Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Konu Kapatılmıştır

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 04.08.2007, 03:04   #31 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 33
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Asla kabul etmiyorum değerli ulustaşım Altaykan dediklerinizi bu denilenler piskolojik harpten öte değildir ama sadece Oğuz soylulara Türk denilmesini bütün türkologlarda bunu kabul etmiş bakiniz bizanslılar Oğuzlara atalarimiza uz diyorken ruslarda tork diyordu müslümanlığı seçmiş Oğuzlarda kendilerine siyasi ad olarak Türkmen adını seçtiler yani ben Türküm demek hepinizinde bildiği sonradanbütün Oğuzlar müslüman olurken Gagauzlar gibi küçük grub hariç bu seferde yerleşik olanlarına Türk göçebe olanlarına Türkmen denilmiştir bu bütün Türkologların yorumudur sonraki yıllardada bütün Oğuzlara Türk diye adlandirilmiştir bazi göçebe unsurlarina ve tamamen profagnda amaçlı ıraklı Türklere Türkmen terimi kullanilmiştir göya Anadolu Türkleri ilen ayrı gösterilmek için ama bu planlari tutmamıştır çünkü Türk Türkmen zaten aynidir İzmit Kocaeli gibi Hatay Antakya gibi vs bu gibi planların tutmadiğini gören dış odaklar şunuda kabul etmiştirki bütün Oğuzlarin Günümüzde Türk adını kullandiğini istesenizde istemesenizde bu bir gerçektir bizim için en doğru olan şey dil birliği olan öz kanlarimizla birliktir buda Oğuz birliğidir
MustafaMuğlalı Çevrimdışı  
Alt 04.08.2007, 03:17   #32 (İleti Bağlantısı)
Kutlu yolda bir TÜRK

AltayKan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 179
http://titus.uni-frankfurt.de/didact...urk/turklm.htm

Andam,dil birliğinden bahsetmişsiniz,alın size yabancı kaynaklı bir harita.Türkçe konuşulan yerleri gösteriyor.

Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki;orta asyaya soydaşlarımız TÜRKİSTAN der ve tüm dünya bunu kabul eder.Kazakistan da,Türkistan adında bir şehir vardır.Uygurlar oğuz değildir ama,kendilerine Türk der.Ülkelerine de Doğu Türkistan.Gerçek olanlar bunlar.Saygılar...
Alt 04.08.2007, 03:21   #33 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 23
benim takip ettigim kadariyla gelisme var ,
özelikle internet sayesinde
daha yapmadigimiz cok sey var yapilmasi gereken.
birde bizim ülkemizdeki azinliklarin kültürel gücü nedense cok yüksek
disdan onlar icin Türkiyde Türk kültürü yok gibi gözükebilir
sözde Türk filmleri ve müzikleri ( popüler olanlar ) cogunlukla azinliklarin kültürünü yada batiyi temsil ediyor
ErlikHan Çevrimdışı  
Alt 04.08.2007, 03:27   #34 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 48
Benim sinirim bozuldu Mustafa Beğ!!!!

Evet bozdun benim sinirimi bu saatte uykumu da iyice kaçırdın,ama sağolasın,beni dirilttin!!!!

Bak artık daha fazla tahammül etmeyeceğim.Ya okula git,nereye gidersen git önce öğren,sonra konuş oğlum .

Benim sinirimle oynama artık.
Yahu bir insan,bir Tük nasıl böyle saçmalar? İnanılmaz bir şey vAnlattık,anlamadın.Sen neden anlarsın kardeşim?Tutturdun Oğuz diye,evedt Oğuza kurban olayım,ama bir '' dil'' tutturdun Oğuz diye!Hadi Osmanlı Oğuzdu anla dilini,Oğuz dili mi konuşuyordu Osmanlı? %100 anlasana Osmanlıcayı? Hadi Oğuz meraklısı,git Türkmenistana,%100 anlaş bakalım???.Başka nerde Oğuz varsa,Türkiye dışında, tamamen anlaş bakalım!
Yahu ne ne anlamaz adamsın kardeşim,
Sana biz ne söylüyoruz sen ne diyorsun.Papağan Türkçülüğü yapıyorsun kardeşim.
Sen dil konusunda ne biliyorsun?

Bak güzel kardeşim sana fazla tarihsel örnekler vermek istemiyorum,ama yeter,sen limiti aştın.

Tek dileğim durulman ve aklını kullanman .
Lütfen kardeşim biraz mantıklı l.

Sevgiler
yaşlıtürk Çevrimdışı  
Alt 04.08.2007, 03:34   #35 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Vallahi ben skypede bir çok uygur kardeşimizle konuştum hiç biride kendine ne yalan söyliyim ki Türk demiyordu hatta bana dediğide şuydu aynen aktariyorum bakalım anlıyabilecenmi ben ilk başta anlamadim man Türkçe kuşanmedim uygurce deyiş sizgü anlıya bildinizmi keçürüng meni sirtKA ÇİKUPkirey bunuda anlıyabildinizmi yabunu sizgü rasim awatatip biramsanbunuda anlıyabildinizmi bunlar uygurca ve uygulu kardeşlerimiz in ilk söyleği şey bana Türkçe bilmiyoruz Türkçe anlamiyoruz onlarin deyiş ile man türkçe kuşanmamidim dil olarak yakın ız kabul ediyorum ama aynı değil iz
Alt 04.08.2007, 03:41   #36 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 48
Mustafa Beğ

Kiziroğlu Mustafa Beğ,bir beğin oğlu,bir beğin oğlu..... şarkı devam eder gider de ben artık devam edemiyorum.Hani hatırlarmısın, Pembe panter dizisinde esas müfettiş ile komiser Clouseau arasındaki konuşmaları ve çıldırışları,aklını oynatışları.......

Sadece söyleyeceklerim bu kadar!

Sevgiler!
yaşlıtürk Çevrimdışı  
Alt 04.08.2007, 03:42   #37 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Emin ol ki çok iyi anlaşıyorum skypeden senin o dediğin Oğuzlardan senin kazaklarindan özbeklerinden hatta tatarlarindan uygurlarindada daha çok diğerlerinle anlaşma orani %40 sa onlarla%90 bundanda emin ol ihtiyar ayrıca Osmanlıca demişsin bak şimdi sen saçmaladin Osmanlıca denen dil ölü ve yapay bir dildir Osmanlı aydin kesiminin ve saray soylularinin uydurduğu ölü yapay bir dil o dilin ise sadece%50sini anlıyabiliyorum o%50de Oğuzca yani Türkçe yani anadilimiz in temeli Oğuzca varmi itirazi olan Oğuzca konuşuyoruz başka bir gerçeğimi var bunun
Alt 04.08.2007, 04:07   #38 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 127
Boyculuk yapmanın kime ne faydası var anlayamadım MustafaMuğlalı ırkdaşım? Seçimlerde akepeye oy verenlerden bazıları da Oğuzlardandı ve de birebir aynı dil konuştuğumuz insanlardı. kürtler olmayan yalanları sıkarlar, selahaddin eyyubi denen arabı kürt yapıp aslı olmayan bir tarih uydururlar, biz ise elimizdekileri kaybetmeye çalışırız. Çok mantıksız, lütfen bu konuyu uzatmayalım.

yaşlıtürk ırkdaşım siz de osmanlıcadan bahsetmişsiniz. Osmanlıca resmen arapça-farsça özentisi hiç hazzetmediğim bir dil. Sonuçta Osmanlıyı yöneten bir çok unsur vardı, diğer Türk devletleri gibi değildi. Karışık bir yapısı var ve tamamen teokratik bir sistemle yönetiliyordu.
Türkçü Çeri Çevrimdışı  
Alt 04.08.2007, 04:09   #39 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Balasagun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 119
MustafaMuglalı sanırım yabancıların "Turk" ve "Turkic" kavramlarında takılı kalmış,Avrupalılar diğer Türkçe konuşan ulusların Türk oluğunu kabul etmez onlara Turkic der,Oguz kökenli Batı Trakya,Turkiye,Azerbeycan vb.
Türklerinin Türk oldugunu,diğerlerinin Turkdilli(Turkofon) uluslar oldugunu savunurlar.

ek:Bunun altında cahillikten çok propaganda yatıyor tabi,Türklerin birleşmesini neden istesin adamlar.Hatta yunanlılar Gagavuzların yunanlı oldugunu iddia etmişti,bulgarlar Bulgaristan Türklerinin Türk oldugunu kabul etmek istememişti malum olaylar sırasında.
Balasagun Çevrimdışı  
Alt 04.08.2007, 04:59   #40 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 423
Sayın MustafaMuğlalı bey

Şunu bana çevirirmisiniz

''Vola cidahta çayda mintanı yuğak'' sadece size soruyorum.
TUVA HAN Çevrimdışı  
Alt 04.08.2007, 05:32   #41 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
bir arkadaşım gitmişti kazakistana ve türkmenistana onun bana anlattıklarını yazacağım.Oralarda herşey o kadar farklıki türk desen Türk değil değil desen Türk.onlara göre devletlerinin ismi ne ise onlarda o kazakistandaki kazak türkmrnistandaki türkmen konuşsan hala kominislik var sorsan nefret ediyorlar.bizleri bilen çok az bilenlerde yannış biliyor.anlatsan ne anlatacaksın dünyalar farklı.hepsi türkiyede yaşamak ister,aynı zamandada amerikada.parasızlar olanlarında harcayacakları bir şey yok gelişmemişlik her yerde.

böyle anlatmıştı arkadaşım oraları bana.ne diyebilinir ki yıllarca rus işgali,kültür yasağı,kimlik yasağı,bizlerin vurdum duymazlığı,çaresizlik nasıl bir toplum bulmayı bekliyordukki
trakyalı Çevrimdışı  
Alt 04.08.2007, 08:34   #42 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 50
Alıntı:
MustafaMuğlalı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Emin ol ki çok iyi anlaşıyorum skypeden senin o dediğin Oğuzlardan senin kazaklarindan özbeklerinden hatta tatarlarindan uygurlarindada daha çok diğerlerinle anlaşma orani %40 sa onlarla%90 bundanda emin ol ihtiyar ayrıca Osmanlıca demişsin bak şimdi sen saçmaladin Osmanlıca denen dil ölü ve yapay bir dildir Osmanlı aydin kesiminin ve saray soylularinin uydurduğu ölü yapay bir dil o dilin ise sadece%50sini anlıyabiliyorum o%50de Oğuzca yani Türkçe yani anadilimiz in temeli Oğuzca varmi itirazi olan Oğuzca konuşuyoruz başka bir gerçeğimi var bunun
Bu nedir ya? Kardesim sen Turkcu degil Oguzcusun! ne demek "senin kazaklarin, senin ozbeklerin" ? Eger Turksen ve Turanci isen Oguz ne ise, Kipcak, Tatar, Uygur Ozbekte odur! Bir Turkmeni bir Tuvali samandan ayirmam! Ikiside kardesimdir. Unutmaki Turkun Turk oldugu Tanri daglarinda Uygur, Kazak, Turkmen, Oguz, Tatar, Kirgiz yok iken sadece Turk!vardi.
TuranHAstasi Çevrimdışı  
Alt 04.08.2007, 08:52   #43 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,188
Muğlalı, sanırım bu otağa yanlışlıkla üye oldun. Ya yanlış düşünceni düzelt ya da kendine www.oguzcular.com gibilerinden bir site bul.
Alt 04.08.2007, 08:52   #44 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
MustafaMuğlalı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Asla kabul etmiyorum değerli ulustaşım Altaykan dediklerinizi bu denilenler piskolojik harpten öte değildir ama sadece Oğuz soylulara Türk denilmesini bütün türkologlarda bunu kabul etmiş bakiniz bizanslılar Oğuzlara atalarimiza uz diyorken ruslarda tork diyordu müslümanlığı seçmiş Oğuzlarda kendilerine siyasi ad olarak Türkmen adını seçtiler yani ben Türküm demek hepinizinde bildiği sonradanbütün Oğuzlar müslüman olurken Gagauzlar gibi küçük grub hariç bu seferde yerleşik olanlarına Türk göçebe olanlarına Türkmen denilmiştir bu bütün Türkologların yorumudur sonraki yıllardada bütün Oğuzlara Türk diye adlandirilmiştir bazi göçebe unsurlarina ve tamamen profagnda amaçlı ıraklı Türklere Türkmen terimi kullanilmiştir göya Anadolu Türkleri ilen ayrı gösterilmek için ama bu planlari tutmamıştır çünkü Türk Türkmen zaten aynidir İzmit Kocaeli gibi Hatay Antakya gibi vs bu gibi planların tutmadiğini gören dış odaklar şunuda kabul etmiştirki bütün Oğuzlarin Günümüzde Türk adını kullandiğini istesenizde istemesenizde bu bir gerçektir bizim için en doğru olan şey dil birliği olan öz kanlarimizla birliktir buda Oğuz birliğidir
Kardesim ben senin Turkculugune ve samimiyetine inanmiyorum. Atsiz ata gibi dusunmeyen bir adamin Atsizcilar otaginda ne isi olur?
TuranHAstasi Çevrimdışı  
Alt 04.08.2007, 08:54   #45 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Muğlalı, sanırım bu otağa yanlışlıkla üye oldun. Ya yanlış düşünceni düzelt ya da kendine www.oguzcular.com gibilerinden bir site bul.
Arkadasin ne gibi dusunceler tasidigi aslinda avatarindaki arap yazilarindan belli oluyor aslinda.
TuranHAstasi Çevrimdışı  
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
asya , devam , ediyor , hala , mu? , orta , Sizce , Türklüğü

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler