![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Soyumuz nereden geliyor..
herkes yazsın kandaşlarım bilemyenler en azından öğrensin..Benim dedelerim Selanik in Kayalı nahiyesinden göçmüşler.. bien varsa.. soyleyebilirmi
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Büyük ihtimalle Karamanoğulları yörüklerinden olabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Oğuzların kınık boyundan büyük bir kafilenin Selanik'e yerleştiklerini okumuştum.Büyük ihtimal kınık boyundansın.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
SİVAS DİVRİĞİ VEDE SİVAS KANGAL İLÇELERİNİN ETNİK YAPISINI VE SOYUNU BİLEN IRKDAŞIM VARMI?
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bulgaristan göçmeniymişiz. Bulgaristandan Balıkesir/gönen'e gelmişler büyük dedem.
Hayatta olan babanneme bulgaristana nerden göçmüşler dediğimde "herhalde yine balıkesirden göçüp gitmişlerdir yine bildikleri topraklara gelmişlerdir sonradan" dedi. mantıklı gibi olsa da osmanlı hükümeti tarafından balıkesire yerleştirilmiş olabilirler. Bilgisi olan var mı acaba Bulgaristan'a göç ettirilen Türkler Anadolunun hangi bölgesinden gitmişlerdir? |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Turk ırkçısı
|
Soydaşlarım ben köken itibariyle Yozgat'ın Sorgun ilçesi Çapanaoğulları sülalesindenim. Cumhuriyet döneminin başında yaşanan bazı talihsiz olaylar sülalelmizin sürülmesiyle noktalanmış maalesef. Türkiyenin değişik yerlerine sürülen çpanoğullarının bazi aile fertleri dünyanın değişik ülkelerine göç etmek zorunda kalmıştır. Şahsen benim büyük babamın babası hapishanede tırnakları çekilerek öldürülmüştür. Fakat çapanoğulları sülalesi bu olaylardan sonra kürt köpekleri gibi devletine isyan etmemiştir.
Yazu sultan selim döneminde yozgat mahalline yerleştirilen çapanoğulları sülalesinin Horasandan geldiğine dair kayıtlar mevcuttur. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
ALPAGU
|
Alıntı:
not=Peçenekler macaristan ege arası ve kieve kadar etkisini göstermişlerdir!!!
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
Evet Balbal ırkdaşım,
Peçenek göçü büyük göçün ilk hareketi oldu. Macarları önlerinden süren Peçenek ("Türk-Peçenek")'lerin gerisinde Oğuzlar, onların da gerisinde Kuman(Kıpçak)'lar Karadeniz kuzeyinden batıya yöneliyorlardı. Sibirya'ya doğru daha geride de Kimekler bulunuyordu. Peçenek'ler 889-893 yılında Etel-küzü'deki Macarları Karpatlar-Tisa'ya, uzaklaştırmak suretiyle, Don nehrinden Dnyeper'in batısına kadar uzanan bozkırlara yayıldılar... Peçenekler ve Oğuzları aslında ayrı düşünmemek lazım...
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |||
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
kandaşlarım anne tarafımı buldum zaten annemler gacal ,ama baba tarafım selanik in kayalı nahiye sinden gocuyorlar buraya..sarısın.acık tenliyim bende.
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Babam Akyazı-Sakarya manavı , annem İzmit Taşköprü manavı
Beyaz tenli , kumral saçlıyız.. Hangi boydan olabiliriz.?? saygılar |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irkdaslarim benide bilgilendirirseniz sevinirim
Benim Babam Mersin/Gülnarli baba tarafim Yörük bunu biliyorum fakat Anne tarafindan Erzumluyum Erzurumlu Türkler hangi boydandir?
|
![]() |
| Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|