Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Spor > Spor > Türkçülük Ve Spor > Spor (Genel)

Spor (Genel) Tüm Spor dallarıyla ilgili haberler, etkinlikler

Anketimiz: Otagda En Fazla Hangi Takimin Taraftari var?
Galatasaray 96 32.99%
Fenerbahçe 74 25.43%
Besiktaş 54 18.56%
Trabzonspor 23 7.90%
Ankaragücü 8 2.75%
Samsunspor 2 0.69%
Denizlispor 1 0.34%
Göztepe 8 2.75%
Mersin İdman Yurdu 3 1.03%
Bursaspor 10 3.44%
Gaziantepspor 1 0.34%
Adanaspor 1 0.34%
Kocaelispor 1 0.34%
Sivasspor 4 1.37%
Altay 2 0.69%
Rizespor 0 0%
Eskişehirspor 1 0.34%
Hacettepe 0 0%
Antalyaspor 0 0%
Karşıyaka 2 0.69%
Katılımcı sayısı: 291. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 10.08.2008, 18:08   #196 (İleti Bağlantısı)
Devşirme olduğu için atılmıştır

İletiler: 16
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bari fanatikliğini zenci futbolcunuzun resmini eklemeden yap..

Sayın Yönetici Kandaşım,

Yaptığım şey bir fanatiklik hareketi değil, sadece kendi takımımın aldığı başarıyı göstermektir. İsterseniz diğer İstanbul takımlarına bir göz atalım:

-Şükrü Saraçoğlu' nda alex alex diye inleyen taraftarlar;
-Kazan Birahanesi' nde "I love you Nouma" diye yıllarca bağıranlar;
-Dünyanın en iyi futbolcusu Gheorghe Hagi' dir diyenler;

Kaldı ki benim böyle bir iddiam da yok. Sadece olaya mizahi bir yaklaşım getirmek adına koymuştum o resmi, maksadımın yanlış anlaşıldığını düşünmekteyim, fakat otağ kuralları açısından uygunsuz düşen bir şey yapmışsam da tabi ki uygunsuz gördüğünüz noktayı belirtir, gereken de ne ise yaparsınız. Fakat burada her Türkçü' nün birbirine gereken saygıyı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Elbet Trabzonspor da kadrosunu arılaştırmak için gerekenleri adım adım yapacaktır. Tekrardan özür dileyerek yanlış anlaşılmamamı ummaktayım. Gerektiği takdirde yazmış olduğum mesajı da silebilirim. Esenlikler.
Delibalta Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.08.2008, 20:29   #197 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,400
Alıntı:
Delibalta adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sayın Yönetici Kandaşım,

Yaptığım şey bir fanatiklik hareketi değil, sadece kendi takımımın aldığı başarıyı göstermektir. İsterseniz diğer İstanbul takımlarına bir göz atalım:

-Şükrü Saraçoğlu' nda alex alex diye inleyen taraftarlar;
-Kazan Birahanesi' nde "I love you Nouma" diye yıllarca bağıranlar;
-Dünyanın en iyi futbolcusu Gheorghe Hagi' dir diyenler;

Kaldı ki benim böyle bir iddiam da yok. Sadece olaya mizahi bir yaklaşım getirmek adına koymuştum o resmi, maksadımın yanlış anlaşıldığını düşünmekteyim, fakat otağ kuralları açısından uygunsuz düşen bir şey yapmışsam da tabi ki uygunsuz gördüğünüz noktayı belirtir, gereken de ne ise yaparsınız. Fakat burada her Türkçü' nün birbirine gereken saygıyı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Elbet Trabzonspor da kadrosunu arılaştırmak için gerekenleri adım adım yapacaktır. Tekrardan özür dileyerek yanlış anlaşılmamamı ummaktayım. Gerektiği takdirde yazmış olduğum mesajı da silebilirim. Esenlikler.
Trabzon, eski Trabzon iken, Trabzon'u sevmeyen ve başarılarıyla mutlu olmayan yok gibiydi. Trabzon özüne dönerse yine eskisi gibi büyük başarılar kazanır.
Alt 10.08.2008, 20:35   #198 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,094
Alıntı:
BÖRÜ YABGU adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Fenerbahçe'nin Türk takımı olmadığını söyleyen yok. Türk olmak için sadece kan yeterli oluyor olsaydı bugün Cengiz Çandar en büyük Türkçülerden biri olurdu.
Türkçülük aynı zamanda bir duruş, bir eylem gerektirdiğine göre takımların ongunları üzerinde bulunan Türk Bayrağı Türk takımı olarak sayılmaları için yeterliyse al sana en Türk futbol takımı:

Alıntı yapıp cevap verdiğiniz yazım da size karşı en ufak bir uslup hatası yok, sanırım otağ da fanatiklik yapmamak sadece Fenerbahçelilerden beklenen bir tavır değil, sizin yazınız da bana karşı uslubunuz hemen bozulmuş, hesap soran, akıl veren bir uslupla cevap vermişsiniz, bu da gösteriyor ki sizin fanatikliğiniz benimkinden ileri boyutlarda, sakin olun herkes sizinle aynı takımı tutmak ya da aynı şeyleri düşünmek zorunda değil, herşeyden önce ikimizde Türküz ve Türkçüyüz Fenerbahçeye karşı nefretiniz, bir Türkçü ırktaşınızdan ilerideyse buyrun devam edin. Ben görüşümde kimsenin takımına birşey demiyorum fanatiklikte yapmıyorum, ve diyorum ki Türkiyedeki hangi takım ne kadar Türk takımıysa Fenerbahçede o kadar Türk takımı ne eksik ne fazla bu tartışılacak bir konu da değil.

A R S L A N Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.08.2008, 22:47   #199 (İleti Bağlantısı)
Yörük Boylu Börü Soylu

BÖRÜ YABGU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 518
Alıntı:
A R S L A N adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Alıntı yapıp cevap verdiğiniz yazım da size karşı en ufak bir uslup hatası yok, sanırım otağ da fanatiklik yapmamak sadece Fenerbahçelilerden beklenen bir tavır değil, sizin yazınız da bana karşı uslubunuz hemen bozulmuş, hesap soran, akıl veren bir uslupla cevap vermişsiniz, bu da gösteriyor ki sizin fanatikliğiniz benimkinden ileri boyutlarda, sakin olun herkes sizinle aynı takımı tutmak ya da aynı şeyleri düşünmek zorunda değil, herşeyden önce ikimizde Türküz ve Türkçüyüz Fenerbahçeye karşı nefretiniz, bir Türkçü ırktaşınızdan ilerideyse buyrun devam edin. Ben görüşümde kimsenin takımına birşey demiyorum fanatiklikte yapmıyorum, ve diyorum ki Türkiyedeki hangi takım ne kadar Türk takımıysa Fenerbahçede o kadar Türk takımı ne eksik ne fazla bu tartışılacak bir konu da değil.
Ne sana hesap sordum ne de akıl verdim. Üslubumda ise herhangi bir bozukluk yok. Sana da üslubunla ilgili en ufak bir yorumda bulunmadım.Fanatik olduğum tek konu Türkçülük, gerisi hikayedir.

Nefretim Fenerbahçe'ye değil Fenerbahçe'ye hakim olan zihniyetedir.
Formanın üstünde Türk Bayrağı taşımakla Türk takımın olunmuyor.Öyle olsaydı bugün ongununda bozkurt, kadrosunda rus bulunduran Azerbaycan'ın Turan Takımı en büyük, en Türk Türk takımı olurdu.

2002'deki Dünya kupasında 3. olan kadroda 12 tane Galatasaray'lı futbolcu var.

Elin ne idüğü bilinmemiş Maldonadolarına milyonlarca lira para akıtılacağına alt yapıdaki Türk gençlerine eğilebilirler.Bunu Galatasaray da yapsa fikrim değişmez.

Almanya'yla nüfusumuz hemen hemen aynıyken neden onlardaki lisanslı futbolcu sayısı neredeyse bizim 5 katımız kadar?

Hangi takımın alt yapısından çıkıp dünyaca tanınmış kaç tane Türk futbolcusu var?

Devşirilip milli takıma alınan Aurelio ve Kazım Richards Fenerbahçe'nin transferleri değil miydi?

Örnekleri çoğaltmak mümkün. Beni ırkçılık ötesi takım fanatikliğiyle suçlamadan önce resmin bütününü görmek lazım.

Düşman olduğum zihniyet Fenerbahçe'ye hakim olan zihniyettir.

Özlediğim zihniyetse bugün Athletico Bilbao takımına hakim olan, her Türk takımında görmek istediğim, en yakın örneğiniyse Galatasaray ve Trabzonspor'da gördüğüm zihniyettir.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.08.2008, 23:03   #200 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Ne sana hesap sordum ne de akıl verdim. Üslubumda ise herhangi bir bozukluk yok. Sana da üslubunla ilgili en ufak bir yorumda bulunmadım.Fanatik olduğum tek konu Türkçülük, gerisi hikayedir.

Nefretim Fenerbahçe'ye değil Fenerbahçe'ye hakim olan zihniyetedir.
Formanın üstünde Türk Bayrağı taşımakla Türk takımın olunmuyor.Öyle olsaydı bugün ongununda bozkurt, kadrosunda rus bulunduran Azerbaycan'ın Turan Takımı en büyük, en Türk Türk takımı olurdu.

2002'deki Dünya kupasında 3. olan kadroda 12 tane Galatasaray'lı futbolcu var.

Elin ne idüğü bilinmemiş Maldonadolarına milyonlarca lira para akıtılacağına alt yapıdaki Türk gençlerine eğilebilirler.Bunu Galatasaray da yapsa fikrim değişmez.

Almanya'yla nüfusumuz hemen hemen aynıyken neden onlardaki lisanslı futbolcu sayısı neredeyse bizim 5 katımız kadar?

Hangi takımın alt yapısından çıkıp dünyaca tanınmış kaç tane Türk futbolcusu var?

Devşirilip milli takıma alınan Aurelio ve Kazım Richards Fenerbahçe'nin transferleri değil miydi?

Örnekleri çoğaltmak mümkün. Beni ırkçılık ötesi takım fanatikliğiyle suçlamadan önce resmin bütününü görmek lazım.

Özlediğim zihniyetse bugün Athletico Bilbao takımına hakim olan, her Türk takımında görmek istediğim, en yakın örneğiniyse Galatasaray ve Trabzonspor'da gördüğüm zihniyettir.
Yazınızda değindiğiniz birçok şeye bende katılıyorum, verdiğiniz örneklerin bir çoğu Türk futbolu için ele alınmalı, bende Fenerbahçeyi yöneten zihniyeti sevmiyorum, hatta başka takımları yöneten bir çok zihniyetide sevmiyorum ama yönetimini sevmediğim takımların herşeyini kapsayıcı bir şekilde Galatasarayı tutanlar bilmemkimdir, Beşiktaşı tutanlar Türkçü değildir, Antalyaspor Türk takımı değildir v.b. genellemeler yapmıyorum, sizinle anlaşamadığımız nokta (ki Türkçülük dışında herhangi bir konu da anlaşmak zorunda da değiliz) örnek verdiğiniz Trabzonspor ve Galatasarayı örnek verdiğiniz konu da Fenerbahçeden çok farklı görmüyor oluşum, Atletic Bilbao takımın da bir tane yabancı, bırakın yabancıyı basklı olmayan ispanyol bile oynamazken Trabzon da ve Galatasaray da Fenerbahçe gibi yabancı da oynar, kürt çerkez v.b. de oynar, bana göre ne Tranbzon ne de Galatasaray Fenerbahçeden farklı değildir ve Atletic Bilbao sistemine yakın tarafları yoktur. Kısacası ben Fenerbahçeyi eleştirirken dönüp baktığım da Türkçü bir tane takım göremiyorum ki örnek olsun, o yüzden herkes kendi takımını eleştirebilmeli, bütün takımlar yabancı futbolcu oynatırken sadece Fenerbahçenin bu konu da tenkit edilmesi bana göre haksızlık yoksa Fenerbahçeyi yöneten zihniyeti tasvip ediyor değilim.

Alt 11.08.2008, 00:41   #201 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
A R S L A N adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

Ne yazık ki tarih tamamı Türk futbolculardan kurulu bir takımımızın başarısını yazmadı bugüne kadar, ben şahsen günümüz futbol şartlarında da bu olasılığın olacağını sanmıyorum.
Ee, kulüpçülüğü ölçü olarak alırsan ve milli takımın Dünya üçüncülüğünü veya Avrupa şampiyonasındaki başarısını görmezden gelirsen öyle görürsün. Ama 3-4 yabancıyla alınmış 2 Avrupa kupası başarısıyla, şimdi kazanılan başarıların arasında dağlar kadar farkı da görmek gerek.
Alt 11.08.2008, 05:43   #202 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,519
Alıntı:
Beni ırkçılık ötesi takım fanatikliğiyle suçlamadan önce resmin bütününü görmek lazım.

Ben Trabzonspor'luyum..
Ama açıkçasını söylemek gerekirse , Trabzonspor'un bir 90 dakikalık maçının tamamını izlemişliğim bile yoktur..

Futbolla aram zaten yoktur...
Lakin kim ne yapmış ? Hangi takım şampiyon olmuş , hangisi küme düşmüş ? Hangi takım hangi futbolcuyu almış ? takip ederim ama maçı seyretmem.
Sadece Milli takımın maçlarını seyrederim..Birde Galatasaray'ın UEFA şampiyonluk final maçını seyretmiştim.
Fanatik değilim..Kendi tuttuğum takımıda çok eleştiririm..

Ama özellikle Fenerbahçe'yi daha fazla eleştiririm.
Çünkü Fenerbahçe'de diğer hiç bir takımda olmayan zararlı zihniyet var.

Bunlardan birisi ; BAŞBUĞ ATATÜRK'ü sahiplenmeleridir.

Burada kaç defa yazdık , çizdik...

BÜTÜN TÜRK IRKINA MAL OLMUŞ "ATATÜRK" GİBİ EŞSİZ ULVİ BİR ŞAHSİYETİ HİÇ BİR TAKIM , PARTİ , ZÜMRE SAHİPLENEMEZ..

BAŞBUĞ ; BÜTÜN TÜRK MİLLETİNİN ATASIDIR.

Bir diğer rahatsız olduğum konu ise ; "fenerbahçe cumhuriyeti " gibi saçma sapan bir tanımlamayı kendilerine yakıştırmalarıdır.

Cumhuriyet içinde Cumhuriyet olmaz.

Bu vatan topraklarında sadece ve sadece tek bir Cumhuriyet vardır.
O da ATATÜRK'ün kurduğu LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ'dir..

Şaka yollu bile yapılsa , bu şekilde bir düşünce , TÜRKÇÜLÜK anlayışına terstir.

Yabancı futbolcu konusuna gelince...
En başta kendi tuttuğum takım olan Trabzonspor'un olmak üzere ; Galatasaray'ın , hatta 2. lig takımlarının yaptığı gibi Fenerbahçe'nin de yabancı futbolcu almasını sürekli eleştiren birisiyim.

Bazı ırktaşlarım "Fenerbahçe" konusundaki düşüncelerim için bana kırıldı , kızdı..

Oysa , ben Fenerbahçe'ye değil ; Fenerbahçe'ye hakim olan zararlı zihniyete düşmanım.

Bugün Fenerbahçe avrupa şampiyonu olsa , elime fener bayrağı alırım , kafama fener şapkası takar, sokaklara çıkar , avazım çıktığı kadar bağırırım.

Ama zihniyet kötü.... Kötününde ötesinde zararlı.

Eğer aynı benzer kötü ve zararlı zihniyeti Trabzonspor yapsa , en başta şiddetle benim eleştireceğime emin olun.

Eğer ; TÜRK OLMAK bizim için birinci derecede vazgeçilmez bir özellik ise , tuttuğumuz takımın hiç bir değeri yoktur..

Tuttuğumuz takım TÜRK IRKI zararına bir zihniyete sahipse , en başta bizim eleştirmemiz ve yapılan eleştirilere de aynen destek olmamız lazımdır.
KOCATÜRK Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2008, 13:45   #203 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

İletiler: 5
Galatasarayi Masonlar kurmustur,
Fenerbahceyi Palikaryalar,
Besiktas ise isgalcilere karsi Anodoluya silah gecirmek icin kurulmustur.

Bilgilerinize...
3. Ergenekon Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2008, 16:46   #204 (İleti Bağlantısı)

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 447
Alıntı:
3. Ergenekon adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

Bilgilerinize...
Güzel kardeşim konu üzerine çok tartışmalar oldu, gereksiz yere insanlar burada birbirlerini kırdı onun için yazmayayım dedim ama bu nereden çıktı şimdi?
Kurtuluş Savaşına katılan, şehit olan Fenerbahçeli futbolcular da palikaryamıydı?
Ben Fenerbahçeliyim, hiç bir zaman fanatik olmadım, bütün Türk takimlarının başarılarıyla sevindim. Ben de şimdi palikarya mı oldum?
Cephane kaçırmak için spor kulübü mü kurulur?
Senin yüce takımın da şimdi mafyanın kontrolünde olup, fettoşçu bir teknik direktörü vardır. Çarşı grubunun lideri bir ermenidir.
Bu Beşiktaş'ın değerini azalttı mı? Çünkü bunlar bir gün gider ama Beşiktaş hep kalır ve Türk takımı olarak kalır.
Fanatik olduğumuz tek konu Türkçülüğümüz olsun.
Esenlikler.
Alt 12.08.2008, 17:15   #205 (İleti Bağlantısı)

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Galatasarayı ve Fenerbahçeyi kuranlar arasında ermeniler olduğu doğrudur ama Galatasarayı yada Fenerbahçeyi ermeniler kurdu demekte doğru değildir.
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2008, 17:17   #206 (İleti Bağlantısı)

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Alıntı:
Kg_Türkçü adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
KARAGÜMRÜK!

Başka sevdalara "kapalı"yız!

Yaşamak sevmekse eğer seni,biz hiç ölmedik 1926'dan beri...

Alemin Gözü Yaşlı KaraGümrük BEŞİKTAŞLI!!
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2008, 18:08   #207 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Erlik Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 195
Alıntı:

Bilgilerinize...
Beşiktaş kurucularının tümü çerkez'dir, biliyor muydun?
Erlik Han Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.08.2008, 20:40   #208 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:

Bilgilerinize...

Defol git aptal herif, sen ya masonsun ya palikarya v.s.'sin ya da kanında bir bozukluk var, senin gibi aptal adam Türk olmaz.

Alt 12.08.2008, 20:41   #209 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Kızılbaş Türkmen adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Galatasarayı ve Fenerbahçeyi kuranlar arasında ermeniler olduğu doğrudur ama Galatasarayı yada Fenerbahçeyi ermeniler kurdu demekte doğru değildir.

Alıntı:
Kızılbaş Türkmen adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Alemin Gözü Yaşlı KaraGümrük BEŞİKTAŞLI!!
Oyunu kullandın hangi takımı tuttuğunuda söyledin, bu bölüm sılogan atın diye açılmadı, saçma sapan iletiler ekleyip durma.

Alt 12.08.2008, 20:56   #210 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:

Bilgilerinize...
Yalan söyleyenin ve iftira atanın avradı avradınımız olsun emi itin ruhsal sorunlu, kompleksli alamancı dölü...