Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 28.03.2006, 01:46   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.791
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Soytarılığın kürtçesi

Kemal Çapraz, İnternethaber.com sitesinde ilkel kürt uyduruk dili hakkında güzel yazmış.

RTÜK’ün izniyle Diyarbakır’da Gün TV ve Şanlıurfa Medya FM kürtçe yayına başladı. Herkes hatırlar önce “Televizyonlarda kürtçe şarkı türkü söylenilmesinde ne var?” denilmişti. Televizyonlar kürtçe şartı türküleri söylemeye başladı. Sonra, türkü barlarda kürtçe söylenmeye başlandı. Kasetçiler sürekli kulaklarımızı tırmalarcasına ve seslerini sonuna kadar açarak gürültü kirliliğine başladılar. kürtçe kurslar açıldı, ilgisizlikten kapandı, şimdi Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, bu konuda şunları söylemiş; “Bir dil kursunu para ile açarsanız yurttaşlar o kursa talep gösteremez. Bu gibi kurslar kapanmaya mahkumdur. Biz kürtçe dil kurslarının ilköğretimde seçmeli ders olarak okutulmasından yanayız. Aksi takdirde dil kursları formalite olma özelliğini taşıyacaktır”

Kürtçe’ye ilgi yok dememiş paralı olmasını bahane etmiş. Halbuki birçok dilin kursu var. Hepsi de paralı ama ilgi görüyor. Ayrıca bu Osman Baydemir isimli şahıs kürtçe yayın yapan televizyonun yayını dolayısıyla bir de basın toplantısı yapmış. Toplantıda kendisine soruların kürtçe sorulmasını istemiş. 30 gazeteci içinde sadece iki gazeteci kürtçe konuşabildiği için bu iki kişi soru sorabilmiş. Bu rakam aslında Türkiye genelini de yansıtan bir rakamdır. Baydemir herhalde basın toplantısını Türkiye’de yaptığını unuttu ki, soruların başka bir dilde sorulmasını istiyor. Bu yapılanlara Türkçe soytarılık derler, kürtçesi nedir bilmiyorum. Biliyorsanız siz söylersiniz. Bu adama, buranın Türkiye olduğunu kim hatırlatacak beyler! Başka bir dilde soru sorma mecburiyetini getiren ilk belediye başkanı olacak Baydemir. Aslında, onların şova yönelik ilk hareketi değil bu. Bütün hareketleri şova yönelik. Kendilerini sirkte zannedip sürekli gösteri yapıyorlar. Bu istekler hiçbir zaman bitmeyecektir. Hangi isteklerini yerine getirirseniz getirin bir yenisi hemen gündeme gelecektir. Okullarda eğitim dili denilecek. Daha sonra devlet dili olsun denilecek. Bir süre sonra bizim beyanatlarımızı da “kürtçe” yazın diyecekler. Valla kimse kusura bakmasın ben o adına kürtçe denilen uydurma dili ne öğreneceğim, ne de dil yerine koyacağım. Zorla dil oluşturulmaz. Biraz Türkçe, biraz Farsça, biraz Arapça katıştırıp dil diye ortaya koyacaksınız. Ondan sonra da bu dilin eğitim dili olmasını isteyeceksiniz. Bu işler zorla olmaz. Dilin tabi seyri vardır. Dil canlı bir varlıktır. O halk arasında yaşar. Edebî eserlerini verir. kürtçenin hiçbir edebî eserini siz duydunuz mu? kürtçenin hiçbir büyük yazarını işittiniz mi? Dış güçlerin desteğiyle açılan kürdoloji enstitüleri bile bunca yıldır çalışıyorlar. Ama hâlâ bu dil olduğu iddia edilen kürtçeyi dil yapmayı başaramadılar. Şimdi yine bir sürü cahil insan telefonla, faksla veya elektronik postalar yoluyla hakaretlere başlayacaklar. Ama şunu söyleyeyim önce bilginizi birikiminizi ortaya koyun. Kültürünüzü ortaya koyun, öyle küfür etmekle, hakaret etmekle millet olunmaz. Millet binlerce yıllık birikimle, tarihle, medeniyetle olur. Medeniyetsiz toplumların millet olması mümkün değildir. Emperyalist ülkelerin boydan millet yaratma teşebbüsleri de buna muvaffak olamayacaktır.

Sizin şovmenleriniz her zaman krallar gibi yaşayacak sizler ise yabancı güçlerin maşası olmaya devam edeceksiniz. Binlerce yıl beraber yaşadığınız, beraber aynı kaderi paylaştığınız insanlara ihanet edeceksiniz. Şunu unutmayın bugün size sahip çıkan o batılı güçler yarın sizin kullanım süreniz bittiğinde yüzünüze bile bakmayacaktır. Yine o asil ve büyük Türk milletinin çelik kolları arasına sığınacak ve ‘hatamızı affedin’ diyeceksiniz. Ama şunu unutmayın: Bu millet kendisine yapılan hayinlikleri hep bağışladı ama artık bu hayinlikleri bağışlamayacaktır. Binlerce evladını bu ülke uğruna şehit verecek, ondan sonra da sizlerin bu alçakça ihanetlerinize göz yumacak. Bu kadarını bu büyük milletten istemeye kimsenin hakkı yoktur.

Siz hâlâ kendinizi sirk sahnesinde zannediyorsunuz ama biri bir gün çıkar bu gösteriye son verir. Bu millet her zaman “Atatürkler” çıkaracak kudret ve kuvvettedir. Sakın ola bu milletin sabrını daha fazla zorlamayın. Sakın ola o bayrak diye salladığınız paçavraları daha fazla ortalığa çıkarmayın. Şunu unutmayın bu semalarda ayyıldızlı al bayrağımızdan başka bir bayrak dalgalanamaz ve dalgalandırılmayacaktır. Fazla heveslenmeyin…
Alt 28.03.2006, 01:58   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 739
TürkOğuz Rss Beslemesi
Tavrı ve duruşundan dolayı Kemal Çapraz beği kutluyoruz. Kemal Beğin e-posta adresi kemalcapraz@ufukotesi.com Tüm soydaşlarımı Kemal beği tebrik etmeye davet ediyorum.
TürkOğuz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.03.2006, 15:32   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tomay - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Şereflikoçhisar/ANKARA
İletiler: 243
Tomay Rss Beslemesi
Alıntı:
TürkOğuz´adlı üyeden Alıntı
Tavrı ve duruşundan dolayı Kemal Çapraz beği kutluyoruz. Kemal Beğin e-posta adresi kemalcapraz@ufukotesi.com Tüm soydaşlarımı Kemal beği tebrik etmeye davet ediyorum.

Zaten Kemal Çapraz ve Behic Kilic disinda internethaber.com sitesinde TÜRK'e yakisir sekilde yazan ücüncü bir yazar yok. Ikisinin yazilarini uzun zamandan beri takip ederim ve devamli tebrik ve tesekkür e-postalari gönderirim. Diger dava arkadaslarimizin da bu hassasiyeti gösterip degerli kalemlerimizi iletileriyle desteklemelerini talep ediyorum
Alt 30.03.2006, 00:00   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 7
Alparslan Rss Beslemesi
Gecen burda umutsuzluga kapilmamdan yakinmisti bir soydasimiz. O gün sanki imdadima yetisti, altda ekledigim siir. O umutsuzluktan sonra tesadüfen bir sayfa da karsilastim. Ve umutsuzlugumdan utandim. Sizlerle paylasmak istiyorum. Tesekkürler. Saygilar.

Soyuma alt kimlik diyen soytarı,
Bu memleket sular, aktıkça Türktür.
Parmaklar okşayıp, kaval,saz, tarı,
Sevda türküleri, yaktıkça Türktür.

Tan yeri attıkça, sabah vaktine,
Gece yenildikçe, yeni bir güne,
Karsa, Ardahana, Şırnağa, Vana,
Gün dolanıp akşam, çöktükçe Türktür.

Türk mührüdür, İshakpaşa doğunun,
Selimiye, çiçeği Türk bağının,
Palandöken, Nemrut, Ağrı dağının,
Zirvesinde şimşek, çaktıkça Türktür.....

Sürülerim, yayladıkça dağlarda,
Asmalarım, yeşerdikçe bağlarda,
Bugün değil, gelecek tüm çağlarda,
Köylü toprağını, ektikçe Türktür.

Karlar erir, çıkar, Nevruz gülleri,
Bayrağımı okşar, bahar yelleri,
Mehmetçiğin, öpülesi elleri,
Bayrağı göndere, çektikçe Türktür.

Boşa heveslenme, ey çakal soyu,
Çok engel aştı Türk, tarihler boyu,
Çepni, Bayat, Kınık, Buğdüz ve Kayı,
Birlikte âtiye, baktıkça Türktür.

Tarla kimin, ekin kimin, bilinir,
Ayrık otu, can sıkarsa yolunur,
Saran dağlar, bir yerinden delinir,
Kahpe duvarları, yıktıkça Türktür.

Atatürk demişki, gün olur şaşar,
Yöneten delâlet, gaflete koşar,
İhanetle savaş, gençliğe düşer,
Gençler yurda sahip, çıktıkça Türktür.

İlhan Esen
Alparslan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.2006, 00:55   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İlhan Esen, Türklüğü sadece şiirlerde hatırlıyor ama kendisi sentezci bir kürt aşığıdır. Bu ülkücü zihniyettekilerin bu tür şiirler ve yazılar yazmalarının sebebi, mhp'yi ve ülkücüleri tanımayan milliyetçi duygulara sahip Türk çocuklarını etki altında bırakarak, mhp'ye ve ülkücüğe karşı bir sempati oluşturma amacı taşımalarıdır. İlhan, Danimarka Türk Federasyonu Başkanı olduğu için, kendi teşkilatında olan bir ülkücü genci, sırf benimle aynı ortamı paylaştığı için teşkilattan uzaklaştırmıştı. Uzaklaştırmasının sebebi de, söz konusu gencin, kürt düşmanı olup mhp'yi eleştirmeye başlamasıydı.
Alt 30.03.2006, 11:56   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 7
Alparslan Rss Beslemesi
Ben anlamiyorum. Bir kac gündür ekledigiim tüm haberlere elestiri var. Halbuki bu Forum a zit fikirler eklemedigim halde. Sasirmis durumdayim. Hangi konuyu eklesem, onu da nerden bulsam.

Bana kalirsa siz Sizin fikrinize zit fikirde insanlarin ve otaglarin bir listesini yayinlayin. Bu otag a yazmak isteyenler o listeyi bi gözden gecirsin. Yoksa zaman kaybi burada belirli konular hakkinda fikri tartismaya sunmak. Kendimi Türk Milliyetcilerinin icinde bir komunist gibi hissetmeye basladim.

Gülsem mi aglasam mi anlamadim.

En derin saygi ve sevgilerimle.

PS: Sakin beni sizlerle dalga geciyor sanmayin. Gercekten de sasirmis durumdayim. Hic haber eklemeyeyim mi buraya?? Sadece kendi fikirlerimi mi yazayim? Anlamadim.
Alparslan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.2006, 15:50   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Elbette şaşırırsın. Bizden liste istemek yerine okumayı, araştırmayı öğrenseydin, bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunamayacağını bilseydin, çapulcu ülkücü sitelerine gireceğin yerde, gerçek Türkçü sitelere girseydin, böyle komplesli ve cahil olup, tafra yapmaz ve forumdan da atılmazdın.

Burası ciddi, ağır ve disiplinli bir forumdur. Yazmayı bilmiyorsan ya yazmayacaksın ya da yanlış yazdığında, alacağın uyarıları itiraz etmeden dinleyip, eksik yönlerini giderecek ve açıklarını kapatacaksın.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler