Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 03.11.2007, 17:06   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

MertCesurTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 82
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Resimde anlatılan 98 birey sıra nosu sonraki denemede 56 ya ne düşünülerek azaltıldı onu anlayamadım rastgelemi yoksa matematiksel bi hesaplamaylamı eğer rastgeleyse bende denedim ama bana isim soyisim uyuşmazlığı nedeniyle kayıt bulunamadı dedi normalde kayıt bulmuş ama isim soyisim tutmuyormuş..
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
MertCesurTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.11.2007, 21:13   #2 (İleti Bağlantısı)
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır

IRKÇI ŞAMAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 63
Soyağacınızı Çıkarın

Kütüğüm İç Anadolu'nun bir köyüne bağlı. Çocukluğumdan beri aile büyüklerine sorular sorarak soyumu araştırdım ancak hem anne hem baba tarafından en fazla dedemin dedesine kadar ulaşabilmiştim. MERNİS denen projeyle II. Mahmut Dönemi'nde yapılan 1831 yılı nüfus sayımı ve Abdülmecit Dönemi'nde yapılan 1841 yılı nüfus sayımı bilgilerine ulaştım ve her iki taraftan dedemin dedesinin babasının kayıtlarına baktım, doğum tarihi 1876 olarak görünüyor ve anne-baba isimleri de yazıyor yalnız dedemin dedesinin dedesinin ismini bilmeme rağmen doğum tarihine (1810'lu yıllar olmalı) ve baba adına ulaşamadım.

Siz de aşağıdaki bilgileri kullanarak 1850'li yıllara kadar soyağacınızı çıkarabilirsiniz...Eğer kütük değişikliği olmadıysa, kendi cilt ve aile sıra no bilgilerinizi soldaki bölüme girin ve birey sıra noyu 1 yapın. Bu sayede kütüğünüzde kayıtlı en eski isme ulaşabilirsiniz. Yalnız bunu yapabilmek için o kişinin ismini ve soysimini bilmeniz gerekiyor. Bunu da, baba bilgilerinden sırayla bulabilirsiniz.

Kolay geslin.

http://www.soyagaci.info/content.asp?contentid=712

http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx
IRKÇI ŞAMAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.11.2007, 13:39   #3 (İleti Bağlantısı)
TÜRK

Gökmen_Gökkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 5
1857 ye kadarını buldum ama daha oncesini bulamıyorum.Bulabileceğim başka bi link varmı acaba?
Gökmen_Gökkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.11.2007, 17:21   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

TÜRKÇÜ DEVRİM adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 119
Alıntı:
IRKÇI ŞAMAN adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kütüğüm İç Anadolu'nun bir köyüne bağlı. Çocukluğumdan beri aile büyüklerine sorular sorarak soyumu araştırdım ancak hem anne hem baba tarafından en fazla dedemin dedesine kadar ulaşabilmiştim. MERNİS denen projeyle II. Mahmut Dönemi'nde yapılan 1831 yılı nüfus sayımı ve Abdülmecit Dönemi'nde yapılan 1841 yılı nüfus sayımı bilgilerine ulaştım ve her iki taraftan dedemin dedesinin babasının kayıtlarına baktım, doğum tarihi 1876 olarak görünüyor ve anne-baba isimleri de yazıyor yalnız dedemin dedesinin dedesinin ismini bilmeme rağmen doğum tarihine (1810'lu yıllar olmalı) ve baba adına ulaşamadım.

Siz de aşağıdaki bilgileri kullanarak 1850'li yıllara kadar soyağacınızı çıkarabilirsiniz...Eğer kütük değişikliği olmadıysa, kendi cilt ve aile sıra no bilgilerinizi soldaki bölüme girin ve birey sıra noyu 1 yapın. Bu sayede kütüğünüzde kayıtlı en eski isme ulaşabilirsiniz. Yalnız bunu yapabilmek için o kişinin ismini ve soysimini bilmeniz gerekiyor. Bunu da, baba bilgilerinden sırayla bulabilirsiniz.

Kolay geslin.

http://www.soyagaci.info/content.asp?contentid=712

http://tckimlik.nvi.gov.tr/Web/QueryIdentityNumber.aspx
Irkçı şaman kandaşım verdiğiniz linkteki sitenin güvenilirliği hakkında bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Çünkü kimlik no anne kızlık soyadı gibi bilgilere sahip olabilirler.
TÜRKÇÜ DEVRİM Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.11.2007, 17:26   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 209
soyadı kanunundan önce ki dedelerimizi de bulabilirmiyiz bu kayıtta sizce?
En son buldugum 1870de dogan dedemin babası
Kubilay Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.11.2007, 17:44   #6 (İleti Bağlantısı)
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır

IRKÇI ŞAMAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 63
Alıntı:
Gökmen_Gökkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
1857 ye kadarını buldum ama daha oncesini bulamıyorum.Bulabileceğim başka bi link varmı acaba?

Maalesef daha öncesini bulma imkanı yok denecek kadar az. Bu, Osmanlı'nın ümmetçi yapısıyla alakalı. Kadınlara değer verilmediğinden ve sadece vergi toplanacak kişilerin sayımı yapıldığından sağlılıklı nüfus verileri yok...Ayrıca daha eski kayıtlara gidildiğinde, insanların bilimsel bir tasnife göre değil de hayvan gibi tasniflendiğini görüyoruz. Mesela, bir kasabadaki erkekleri, sakallılar ve bıyıklılar diye ikiye ayırmışlar. Sakalılları da, sarı sakal, siyah sakal, ak sakal vs diye tasniflemişler...
IRKÇI ŞAMAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.11.2007, 16:10   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 209
Alıntı:
IRKÇI ŞAMAN adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Maalesef daha öncesini bulma imkanı yok denecek kadar az. Bu, Osmanlı'nın ümmetçi yapısıyla alakalı. Kadınlara değer verilmediğinden ve sadece vergi toplanacak kişilerin sayımı yapıldığından sağlılıklı nüfus verileri yok...Ayrıca daha eski kayıtlara gidildiğinde, insanların bilimsel bir tasnife göre değil de hayvan gibi tasniflendiğini görüyoruz. Mesela, bir kasabadaki erkekleri, sakallılar ve bıyıklılar diye ikiye ayırmışlar. Sakalılları da, sarı sakal, siyah sakal, ak sakal vs diye tasniflemişler...
Ayrica Osmanlıda soyadı olmadiği için kayıtlar olsa bile soyumuzun bulunması imkansizdir. Bazı büyük ailelerin lakapları vardır sadece. Mesele bilmemnegillerden, hacizade vs gibi gecer.

Bu arada birsey sorucam. Benim babamda bir tek Türklük şuuru varmış ki ismimi Mete koymuş.Babam dahil tüm dedelerimin ismi Arapça. Osman,Ali, Ismail gibi klasik arapca isimler. Hic sizin dedelerinizde Türkçe ismi olan var mı? Sadece merak ediyorum. Benim eniştemin babasının adı Barlas mesela.70 küsür yasında. O aileye cok imreniyorum.
Kubilay Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
Çıkarın , soyağacınızı

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler