![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Resimde anlatılan 98 birey sıra nosu sonraki denemede 56 ya ne düşünülerek azaltıldı onu anlayamadım rastgelemi yoksa matematiksel bi hesaplamaylamı eğer rastgeleyse bende denedim ama bana isim soyisim uyuşmazlığı nedeniyle kayıt bulunamadı dedi normalde kayıt bulmuş ama isim soyisim tutmuyormuş..
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Soyağacınızı Çıkarın
Kütüğüm İç Anadolu'nun bir köyüne bağlı. Çocukluğumdan beri aile büyüklerine sorular sorarak soyumu araştırdım ancak hem anne hem baba tarafından en fazla dedemin dedesine kadar ulaşabilmiştim. MERNİS denen projeyle II. Mahmut Dönemi'nde yapılan 1831 yılı nüfus sayımı ve Abdülmecit Dönemi'nde yapılan 1841 yılı nüfus sayımı bilgilerine ulaştım ve her iki taraftan dedemin dedesinin babasının kayıtlarına baktım, doğum tarihi 1876 olarak görünüyor ve anne-baba isimleri de yazıyor yalnız dedemin dedesinin dedesinin ismini bilmeme rağmen doğum tarihine (1810'lu yıllar olmalı) ve baba adına ulaşamadım.
Siz de aşağıdaki bilgileri kullanarak 1850'li yıllara kadar soyağacınızı çıkarabilirsiniz...Eğer kütük değişikliği olmadıysa, kendi cilt ve aile sıra no bilgilerinizi soldaki bölüme girin ve birey sıra noyu 1 yapın. Bu sayede kütüğünüzde kayıtlı en eski isme ulaşabilirsiniz. Yalnız bunu yapabilmek için o kişinin ismini ve soysimini bilmeniz gerekiyor. Bunu da, baba bilgilerinden sırayla bulabilirsiniz. Kolay geslin. http://www.soyagaci.info/content.asp?contentid=712 http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK
|
1857 ye kadarını buldum ama daha oncesini bulamıyorum.Bulabileceğim başka bi link varmı acaba?
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
soyadı kanunundan önce ki dedelerimizi de bulabilirmiyiz bu kayıtta sizce?
En son buldugum 1870de dogan dedemin babası |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Maalesef daha öncesini bulma imkanı yok denecek kadar az. Bu, Osmanlı'nın ümmetçi yapısıyla alakalı. Kadınlara değer verilmediğinden ve sadece vergi toplanacak kişilerin sayımı yapıldığından sağlılıklı nüfus verileri yok...Ayrıca daha eski kayıtlara gidildiğinde, insanların bilimsel bir tasnife göre değil de hayvan gibi tasniflendiğini görüyoruz. Mesela, bir kasabadaki erkekleri, sakallılar ve bıyıklılar diye ikiye ayırmışlar. Sakalılları da, sarı sakal, siyah sakal, ak sakal vs diye tasniflemişler... |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Bu arada birsey sorucam. Benim babamda bir tek Türklük şuuru varmış ki ismimi Mete koymuş.Babam dahil tüm dedelerimin ismi Arapça. Osman,Ali, Ismail gibi klasik arapca isimler. Hic sizin dedelerinizde Türkçe ismi olan var mı? Sadece merak ediyorum. Benim eniştemin babasının adı Barlas mesela.70 küsür yasında. O aileye cok imreniyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| Çıkarın , soyağacınızı |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|