![]() |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu bahsettikleriniz ya kırodur , ya da melez veya devşirmedir. Damarlarında asil TÜRK KANI taşıyan her erkek ve kız ; zeka düzeyi yüksek , mert, dürüst , çalışkan , cesur ve karakteri yüksektir. Son olarak BAŞBUĞ'un 10 yıl nutkundan bir kaç satır aktaralım.: "Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir." |
||
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
SATI ÇIRPAN MECLİSTE KONUŞMA YAPARKEN
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ATATÜRK VE SATI ÇIRPAN
Ankara'da yakıcı bir yaz günü idi. Atatürk beraberinde arkadaşları ve yaverleri olduğu halde Kızılcahamam’a giderken kazan köyü yakınlarında durmuş ve otomobilinden inmişti. Köyün kadını, genci, yaşlısı, ihtiyarı köylerin içinden geçen, şosede duran bu yabancı konukları görünce hep koşuştular. Kimi su seyirtti, kimi ayran, bunlardan biri, güğümünden aktardığı soğuk ayranı Ata'ya uzattı: - Bir soğuk ayran içer misiniz, dedi. Bu çorak iklimin kavurduğu yüzünde bronzlaşmış Türk kadının en bariz ifadelerini taşıyan, bir Türk Anası idi. Böğrüne sıkıştırdığı kundağı biraz daha bastırdıktan sonra, sağ elindeki ayran bardağını uzattı, bekledi. Ata, ayranı kana kana içmiş ve biran durakladıktan sonra ona: - Senin kocan kim? diye sormuştu. Köylü kadını,yüzü tunçlaşmış, elleri nasırlı bir Türk Anası Ankara'nın kendine has şivesi ile kocasının Sakarya harbinde boğazından yaralanmış bir cengaver olduğunu söyledi. Ata bir soru daha sordu: - Ne zaman doğdun? - 1919'da Atatürk Samsun'a çıktığı zaman doğdum. Ata, bir an düşündü. Yıl 1934 idi. Kadının bu ifadesine göre 15 yaşında olması lazım gelirdi. Halbuki karşısındaki kadın 25 yaşlarında görünüyordu tekrar sordu: - Nasıl olur? Evet, nasıl olurdu. Bu Satı Kadın hiç tereddütsüz, o her zamanki nüktedan haliyle ve memleketin işgal altında geçirdiği acı yılları ima ederek: - Evet Paşam, ondan evvel yaşamıyordum ki! Tam 6 çocuklu bu Anadolu kadını 1890 doğumluydu. Kazan köyünün muhtarıydı. Türkiye’deki ilk kadın muhtardı. -Babam Kara Mehmet’lerden. Kazan’ın muhtarlık mühürü bana ondan miras kaldı. Sizi görmek fırsatını bize bahşettiğiniz için bahtiyarlık duyuyoruz Paşam. -Peki kadınların da erkekler gibi çalışıp çalışıp çeşitli mevkilere yükselmesi konusunda ne düşünüyorsun? -Şüphesiz doğrudur. Ve kadınlarımız Cumhuriyet’in mefkuresi altında bunu başarmak azmine sahiptir. Biz kadınlar hedefe yürüyecek ve Cumhuriyet meşalesini her alanda taşıyacağız Paşam. Mustafa Kemal bu yanıttan son derece memnun olmuştu. Bu konuşma onu bir hayli düşündürdü. Ayrılırken yaverine kadının ismini ve adresini not ettirdi. Daha sonra Satı Kadın Büyük Millet Meclisi’ne giren ilk kadın milletvekili oldu. Satı Kadın niçin milletvekili seçildiğini bilmiyordu. Ama Mustafa Kemal onu neden seçtiğini bilecekti. Çünkü kurduğu Cumhuriyet’in temelinde bu ülkenin kadınların da olduğunu biliyordu. Seçmek ve seçilmek onların da haklarıydı. 1923’te İzmir’de yaptığı konuşmasında diyordu ki: “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir.”
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Şu küçücük sayfada, ırktaşlarımın ulu başbuğla ilgili yazdıkları bir kaç satırı gördükten sonra tekrar aklıma geliyor, ve soruyorum kendi kendime bir insan kısacık ömrüne hem dünya tarihinin en büyük kumandanlıklarından birini, hem en büyük siyaset adamlıklarından birini ve hemde mükemmel bir zekayla insanlığı sığdırabilirmi ?
Ve diyorum ki normal bir insan için bu yeteneklerin bir arada görülme olasılığı belkide yoktur. Ne mutlu ki o mükemmel insan asil Türk kanına sahip ve ne mutlu ki ben onunla aynı kana sahibim. Ve birde çakallara not : Hey akıl yoksunu gerizekalılar, haramzadeler başbuğ olunmaz başbuğ doğulur, bu mükemmel asil Türk'le her hangi birini aynı sıfatla anmak iyi niyetli bir salaklık değil bence şerefsizlik ve namussuzluk ve de soysuzluktur. Ne mutlu senin torunlarınız Türk'ün son başbuğu Gazi M.Kemal ATATÜRK. Not: Arkadaşlar biliyorum konu Türk kadını ama bu satırları okurken atamı anmadan edemedim.
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir
|
Güler Türk kandaşım bize Satı Çırpan'ın o yüce yüreğini hatırlattığın için teşekkürler.Tanrı Uçmağ'da komşu yapsın.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kadini , türk |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|