![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Mimar Sinan Kayseri doğumludur. Osmanlı döneminde Kayseri'de rum nüfusu hayli yüksekti, fakat tek bir tane bile sırp yoktu. Yani Sinan'ın sırp olması mümkün değildir. Önce Acemi Oğlanlar Ocağı'na, sonra da Yeniçeri Ocağı'na alındı. Yeniçeri Ocağı'na alınması devşirme olduğunu ama ermeni olmadığını gösterir çünkü Osmanlı'da ermeniler askere alınmazdı.
Hülasa, Sinan rum devşirmesidir. Gerçek Türk tarihi, lise tarih dersi kitabında anlatılanlardan hayli farklıdır. Devşirme Sinan tarafından yapıldığı zannedilen eserlerin çoğunu Tokatlı bir alevi Türk olan kalfası Nakkaşoğlu Dündar'ın yaptığını pek fazla kişi bilmez. Osmanlı alevileri sevmezdi, bu yüzden Nakkaşoğlu hep geri planda kalmış, yaptığı tüm eserleri ustası konumunda olan Sinan sahiplenmiştir. |
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Peki Irkçı
Öyle olsun,sinan Türk mü?
Saygılar |
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
İMPARATORLUKTA DEVLET YÖNETİMİ HARİÇ DİĞER KONULARA BAKMAK BİRAZ YERSİZ GİBİ GELİYOR BANA.DEVŞİRME DE OLSA SİNAN TÜRK MİLLETİNE HİZMET ETMİŞTİR.BEN KAYSERİ GESİDE OTURUYORUM.AĞIRNAS'A GİDER GELİRİM.SİNAN'IN AĞIRNASTA DA ESERLERİ MEVCUTTUR.AĞIRNASTAKİ KİLİSEYİ RESTORE EDİLDİKTEN SONRA RUM PATRİĞİ VE ÇOK SAYIDA AKPLİ AÇMIŞTIR.AMA MİMAR SİNAN'IN DOĞDUĞU EV MÜZE HALİNE GETİRİLİNCE AÇILIŞTA VALİ VE BİRKAÇ TÜRKÇÜDEN BAŞKA KİMSE YOKTU.BU DA BİZE MİMAR SİNAN'IN TÜRK MİLLETİNE ÇALIŞTIĞINI GÖSTERİR BİR BELGE DEĞİLMİDİR.SADECE ZORUMA GİTTİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.ÖZDEĞERLERİMİZİ BİRİLERİ YOKETTİRMEYE ÇALIŞIYORSA ÖNCE ONLARIN SOYUNA BAKMAK LAZIM.HACI BEKTAŞI VELİ,MEVLANA,YUNUS EMRE,İBNİ SİNA,GEVHER NESİBE,BARBAROS HAYRETTİN PAŞA,MİMAR SİNAN VE ATATÜRK DAHİ BİRİLERİ TARAFINDAN KÖTÜLENİYORSA TÜRK IRKINA AÇIK BİR SALDIRI VARDIR.AKILLI OLMALIYIZ ÖZDEĞERLERİMİZİ YİTİRMEMELİYİZ.ESEN KALINIZ TANRI TÜRKÜ KORUSUN.
İ
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Uykum kaçtı
Ben sadece sinan Türk değil dedim,ona saygı duymayalım demedimLütfen yazılanları iyi okuyalım,iyi irdeleyelim
Saygılr |
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
E şimdi sormazlar mı, "Senin gibi has bir Türk evladının, Türk ırkına açıkça saldıran(!) bir kişinin adını taşıyan forumda ne işi var" diye?.. Türkçülük, insanları soylarına göre ayıran ve değerlendiren bir düşüncedir. Bir devşirme hasbel kaza Türk milletine hizmet ettiyse, bu durum onu özdeğerimiz yapmaz. |
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Mimar Sinan ın Türk olmadıgı konusunu daha önce duymustum inanmama gibi bir durum olmamıstı cünkü o adamın yaptıgı bütün eserleri Türklüğüne değil müslümanlıgına bagladıklarını görüyorum yani ümmetci kisiler başarının Türklükten değil dinden geldiğini inandırmak amacıyla böyle bir hayali kişilik oluşturmuş olabilir.
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
tarih ögretmenimin bana bir zmanlar anlattıgına göre ermeni kökenli...
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Mevlana'ya "eşcinsel", Yunus Emre'ye "beynelminelci serseri" diyen Nihâl Atsız...
Çok doğru söylemiş ATSIZ ATA.
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Mimar Sinan´in Türk olup olmadigi konusunda hic bir fikrim yok. Ancak sunu belirtmek isterim Mimar Sinan bizlere Türk olarak ögretildi dogrulugu tartisilir bu ayri bir mesele.
Daha düne kadar avrupada mimarlik alaninda Mimar Sinan´in kitaplari okutulur yapilari incelenirdi ki halen öyle. Yani Mimar Sinan dünyada gelmis gecmis en büyük mimarlar arasinda gösteriliyor. Türkler de bu nedenle gururlaniyor. Bu durumda aklima su gelmektedir acaba Sinan gercekten Türk´tür de bize onu gayri Türk olarak gösterilmeye calisilmaktadir. Hepinizin yazdiklari dogru olabilir ama kimbilir belkide bizden olani bize sogutmaya calistiriyorlar. |
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yalnız bu iletimdeki asıl konuyu es geçmeyelim. Mimar Sinan'ın Türk olup olmamasından öte bu yazı da Mimar Sinan diye biri yaşamadığını yazıyor. Bu fkadar önemli eserler vermiş olan tarihdeki en önemli mimarlardan biri olan Mimar Sinan hakkında bu kadar az bilgiye sahip olmamız garip değil mi? Bu eserleri yapan yoksa farklı kişiler mi? Yukarıda andamın da belirttiği gibi bir alevi Türk olabilir mi mesela?
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Adı önemli değil
Adı Sinan olmuş veya ahmet,mehmet.Bu eserler ortada iken herhalde padişahlar yapmadı bunları,birisi yaptı,önemli olan bu.Şimdi gelelim Türklük olayına.Sinan veya herkimse Türk değildir ama bu onu tamamen dışlamamız anlamına da gelmez.Bakınız Selçuklu ile başlayan ve Osmanlı ile daha da artmış olan hem fars hem arap hemde çeşitli avrupa ülkeleri ile bütünleşme konusunda kendimizi kandırmayalım,bu olmuştur zira imparatorluklar kendi bünyelerine değişik kökenli grupları katarlar,yoksa büyüyemezler,bizim grurumuz Hun(Kun) veya eski deyişiyle Huun imparatorluğu da böyledir,Kok-Türük de,Avarda,Timurda velhasıl hepsi.Genişlemeye bağlı tüm imparatorluklar kendi bünyesine başka topluluklar katmıştır,aksi takdirde kendi ırklarından yeterli sayıyı bulamazlardı.Kaldı ki dünya tarihinde en eski ve en büyük çeşitli imparatorlukları kurmuş olan kadim Türkler dünyanın en yayılmış(asla göçebe değil!!!) ırkı ve milletidir.Bu Türk imparatorluklarında saflığı ararsanız,işin içinden çıkamazsınız,söylediklerim yanlış anlaşılmasın ama mantıklı düşünüldüğünde bu böyle.Ama Selçuklu ve Osmanlı ile başlayan dönemde bu daha fazla olmuştur.Neden eskiden ve hala Osmanlıca-Türkçe sözlüğü vardır?Selçuklular ve bilhassa Osmanlı saf Türkçe konuşmuyorlar,konuştukları dil kısmen Türkçe,kısmen farsça ve arapça idi.
Dolayısı ile devşirmeler olmuştur tarihte,tıpkı sinan sokullu vs vs gibi.Bunlar o bahsi geçen milletin tarihini karalamaz.Ben şahsım olarak Selçuklu ve Osmanlı tarafını pek beğenmem,ama burada onların tarafını tutacak çok kişi olacaktır,peki bu kişilere soruyorum,Selçuklu ve bilhassa Osmanlı pürü-pakmı idi?Onlar bana sorabilirler,sen İslam öncesi Türklüğü savunuyorsun peki onlar ne idiler? Cevabım basittir.Ne Huun ne de Göktürkler yayılmaları ıasında tek başına kalmışlardır.Kağanlar hep öz Türk olmuştur ama içine aldıkları ve yönetikleri topluluklar Türk ve diğer topluluklardır,bunu da kabul ederim! Dolayısı ile ben Sinan Türk değil derken sadece onun Türk olmadığını söyledim,yoksa Türk tarihine mimari olarak yaptığı hizmetleri küçümsemedim. Saygılarımla |
|
|
![]() |
| Etiketler |
| biri , hayali , mi? , mimar , sinan |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|