![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ADD ve Türkcülük
Türkcü düsünceyi savunan andalarimizin Atatürkcü Düsünce Dernegine karsi tutumu nasil olmalidir?
ADDler hakkindaki düsünceleriniz nelerdir?? Ben bundan bir kac yil önce ADD üyelerinin kürtlerin ezilmisliklerini öne cikararak onlari adeta koruma pozisyonunda olduklarini görmüs, sözde Atatürkcülük maskesi altinda ´bölücülere ( dagdaki sol örgütler) sarfettikleri sözlerle sahip ciktiklarini görmüstüm. Bunlar sizce münferit olaylar midir yoksa ADD de modaya uyarak günün yükselen degeri Türkcülügü kullanmak mi istemektedirler?? |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ne ADD'si be kardeşim bunlar da kızıl çapulculardır. İçlerinde kürt dolu, çerkez dolu. Atatürk kalksa bunları sallandırırdı.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Amaclarimizdan biri Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'u solcularin elinden almak. ADD dedigin kurum tamamen sol siyaset yapmakta, hatta komunizm propagandasi yapmaktalar. Mustafa Kemal Ataturk'u solcu gibi gostermeye calismaktalar.
Oysa Ulu Onderimizin su cumlesi asla unutulmamalidir "Ben her seyden once Turk milliyetcisiyim". Yani Ataturk ne sagcidir, ne solcudur. Ama ADD bunu carpitmakta, Ataturk Turk milleti icin iyi oldugunu dusundugu herseyi yapmaya calismistir.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
bilgiler icin sagolun .
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
90'lı yılların sonlarına doğru, Perinçek'in İşçi Partisi, ADD'yi ele geçirmek için büyük çaba sarfetti, İP'liler ADD şubelerine sızmaya başladı ama amaçlarına ulaşamadılar. Eskiden yoğun bir İP'li akını vardı ancak şu an derneğin başında emekli bir paşa var ve sosyalist söylemleri yok.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
içlerinde asker kökenli üyeler ve milliyetçi bilim adamlarıda var. Tamamen karşı olmak yerine takip edilmesi gereken bir kurum bence.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Derneğin kuruluş nedenleri arasındaki bir paragraf : "...Misak-ı Millî sınırları içinde "Türk'üm" diyen herkesin Türk olduğu ölçütünü getirerek, ırkçılığı reddedip; yapıcı, olumlu ve çağdaş Türk Ulusalcılığını yaratarak, onu devletimizin temel ilkelerinden biri yapan..." |
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kızıl soysuzların Atatürkçülük maskesi altında emellerine varması için açılmış bir dernek.Ne Atatürkçülükle ne milliyetçilikle ne de Türkçülük ile bir bağlantısı yok.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsız'ı anlatıyor
|
Eskişehir şubesine bir gün ziyaret için gittim.
Kısa bir sohbetten sonra Türk tarihi üzerine bir tartışmaya başladık. Şube başkan yardımcısının "Türkler kürtlere yıllardır baskı yapmıştır" sözü üzerine hemen derneği terk ettim. Belki bu olay sadece Eskişehir'de ki şubelerinde vardır diye düşündüm. Fakat kısa bir araştırma sonucunda bir çok add derneğinde kürtlerin hem de yönetici olarak bulunduğunu öğrendim. Başbuğ Atatürk'ün adı ile kurulmuş bir dernekte bunların olması beni çok üzdü. esenlikler.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
....Sağ ve solun Türkiye için en doğru tarifi, milliyetçilik açısından ele alınarak yapılabilir. Bir parti, milliyetçi olduğu nisbette sağcıdır. Milliyetçilikte millî gelenekler mühim olduğundan bu türlü partiler millî ahlâk bakımından muhafazakârlardır. Fakat milliyetçilik, milletin toplum ve fert olarak yükselmesi demek olduğundan milliyetçi bir parti adaletin ve servetin dağıtımı bakımından sosyalistlerin fikirlerine yakın olabilir. Dincilik ve siyasî ümmetçilik, Türklüğü ikinci plâna itmek veya saymamak olduğundan milliyetçiliğe aykırı yahut düşmandır. Bu bakımdan dinciler, siyasî ümmetçiler , hilâfetçiler “Sağcı” olamazlar. Siyasî ümmetçiler, İslâm beynelmileli düşüncesinde olup Türklüğü İslâm topluluğu içinde eritmek malihülyasına kapılmış olduklarından beynelmilelcidirler ve her beynelmilelci gibi soldurlar. Moskovacı veya Pekinci sosyalistlerin kendilerine “milliyetçi” demesi de hem yanlış, hem gülünç, hem de taktik icabı olduğundan yalandır. Milliyetçilik, bir milleti “millet” olmaktan çıkarıp “halk yığını” haline getirdikten sonra onun yalnız iktisadî refahını düşünmekle olmaz. Çünkü insanlarda yalnız mide değil, zihniyet ve inanç da vardır. Milliyetçilik yüzyıllardan kopup gelen manevî bir mirastır. Büyüklük duygusudur. Tarih şuurudur. Mukaddes hodgâmlıktır. Yaratılış hâsılasıdır. Şimdi soğukkanlılıkla düşünülsün: Türk milletinin üstünlüğüne inanmış ve bütün Türklerin birleşip tek devlet halinde toplanmasını ülkü edinmiş Türkçülerle bu yobazlar aynı grupta nasıl toplanabilir? Yalnız Türklerden mürekkep bir devlet kurmak isteyen Türkçülerle, Müslümanları bir devlet yapıp resmî dilin Arapça olmasını isteyenler bir tutulur mu? Türk devletinin büyük makamlarında yarımkan Türklere bile tahammülü olmayan Türkçülerle başkanlarını Araptan seçen kişiler aynı kazanda kaynar mı? ...İktisadî doktrinler çabuk değişir. Değişmeyen prensipler milliyetçilik ve beynelmilelciliktir. “Milliyetçilik” derken bu kelimenin asıl anlamını kasdediyorum. Yoksa son zamanlarda İslâm beynelmilelcileri, siyasî ümmetçiler ve kozmopolit beynelmilelcilerle dünya vatandaşı sosyalistlerin, Moskofçuların kasdettiği milliyetçiliği elbette düşünmüyorum. Aslında bunların hiçbiri milliyetçi olmayıp aksine milliyetçilik düşmanı iseler de, herhangi bir tereddüt ve şüpheye meydan vermemek için, karıştırılmasına asla imkân olmayan “Türkçülük” kelimesini Türk milliyetçiliği olarak kullanıyorum... Sağcı biziz: Türkçüler. Sosyal adaletçi olmamız, vatanın nimetlerini turistlere değil de soydaşlarımıza üleştirmek istememiz, gerçek ah ahlâkın gerektirdiği adaleti sağlamayı dilememiz, solcu olmamızı gerektirmez. Türkiye’nin solcuları daha ortada yokken, Türkçü şair Mehmet Emin Yurdakul o basit şiirleriyle Türk milleti için sosyal adalet istiyordu. Bu fikir onun Türkçülüğünden doğmuştu. Kendisinden yıllarca sonra, “sömürü” nakaratına başlayan plâklar gibi, bu fikri Yahudi Marks’tan almış değildi. Yani günümüz de Türkçüler'i bir yere koyacaksak ve bunun en iyi tanımlamasını da yapacak isek bunun en uygunu ''LAİK SAĞ'' olurdu.
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ADD derneği, adlarına sahip çıktıkları BAŞBUĞUMUZ'A rağmen her dönem kıroları korumaktadır. TÜRKİYE'nin adını avrupa'ya karşı her dönem alçaltmış, haksızlıklara rağmen onların yanında olmuştur.
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Türkçülükle uzaktan yakından alakası yoktur sadece amaçları başbuğumuzun ismini kullanıp kendilerini temize çıkartmaktır ama kültürlü olan biri onların kızıl olduğunu hemen anlar.
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|