Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 06.07.2008, 02:15   #31 (İleti Bağlantısı)
Türük Çerisi

Uluğ Türük adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 13
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Çok sağolun andam...

Türk, Oğuz beğleri, bodun, eşidin!

Üze Tengri basmasar, asra yir telinmeser, Türük bodun ilini törünü kim artatı udaçı erti?

Türük bodun ertin, ökün!

Tengri Türk'ü Korusun!

TTK
Uluğ Türük Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 16:55   #32 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Erlik Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 194
http://www.originofnations.org/McNai...s/Cephalic.jpg

Şöyle birşey buldum, brakisefal kafatasını ayırt etmek için yararlı olabilir.
Erlik Han Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2008, 01:55   #33 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 12
Bende Bugün Saçımı 3 Numara Yaptım, Turan Çıkıntımın Olduğunu Fark Ettim Çok Mutlu Oldum :)
Alper_Tunga Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2008, 02:45   #34 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

atsızcıhan06 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 70
Geçenlerde bir kaza yapmıştım.Kafamın filmleri çekildi.Röntgen görüntüsünün resmini çektim.Buda benim kafatasım

atsızcıhan06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 01:00   #35 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

ton_yukuk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 19
bende gereçkden bayaaa bi çıkmış biliyordum bunu önceden ancak türkelrle karışım göstermiş bazı kürtlerde bile var.

romanlardada olabiliyo.
göz yapısı ve tipde belli debiliyo ama turan kemiği kadar değil. anlıyabiliyorum geçrekden.
ton_yukuk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 01:29   #36 (İleti Bağlantısı)

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 447
Alıntı:
ton_yukuk adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
bende gereçkden bayaaa bi çıkmış biliyordum bunu önceden ancak türkelrle karışım göstermiş bazı kürtlerde bile var.

romanlardada olabiliyo.
göz yapısı ve tipde belli debiliyo ama turan kemiği kadar değil. anlıyabiliyorum geçrekden.
Ton-yukuk kürtlerin ve çingenelerin (roman nerden çıktı? Bildiğin çingene) kafasını kontrol etmek gibi bir huyum yoktur ama o çıkıntıdan saydıklarında biraz zor olur. Askerdeyken bu konu kafama takılmıştı, sezdirmeden yaptığım kontrollerde hiç bir kürdün kafasında Turan çıkıntısı farkedemedim.

Şimdi senin görevin -eğer kabul edersen- Turan çıkıntına yakışır cümleler kurman ve dilbilgisi kurallarına uyman. Bir Türkçü Türkçeyi iyi kullanmalıdır.
Alt 15.08.2008, 03:11   #37 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,517
Alıntı:
atsızcıhan06 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Geçenlerde bir kaza yapmıştım.Kafamın filmleri çekildi.Röntgen görüntüsünün resmini çektim.Buda benim kafatasım

Geçmiş olsun ıktaşım..
Sanırım oldukça önemli dehşet bir kaza geçirmişsiniz..
Çünkü çekilen kafatası grafisinde " zigomatik" dediğimiz elmacık kemikleri ile "mandibula" dediğimiz çene kemiğinin , burun kemiğinin önemli bir bölümü yok...
Hatta "occipital" dediğimiz kafatası arkası kemiğinde çok önemli bir defekt mevcut..
Hakikaten bu şekilde kaza geçiren birisinin yaşaması mucize..
Tekrar geçmiş olsun.
KOCATÜRK Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 21:43   #38 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,094
Alıntı:
ton_yukuk adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

romanlardada olabiliyo.
Türkçe yazım kurallarını hiçe sayan msn ağzıyla yazılmış bir ileti daha eklersen otağdan uzaklaştırılacaksın.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2008, 03:10   #39 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

ibrahimsert adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 4
Alıntı:
Karasili Yörük adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kafatasının arkasında bulunan çıkıntı ya da çıkıntılar konusu esasında karıştırılan bir konudur.

Kısaca tipik bir Türk kafatasının arkasında üç çıkıntı ve bir çukurluk olması gerekir.

1. Çıkıntı sadece Türklere özgü olmayan kafatasının arka alt kısmında bulunan yumruk büyüklüğünde olan çıkıntıdır ki brakisefal (=yuvarlak) ve dolikosefal (=uzun) kafataslarında görülen, kafatasının tüm şekliyle ilgili olan çıkıntıdır. Mezosefikal (=orta yuvarlak) kafatasında ise bu çıkıntı belirsizdir. Bu çıkıntı iki parça halinde de olabilir. Yani 2. tip çıkıntı ortada olduğun da öyledir.

2. Çıkıntı aynı şekilde sadece Türklere özgü değil mesela zencilerde de bulundan 1. tip çıkıntının ortasında kafatasının arkasında en aşağıda bulunan parmak ucu büyüklüğündeki çıkıntıdır.

3. Çıkıntı ise Türklere özgü olduğu düşünülen ve "Türk çıkıntısı" olarak bahsedilen çıkıntı olması gerekir. Bu çıkıntı kafatasının arkasında ve en ortada (bitiminde değil) parmak ucu büyüklüğündeki çıkıntıdır ve hemen altında aynı büyüklükte çukurluk bulunur.

Bunların hepsi bir arada olması durumu tipik Türk kafatasına işaret eder fakat bunlar çok belirgin olmayabilir.

Ayrıca bayanlarda bu belirtiler erkeklere göre daha az belirgindir diye biliyorum ama emin değilim.

Esenlikler.
3.Madde Bana tam uyuyor
ibrahimsert Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.09.2008, 21:16   #40 (İleti Bağlantısı)
Kök Böri

ErgenekoN_06 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 52
bende çok sevindim bende Kırım Türküyüm çünkü.Esenlikler.
ErgenekoN_06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.10.2008, 01:50   #41 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

atsızcıhan06 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 70
Alıntı:
KOCATÜRK adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Geçmiş olsun ıktaşım..
Sanırım oldukça önemli dehşet bir kaza geçirmişsiniz..
Çünkü çekilen kafatası grafisinde " zigomatik" dediğimiz elmacık kemikleri ile "mandibula" dediğimiz çene kemiğinin , burun kemiğinin önemli bir bölümü yok...
Hatta "occipital" dediğimiz kafatası arkası kemiğinde çok önemli bir defekt mevcut..
Hakikaten bu şekilde kaza geçiren birisinin yaşaması mucize..
Tekrar geçmiş olsun.
Kandaşım kaza büyük birşey değildi,filmi bir ışığın arkasına koyup öyle resmini çektim doğal olarak ışığın dağılarak gelmediği yerlerde karanlık çıkmış.Tanrıya şükür sağlamız.
atsızcıhan06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.10.2008, 21:36   #42 (İleti Bağlantısı)
Türkçü Yörük

Doğuhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 31
Merhabalar Türk arkadaşlarım...
Otağıya yeni üye oldum ve ik girdiğim konu bu oldu. 4 Yıldır uzun bir emekle kendi soy ağacımı çıkarttım. Bunu yapmamın nedeni bende Turan çıkıntısı olmaması ama Türk olmamaktansa ölmeyi tercih etmem hatta ergenliğimde Türkçülükle yeni tanıştığımda bir dönem bu çıkıntıya sahip olmadığımdan dolayı büyük bunalıma girmiştim ve kimse beni anlamamıştı.
Uzun lafın kısası hatırı sayılır bir süredir antropolojiyle ilgileniyorum. Bir dönem fazla kilolu olmamdan bu çıkıntının belli olmadığını düşündüm. Ama şu an soyumun bilgisine ulaştığımdan memnunum. Büyükbabam selanik göçmeni olup aslı Yörüktür. Babaannem Manav Türkü'dür. Anne tarafımın Varna göçmeni oluşundan ötürü sıkıntı çektim bu bilgisel süreçte. Ama dedemin fotosuyla karşılaşınca içim rahatladı. Rahmetli sarı saçlı mavi gözlüydü. Ama gözleri çekikti ve Yüce Türk ordusuna 4 yıl hizmet etmiş bir süvarı onbaşısıydı(Ayrıca bu taraftan Anneannem Fevzi Çakmak'ın kuzenin kızı olur). Bir başka başlıkta bir kişi balkan göçmenlerinin slav kanında olduğunu söylemiş. O kişiye cevabımı hem Türk yüreğimle hem de bileğimle verebilirm. Ana tarafımdan olan Türk soydaşlarım bulgarın ve sırpın baskısından Türk oldukları için kaçtılar "kucaklanmadılar" ve benim gibi Turan çıkıntısı olmayan arkadaşlara söylüyorum soylarını araştırsınlar. Benim vicdanım şu an çok rahat ama o itin o başlıkta attığı mesaja deli oldum (zaten kovulmuş). Ben bu araştırmanın sonunda intiharı göze aldım. Zira Türk değilsem ölürdüm daha iyiydi !! Ben bugünlerde yüce ordumuza hizmet edebilmek için okulumu bitirip kilom müsait olmasa dahi yalvararak hizmet etmeyi göze aldım.
Tengri Türk'ü korusun!!!

Y.N: Hakaret yok!
Doğuhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.10.2008, 23:44   #43 (İleti Bağlantısı)

avşarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 193
Kandaş bu çıkıntının her Türkte olması şart değildir. Bu çıkıntıya sahip olmayan Türk olabileceği gibi bu çıkıntıya sahip olan ancak Türk olmayan insanlar da mevcuttur. Yine de Türklerin en az yüzde yetmişinde bulunur. Bazı çıkıntılar doğum sırasında eğer bebeğin kafası sıkışmışsa kaybolabilmektedir. Hatta bebeğin yatırılma şekli dahi çıkıntının oluşmasını etkilemektedir. Kısacası bence fazla takma bu konuyu. Bence farklı ırksal özelliklerine bak. Mesela baş, göz, burun, deri, sakal yapını yazarsan bence senin hakkında daha kolay yargıya varabiliriz.
avşarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.10.2008, 00:40   #44 (İleti Bağlantısı)
Türkçü Yörük

Doğuhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 31
Avşarlı kandaşım...
Tenim beyaz. Bıyıklarım seyrek sadece çenede bir yoğunluk var sakal açısından. Kafatası ölçümü almadım ama bi ara almayı düşünüyorum. Kaşlarım bir k.rt gibi değil. Tenim hiçbir zaman bir k.rt gibi sivilceli olmadı (yazılan derin bilgilere dayanarak söylüyorum) ergenliğimde bile...Gözlerim ufak hatta dikkatli baklırısa bir çekiklik de görüne bilir (dedemin kanı sağolsun). Avşarlı kandaşın bak sırf sen istedin diye gittim yarım saattir aynaya baktım öyle yazdım
Doğuhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.10.2008, 08:58   #45 (İleti Bağlantısı)
ATSIZ'CI

beyler beyi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 219
[quote=atsızcıhan06;93391]Geçenlerde bir kaza yapmıştım.Kafamın filmleri çekildi.Röntgen görüntüsünün resmini çektim.Buda benim kafatasım

Geçmiş olsun kardeşim.Kaza bayağı ciddi imiş.Özellikle üst yirmi yaş dişin bayağı hasar görmüş ve kırılmış.Öndişlerde kırılma varmı? Bayağıda ortodontik problemlerin varmış.Umarım hepisini atlatmışsındır.Filmi biraz daha net basarsan sana daha detaylı bilgi verebilirim.Sevgilerimle..
beyler beyi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
çıkıntısı , mıdır? , turan , var

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler