![]() |
|
|
#106 (İleti Bağlantısı) |
|
Urukçu Türk
|
Tahtacılar neymiş ırken çok merak ettim?!
"Biz ki Turan mülkünün ve Türkistan’ın emiriyiz!.. Biz ki Türkoğlu Türk’üz! Biz ki milletlerin en eskisi ve en büyüğü olan Türk’ün başbuğuyuz." Başbuğ Timur Kağan "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk |
|
|
|
|
|
#107 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Silifke'nin durumunda bir acayiplik görmüyorum. Diğer birçok semt içinde geçerli bu dediğim. Kırolar bir arada kalma içgüdüsü ile hareket ettikleri için çok dallanmıyorlar. Daha çok otogar çevresinde toplanmışlar. Araplarda Karaduvar'da çoğunluktalar. Tabi diğer semtlerde bulunmadıklarını iddia etmiyorum fakat sizin dediğiniz kadar kötü bir durum yok. Dediğim gibi içgüdüsel bir yaklaşımla her yeni göç eden aile direk bunların çoğunlukta olduğu yerlere yerleşiyor. Bu bir anlamda sevindiricidir. Önemli olan Mersin daha fazla bu etnik döküntilerin eline geçmeden yapılacakları söylemektir. Etnik döküntüler kadar birlik olursanız ticari anlamda bunların önünün açılmasını engellersiniz. Öbür türlüsü bu otağda dert yanarsınız. Yazılarınızı takip ettiğim kadarıyla hemen hemen her başlıkta hangi oymaktan olduğunuzu belirtiyorsunuz. Sizden ricam bu keyfiyete son vermenizdir. Bende kalkıp kendi kökenim hakkında sayfalar dolusu yazı, yorum asabilirim. Bunun kime ne faydası dokunur?! Şimdi bizim köylerde de at yarışları yapılır, cirit oynanır vesaire geleneksel eğlenceler yapılırdı. Fakat Pkk itlerinin etkinlik göstermeye başladığı dönemden itibaren aşınım giderek arttı ve yok olma noktasına geldi! 16. yüzyılda İdrisi Bitlisi ile başlayan dini baskı yer yer terör vesaire başka şekillerde bugüne taşındı. Bugün köylerimizde kültür, gelenek, vesaire adına bir şey kalmadı. Bizim kültürde eğitim niteliği olan ve törenin devamını sağlayan Cem yapılmaz oldu. Şimdi bun son paragrafta anlattıklarımın Türkçülüğe bir faydası oldu mu?! Hayır. O zaman bu gibi şeyleri, konu ile ilgisiz bir şekilde, ilgisiz başlıklarda yazmanın gerekliliği yoktur... |
|
|
|
|
|
|
#108 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Y.N : Temiz insanlara iftira atmak ne kadar kolay. Ama o insanlar bu dediğin pisliği aklına bile getirmez. Senin gibi şerefsizlerin aklına gelir böyle pislikler. Çünkü islam adı altında arap kültürünü iyice özümsemişsiniz.
Araplara özenerek kurduğunuz fantazilerinizi başkalarına iftira atmak için kullanıyorsunuz. Asıl pislik sensin. Git ananı bacını şeyhlerin hocaların altından çıkar ondan sonra konuş. |
|
|
|
|
|
#109 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#110 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
NogaY70 kandaş ben sana kaynak gösterdim sen hala bunların Türk değil çingene vesaire olduğunu söylüyorsun. Mum söndü olayı dönem dönem yönetici erkin Alevileri asimile etmek için ortaya attıkları, yıldırma politikalarının psikolojik yönüdür. Mezhepsel bir yaklaşımdan dolayı bu tip bir saçmalığa inanıyor olmanız feci bir durumdur. Sanırım aile içi eğitim dolayısıyla sizde bu saçmalıkları öğrenerek büyüdünüz. Umarım erken zamanda bu bakış açısından kurtulursunuz.
Tahtacılar hakkında aşağıda ki kaynakları da incelemenizi öneririm. Tahtacılar, Ege ve Akdeniz bölgesinin özellikle dağlık kesimlerde yaşamlarını sürdüren Alevi-Türkmen aşiretidir. Tahtacı isminin, geçmişte ormancılık ve dolayısiyle tahtacılıkla uğraşmış olmalarından ileri geldiği söylenmektedir. Türkleronline - Tahtacılar - Wikipedi |
|
|
|
|
|
#111 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#112 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Soylarini, kulturlerini, dillerini ve en onemlisi Turklukerini koruyan bu insanlara saldirmasi icin bir insanin mutlaka ulkucu, ummetci yada her ikisi tipki senin gibi bir kevase dolu olmasi gerekiyor. Cunku sizlerdeki bu Alevi dusmanliginin altinda aslinda Turk kulturu yani araplasmamis olmalari vardir. Iste bu yillardir sizlere girip ciktigindan dolayi boyle koca kari gibi iftira atiyorsunuz.
|
|
|
|
|
#113 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Mersin'de kürtçülük en çok merkezde vardır.Son zamanlarda Tarsus'ta olaylar olmaya başladı ama batısında yani Erdemli'den itibaren etkinlikleri olamaz.Merkez yaylalarında ve köylerinde zaten havlayamazlar.
|
|
|
|
|
|
#114 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Noyan70, gönderdiğin e-postada hata yaptığını ve öğrenecek daha çok şeyin olduğunu yazmışsın.
Sen bunu; temizlikleriyle, iyilikleriyle, çalışkanlıklarıyla, güler yüzlülükleriyle nam salmış olan Tahtacı diye tabir edilen Türkmen kardeşlerimize kuru iftira atmadan önce düşünecektin. Bir iletinde, Alıntı:
Anlaşılan odur ki, Osmanlı, atalarına sünnicilik çoşkusunu fazla vermiş ve seni/sizi aslına ihanet eder duruma getirmiş. Sen af dilemeden önce, özüne dönmeyi ve kulak dolma bilgilerle ahkam kesmemeyi öğren, Otağı da dışarıdan izle.
|
|
|
|
#115 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Nogay70, siz ancak temizlikleriyle, dürüstlükleriyle ve en önemlisi de namusa düşkünlükleriyle nam salmış Tahtacı Türkmenleri gibi has Türk olan insanlara kuru iftira atarak yol almaya çalışırsınız! Şimdi sana bir soru soracağım eğer Otağı dışarıdan takip ediyorsan kendi içinde yanıtla bu soruyu; dile getirmiş olduğun pisliği bizzat yapanlar, başkalarını da kendileri gibi sanarak başkalarına iftira atmaz mı? Şimdi sen bu kuru iftirayı o temiz insanlara attın ya! Senin kendi namus koruyuculuğundan şüphe ettim ben de!
Bu arada nüfusunun büyük çoğunluğu itibarıyla safkan Türk olan şehirlere, Kars'ın; Arpaçay, Susuz ve Akyaka ilçelerini örnek verebilirim. |
|
|
|
|
|
#116 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
burdur ısparta
|
|
|
|
|
|
#117 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#118 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
NOGAY70 arapların hareminden çıkma ceddinin gereğini yapıyorsun.
Umarım yazdıklarımı okuyosundur.Anlaşılan Kızılbaş Türkmenler zamanında arap-k.rt melezi atalarını güzelce kesmişler. Utanmadan TÜRK adları kullanarak otağımıza giriyorsunuz.Nogaylık senin neyine lan?olsan olsan suud olursun sen. Aslına dönmedikçe sen gibiler k.rtlerden de aşağıdır. |
|
|
|
|
|
#119 (İleti Bağlantısı) |
|
Atatürk'ün Askeri
|
NOGAY70! Ulan ne kadar hain adamsın sen! Hangi çapulcu dölledi beynini şaşaıyorum senin gibilere. Senin o 13 yaşındaki kızları becermeye tahammül edecek kadar ahlak erozyonuna uğramış kardeşlerinle mi karıştırdın ulan Tahtacı Alevilerini. Ulan Aleviler senin gibiler yüzünden yüzlerce yıl kimliklerini gizleyerek yaşadılar.
Senin dedelerin istiklal mahkemelerinde hesap verirken bu insanlar dişleriyle tırnaklarıyla cumhuriyetin kurulmasına, devrimlerin oturmasına yardımcı oldular. Zaten senin gibiler yüzünden sünni kökenli olmasından bile tiksinti duyuyor insan. İnan ki senin gibi soysuzların yanında Alevi kökenli Türklerin Türkçülüğe faydaları daha fazladır. Haydi şimdi git de araplaş! |
|
|
|
|
|
#120 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Konya/Bozkır
|
|