Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 27.07.2007, 13:38   #16 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Poyraz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 40
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Trabzon'un Sürmene ilçesine Kütrleri sokmadıklarını biliyorum. Fakat benim bulunduğum ilçede çok az da olsa var.
Poyraz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.07.2007, 14:03   #17 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Anadolu Kurdu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 64
Kandaşlarım bu arada 3 büyük şehrimizde kıro istilasına uğramıştır. Bunları buralardan atmak boynumuzun borcudur. Okulda kürdün teki çıkıp Atatürk'e laf ediyor, pkk propagandası yapıyor, milliyetçilere köpek diyor, buda benim aşırı derecede zoruma gidiyor.
Alt 27.07.2007, 14:11   #18 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
Safkanlığı il il değil, köy köy hatta aileden aileye bakmak lazım. Heryerde kürt çerkez laz çıkar, o saydığınız yörelerdeki insanların dedelerini ebelerini araştırın.
Bayburt dediniz, tanıdığım 6 bayburtlu sülalesi arasında 1inden başka hepsinin ermeni ebeleri veya dedeleri var, tiplerinden ve şivelerinden kolayca anlaşılıyor zaten. Dede ermeni olunca saklarlar, ebe ermeni olunca sorun yok.
QasqırJürek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.07.2007, 14:23   #19 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 36
Alıntı:
asilırk adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
osmaniye'nin ilçeleride dahil BALBAL IRKDAŞIMIN DA dediğine göre %90-%95 Türk'tür...
Osmaniye sanslidir cünkü, benim babamin köyü Ceyhan'a bagli iken, Ceyhan'in bircok köyleri ve hatta belde olarak Osmaniye'ye baglanmistir.
Ceyhan'in merkezinde kürtler vardir, yalniz köylerinde yoktur. Ceyhan'in ilk girisindeki 2 muhacirlarin bulundugu köy haric, hepsi Türk'tür.
Alper Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.07.2007, 14:26   #20 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 30
Poyraz kardeşim sen Trabzon un hangi ilçesindensin benim bulunduğum ilçede az da olsa kürtçük var dedinde onlar sadece mevsimlik işçiler onlarada nasıl muamele edildini çok iyi yakındanda tanık olmuş birsiyim değil Trabzon ili ilçelerinde kürtçük yerleşimi kürdün görüntüsüne tahamul edmezler kürtçükler Trabzon ve çevresine sadece mevsimlik işçi olarak gelirler kokmuş pis ucube barakalarda yatıp kalkarlar ama şehir içine girdiklerinde hemen orada kürtçük olduklari anlaşılır ve aşalamalar hakir görmeler ezmeler başlar buna yakından tanık olduğum için söylüyorum ama şuda bir gerçek tir bazı kürtçük ler üniversite de okumak için trabzon a yerleşmiştir onlarında durumu diğerlerindende farksız olabileceğini hiç sanmiyorum çünkü bir kürtçük Trabzon ve çevresine geldinmi hemen anlaşılır zaten tipinden genelde bölge insani açık tenli kumral sarışın ve çoğudarenkli gözlüdür ,Bu arda Anadolu kurdu kardaşım bu cümleleri sarf ettiğinde bir tane çaksaydin ya suratina kafayı deyyuz un sen bu cümleleri ettiğinde çakmadinmi suratına hiç öle ce durdun seyrettinmi eğer seyrettinse hiç bir tepki göstermedinse çok üzülürüm gerçek bir Türkçü bu cümleleri duyupta tepkisiz kalamaz. Zoruna gitmiyecek suratını kafasını dağıtacan zoruma gidiyor demek tamamen acizliktir bence duyupta tepki vermemektir yani bu cümleleri yutkunmaktır
Kıpçak Süvarisi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.07.2007, 14:29   #21 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 36
Alıntı:
Bozkurt33 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Mersin/silifke
Silifke'de Mersin'in icinden yani merkezden giden arapta coktur, kürtler zaten bütün gayri mesru isleri almis götürmüsler.
Mesela Erdemli cok daha yüksek ortalama ile Türk'tür. Erdemli'de yol boyunca Yörük tamirciler, Türk olmayanin arabasina bile tamir yapmazlar.
Mersin sahil boyunca kirosundan araplara kadar doludur, dag tarafinda ise hep Yörük/Türkmen'dir.
Alper Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.07.2007, 14:32   #22 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 219
Alıntı:
QasqırJürek adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Safkanlığı il il değil, köy köy hatta aileden aileye bakmak lazım. Heryerde kürt çerkez laz çıkar, o saydığınız yörelerdeki insanların dedelerini ebelerini araştırın.
Bayburt dediniz, tanıdığım 6 bayburtlu sülalesi arasında 1inden başka hepsinin ermeni ebeleri veya dedeleri var, tiplerinden ve şivelerinden kolayca anlaşılıyor zaten. Dede ermeni olunca saklarlar, ebe ermeni olunca sorun yok.
Aslinda Giresun yazmamissin ama ben, yine de senin yazdiklarina cevap vermek istiyorum. Bir kere soru buyuk cogunlugu safkan Turk olan bir sehir var mi diye sorulmus. Hal boyle olunca, insanlar da buyuk cogunlugunun Turk oldugunu dusundukleri illeri yazmislar.

Yoksa merak etme, herkes en az senin kadar akilli oldugu icin her yerde belli oranda gayriTurk unsur bulunabilecegini dusunuyor. Ben kendi memleketim olan Giresun'u iyi bildigimi dusunmekteyim ve benim bildigime gore Giresun sehrinde gayriTurk bir yerlesim birimi bulunmamaktadir. Yani herhangi bir laz, gurcu veya k.rt koyu mevcut degildir.

Bununla birlikte cok eskilerden ozellikle savas zamani, diger illerden gurcu ya da laz gelin ithal edilmistir. Bunlarin orani cok cok dusuk olmakla beraber, ithal edilen gelinlerin, gercekten gurcu veya laz olup olmadigi da bilinmemektedir.

Bunu neye dayanarak soyluyorum, Giresun'un sivesi Ordu ya da Sivas illerinin sivelerine benzedigi icin, Trabzon veya Rize'den gelen bir gelin dahi sivesi yuzunden laz damgasi yiyebilir, veya sarisin bir gelin gurcu olmadigi halde, sarisin oldugu icin kendisine "Gurcu kizi" gibi lakaplar takilabilir.

Esas konuya gelirsek, Giresun'a ister koy ister kasaba istersen sehir merkezi olarak bak, herhangi bir gayriTurk yerlesim birimi bulamazsin. GayriTurkler Turklerin arasinda tek tuk yasarlar ve Giresun'un yerlisi degilllerdir, cunku Giresun'un yerli gayriTurk nufusu zamaninda Topal Osman Aga'miz sayesinde sehirden surulmustur.
Alt 27.07.2007, 14:38   #23 (İleti Bağlantısı)

qasqırjürek nereden çıkardın bayburtta onun bunun ebesinin dedesinin ermeni oldunu Bayburtta zamanında ermeniler yaşamıştir doğru ama şuan ermeni filanda yoktur ve ermeniler ile Türkler arasında evlilik te neredeyse sıfıra yakın bir oranda olmuştur ayrıca Bayburt şivesine laf atmışsın Bayburt un şivesi Erzurum a Kars a Hatta Azerbaycanlı Türklerin şivelerine çok benzer nerede ise aynıdır Trabzon iline gelince bu ilde laz nufusu yoktur bunuda öğren lazlar Rize ilinin doğu tarafında Artvin ilinin sahil kesiminde ve Borçka ilçesinde biraz vardır ya sen kasıtlı bunlari söylüyorsun yada senin Bayburtlulara karşı bir kuyruk acın var
Alt 27.07.2007, 14:44   #24 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 922
Alıntı:
kıpçakşovalyesi adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
qasqırjürek nereden çıkardın bayburtta onun bunun ebesinin dedesinin ermeni oldunu Bayburtta zamanında ermeniler yaşamıştir doğru ama şuan ermeni filanda yoktur ve ermeniler ile Türkler arasında evlilik te neredeyse sıfıra yakın bir oranda olmuştur ayrıca Bayburt şivesine laf atmışsın Bayburt un şivesi Erzurum a Kars a Hatta Azerbaycanlı Türklerin şivelerine çok benzer nerede ise aynıdır Trabzon iline gelince bu ilde laz nufusu yoktur bunuda öğren lazlar Rize ilinin doğu tarafında Artvin ilinin sahil kesiminde ve Borçka ilçesinde biraz vardır ya sen kasıtlı bunlari söylüyorsun yada senin Bayburtlulara karşı bir kuyruk acın var
QasQır ' ın bahsettiği melezler vardır ama azdır. ermeniler tehcir edilirken bir kısım ermeniler '' biz ne de olsa yolda ölürüz , siz alın çocuğumuzu büyütün '' demiştir. Bir de çatışmalar sırasında bütün ailesi öldürülen 0-16 yaş arası yetim,öksüz çocuklar vardır . Bazı Türkler bunlara acıyıp evlatlık edinmiştir. Annemin köyde vardı öyle bir adam. Evlat edinilmiş , sonra ona kız vermişler onlardan doğanlar ayrı bir aile olmuş. Neyseki o aileyle bir kız alıp vermişliğimiz olmamış. Ama Anadolu'da bu tür örnekler var özellikle Malatya-Sivas da diğer illere göre daha fazladır.

Bu arada şovalye , hristiyan Avrupalı savaşçılara verilen isimdir. İstiyorsan kullanıcı adını değiştirebiliriz.
Alt 27.07.2007, 14:54   #25 (İleti Bağlantısı)

Sayın Balbay dediklerinizde haklılık payı vardır ama bu söylediğiniz vuku çok nadirdir özellikle Bayburt ili Gümüşhane ili Trabzon ilinde bu bahsettiniz olaylar çok nadir olabilmiştir çünkü ben bölgemin insanını çok iyi tanıdığım kanatindeyim bölge insanı çok kincidir kendisine kurşun sıkanın değil evladını saklamayı korumayı kapısına gelse su vermez ama bu gibi vukular olmamışta diyemem . Ayrica adımı nasıl değiştirebilirim yardımcı olurmusunuz daha yeniyim internette fazla bilmiyorum
Alt 27.07.2007, 14:57   #26 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
kıpçakşovalyesi adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sayın Balbay dediklerinizde haklılık payı vardır ama bu söylediğiniz vuku çok nadirdir özellikle Bayburt ili Gümüşhane ili Trabzon ilinde bu bahsettiniz olaylar çok nadir olabilmiştir çünkü ben bölgemin insanını çok iyi tanıdığım kanatindeyim bölge insanı çok kincidir kendisine kurşun sıkanın değil evladını saklamayı korumayı kapısına gelse su vermez ama bu gibi vukular olmamışta diyemem . Ayrica adımı nasıl değiştirebilirim yardımcı olurmusunuz daha yeniyim internette fazla bilmiyorum
Zaten bu tür olayların çok nadir olduğunu söyledik. Bir de kullanıcı adım BALBAL ama sen son 3 iletinin hepsinde Balbay yazmışsın. Kasıtlı olarak yapıyorsan senin için pek iyi olmaz. Kullanıcı adını değiştiremezsin . O yetki otağ yöneticilerinde var. Sen hangi kullanıcı adını almak istiyorsan söyle ben değiştireyim.
Alt 27.07.2007, 15:16   #27 (İleti Bağlantısı)

Çok özürdilerim sayın Balbal hiç bir kasıtım asla olamaz sadece dikkatsizliğime gelmiş ve hatamı dikkatsizliğim yüzünden 3 iletide tekrar etme sersemliğinde bulundum çok çok çok özürdiliyorum .Adımın eğer sizcede bir sakıncası yok ise Kıpçaksüvarisi olmasini talep ediyorum en yüksek saygılarım ile
Alt 27.07.2007, 15:42   #28 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Adanalı_YörükBeyi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 10
Çukurova(Adana osmaniye mersin) ve Toroslar safkan Türk idi.
Şu an bahsini ettiğim yerlerde özelliklede Adana ya yoğun kürd göçü var
hükümetin gelişiyle sanırım Tüm şehirlerde azınlık statüsüne giricez
Kanımızla aldık bu bereketli toprakları
hala burda bulunan Üçok Oğuz mezarlarına Höyüklerine,Türkmen Ramazanoğullarına yemin olsun ki bu memleket biz yaşadıkça TÜRK kalacak..
Adanalı_YörükBeyi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.07.2007, 15:45   #29 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Kıpçak Süvarisi adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Çok özürdilerim sayın Balbal hiç bir kasıtım asla olamaz sadece dikkatsizliğime gelmiş ve hatamı dikkatsizliğim yüzünden 3 iletide tekrar etme sersemliğinde bulundum çok çok çok özürdiliyorum .Adımın eğer sizcede bir sakıncası yok ise Kıpçaksüvarisi olmasini talep ediyorum en yüksek saygılarım ile
Yazılarında çok fazla yazım ve imla hatası var . Bu konuda kendine çeki düzen vermen gerekli. Her hafta görüşler kısmından bu konu hakkında eleştiriler geliyor.
Alt 27.07.2007, 16:28   #30 (İleti Bağlantısı)

BOZKURTBEY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 20
Sırf bu ülkenin müslüman (!)cumhurbaşkanı ve sıkmabaşlı karısı olsun diye gürcü tayyipe oy verdiler.

peki kardeşlerim, sırf akapeye oy verdıler dıye içinde saf turk olan bu aldatılmış insanlarımızı dışlamak, davamıza ne kadar ne kazandıracak, bu ınsanlarımızı nasıl gerı kazanacagız bunlar doğru yolu nasıl bulacak.
saygılar.
BOZKURTBEY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
büyük , çoğunluğu , mİ? , Olan , safkan , türk , türkiye'de , var , Şehir

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler