![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türk sadece Oğuz soylulardır bütün dünyanın Türk diye kabul ettikleri Oğuz kanı taşıyan ülkelerin insanlarıdır Türk biz iz ne özbek ne kazak nede kırgız Türktür Biz Oğuz uz Türk biz iz birde Gagauzlar ve Kırım Türkleri Kırım Türkleri diyorum gerçeği budur Kırımdaki Türklerin tatarlarla hiç bir alakasi yok ne dil olarak nede gelenek olarak Kırım Türkleri dil olarak Azerbaycana Türkiyeye daha yakındır Kırım sedası bk googleden tarayıp göreceksiniz tatarca değil bariz Türkçe olduğunu
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Mustafa
Dikkat et.Ben Tatar Türklerindenim!Hemde çok öz olarak!Kanımda Oğuzluk azdır.Oğuzluk tek başına Türk değildir.Bu Oğuz hadisesini fazla açmayalım.
Saygılar |
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ötüken Delisi Beğ
Bir kam hem kam hem müslüman olmaz,olamaz,eşyanın tabiatına aykırıdır bu!Kamlığın esasında şamanist yani evrensel doğasal olgular vardır ve islamiyetle hiç bir şekilde bağdaşmaz!İlgisi yoktur!Kusura bakma sevgili kardeşim ama bu böyle.
Yahu siz yazdıkça ben de yazıyorum.saat 1.30 bu ellisindeki adam yoruldu artık,rakısını içti,meyvesini yedi,kahvesini içti eh yazısını da yazdı,ama el insaf yoruldu.Yine de 1 saat daha buradayım zira yarın çalışmıyorum. En büyük sevgilerimle |
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
İyice yaşlılık psikolojisine girmişsiniz. Yaşınız o kadar da büyük değil . Avrupa'da 62-63 yaşına kadar çalışıyorlar. Saygılar
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yok ya ölemi dersin Oğuzluk tek başına Türklük sayılmazmış Oğuz zaten Türk demek eğer sen Kırımlı isen tatar değilsin Türksün Kırımlı Türkler idda ediyoeum tatar değildir Oğuzdur bir kısmı Suğdak Akmesçit bu şehirlerdeki ahali Oğuz asıllıdır diğer yerlerdeki Türklerde Kıpçak Oğuzlarla Kıpçaklar köken olarakta aynıdır ama Ne tatarların ne kazakların nede kırgızların hatta öbeklerinde Kıpçaklarla ilgisi yoktur Kıpçaklar gerçekte 9 Oğuz grubundan kopan bir boydur. Üstelik Kıpçaklarında büyük bir kısmı kumral sarışındır çekik gözlü değil yani Kıpçak Türklerinin ne kazaklarla nede tatarlarla nede kırgızlarla alakası yoktur birbirinede tip olarak hiç mi hiç benzemez corafi farlılıklar dersenizde eskimolardan bir örnek veriyim eskimolar nerede ise yılın 365 günü toplasaniz 15 gün güneş yüzü görmesine rağmen esmerdir yani sarı ırktandır halbuki Türkler beyaz ırktan gelir Oğuz Kıpçak Türkleri beyazdiır yani gerçek Türk Oğuzlardır birde onların akrabası olan kIpçaklar
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Boyculuk bizlere göre çapulculuktan farksızdır. İkinci kez seni uyarmayacağım.
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sayın Balbal Beğ
Tanrıma şükür aklınıza gelebilecek hiçbir konuda yaşllık psikozuna girmedim.Ama cevabınız hoşuma gitti.Belki görünüş olarak sizden bile genç gösteriyor olabilirim.Maaşallah gücüm kuvvetim yerinde.Tanrım izin versin bende 70 ine kadar çalışacağım ama her şey bir yere kadar.Bu kumral tatar yine de iş görür!
Saygılar |
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Görmek istediğimiz cevap budur. Özellikle son seçim sonuçlarından sonra herkesi umutsuz görüyorum . Ülkeyi terketmekten bahsedenler var. Türkçülere yakıştıramıyorum bu tür şeyleri. Saygılarımla
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Mustafa
Maalesef hiçbir şey bilmiyorsun.Herşeyi ten rengine göre ayarlamışsın,bir defa ben Oğuzlar Türk değil demedim,benim sinirimi bozma lütfen!Bir tek Oğuzlar Türk değildir dedim!Başka Türk boyları vardır anlamına getirdim.Benim tarih bilgimi ölçme,mahçup etmek istemem seni!Sen benim Türk kardeşimsin!,gençsin,heyecanlısın!ama dikkat et!Ulu Türk tarihini çok iyi incele bu öyle birkaç yılda olmaz!!!!
Bengü taşları iyi oku Mustafa! O Taşlara bakarsan Türük budunu kendini Oguzdan da ayırır ve ona Oğuz boyu der,otuz ve tokuz tatarı da ayırır onlara kendi boyları ile hitap eder,ama sonunda ne der bilirmisin Mustafa Beğ: Hepsi benim insanlarımdı der,onlarla savaştım,sançtım onları ama onları kendime bağladım der!!! Peki sen şimdi kok-Türük müsün yoksa Oğuz mu oksa Tatarmı.yoksa,kırgız mı? Eğer sen kok-Türük değilsen Mustafa Beğ,peki: Kimsin? Bibirimizi kırmayalım olur mu? Sevgiler |
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sayın Balbal Beğ
Sen beni galiba sabaha kadar tutacaksın.Benim zaten cevap vermek için kanım kaynıyor! ve heyecanlanıyorum.!!!
Seçim sonuçlarına gelince,bu ülkeyi bu Türk yurdunu kim terk eder?Bu milletin yarısı bir hata yapmıştır,Türk milleti eski çağlardan beri hata yapmakadır ve hata yapmak bu millletin bir özelliği olmuştur(ister gül,ister ağla!,ben bazen çok gülüyorum).Bilge kağan boşuna çırpınmamıştır! Sana bir şey söyleyeyim,ben CHP ye oy verdim kardeşim,niye sevdiğim veya tuttuğum için değil ama kime vereydim.?Türk milliyetçisi olduğunu söyleyen ve zikzak çizen ülkücü MHP ye mi?,aslında verecek kimse yok! Bıu millet bence demokrasiyi henüz hazmetmedi!Bu millete uzun süre ATATÜRK eğitimi,bugünün şartlarında tabi lazım,12 yıl kesintisiz eğitim,yine köylerde eğitim,enstitüler vs lazım kanımca,yoksa biz çok çekeriz. Eğer Türkiye biterse Türk biter!Bunu aklımızdan çıkatmayalım zia biz motor güç olmalıyız. saygılar |
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yaşım 38 gençliği elikanlılığı geçeli epeyde oldu unutmaki konuştuğun yazdığın dilde Oğuzcadır benimle yazıştiğin dil tatarca değil Oğuzcadır konuştuğumuz yazıştığımız Türkçenin anası tatarca değil Oğuzcadır yani ana dilimiz Oğuzcadır bu da bir gergeçtir hangi tatarın dilini anlıyor uz hangi özbek in dilini anlıyoruz ama Azerbaycanlıyı hepimiz rahat anlıyabiliyoruz en azından%90 kadar neden peki kazak ı özbaki kırgızı anlamiyoruzda Azerbaycanlıyı Türkmeni anlıyoruz çünkü dilimiz Oğuzca olduğu için bir Azerbaycanlı şair in dediği gibi ismini hatırlamıyorum aynen şöyle idi biz Hunlardan Oğuza Oğuzdan Türk e döndük bir ingiliz nasıl aglosaksonsa bir alman nasıl germense bir italyan ispanyol nasıl latin ise bir frak nasıl fransızsa bir rus nasıl slavsa bir Oğuzda Türktür anadilimiz Oğuzcadır bu gerçektir
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bir örnek daha veriyim geçen yıl ki dünya kupalari elemelerinde polonya Azerbaycanla aynıgrupta yer alıyordu polonya Azerbaycani 8 .0 yenmişti yanlış hatırlamıyorsam eruosport adlı kanalda bu skor için şu yorum yapıldı lehler Türkleri ezdi geçti demek istediğim şudur günümüzde bütün dünyaca Türk olarak kabul edilen Oğuz soylulardır bu gerçeğide görmezden gelemeyiz
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Mustafa
Sen beni anlaşılan sabaha kadar tutacaksın.Bak ben razıyım,dibine kadar tamam mı? Sen ne demek istiyorsun kardeşim?Hedefin ne?Her şey oğuz mu?Eğer seni memnun edecekse bne de oğuzum kardeşim,ne fark eder?Senin burada anlamadığın bir şey var.Ben biz Türküz diyorum!Sen işi Oğuza,tatara vs ye getiriyorsun.Bir defa tarihsel bilgin yanlış,sana benü taşlardan örnek verdim,en büyük görünen örneklerden,oku onları ne diyor?Anlaşılan bana karşı bir alerjin var,farketmez konuşuruz,tartışırız.yalnız benimle Türk tarihi konusunda aşık atma ve kimsenin bu sitedeki kimsenin Türklüğünü aşağılama lütfen.Senden bunu rica ediyorum.
Sana genç demiştim,38 yaşındaymışsın,çok güzel ama yine de bana göre çok gençsin! SaygılaR |
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
peki kazaklar Türk se niye anlamıyoruz kazakları ya tataristandaki tatarlari neden anlamiyoruz kırgizlari özbekleri niye anlamiyoruzda sadece Azerbaycanlıları Gagauzları Kırım Türklerini veTürkmenleri anlıyabiliyoruz hanginiz bir özbek in bir kazak ın bir kırgız ın bir tatarın dediklerini anlıyor ayrıca bir kez daha diyorum Kırım Türklerinin tataristan özerk cum. dekilerle hiç bir dil bağı yok anlaşma oranlari nerede ise %15 ne tip olarak nede dil olarak şu yanlıştan vaz geçelim Kırım Türkleri tatar değildir %65Kıpçaktır%35 ide Oğuz Kıpçaklarla Oğuzlardazaten aynidir kazaklara Kıpçak deniliyor alakasi yoktur alın bir Balkanlardaki yada Kırımdaki bir Kıpçaği kazakla yanyana koyun bakalım ne kadar benziyorlar bk bir Ahıska Türkleri soy olarak Kıpçak asıllı yanlış bilmiyorsam bir Ahıskalıyı alın bir tatarla yanyana koyun bakalım nekadar benziyorlar ama bir Oğuzla yanyana koyduğunuzda benzerliği görebilirsiniz
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) | |
|
Kutlu yolda bir TÜRK
|
Alıntı:
(ayrıca yaşınız profilde 36 gözüküyor,2 yılık bir sapma olmuş sanırım)
|
![]() |
| Etiketler |
| asya , devam , ediyor , hala , mu? , orta , Sizce , Türklüğü |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|