![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yine aynı konuyla ilgili olarak açılmış başlıga bu kısımdanda bakabilirsiniz. http://www.atsizcilar.com/forum/kafa...umu-t7263.html
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
vaybe bende var bu çıkıntı geçekten mutlu oldum kandaşlarım beni bilgilendirdiğiniz için saygı ve sevğilerimle
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Eskiden beri bendeki bu çıkıntının bir kırık yada çatlak dolayısıyla olduğunu düşünürdüm ayrıca sezeryan doğmuş da değilim.
Tanrı'ma sonsuz şükürler olsun. Yaz ayları geldi subay traşı olduğumda bu fotoğrafı eklemek isterim |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben bunu taa küçükken öğrenmiştim.Merakla arkadaşlarımın kafasını incelerdim.Bendede var çok şükür.Tanrıya ne kadar teşekkür etsem azdır.
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ben de Küçüküğümden biliyordum.Babam bana Turan çıkıntısını anlatmıştı.Bende de var.Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Bende de var ,gözlerim çekik kafa tasım 83,elmacık kemiğide belirgin %100 saf olduğum anlamına gelir mi?2 sorum daha var;kulağın yapışık yada ayrı olmasının önemi var mı? birde Türklerde görülen kıl oranı az mıdır?
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
İkiz amca çocuklarımın birinin kulakları yapışık diğeri ayrı,ancak ikisi de TÜRK çocuğu.bu özelliğin ırkla alakalı olacağını sanmıyorum.Ancak her ırkta olduğu gibi Türklerde de açık kulaklı olan azdır. Kıl oranına gelince, Kullanıcı adından anlaşılacağı gibi kızılbaş bir TÜRKsün,çevremde tanıdığım kızılbaş TÜRKlerin çoğu orta yoğunlukta kıllı insanlardır.Özellikle Erzincan-Sivas-Tokat çevresinden arkadaşlarımdan biliyorum.Türkler tamamen köse bir ırk değildir. |
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Benim kafamın arkasındada var Turan çıkıntısı.. Çok mutlu oldum :)
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bendede var bu çıkıntı.Lakin çevremdeiklerin çoğu bu konu hakkında bilgisiz.Ne zaman Türkçülükten konu açsam onları kendi tarafıma çekmeye çalışsam ırkçı damgası yiyiyorum.Bana katılan sadece birkaç kişi var. Saygılarımla. T.T.K.
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Türük Çerisi
|
Birşey soracağım: Turan çıkıntısı küçük bir çıkıntı mıdır? Çünkü ben kafamın arkasını elimle kavrayınca biraz yumruymuş gibi hissediyorum, fakat emin değilim. Ve mümkünse fotoğraf olarak, Turan çıkıntısına sahip olan birisi çıkıntıyı gösterebilir mi?
Esen kalın...
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu çıkıntı bazen çok belirgin bazende belirgin olmayabilir.Bu etkenler tek başına Türklügün belirtisi degildir.Konuyu kafatası yada soyumuz nerden geliyor başlıklarında aramaya ve okumaya devam edebilirsin.
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Türük Çerisi
|
Sağolun BOZKURT andam.. Fakat Turan çıkıntısının gözükebildiği bir fotoğraf var mı? Her ne kadar tek başına Türklüğün belirtisi olmasa da, merak ediyorum, çünkü bende olup olmadığından emin değilim, Turan çıkıntısının tam olarak nasıl olduğunu, şeklini bilmiyorum. Bu nedenle çıkıntıyı görmek istiyorum ki bende olup olmadığına karar verebileyim (resim değil, fotoğraf).
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Urukçu Türk
|
Kafatasının arkasında bulunan çıkıntı ya da çıkıntılar konusu esasında karıştırılan bir konudur.
Kısaca tipik bir Türk kafatasının arkasında üç çıkıntı ve bir çukurluk olması gerekir. 1. Çıkıntı sadece Türklere özgü olmayan kafatasının arka alt kısmında bulunan yumruk büyüklüğünde olan çıkıntıdır ki brakisefal (=yuvarlak) ve dolikosefal (=uzun) kafataslarında görülen, kafatasının tüm şekliyle ilgili olan çıkıntıdır. Mezosefikal (=orta yuvarlak) kafatasında ise bu çıkıntı belirsizdir. Bu çıkıntı iki parça halinde de olabilir. Yani 2. tip çıkıntı ortada olduğun da öyledir. 2. Çıkıntı aynı şekilde sadece Türklere özgü değil mesela zencilerde de bulundan 1. tip çıkıntının ortasında kafatasının arkasında en aşağıda bulunan parmak ucu büyüklüğündeki çıkıntıdır. 3. Çıkıntı ise Türklere özgü olduğu düşünülen ve "Türk çıkıntısı" olarak bahsedilen çıkıntı olması gerekir. Bu çıkıntı kafatasının arkasında ve en ortada (bitiminde değil) parmak ucu büyüklüğündeki çıkıntıdır ve hemen altında aynı büyüklükte çukurluk bulunur. Bunların hepsi bir arada olması durumu tipik Türk kafatasına işaret eder fakat bunlar çok belirgin olmayabilir. Ayrıca bayanlarda bu belirtiler erkeklere göre daha az belirgindir diye biliyorum ama emin değilim. Esenlikler.
"Biz ki Turan mülkünün ve Türkistan’ın emiriyiz!.. Biz ki Türkoğlu Türk’üz! Biz ki milletlerin en eskisi ve en büyüğü olan Türk’ün başbuğuyuz." Başbuğ Timur Kağan "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk |
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Türük Çerisi
|
Sağolun andam... Fakat elinizde bu çıkıntıları gösteren bir grafik, resim vb. var mı acaba?
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Urukçu Türk
|
Bir arama motorunu kullanarak resim vb. bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsin. Esenlikler.
"Biz ki Turan mülkünün ve Türkistan’ın emiriyiz!.. Biz ki Türkoğlu Türk’üz! Biz ki milletlerin en eskisi ve en büyüğü olan Türk’ün başbuğuyuz." Başbuğ Timur Kağan "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çıkıntısı , mıdır? , turan , var |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|