![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
TÜRK KIZI
TÜRK KIZI
İzmir'e yürüyen küçük kaçak ( yunan ) grupları yiyecek istemek için yolları üzerindeki köylere uğruyor, ayak üstü bir şeyler yiyip yola düşüyorlardı. Kimi yerlerde köylüler silahla karşı duyuyor ya da çeteler bu kaçakları çevirip temizliyorlardı. Savunmasız Kuzuluk Köyü'ne yirmi kaçak geldi. Köylüler çeşme önünde toplanmış dertleşiyorlardı. Yunanlıların geldiklerini gören bir kız korku içinde evine kaçtı. İçeri girip kapıyı ve tek pencerenin kepengini kapadı. Yunan askerlerinden biri güze kızı fark etmişti. Kapıyı, kepengi, zorladı ama açmayı, kırmayı başaramadı. Bir arkadaşı yanaştı: "O güzel kızı istiyor musun?" "İstemez miyim? Taze incir gibi." "Öyleyse evi ateşe ver. Dışarı çıkart." "Akıllısın." Kapının önüne saman yığıp ateşledi. Alevler az sonra evi sardı. Annesi kıza dışarı çıkması için, yunanlıya kıza dokunmaması için yalvarıyordu. Köylüler uzakta toplanmış ağlaşmaktaydılar. Durum, kaçakları eğlendiriyordu. Kız az sonra, yanmamak için ya kapıdan ya pencereden dışarı atacaktı kendini ve asıl eğlence o zaman başlayacaktı. Keyif içinde beklediler. KIZ DIŞARI ÇIKMADI, EVLE BİRLİKTE YANDI. ( Özakman, Turgut; Şu Çılgın Türkler, s. 651-652 ) |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
TÜRK KIZI
Pınar başına geldi Bir elinde güğümü; Çattı yay kaşlarını Görünce güldüğümü, Bağlamıştı gönlümü Saçlarının düğümü. Bilmiyordum bu örgü Acaba bir büğü mü? Sordum: Nerdedir yerin? Nedir senin değerin? Yedi kıral vurulmuş, Ne bu ceylan gözlerin? Hangisine varırsın Bu yedi ünlü erin? Şöyle dedi bakarak Göklere derin derin: Kıralların taçları Beni bağlar büğü mü? Orduları açamaz Gönlümdeki düğümü. Saraylarda süremem Dağlarda sürdüğümü. Bin cihana değişmem Şu öksüz Türklüğümü... Hüseyin Nihal Atsız
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ömer Seyfettin'in 'Beyaz Lale' adlı hikayesi de benzer bir olayı anlatır.
Biz Türk kadınları işte böyle iffetli, onurlu ve namusluyuz. Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik ve Türkçüyüz. Ve Türklüğümüzü bin cihana değişmeyecek kadar vefakarız.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Çok dramatik bir olay. Günümüz kızları ise yabancı ırkdan insanlarla evlenmeyi üstünlük, meziyet gibi görüyorlar. Yazık ne hallere düştük.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ırkımın her neferinin yapacağı şeyi yapmış andam yunan ey yunan köpekleri sizleri kızıl tamuya önce dünyada yollayacağız yolladıkta
ancak bu arada zamanımızın bazı özenti(batı) kızlarını anlamak imkansız bunları nasıl doğru yola kavuşturacağız acaba? |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
mekanı Tanrı DAğı olsun Yüce Türk kızı öcünü aldı Ataların rahat uyu
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
TÜRK kadınının namusunu,canını gözünü kırpmadan verecek kadar önemsemediğinin kanıtı. Bazı beyni yıkanmışlar gibi başka etnik kökenlilerin paçavraları ile değil,TÜRK'ün töresine uymakla daha da güzel herşey.Sağolun Sn.KOCATÜRK.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kizi , türk |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|