bu siteye giriş amacım TÜRKLÜK HAKKINDA bilgi edinmek;(bence aleviler hakkında şu ön yargıyı atalım bre)TÜRKÜM TÜRK olmaktanda gurur duyuyorum.hıı bu arada nerden geldiğimiz hangi boydan olduğumuz vs öğrenebilirmiyim
Soysuz köpek senin gibi kıroların buraya gelerek saf Türk otağını kirletmeye hakkı yoktur. Defol!!! Senin gibi kroların yeri ancak dağda ayının yanıdır. (Bu arada Türk soylu alevilerin bizim daima dostumuz olduğunu herkes bilir)
Alt 07.05.2008, 20:29   #454 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Naldöken adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 9
Alıntı:
İsimsiz adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Soydaşlarım, yeni üye oldum ve ilk iletimi yazıyorum: Benim babamın dedesi Bulgaristan'ın Kırcali bölgesinden göçmüş. Dedemin (baba tarafı) annesinin babası İstanbulluymuş. Babaannem Sakarya-Geyve'nin Büyük Saraçlı köyünden, fakat oraya Erzincan'ın Kemaliye ilçesinden göç etmişler. Anne tarafım ise Iğdır'ın Aralık ilçesinden İstanbul'a gelmişler.

Kırcalililer bildiğim kadarıyla Karamanoğulları topraklarındaki Yörüklerden. Babaanne tarafım ise Türkmen olduğundan eminim, fakat hangi boydan olduğunu bilmiyorum. Anne tarafım hakkında bir şey bilmiyorum, tek bildiğim Azeri oldukları. Bildiğiniz gibi Azeri Türkleri Iğdırdaki en büyük etnik gruptur. Fakat dedem esmer tenli, buna rağmen Kürt olduğunu sanmıyorum, çünkü cildi dışında Türk tipinde ve sadece ten rengi bir insanın ırkını belirlemez. Fakat bunun dışında daha fazla bir şey bilmiyorum. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Esen kalın...
Bu kronun neden atıldığını öğrenebilir miyim?
Naldöken Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.05.2008, 22:01   #455 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 842
Alıntı:
Naldöken adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu kronun neden atıldığını öğrenebilir miyim?
pkknın lehinde ileti eklediği için.
Alt 08.05.2008, 16:09   #456 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Timur16 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Alıntı:
kızılbörkozan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
ben aleviyim adanalıyız ama kökenimiz maraş ondan önce erzincan ondan öncede horasan olduğu söyleniyor dedem nenem annem babam akrabalrımız herkez köyde yarı kürtçe yarı Türkçe konuşuyor ama sorduğumda kürtçe konuşmalırına reğmen biz Türküz diyor ki bende sonuna kadar katılıyorum çünkü bu ülkede Türk kültürüne en çok sahip çıkan yaşayan alevilerdir bence zaza kürt alevi yoktur bunlar hepsi Türktür

türk değil Türk yazılır.
Tabi ya,herkes Türk zaten....

Yarı Kürtçe,yarı Türkçe'de ne demek?Kendilerine yeni bir dil mi çıkartmışlar,kullandıkları kelimeler de,çok kısıtlı olan Kürtçe'de olmayan kelimeler olmasın sakın.
Alt 09.05.2008, 01:01   #457 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Toluntegin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 108
Alıntı:

[B
adlı Üyeden Alıntı
İsimsiz[/b]´adlı üyeden Alıntı
Soydaşlarım, yeni üye oldum ve ilk iletimi yazıyorum: Benim babamın dedesi Bulgaristan'ın Kırcali bölgesinden göçmüş. Dedemin (baba tarafı) annesinin babası İstanbulluymuş. Babaannem Sakarya-Geyve'nin Büyük Saraçlı köyünden, fakat oraya Erzincan'ın Kemaliye ilçesinden göç etmişler. Anne tarafım ise Iğdır'ın Aralık ilçesinden İstanbul'a gelmişler.

Kırcalililer bildiğim kadarıyla Karamanoğulları topraklarındaki Yörüklerden. Babaanne tarafım ise Türkmen olduğundan eminim, fakat hangi boydan olduğunu bilmiyorum. Anne tarafım hakkında bir şey bilmiyorum, tek bildiğim Azeri oldukları. Bildiğiniz gibi Azeri Türkleri Iğdırdaki en büyük etnik gruptur. Fakat dedem esmer tenli, buna rağmen Kürt olduğunu sanmıyorum, çünkü cildi dışında Türk tipinde ve sadece ten rengi bir insanın ırkını belirlemez. Fakat bunun dışında daha fazla bir şey bilmiyorum. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun. Esen kalın...

?

.............kardeşim benim,
Esmer olduğu için acaba düşüncülerine dalmışsın.
Sen Türkmenistana bir git gör esmeri,Kerkük'e Güney Azerbaycan'a bir bak gör esmeri.

Sen TÜRK'ü ne sandın bir danimarkalı gibi sapsarışın bişey mi olacakmış.

TÜRK yeryüzünün en büyük ırkı olduğu için esmeri de sarışını da kahve gözlüsü de ela gözlüsü de,çakırı da,gözleri çekiği de vardır.
TÜRK, k.rtler gibi bir boy değil bir ULU SOY BİRLİĞİDİR.

Y.N: Hakaret etmeden ileti ekle!
Toluntegin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.05.2008, 01:18   #458 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Benim soyum Oğuz Kağan'a dayanır.

Kuzey Asya'nın steplerinden at sırtında oklarımız ve kılıçlarımız ile nice düşman ordusunu alt ederek önce ön Asya'ya sonra Anadolu'ya ulaşmışız.

Yani,demek istediğim; hepimiz bir kökten geliyoruz.
Boylar,oymaklar,köyler,anneanne,babaanne,burnum uzun,omuzlarım geniş muhabbetleri bazen ben senden daha asil boydanım,ben daha TÜRK'üm konusuna dönüşebilir.Ve daha da kötüsü bizi bölmek ve bir Türkmen'i-Azeri Türk'ünü,Yörük'ü,Çepni'yi,Tatar'ı,Manav'ı,Göçmen Türk'ü ayrı boy gösteren topluluklara ışık tutabilir.
bu yüzden mümkün olduğu kadar abartmadan yazmamız gerekir.

Esenlikler,
Alt 10.05.2008, 01:50   #459 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 5
ben sorucam Babam Bulgaristan ın Burgaz şehrinden düzceye göçmüştür
benım soyum ne ?
Eyüp Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.05.2008, 23:19   #460 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
Eyüp adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
ben sorucam Babam Bulgaristan ın Burgaz şehrinden düzceye göçmüştür
benım soyum ne ?

Kandaşlarım,
Affınıza sığınarak söyleyeceğim birşey var.

Enaz 16-17-18 yaşımıza gelmişiz,kendi soyumuzu,boyumuzu atamızı öğrenmemiş ve kolaya kaçmış dedelerimizden bu sorunun cevabını istemeden başkalarına sormuşuz.

Bu soruyu sadece burada sorduğunuzu umuyorum.
Aynı soruyu bir dostum üniversitede Tarih okuyan bi devşirmeye sormuş.
Çocuk kendisine senin ataların Ermeni,sen döndürülmüş ermenisin,hepimiz böyleyiz,kimimiz rum kimimiz bilmemne nane gibi içindeki TÜRK düşmanlığı ve kıskançlığı kusan sözcükleri dışa vurmuş.
Bunun gibi çok örnek duydum,özellikle de sosyalist-komunist tipli üni. öğrencileri bu hakaretlerde bulunuyorlar.

Bize düşen,Türkçü ye düşen önce kendi soyumuzu araştırmaktır.Çok zor değil.
Alt 11.05.2008, 13:45   #461 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
Esenlikler dilerim Kandaşlarım

Türk olarak dünyaya gelmekten,bu soylu ırkın bir ferdi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Büyüklerimin ve onlarında büyüklerinin söylediklerini bir araya getirmeme rağmen,memleketimizin yerini belirlememe rağmen, tam olarak hangi boydan geldiğimizi bulabilmiş değilim. Sizlerden bu konuda bilgi istemekteyim,beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok mutlu olacağım.

Anne tarafımından dedem Makedonya'nın Selanik vilayetine bağlı Doyran doğumlu. Anneanne tarafından ise büyüklerim Ostrava ve Drama'dan bahsediyorlar. Yine Makedonya sınırları içerisinde yer alanlar yerleşim birimleri. Anneannem biraz yaşlıca olduğundan Ostrava'yı çok söylediyse de Drama'dan da arada bahsedilmekte. Cumhuriyet'in ilk yıllarında gelip Tekirdağ'a yerleşmişler. Hatta o dönem yerleşenlere 7 dönüm arazi dağıtılmış. Burada aldıkları ilk soy ismi Teke olmuş. Yine bu konuları araştıran bir aile büyüğümüz ailemizin yörük türklerinden olduğunu, ve karaman'dan,toroslardan oraya gittiğimizi söylemekte. annemin anneannesi torunlarını bektaşın çocukları diye severmiş. Çok derin bilgim olmasa da bizde de kızılbaşlık olabileceğini tahmin etmekteyim. Lakin şu an tüm ailemiz sünni. Bu da biraz aklımı karıştırıyor.

Vereceğiniz en küçük bir bilgi bile benim için çok önemli. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Göçer Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.05.2008, 14:31   #462 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
Göçer adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Esenlikler dilerim Kandaşlarım

Türk olarak dünyaya gelmekten,bu soylu ırkın bir ferdi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Büyüklerimin ve onlarında büyüklerinin söylediklerini bir araya getirmeme rağmen,memleketimizin yerini belirlememe rağmen, tam olarak hangi boydan geldiğimizi bulabilmiş değilim. Sizlerden bu konuda bilgi istemekteyim,beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok mutlu olacağım.

Anne tarafımından dedem Makedonya'nın Selanik vilayetine bağlı Doyran doğumlu. Anneanne tarafından ise büyüklerim Ostrava ve Drama'dan bahsediyorlar. Yine Makedonya sınırları içerisinde yer alanlar yerleşim birimleri. Anneannem biraz yaşlıca olduğundan Ostrava'yı çok söylediyse de Drama'dan da arada bahsedilmekte. Cumhuriyet'in ilk yıllarında gelip Tekirdağ'a yerleşmişler. Hatta o dönem yerleşenlere 7 dönüm arazi dağıtılmış. Burada aldıkları ilk soy ismi Teke olmuş. Yine bu konuları araştıran bir aile büyüğümüz ailemizin yörük türklerinden olduğunu, ve karaman'dan,toroslardan oraya gittiğimizi söylemekte. annemin anneannesi torunlarını bektaşın çocukları diye severmiş. Çok derin bilgim olmasa da bizde de kızılbaşlık olabileceğini tahmin etmekteyim. Lakin şu an tüm ailemiz sünni. Bu da biraz aklımı karıştırıyor.

Vereceğiniz en küçük bir bilgi bile benim için çok önemli. Şimdiden çok teşekkür ederim.
hikayen benim atalarımla örtüşüyor,tekirdağın hangi bölgesindensin kandaşım
Alt 11.05.2008, 14:46   #463 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
Alıntı:
Toluntegin adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
hikayen benim atalarımla örtüşüyor,tekirdağın hangi bölgesindensin kandaşım
Tekirdağ-Şarköy-Mürefte. Yerleşilen yer burası olmuş.
Göçer Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.05.2008, 19:07   #464 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Benim Dedem sanırsam 1950 yılında bulgaristan'dan Türkiye'ye gelmiştir.

bulgaristanda Osmanpazarı-Yeşilova Köyünden Acaba Hangi Boy'a Mensup Oluyorum Bunu Çok Merak Ediyorum.(Osmanpazarı (ilçe))

Hiç olmadı Türkiye'den hangi ,limiz Civarından Buraya Yerleştirildiler Zamanında....Ben Çoğu Okuduğum YErde Karaman-Konya Civarı Zannediyorum ama Tam Olarak Bilmiyorum.

Bilen Varsa Sölerse Sevinirim. Özellikle Türk Irkının Hangi Boyundan ?

Teşekkürler Şimdiden..

Y.N.: Yazım kurallarına dikkat et, cümle içindeki her yeni gelen kelime büyük harfle başlamaz, sadece cümle başları, özel isimlerin başları ve noktadan, soru işaretinden sonra gelen kelimlerin başları büyük harf olur.
kahraman1617 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.05.2008, 21:49   #465 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Fors adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 32
Alıntı:
kahraman1617 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim Dedem sanırsam 1950 yılında bulgaristan'dan Türkiye'ye gelmiştir.

bulgaristanda Osmanpazarı-Yeşilova Köyünden Acaba Hangi Boy'a Mensup Oluyorum Bunu Çok Merak Ediyorum.(Osmanpazarı (ilçe))

Hiç olmadı Türkiye'den hangi ,limiz Civarından Buraya Yerleştirildiler Zamanında....Ben Çoğu Okuduğum YErde Karaman-Konya Civarı Zannediyorum ama Tam Olarak Bilmiyorum.

Bilen Varsa Sölerse Sevinirim. Özellikle Türk Irkının Hangi Boyundan ?

Teşekkürler Şimdiden..

Y.N.: Yazım kurallarına dikkat et, cümle içindeki her yeni gelen kelime büyük harfle başlamaz, sadece cümle başları, özel isimlerin başları ve noktadan, soru işaretinden sonra gelen kelimlerin başları büyük harf olur.
Otağ yöneticilerimiz Naldöken Türkmenleri hakkında ayrıntılı bilgi verebilirler mi?
Fors Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler