![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Ömer Hayyam
Türk şair, filozof, matematikçi ve astronom olarak tanıtılıyor. Bu şahıs soyca Türk'müdür?
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kendisi İran/Nişapur'da doğmuştur.Yerel kaynaklarda Türk olduğu iddia edilse de pek çok yabancı kaynakta Farsi olduğu kabul edilir.Nizam-ül Mülk,Hasan Sabbah gibi döneme damgasını vurmuş devlet adamlarıyla aynı medresede öğrenim görmüştür.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Benim bildiğime göre bazı kaynaklar Türk bazı kaynaklarda Fars diyor ama tam olarak kimse bir şey söylüyemiyor...
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bence farstır.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
was a Persian poet, mathematician, philosopher and astronomer who lived in Persia
şeklinde geçiyor.Benim de tam bir bilgim yok açıkçası. |
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Dinci bölücü olduğu için atılmıştır
|
Cevap: Ömer Hayyam
Timur'un bir savaştan sonra ömer hayyam'ın mezarına gidip gördünmü hayyam küçümsediğin Türk neler yapabiliyor dediği iddaa ediliyor. Ama doğruluğunu kanıtlayacak bir kaynağım yok, yalnızca bunu sizinle paylaşmak istedim.
Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
O şarapçının TÜRK IRKINA mensup olma ihtimalini vermiyorum.Çünkü zekide olsa TÜRK IRKININ asilliğini taşımadığına inanıyorum..
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Kendisi mevlana'ın daha eski sürümüdür.Kıyasıya Türklere,Türk kültürüne,Türk diline hakaret etmiş bir farsi hayvandır.Mekanı tamu olsun.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Farsinin tekidir.
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bütün şiirlerini fars dilinde yazan birisi Türk olabilir mi ?
Eğer Türkse bizim için önem teşkil eder mi? |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bu konuyu ben de merak ediyordum ve incelerken gördüğüm kadarıyla bazı kaynaklarda Türk olduğu söyleniyor bazılarında ise sadece iranlı diye anlatılıyor benim anladığım kadarıyla Gazneli'ler döneminde yaşamış.Asilikle ilgili görüşüm ise; aşağıdaki dörtlüklere bakınca asi olduğuna kanaat ettim.Türk olabileceğini düşünüyorum.Bu konuda bilgi sahibi olan varsa lütfen yazsın. Beni özene bezene yaratan kim? Sen! Ne yapacagimi da yazmissin önceden. Demek günah isleten de sensin bana: Öyleyse nedir o cennet cehennem? Var mı dünyada günah işlemeyen söyle: Yasanır mı hiç günah işlemeden söyle; Bana kötü deyip kötülük edeceksen, Yüce Tanrı, ne farkin kalır benden, söyle |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hayyam , Ömer |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|