Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 05.06.2008, 15:10   #16 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 289
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Yine aynı konuyla ilgili olarak açılmış başlıga bu kısımdanda bakabilirsiniz. http://www.atsizcilar.com/forum/kafa...umu-t7263.html
Türk Atak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.06.2008, 19:51   #17 (İleti Bağlantısı)

İLBEY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 123
vaybe bende var bu çıkıntı geçekten mutlu oldum kandaşlarım beni bilgilendirdiğiniz için saygı ve sevğilerimle
Türk olarak yaşayacaktır
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR
İLBEY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.06.2008, 20:22   #18 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Toluntegin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 157
Eskiden beri bendeki bu çıkıntının bir kırık yada çatlak dolayısıyla olduğunu düşünürdüm ayrıca sezeryan doğmuş da değilim.

Tanrı'ma sonsuz şükürler olsun.
Yaz ayları geldi subay traşı olduğumda bu fotoğrafı eklemek isterim
Toluntegin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.06.2008, 23:13   #19 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kutay Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 143
Ben bunu taa küçükken öğrenmiştim.Merakla arkadaşlarımın kafasını incelerdim.Bendede var çok şükür.Tanrıya ne kadar teşekkür etsem azdır.

YA ÖLECEĞİZ . .

ÖLDÜKÇE DİRİLECEĞİZ !

T Ü R K Ç Ü D E V R İ M
Kutay Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.06.2008, 13:16   #20 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

BAŞTÜRK42 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 6
Ben de Küçüküğümden biliyordum.Babam bana Turan çıkıntısını anlatmıştı.Bende de var.Teşekkürler.
BAŞTÜRK42 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.06.2008, 21:04   #21 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Bende de var ,gözlerim çekik kafa tasım 83,elmacık kemiğide belirgin %100 saf olduğum anlamına gelir mi?2 sorum daha var;kulağın yapışık yada ayrı olmasının önemi var mı? birde Türklerde görülen kıl oranı az mıdır?
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.06.2008, 21:33   #22 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Toluntegin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 157
Alıntı:
Kızılbaş Türkmen adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bende de var ,gözlerim çekik kafa tasım 83,elmacık kemiğide belirgin %100 saf olduğum anlamına gelir mi?2 sorum daha var;kulağın yapışık yada ayrı olmasının önemi var mı? birde Türklerde görülen kıl oranı az mıdır?
Kandaşım son iki cümlende anladığım kadarıyla kendinde bulunan özelliklerden bahsetmişsin.
İkiz amca çocuklarımın birinin kulakları yapışık diğeri ayrı,ancak ikisi de TÜRK çocuğu.bu özelliğin ırkla alakalı olacağını sanmıyorum.Ancak her ırkta olduğu gibi Türklerde de açık kulaklı olan azdır.

Kıl oranına gelince,
Kullanıcı adından anlaşılacağı gibi kızılbaş bir TÜRKsün,çevremde tanıdığım kızılbaş TÜRKlerin çoğu orta yoğunlukta kıllı insanlardır.Özellikle Erzincan-Sivas-Tokat çevresinden arkadaşlarımdan biliyorum.Türkler tamamen köse bir ırk değildir.
Toluntegin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.06.2008, 03:04   #23 (İleti Bağlantısı)

Bozok93 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 56
Benim kafamın arkasındada var Turan çıkıntısı.. Çok mutlu oldum :)
Bozok93 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 01:26   #24 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 35
Bendede var bu çıkıntı.Lakin çevremdeiklerin çoğu bu konu hakkında bilgisiz.Ne zaman Türkçülükten konu açsam onları kendi tarafıma çekmeye çalışsam ırkçı damgası yiyiyorum.Bana katılan sadece birkaç kişi var. Saygılarımla. T.T.K.
harzemoglu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 01:40   #25 (İleti Bağlantısı)
Türük Çerisi

Uluğ Türük adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 13
Birşey soracağım: Turan çıkıntısı küçük bir çıkıntı mıdır? Çünkü ben kafamın arkasını elimle kavrayınca biraz yumruymuş gibi hissediyorum, fakat emin değilim. Ve mümkünse fotoğraf olarak, Turan çıkıntısına sahip olan birisi çıkıntıyı gösterebilir mi?

Esen kalın...

Türk, Oğuz beğleri, bodun, eşidin!

Üze Tengri basmasar, asra yir telinmeser, Türük bodun ilini törünü kim artatı udaçı erti?

Türük bodun ertin, ökün!

Tengri Türk'ü Korusun!

TTK
Uluğ Türük Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 01:46   #26 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 289
Bu çıkıntı bazen çok belirgin bazende belirgin olmayabilir.Bu etkenler tek başına Türklügün belirtisi degildir.Konuyu kafatası yada soyumuz nerden geliyor başlıklarında aramaya ve okumaya devam edebilirsin.
Türk Atak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 01:49   #27 (İleti Bağlantısı)
Türük Çerisi

Sağolun BOZKURT andam.. Fakat Turan çıkıntısının gözükebildiği bir fotoğraf var mı? Her ne kadar tek başına Türklüğün belirtisi olmasa da, merak ediyorum, çünkü bende olup olmadığından emin değilim, Turan çıkıntısının tam olarak nasıl olduğunu, şeklini bilmiyorum. Bu nedenle çıkıntıyı görmek istiyorum ki bende olup olmadığına karar verebileyim (resim değil, fotoğraf).

Üze Tengri basmasar, asra yir telinmeser, Türük bodun ilini törünü kim artatı udaçı erti?

Türük bodun ertin, ökün!

Tengri Türk'ü Korusun!

TTK
Alt 06.07.2008, 01:51   #28 (İleti Bağlantısı)
Urukçu Türk

Karasili Yörük adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 77
Kafatasının arkasında bulunan çıkıntı ya da çıkıntılar konusu esasında karıştırılan bir konudur.

Kısaca tipik bir Türk kafatasının arkasında üç çıkıntı ve bir çukurluk olması gerekir.

1. Çıkıntı sadece Türklere özgü olmayan kafatasının arka alt kısmında bulunan yumruk büyüklüğünde olan çıkıntıdır ki brakisefal (=yuvarlak) ve dolikosefal (=uzun) kafataslarında görülen, kafatasının tüm şekliyle ilgili olan çıkıntıdır. Mezosefikal (=orta yuvarlak) kafatasında ise bu çıkıntı belirsizdir. Bu çıkıntı iki parça halinde de olabilir. Yani 2. tip çıkıntı ortada olduğun da öyledir.

2. Çıkıntı aynı şekilde sadece Türklere özgü değil mesela zencilerde de bulundan 1. tip çıkıntının ortasında kafatasının arkasında en aşağıda bulunan parmak ucu büyüklüğündeki çıkıntıdır.

3. Çıkıntı ise Türklere özgü olduğu düşünülen ve "Türk çıkıntısı" olarak bahsedilen çıkıntı olması gerekir. Bu çıkıntı kafatasının arkasında ve en ortada (bitiminde değil) parmak ucu büyüklüğündeki çıkıntıdır ve hemen altında aynı büyüklükte çukurluk bulunur.

Bunların hepsi bir arada olması durumu tipik Türk kafatasına işaret eder fakat bunlar çok belirgin olmayabilir.

Ayrıca bayanlarda bu belirtiler erkeklere göre daha az belirgindir diye biliyorum ama emin değilim.

Esenlikler.

"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk
Karasili Yörük Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 01:58   #29 (İleti Bağlantısı)
Türük Çerisi

Sağolun andam... Fakat elinizde bu çıkıntıları gösteren bir grafik, resim vb. var mı acaba?

Türük bodun ertin, ökün!

Tengri Türk'ü Korusun!

TTK
Alt 06.07.2008, 02:14   #30 (İleti Bağlantısı)
Urukçu Türk

Karasili Yörük adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 77
Alıntı:
Uluğ Türük adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sağolun andam... Fakat elinizde bu çıkıntıları gösteren bir grafik, resim vb. var mı acaba?
Bir arama motorunu kullanarak resim vb. bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsin. Esenlikler.

"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk
Karasili Yörük Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
çıkıntısı , mıdır? , turan , var

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler