![]() |
|
|
#556 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Ispartadan Aksekiye geçip orada Şahap köyünü kuran Saparteleviler hakkında bilgi veya hangi boya mensup bilgi verebilir misiniz ?
|
|
|
#557 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#558 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu tablo Faruk Sümer'in tablosudur. Ancak burda tartışmalı ve diğer Türkologlar tarafından kabul edilmeyen kısımlar da vardır. Örneğin Balabanlı oymağı Avşar olarak gösterilmiş. Ancak bu oymağın Beğdili'ne ait olduğu çoğu bilim adamının ortak kararıdır. Yine aynı şekilde Salur olarak gösterilen Tekeli yörükleri de tartışmalıdır. Avşar, Salur ve Kayı oymakları büyük ölçüde tartışmalı olduğu için çok da kaynak gösterilecek bir tablo değildir
|
|
|
|
#559 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
sayın balbal sizin elinizde bu tip tablolar varsa eklerseniz seviniriz.
|
|
|
|
|
|
#560 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Esenlikler ırkdaşlarım. Bir arkadaşımın hangi boydan olduğunu merak ediyorum Erzincan/tercan dan geliyormuş soyu. En azından bu bölgede baskın olan boyu söyleyebilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
#561 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Öncelikle esenlikler;
Ben de kökümün nereye dayandığını merak ediyorum.Babaannem ve büyükbabam Adana Saimbeyli'liler.Annem tarafımda ise dedem Adana Tuzla.Anneannem ise Adana - Karaisalı. Genellikle orta boyluyuz.Gözlerimiz çok hafif çekik.Adana'nın sıcağından dolayı esmer tenliyiz.Saçımız dalgalıdır. |
|
|
|
|
|
#562 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#563 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Annem Konya'dan Bulgaristan topraklarına göç etmiş.
Babamlar ise direk orta asyadan Tarsus'a gelmişler ( Tarsus özbek köyü ) Ben hangi boya mensubum? |
|
|
|
|
|
#564 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Benim annemde babamda İnegöl yörüklerinden saf kan TÜRK üm.
TÜRK'ÜM NE MUTLU BANA!!!!!!!!!! TANRI TÜRK'ÜNÜ KORUSUN!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
#565 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Değerli kardeşlerim. Bilindiği gibi Anadolu Selçuklu Türkmene sırt çevirip te, kendi güvenliğini sağlamak için paralı asker lerini Türkmenin üzerine sürdükten ve Türkmene eşi emsali görülmedik zulümlerini yaptıktan sonra iflah olmamıştır.Anadolu Selçuklular kendi köklerinden kopup ve kendi bedenine zarar verince ;doğuda baş gösteren Mogol saldırılarına karşı koyamamış ve Kösedağ savaşında moğollara yenilmiş.Selçuklu Moğol eğgemenliğine girince ,Moğollara karşı koyan Karamanoğulları beyliği olmuştur.Moğol Hükümdarı Gazan Han derki;--eğer Karamanlılar olmasaydı benim ordularım güneşin battığı yere kadar varacaklardı.
Büyük ölçüde Karamanlıların baskısı ile Moğollar Anadoludan çekilip gidince Anadoluda birçok Türk Beyliği kurulmuştur.Beyliklerin içinde En büyüğü Karamanoğulları olup, Moğollara karşı büyük savaşlar verende Karamanoğullarıdır. Osmanlı ise Karaman oğullrından çok küçük olup Moğollara karşı hiç bir karşı çıkışıda yoktur.Osmanlı Bizansa yakın bir yerde beylik kurunca ,Bizanslılarla ilişkileri olmuş ve en önemlisi Osmanlı Bizanstan ENTRİKAYI öğrenmiştir.Zamanla Anadoludaki bütün beylikleri ele geçiren Osmanlı, taki İmparatorluk düzeyine çıkana kadar Karamanoğullarına karşı hiç bir hareket yapmamıştır.Fatih döneminde Karaman oğullarını tarihten silmeye karar vermiş ve RUM MEHMET PAŞAYI GÖNDERMİŞ kKARAMANOĞULLARI ÜZERİNE.İşte bu Rum MEHMET PAŞA kARMAN BÖLGESİNDE TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMAMIŞTIR.Oba ve oymak beylerinin yüzüne kızgın dağ vurarak ,eline geçirdiğini Rumelide yeni ele geçirilen yerlere sürmüştür. İki amacı vardır bunda. Biri karamanoğulları Türkmenlerini darmadağın etmek veİmparatorluğun uzak yerlerine dağıtmak ve bir daha tehlike olmaları önlemek, bir diğeride yeni ele geçirilen yerlerde ayağını rahat basacağı bir alan yaratmaktı. Çok kısa olarak bu olay böyle. Kraman oğulları Oğuz türkü olup, 24 Oğuz boyundan AVŞAR olup bütün tarihçiler tarafından böyle bilinmektedir. Bu nedenle diyoruzki bu gün Bulgaristan, Yunanistan, Üsküp ve civarından gelenlerin hemen hepside Karamanlı olup, Oğuzların Avşar boyuna mensupturlar.Sizlere derimki gelin şu kitapları okuyun. Osmanlı'nın arka bahçesi, padişahların anaları.Hepinize esenlikler dilerim. |
|
|
|
|
|
#566 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#567 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Mustafa Kemal Atatürk'e kız kardeşi sorar.--ağabi biz ne milletiz der.( bu söz garip karşılanmasın.Zira Osmanlıda her ırk kendine biliyordu da sadece Türkler kendini bilmiyordu. Araplar kavmi necip diye olağan üstü kayrılıyordu. Arnavutlar sarayda özel muamele görüyorlardı, daha sonrada kafkas göçmenleri özel ilgi görmeye başladılar Osmanlı sarayında Türklerin a kıymeti harbiyesi yoktu. Hatta Türklerin adı ETRAKTI. Birde deyim üretmişlerdi ETRAKI Bİ İDRAK(ANLAMI İDRAK EDEMEYEN TÜRK DEMEKTİ) Atatürk'ün kız kardeşi Makbule hanım ,yeni yeni Milliyetçilik akımının Türklerin arasında da yayılmaya başladığı bir dönemde --ağabi biz ne milletiz deyince --Atatürk: Bacım biz yörüküz demiştir.--ağabi yörük ne demektir deyince,Atatürk'te--Yörük, yürüyen Türk demiştir.
|
|
|
|
|
|
#568 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bende baba tarafından Denizli/Babadağ-Sarayköylüyüm.Soyumun Oğuzlardan geldiğini duymuştum ama sizde aydınlatırsanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#569 (İleti Bağlantısı) |
|
Kök Böri
|
Ben Kırım Tatarıyım,Baba tarafım Kırım-Kerç,Anne tarafım Romanya'dan göçüp gelen Kırım Tatarlarındandır
|
|
|
|
|
|
#570 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
aydınoğulları oğuzların hangi boyundan
|