![]() |
|
|
#46 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Iki-uc gundur nedenini anlayamadigim bir bicimde (server sorunu olabilir) otaga giremiyordum. Ancak girdikten sonra iletilere soyle bir goz gezdirince ne gordum?..Bir toz duman!..Bir karisiklik!..Bir cesit havanda su dogme!..
Konu; Orta-Asya Turklugunden baslayip akp iktidarina, oradanda yaslilik-genclik cekismesi gibi yavan ve sig bir tartisma ortamina donusup iyice karmasiklasmis.. Andalarimin iyi niyetli ama bilgisizliklerinden kaynaklanan tartismalarinin onlara hic bir yarar saglamayacagini biliyorum.. Orta_Asya Turkleri diye nitelendirilen cogu eski Sovyet Imparatorlugunun somurgeleri olan Turk Cumhuriyetlerinde yasayan Turklerin simdiye kadar kimliklerini koruyabilmis olmalarini bile mucize olarak kabullenmis olmamiz gerekirken kendilerinin Turklugu kabullenip kabullenmediklerini sorguluyoruz.Sanki son 200 yildir oralarda hic bir sey olmamis,cok korkunc bir isgal,baski,zulum gormemisler agir bir emperyalist baski altinda kimliklerini unutturmak isteyen bir gucun her turlu oyunuyla karsi karsiya kalmamislar gibi onlari elestirme hakkini biz kimden aliyoruz acaba?... Seksen kusur yildir Atamizin kurmus oldugu bu devlette yasamis olmamiza ragmen ulkenin yarisi tayyibe oy verebiliyorsa, cok onemli olcude insan Turklugunden cok dinine imanina(?!.) bagliysa asil bunlari elestirmemiz gerekir kanimca... Onlar Turk olduklarinin bilincinde degillerse biz Turklugumuzu cok mu biliyoruz acaba?...Su Azerilik,Ozbek,Turkmenlik,Tatarlik,Kazak,Kirgiz,Av sarlik,Karakecililik v.s v.s.. tartismalarina bakinca yuzumde hep aci bir gulumseme olusuyor... Tum bu cekismeler 10. yuzyilda olsaydi anlayabilirdim..Boylugun en onemli oldugu zamanlarda, bir boyun obur boylari egemenligine almak istedigi caglarda boyle tartismalar cok olurdu,ya simdi?.. Sanki tarihde her zaman Azerbaycanli,Ozbekistanli,Turkmenistanli,Kazak,Kir giz gibi Turk uluslari varmis gibi dusundugunuz icin bazi seyleri kestirebilmeniz cok zor..Azerbaycan Turkleri kavramini ele alalim..Azerbaycan ve Turkiyede yasayan Turklerin yuzde doksanindan fazlasi Buyuk Selcuklu Imparatorlugu doneminde Anadolu,Iran,Irak ve Azerbaycani ele geciren ve bu imparatorlugu kuran Oguz-Turkmen boylaridir..Yani Azerbaycanlida Turkmendir Orta Anadolulu Alevi de Toros daglarinda yasayan sunni yorukte Turkmendir..Irak Turkmeni de..Turkmen kimdir oyleyse?..Tarihde hep Turkmen de olmamistir..Islamiyet oncesi bazi Turk topluluklari siyasal,ekonomik nedenlerle bir araya gelip boylar birligi olusturup devlet kurmus, buna boylar anlaminda OK-UZ (OK lar yani boylar) denilmistir..Turk tarihinde her zaman oldugu gibi bu birliktelikler surekli olmamis anlasmazlik savas gibi nedenlerle ittifaklar binlerce kez birlesip ayrilmislardir...Yani Oguz birligini olusturan boylardan biri yada bir kaci ittifakdan zamanla ayrilip ya kendi ittifaklarini kurmuslar ya da baska buyuk boylara katilmislardir..Bu simdi hepsi kendine ayri bir devlet olan butun Turkler icin aynen gecerlidir..Ornek olarak Ozbek Turkleri KIpcak,Oguz,Kimek.Uygur gibi boylarin zamanla brbirine karismasindan olusmustur..Kirim Tatarlari ise yine Kipcak,Bulgar,Avar sonra da Oguzlarin bunlarin arasina karismasiyla ortaya cikan bir Turk toplulugudur...Aslinda boy dedigimiz sey de budur.Boylar hic bir zaman surekli olmamistir olamaz da..Gokturk imparatorlugu zamaninda adi gecen boylarin yalniz iki tanesi bugun yasamaktadir ama adi gecen(Tatar/Oguz) boylarin daha sonraki Tatar ve Oguz boylari ile ayni olup olmadigi belli degildir... Sonuc olarak Turkluk kavramini tartisirken araya ilkel nitelendirmeleri sokmamak, olaya bilimsel olarak yaklasmak her Turkcunun oncelikli dusunce bicimi olmalidir... |
|
|
|
|
#47 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sonuç olarak içimizdeki bütün sorunları hallettikten sonra sıra dışarıya Turan birliğine yönelmeye geldiğinde Kazakistan, Kırgızistan, K.Azerbaycan, Özbekistandaki ırkdaşlarımıza Türk olduklarını mı anlatıp kabul ettircez? Çünkü buradaki insanların çoğunun ruslardan, komünizmden etkilenip kendilerini Türk olarak görmediklerini söylediniz ki ben internette rastladığım K.Azerbaycanlılardan bunu fazlasıyla öğrendim, bence işimiz baya bir zor, çok vakit lazım...
|
|
|
|
|
#48 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Değerli Turan hastasi kavimdaşım öncelikle avatarındaki arap yazilarindan belli oluyor düşüncesi derken nedemek istediğini anlıyamadim neyim arapça benim ben arapçanin a sını f sini bilmem bu da nereden çıktı bir de tuvahan kardeşim bir şeyler yazmış bana sen çevir diye inan hiç bir şey anlamadım değerli tuvahan kardeşim dediklerinizden birde trakyalı kardeşim Türkmenistan kazakistandaki kominist etkisinden bahsetmiş bu doğrudur ben inş müh disi olduğum için iş icabı bu ülkelerin hepsinede gittim bana kazakistndan çok Türkmenistan daha yakın geldi her yerde Ertuğrulgazinin Selçuk atanın Oğuzkaan ın heykelleri ile dolu Türkiyeden sonra Atatürk heykellerinin en çok olduğu ülkede Türkmenistandir bunuda biliyormuydunuz tam 4 tane sadece Aşkabatta var merhum Türkmenbaşının ruh namesini yazrken Atamızın Nutuğundan esinlendiğini okursanız görebilirsiniz Türkmenitanda olduğum süre içerisinde kendimi ülkemde gibi hissettiğimi de söyliyebilirim Türkmenistan Oğuzcası bizden farklı olduğunu kabul edebilirim buda özbekçenin üstündeki etkisinden olsa gerek ama orta asyadaki devletlerden yinede dil olarak bize en yakını Türkmenistan ve bu ülkede bulunduğum süre içerisinde anadilimi çok rahatlıkla kullandim ama bu durum ne kazakistanda nede özbekistanda anadilimizi kullanamadim ingilizce kullanmak zorunda kaldim bir de Gagauzelinde Komratta okul inş .için gittiğimde anadilimi rahatlıkla kullanabildim Gagauzlarla tamamen Türkiye Türkçesinde anlaşabildim.Yani gittiğim ülkeler içinde anadilimizi rahatlıkla kullanabildiğim ülkeler Azerbaycan Türkmenistan birde Gagauz özerk böl. buna nebuyurulur peki demekki en mantıklı olan dil birliğimizin tam olduğu yerlerle birleşmek bütünleşmek yani biz Oğuzlarin birliği kazaklar özbekler kırgizlarda kendi aralarinda bir birlik oluşturabilirlerse oluştursunlar zaten kendilerinide Türk olarak hiç biride görmüyor ben buna yakınen tanık olduğum için söylüyorum ama bu durumu Türkmenistanda görmedim Gagauzlarda hiç görmedim Azerbaycanda bazi kimselerden gördüm ama büyük çoğunda görmedim Türklüğü kabullenmeme gibi bir şeyi sscb kominist baskısı ise bu saydiklarimda bu baskıyı görmedimi Azerbaycanda Türkmenistanda Gagauzlarda Ahıskalılarda Kırım Türkleri bu baskıyı en şiddetlisinden gördüler ama hiç biri Türklüklerini büyük bir çoğunluğu inkar etmedi buda neyi gösteriyor bize demekki Oğuzluk Türklüğün ta kendisi olduğunu aglosakson ingiliz ne ise Oğuz Türk ayni şey olduğunun bir kaniti Birlik Oğuzdadır
|
|
|
|
|
#49 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
B i z H u n l a r d a n O ğ u z a O ğ u z d a n T ü r k e d ö n d ü k
|
|
|
|
|
#50 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Değerli Tuvahan kardeşim dediğiniz kelimenin anlamı çaya gidip mintani yıkıyalımmı doğrumu tercümesi yanlış sa siz gerçeğini diyebilirmisiniz ancak bu kadarını anlıyabildim
|
|
|
|
|
#51 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
TuranHastasi ve MustafaMuğlalı birbirinize hakaret ve argo şeklinde cevap vermeyi bırakın, buna son verin. Hülasa buna devam edenin üyeliği iptal edilir.
|
|
|
|
|
#52 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türkçülüğün esaslari eser ZİYA GÖKALP mutlaka okuyun bir yerden temin edin o zaman belki fikrime hak verirsiniz
|
|
|
|
|
#53 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
#54 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
|
|
|
|
|
#55 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
|
|
|
|
|
#56 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
MustafaMuğlalı'nın yazılarını okuyunca bir an paniğe kapıldım.
KÜLTEGİN isimli kandaşımdan alıntı: Tüm Dünya Türkleri Avar Türkleri Başkırt Türkleri Azerbaycan Türkleri Altay Türkleri Özbek Türkleri Tatar Türkleri Çuvaş Türkleri Kazak Türkleri Hakas Türkleri ( Altay Türkleri ile aynı sanırım) Kırım Türkleri ( Kırım ve Kazan Tatarları) Gagauz Türkleri Doğu Türkistan (Uygur) Türkleri Kırgız Türkleri Şor Türkleri Tıva Türkleri Musul-Kerkük Türkmenleri Ahıska Türkleri Yakut Türkleri Saka Türkleri (Sakalar) Yörük Türkleri Türkmenistan Türkmenleri Makedonya Türkleri Karay Türkleri ilgili başlık: http://www.atsizcilar.com/forum/tum-...eri-t7358.html Boyculuk yapmak ne kadar doğru olur bu durumda?
![]() |
| Etiketler |
| asya , devam , ediyor , hala , mu? , orta , Sizce , Türklüğü |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|