![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kimlikte şamanist yazması, resmi açıdan bir sorun doğurmaz. Ancak toplumsal dışlamaya bir şey diyemeyeceğim. Eğer kimliğinizin din hanesine "şamanist" yazmak istiyorsanız, bağlı bulunduğunuz (ikamet ettiğiniz ilçenin) Nüfus Müdürlüğüne gidebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kazak özentisi gibi sözde Türkçüler bile üstü örtülü bir biçimde de olsa tepkilerini koyuyor dışarıdaki yobazlar kimlikte "Şamanizm" ibaresini görseler herhalde allah yolunda cenk ederler.
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yeterince aydınlandım ırktaşlarım sağ ol'un
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ümmet köpekleri işte böyle konuyu sapırırlar ama ağızlarının payını alıp def edilirler. Konuyu saptıran iletileri silecem ilk aşamada önemli olan içimizdeki gizli ve sinsi ümmet itlerini ayıklamak.
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu arada konu biraz dağılacak; ancak , kimliklerimize şamanizm-kamcılık yazdırırısak yakın çevrem de dahil beni cahillliklerinden Türklükten sapmış sayacaklar, ne anlatsam da, ırkçı olduğumu söylesem ve kanıtlasam bile anlamayacaklar (beton kafalılık) . Ekonomik bağımsızlığımı elde ettiğimde böyle bir sorun kalmayacak tabi ki..İşte o zaman kendi inancım olan şamanizmi yazdırabilecek, geçen sürede de inanç ve felsefesini iyice öğrenmiş olacağm.
İşte bu süreç içinde kimliğimdeki islâm yazısını sildirip boş bırakamıyor muyuz? Zaten kimliklerdeki din ibaresi kısmını hiç anlayamamışımdır, laik bir ülkede değil de sanki İslam Cumhuriyeti'nde gibiyiz. |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Büyük bir sorun bu gerçekten.
Ayrıca sadece nüfus cüzdanında değil toplumun her alanında din ibaresi önemli bir yere sahip olmuş. Geçenlerde Mühendisler Odası'na kayıt için başvuru formu doldururken de "dininiz: ... " kısmı ilgimi çekti. Güya laik bir ülkede yaşıyoruz. Tanrı bize nüfus cüzdanında din hanesine "şamanizm" yazılan günleri de gösterecektir çok yakında. |
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Tanrı'nın Kırbacı
|
SonTürk kandaşım bende aynı şeyle karşılaştım. İş için başvurduğum forumda "Dini:" diye yer vardı. Bende orayı boş bıraktım. Sonra 1 hafta kadar deneme için gittim. Ama adamlar çalışırken bile ümmetçilik yapıyolardı. Bende 1 haftanın sonunda çalışmayacağımı belirttim.
Adamlar böcek gibi ürüyorlar.
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu yöntemi en iyi fettoşçular yapıyor. Şöyle birşey duymuştum askeriyeye sokmak istedikleri müridlerinede çok iyi laik süsü veriyorlar ve yanlarına manken kızlar ayarlıyorlar vs. yani o kimsenin fettoşçu olduğunu kesinlikle tahmin edemezsiniz. Hertürlü üçkağıtçılık bu soysuzlarda. Çıkarları için her kılığa girerler bu ajanlar. Bizde oyunu kuralına göre oynamalıyız.
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Y.n: Sen önce laf dinlemeyi öğren de ondan sonra boyundan büyük işlerde yorum yap.
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Niye din tartışması yapıyoruz.Önemli Olan Irkımız ha Şamanizm yazdırmaya gelince ise ailemden ayrıldığım zaman tabiki din bölümüne arapın dinini yazacak değilim tabiki Şamanizm yazdıracağım.Tengri bize Kamların Tören yaptıkları zamanları göstersin.
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
beyler birbirinize hakaret etmenin yeri değil ama.burda amacımız tartışarak öğrenmek.anadolu türkleştirilmiş diyorsun.o zaman türk çok az vardır burda.yani öyle bi söylüyosunuz ki birçoğumuz acaba biz türk değiliz de türkleştirildik mi diye sorular takılıyo aklımıza...böyle yapmayın hiçkimsenin türklüğüne hakaret edemezsiniz
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kimliğimizde islam yazıyor olabilir.ve yazıyorda;ancak bizim ortadoğu çölleriyle ilgili ne düşündüğümüz bellidir.Nüfus cüzdanınızda islam yazısının simgesel durması,ona verilmiş ve verilcek olan en büyük cezadır diye düşünüyorum.Toplumda kendimizi belli etmemeliyiz.Olayın boyutu dışlanmakla kalmaz.Bir zaman ışıyacak ve bizler eski geleneklerimize geri kavuşcaz. Tengrist inancımız en büyük inanç ve bizlerin en büyük kudretidir. TTK
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu nüfus cüzdanlarında "dini" ibaresinin bulunması bana da her zaman saçma gelmiştir. Hatta çocuk doğduğu zaman otomatik olarak dini kısmına "islam" yazılıyor. Laik bir ülkede asla uygulanmaması gereken bir yöntem. Aynısını ırk olarak uygulasanız ve kimlikte "ırkı" diye bir kısım bulunsa yer yerinden oynar. Kürtler veryansın etmeye başlar. Fakat işe bakın ki biz ulus (milli) devlet olduğumuz hâlde bunu yapamıyoruz.
Kişinin dini/içtimai/mezhep inançlarını açıklamama özgürlüğü Anayasal güvence altına alınmıştır. Yani hiç kimseden, dini inancını açıklamasını hiç bir şart ve durumda isteyemezsiniz. Yani hem Anayasana bu maddeyi koyacaksın, hem de vatandaşların kimliğine "dini" diye ibare ekleyeceksin. Akıl alacak şey değil. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|