Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 22.10.2007, 00:40   #16 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 993
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Kadınların askere alındığı tek ülke İsrail'dir çünkü savaşta esir düşen kadın askerlerin maruz kalacağı işkenceler (bu işkenceler cinsel içerikli de olabilir) mezhebi geniş yahudilere dokunmaz. Ama böyle bir durum Türk'ün ağrına gider, bu yüzden tarihin hiçbir döneminde Türk kadınları askere alınmamıştır.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.10.2007, 01:36   #17 (İleti Bağlantısı)

KARAMANOĞLU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 714
Bence gönüllü kızlar askere alınmalıdır ancak geri hizmette kullanılmalı ve bir savaş esnasında sayın ırkçı beyin belirttiği gibi durumlarla karşılaşmamak için savaşlarda kullanılmamalı yalnızca geri hizmette bulunmalıdırlar..

KARAMANOĞLU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.01.2008, 14:41   #18 (İleti Bağlantısı)
Mavi Kurt
Konuk

İletiler: n/a
Bu soruyu lise son sınıftayken milli güvenlik dersimize giren bir komutana sorduğum da aldığım yanıt zorunlu olmaması profosyonel olması yönünde başarılı olabileceği yönündeydi.
  Alıntı ile yanıtla
Alt 16.01.2008, 23:32   #19 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkçü Bakış adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 139
Bence vatan toprağı tehlikeye düşmediği sürece kızlarımızın askere alınmasına, gönüllüde olsa karşıyım. Çünkü gönüllü olması aslında kızlarımızın hepsinin askere gitmesi demektir. Kızlarımız ve kadınlarımız vatan toprağı tehlikeye düştüğünde nasıl hiçbir eğitim almadan en az erkekler kadar başarılı olduklarını kanıtlamışlardır. Ordu sadece vatan savunması için değildir. Ordu aynı zamanda gerektiğinde vatandan binlerce kilometre uzakta milletin çıkarlarını korumak için de vardır. Bunu düşünerek hareket etmek gerekir? Türk erkekleri hem nicel hem de nitelik olarak bu görevi başarıyla yerine getirebilir. Gelmiş geçmiş Türk töreside bu şekildedir. Saldıran Türk boylarında kadın asker yokken, savunan Türk boylarında kadın askerler vardır. Buna göre şekillenmiş bir Türk toplum yapısı ve sosyal hayatı vardır. Bunu bozmaya ne gerek ne de imkan vardır.
Türkçü Bakış Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.01.2008, 00:11   #20 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,517
kadınlar askere alınmalı mı?

TÜRK kadını ; doğuştan zaten askerdir.

silah altına alma konusuna gelince...

kadınlar askere alınınca , illa cephede savaş yapmaları gerekmez. dolayısıyla cephede süngü süngüye savaş olmadığı müddetçe esir alınma olayı mümkün değildir.

ben şahsen , kadınların " GERİ HİZMETTE" askere alınmasının uygun olacağını düşünüyorum.

özellikle personel ve levazım sınıflarında kadınların erkeklerden çok daha başarılı olacaklarına eminim.

lakin kadınların ; muharip sınıflarda ( piyade , topçu , tankçı gibi ) -savaş hali ve zorunlu nedenler olmadıkça- askere alınmaları doğru değildir.
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.01.2008, 00:18   #21 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 114
Kadınlar zaten orduda subay olarak görev yapabiliyorlar.Genelde idari işlere bakıyorlar ama Hava Kuvvetlerinde pilot olan kadın subaylarda var.
kafkaskurdu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.01.2008, 00:42   #22 (İleti Bağlantısı)

pilot olmak , kadınlar için uygun değildir.

çünkü pilot olabilmek için çok özel şartlar ve yetenekler gereklidir.
kadın organizması ; erkeklerinki gibi gelişmiş değildir.

pilotluk ; ani karar verme , yüksek irtifada uçabilme , dayanıklılık , yüksek refleks gücü gibi bazı özellikler ister..
uçak kullanmak , araba kullanmaya benzemez.
şahsen , kadınların pilot olmasını doğru bulmuyorum.
Alt 17.01.2008, 02:43   #23 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İLBİLGE adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 23
KOCATÜRK ırkdaşım doğrusu sana çok alındım. İçinde nasıl bir kuşku var Türk kızının azmi, yeteneği, cesareti ve gücüne karşı? Bence her Türk asker doğar. Bir Türk kızı, zaten diğer milletlerin iri yarı erkek askerlerinden çok daha yeteneklidir.

Keşke askere alınsa; böylece biz de acizler gibi terör olayları karşısında göz yaşı dökmek dışında dişe dokunur şeyler yapabilirdik.
O vatan hainlerine karşı savaşmadan içimiz nasıl soğuyacak?

Türk begleri rica ederim bizi küçük görmeyin. Konu eğer bir Türk kızıysa ona her konuda güvenebilirsiniz.
İLBİLGE Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.01.2008, 05:15   #24 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
İLBİLGE adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
KOCATÜRK ırkdaşım doğrusu sana çok alındım. İçinde nasıl bir kuşku var Türk kızının azmi, yeteneği, cesareti ve gücüne karşı? Bence her Türk asker doğar. Bir Türk kızı, zaten diğer milletlerin iri yarı erkek askerlerinden çok daha yeteneklidir.

Keşke askere alınsa; böylece biz de acizler gibi terör olayları karşısında göz yaşı dökmek dışında dişe dokunur şeyler yapabilirdik.
O vatan hainlerine karşı savaşmadan içimiz nasıl soğuyacak?

Türk begleri rica ederim bizi küçük görmeyin. Konu eğer bir Türk kızıysa ona her konuda güvenebilirsiniz.
sayın ırktaşım ;

TÜRK kadınını küçük görmek , aciz veya zavallı görmek ; benim ne haddime ?

asla..

bu şekilde düşünmeniz , beni şahsen çok üzmüştür.
böyle bir şey olması mümkün değildir.
TÜRK Kadınının askere alınmasını her zaman savunmuşumdur.
lakin ; benim burada anlatmak istediğim husus başkadır.

genelde kadın bedeninin anatomisi ve fizyolojisi ; erkeklere göre daha zayıftır.
mesela , en basitinden dünyadaki her türlü sporun rekorları , erkeklere aittir. bu 100 metre koşuda da böyledir , 10.000 metre serbest yüzme'de de böyledir...
kadınlar ; hiç bir spor dalında erkeklerden daha iyi derece yapamazlar. çünkü ; beden yapıları buna uygun değildir.

savaş ta bir çeşit spordur. ..bu çetin ölümcül sporu yapmak için erkekler dururken , kadınların yapması yakışık almaz..

yani kadınları küçük görmek veya aşağılamak gibi herhangi bir amacım asla yoktur. olamaz da....
tam tersine kadınların levazım , personel gibi muharip olmayan sınıflarda, erkeklerden çok daha başarılı olacağını söylemiştim.

hülasa ; burada "kadın-erkek savaşı " değil , kadınları tehlikeli işlerden korumak amacımız vardır.
unutmayınız , ben bir erkeğim.. ama gökten zembille inmedim.
beni dünyaya getiren annemde bir TÜRK KADINIDIR.

TÜRK Kadınının önünde her zaman başımızı eğeriz.

esasen TÜRK erkeği ; kadınlara her zaman saygı gösterir...
araplardan önemli bir farkımızda budur.

Saygılar... esenlikler..
Alt 17.01.2008, 05:23   #25 (İleti Bağlantısı)

TÜRK KIZI

Pınar başına geldi
Bir elinde güğümü;
Çattı yay kaşlarını
Görünce güldüğümü,
Bağlamıştı gönlümü
Saçlarının düğümü.
Bilmiyordum bu örgü
Acaba bir büğü mü?

Sordum: Nerdedir yerin?
Nedir senin değerin?
Yedi kıral vurulmuş,
Ne bu ceylan gözlerin?
Hangisine varırsın
Bu yedi ünlü erin?

Şöyle dedi bakarak
Göklere derin derin:

Kıralların taçları
Beni bağlar büğü mü?
Orduları açamaz
Gönlümdeki düğümü.
Saraylarda süremem
Dağlarda sürdüğümü.
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türklüğümü...

Alt 19.01.2008, 02:10   #26 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İLBİLGE adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 23
Kusuruma bakma KOCATÜRK ırkdaşım.
Eğitimime konyada devam etmekteyim, buradaki insanların kadına olan bakışları ortada.Bu durum beni biraz fazla hassaslaştırdı. Bu sebeple sanki herkes bizi çarşafa sokup eve kapatmak ve köleler haline getirmek istiyormuş gibime geliyor.

Elbette yazdıklarınız doğru, size katılıyorum.

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN! MÜCADELEMİZ İÇİN BİZE KUT VERSİN!
İLBİLGE Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.01.2008, 02:16   #27 (İleti Bağlantısı)

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 629
Bence kızlarımız pilot olmak için yetiştirilmelidir.Erkek kara ordusunda daha uygun iken , kadınlarımıza bu ağır işler yerine daha yüksek dikkat ve yetenek gerektiren hava kuvvetleri daha uygun olacaktır.Kızların genel olarak askere alınması durumu ancak ülkemiz bütün kanıbozuklardan kurtulunca olmalıdır

Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.01.2008, 03:28   #28 (İleti Bağlantısı)

Asena01 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 547
TÜRK kızı diğer etnik kökenlilerin erkek cinslerinden bin kat başarılı olur. Tabi ki TÜRK'ün töresin de namus kavramı kısmın da söylediklerinize katıldım sn. KOCATÜRK ırktaşım.TÜRK kızlarının silah kullanmayı öğrenmesi bakımından askere alınmasını düşünüyorum. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'nin vereceği eğitimle, TÜRK ırkına yönelik bilgiler de verilmelidir.Yani tam anlamıyla erkekler gibi yapmamız gerekmez.Saygılar.
Alt 19.01.2008, 15:48   #29 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 32
TÜRK KIZI SAVAŞTA VE BARIŞ TA ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ DAİMA YAPAR
SONUÇTA SÖZ KONUSU VATAN İSE DÜŞÜNÜLECEK GERİYE KALAN HİÇBİRŞEY YOKTUR.
TÜRK KIZI ÇİNLİ PRENSESLERE BENZEMEZ
ASİL KANLI HER TÜRK GİBİ ÜZERİNE ALADIĞI GÖREVİ EKSİKSİZ YERİNE GETİRİR.ERKEKLER GİBİ ASKERE GİTME ZORUNLULUĞU OLMAMAKLA İSTERLERSE ASKERE ALINAMLIDIR
Börteçine Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.01.2008, 16:41   #30 (İleti Bağlantısı)

BOZ-OK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 107
Alıntı:
kafkaskurdu adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kadınlar zaten orduda subay olarak görev yapabiliyorlar.Genelde idari işlere bakıyorlar ama Hava Kuvvetlerinde pilot olan kadın subaylarda var.
Kafkaskurdu kardeşim;

Bayan pilotlarımız hali hazırda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapmaktadırlar.

KocaTürk kardeşim;

Yukarıda saydığım komutanlıklardaki bayan pilotlar gayet başarılı ve çalışkan bir şekilde görevlerini yapmaktadırlar. Kaldı ki en başta ulu önder başbuğumuz Atatürk, pilotluk konusunda Türk kadınına olan güvenini Sabiha Gökçen hanımefendi ile ispatlamıştır. Olayın fizyolojik boyutuna gelirsek bu da hava aracına ve uçuş görev tiplerine göre değişebilir ama yapamazlar veya yapmalılar şeklinde bir tartışma açmak istemiyorum.

Ben bunların dışında başka bir açı ile yaklaşayım. Ne kadar çok kadın askerlik görevini yaparsa (Subay (Asteğmenlik dahil) , Astsubay olarak ) o kadınlarımızın Türklük duygularının çelikleşeceğine; dünyaya getireceği çocukların ve onların çocuklarının Atatürkçü bozkurtlar olarak yetişeceğine inanıyorum.

Sağlıcakla kalınız..
BOZ-OK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
alinsin , askere , kizlar , mi?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler