Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 21.09.2007, 20:34   #16 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kimlikte şamanist yazması, resmi açıdan bir sorun doğurmaz. Ancak toplumsal dışlamaya bir şey diyemeyeceğim. Eğer kimliğinizin din hanesine "şamanist" yazmak istiyorsanız, bağlı bulunduğunuz (ikamet ettiğiniz ilçenin) Nüfus Müdürlüğüne gidebilirsiniz.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.09.2007, 20:47   #17 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,356
Alıntı:
Buğra Şad adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Kimlikte şamanist yazması, resmi açıdan bir sorun doğurmaz. Ancak toplumsal dışlamaya bir şey diyemeyeceğim. Eğer kimliğinizin din hanesine "şamanist" yazmak istiyorsanız, bağlı bulunduğunuz (ikamet ettiğiniz ilçenin) Nüfus Müdürlüğüne gidebilirsiniz.
Kazak özentisi gibi sözde Türkçüler bile üstü örtülü bir biçimde de olsa tepkilerini koyuyor dışarıdaki yobazlar kimlikte "Şamanizm" ibaresini görseler herhalde allah yolunda cenk ederler.
Alt 21.09.2007, 21:32   #18 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

MertCesurTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 82
Yeterince aydınlandım ırktaşlarım sağ ol'un
MertCesurTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.09.2007, 22:59   #19 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,356
Alıntı:
MertCesurTürk adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Yeterince aydınlandım ırktaşlarım sağ ol'un

ümmet köpekleri işte böyle konuyu sapırırlar ama ağızlarının payını alıp def edilirler. Konuyu saptıran iletileri silecem ilk aşamada önemli olan içimizdeki gizli ve sinsi ümmet itlerini ayıklamak.
Alt 22.09.2007, 12:55   #20 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 579
Bu arada konu biraz dağılacak; ancak , kimliklerimize şamanizm-kamcılık yazdırırısak yakın çevrem de dahil beni cahillliklerinden Türklükten sapmış sayacaklar, ne anlatsam da, ırkçı olduğumu söylesem ve kanıtlasam bile anlamayacaklar (beton kafalılık) . Ekonomik bağımsızlığımı elde ettiğimde böyle bir sorun kalmayacak tabi ki..İşte o zaman kendi inancım olan şamanizmi yazdırabilecek, geçen sürede de inanç ve felsefesini iyice öğrenmiş olacağm.

İşte bu süreç içinde kimliğimdeki islâm yazısını sildirip boş bırakamıyor muyuz?

Zaten kimliklerdeki din ibaresi kısmını hiç anlayamamışımdır, laik bir ülkede değil de sanki İslam Cumhuriyeti'nde gibiyiz.
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.10.2007, 03:22   #21 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 61
Büyük bir sorun bu gerçekten.
Ayrıca sadece nüfus cüzdanında değil toplumun her alanında din ibaresi önemli bir yere sahip olmuş.
Geçenlerde Mühendisler Odası'na kayıt için başvuru formu doldururken de "dininiz: ... " kısmı ilgimi çekti. Güya laik bir ülkede yaşıyoruz.
Tanrı bize nüfus cüzdanında din hanesine "şamanizm" yazılan günleri de gösterecektir çok yakında.
SonTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.10.2007, 10:54   #22 (İleti Bağlantısı)
Tanrı'nın Kırbacı

Asya Kartalı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 49
SonTürk kandaşım bende aynı şeyle karşılaştım. İş için başvurduğum forumda "Dini:" diye yer vardı. Bende orayı boş bıraktım. Sonra 1 hafta kadar deneme için gittim. Ama adamlar çalışırken bile ümmetçilik yapıyolardı. Bende 1 haftanın sonunda çalışmayacağımı belirttim.
Adamlar böcek gibi ürüyorlar.

"Ben ve milletim Tanrı'nın kırbacıyız. Tanrı yoldan çıkan milletleri cezalandırmak için bizi gönderir."
BAŞBUĞ ATTİLA

Asya Kartalı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.10.2007, 14:36   #23 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 846
Alıntı:
Asya Kartalı adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
SonTürk kandaşım bende aynı şeyle karşılaştım. İş için başvurduğum forumda "Dini:" diye yer vardı. Bende orayı boş bıraktım. Sonra 1 hafta kadar deneme için gittim. Ama adamlar çalışırken bile ümmetçilik yapıyolardı. Bende 1 haftanın sonunda çalışmayacağımı belirttim.
Adamlar böcek gibi ürüyorlar.
İş Hayatında ,kamuda dini ve politik yönünüzü belli etmeyin. Takiye yapmaktan çekinmeyin. Oyunu kuralına göre oynayın.
Balbal Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.10.2007, 14:50   #24 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Jöntürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 365
Bu yöntemi en iyi fettoşçular yapıyor. Şöyle birşey duymuştum askeriyeye sokmak istedikleri müridlerinede çok iyi laik süsü veriyorlar ve yanlarına manken kızlar ayarlıyorlar vs. yani o kimsenin fettoşçu olduğunu kesinlikle tahmin edemezsiniz. Hertürlü üçkağıtçılık bu soysuzlarda. Çıkarları için her kılığa girerler bu ajanlar. Bizde oyunu kuralına göre oynamalıyız.
Jöntürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.04.2008, 18:29   #25 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 112
Y.n: Sen önce laf dinlemeyi öğren de ondan sonra boyundan büyük işlerde yorum yap.
Atlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.04.2008, 18:36   #26 (İleti Bağlantısı)
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır

Tanrı Dağlı333 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 55
Niye din tartışması yapıyoruz.Önemli Olan Irkımız ha Şamanizm yazdırmaya gelince ise ailemden ayrıldığım zaman tabiki din bölümüne arapın dinini yazacak değilim tabiki Şamanizm yazdıracağım.Tengri bize Kamların Tören yaptıkları zamanları göstersin.
Tanrı Dağlı333 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.04.2008, 18:41   #27 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 112
Alıntı:
Tanrı Dağlı adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Tengri bize Kamların Tören yaptıkları zamanları göstersin.
Olacak soydaşm.Olacak.Bu ülkede ne papaz ne haham ne de imam olacak bir gün.
Atlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.04.2008, 14:48   #28 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

kutlugkağan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 16
beyler birbirinize hakaret etmenin yeri değil ama.burda amacımız tartışarak öğrenmek.anadolu türkleştirilmiş diyorsun.o zaman türk çok az vardır burda.yani öyle bi söylüyosunuz ki birçoğumuz acaba biz türk değiliz de türkleştirildik mi diye sorular takılıyo aklımıza...böyle yapmayın hiçkimsenin türklüğüne hakaret edemezsiniz
kutlugkağan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.04.2008, 19:01   #29 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

uçmağ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 51
Kimliğimizde islam yazıyor olabilir.ve yazıyorda;ancak bizim ortadoğu çölleriyle ilgili ne düşündüğümüz bellidir.Nüfus cüzdanınızda islam yazısının simgesel durması,ona verilmiş ve verilcek olan en büyük cezadır diye düşünüyorum.Toplumda kendimizi belli etmemeliyiz.Olayın boyutu dışlanmakla kalmaz.Bir zaman ışıyacak ve bizler eski geleneklerimize geri kavuşcaz. Tengrist inancımız en büyük inanç ve bizlerin en büyük kudretidir. TTK
uçmağ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.04.2008, 21:12   #30 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
Bu nüfus cüzdanlarında "dini" ibaresinin bulunması bana da her zaman saçma gelmiştir. Hatta çocuk doğduğu zaman otomatik olarak dini kısmına "islam" yazılıyor. Laik bir ülkede asla uygulanmaması gereken bir yöntem. Aynısını ırk olarak uygulasanız ve kimlikte "ırkı" diye bir kısım bulunsa yer yerinden oynar. Kürtler veryansın etmeye başlar. Fakat işe bakın ki biz ulus (milli) devlet olduğumuz hâlde bunu yapamıyoruz.

Kişinin dini/içtimai/mezhep inançlarını açıklamama özgürlüğü Anayasal güvence altına alınmıştır. Yani hiç kimseden, dini inancını açıklamasını hiç bir şart ve durumda isteyemezsiniz. Yani hem Anayasana bu maddeyi koyacaksın, hem de vatandaşların kimliğine "dini" diye ibare ekleyeceksin. Akıl alacak şey değil.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler