![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
SURİYE'DEKİ TÜRK HAVA ŞEHİTLİĞİ (İLK TÜRK HAVA ŞEHİTLERİ)
![]() 3 Mart 1914‘te savaş uçağımızın, Mısır'a giderken Suriye'de düşmesiyle şehit olan üç Türk pilotunun ebedi istirahatgahlarının bulunduğu Türk Hava Şehitliği. Şehitlikte yatan Yüzbaşı Fethi, Üsteğmen Nuri ve Sadık Beyler, "İlk Türk Hava Şehitleri"dir. Ruhları şad, durakları uçmak olsun. Not: Bu fotoğrafı Egemen arkadaşımız, 2 hafta önce gittiği Şam'da' çekmiştir.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Mekanlari ucmak olsun sehitlerimizin.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Dünya'nın bir çok yerinde Türk Şehitliği bulunmaktadır. Hiç Türkiye'nin bu şehitliklere Devlet düzeyinde resmi ziyaret yaptığını gördünüz mü? Elin Anzak züppesi Dünya'nın öbür ucundan gelip tören yapıyor. Bizdeki Milli eğitim müfredatına bakıyorsunuz dış şehitliklerin öğretilmesiyle ilgili hiç bir ayrıntı yok...
Şu yukarıdaki kareyi çoğu ırkdaşımız gibi bende ilk defa görüyorum. Mekanları Türk uçmağı olsun. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
TürkOğuz Demişki.
Dünya'nın bir çok yerinde Türk Şehitliği bulunmaktadır. Hiç Türkiye'nin bu şehitliklere Devlet düzeyinde resmi ziyaret yaptığını gördünüz mü? Elin Anzak züppesi Dünya'nın öbür ucundan gelip tören yapıyor. Bizdeki Milli eğitim müfredatına bakıyorsunuz dış şehitliklerin öğretilmesiyle ilgili hiç bir ayrıntı yok... Şu yukarıdaki kareyi çoğu ırkdaşımız gibi bende ilk defa görüyorum. Mekanları Türk uçmağı olsun. Aynen katılıyorum sana, kardeşim. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Pusan'daki Birleşmiş Milletler Kore Savaşı Şehitliği
Güney Kore'nin Pusan şehrinde Kore Savaşı şehitlerinin anısına bir şehitlik bulunmaktadır. Şehitlik 14.4 hektarlık bir alanda kurulu ve 18 Ocak 1951'de Birleşmiş Milletler Komutanlığı tarafından yaptırılmıştır. Bugün şehitlikte 462 Türk, 36 Amerikalı, 117 Hollandalı, 34 Yeni Zelandalı, 281 Avusturalyalı, 378 Kanadalı, 44 Fransız, 1 Norveçli, 36 Güney Koreli, 11 Güney Afrikalı, 885 İngiliz 15 bilinmeyen olmak üzere 1862 Türk askerinden başka asker yatmaktadır. Her şehidin adını ve milletini belirten yazılı bir taş bulunmaktadır. Akhisar'lı Teğmen Tahir Ün'ün naaşı hiçbir zaman bulunamamış olmakla birlikte, bu şehitlikte sembolik bir mezarı vardır. Akhisar'lı Muhabere Teğmeni Tahir Ün'ün şehit düştüğü 26-28 Kasım 1950'de cereyan eden Kunuri Savaşı, henüz Kore Savaşının ilk günlerinde gerçekleşmiş olmasına rağmen, toplam 4 yıl süren Kore Savaşının en zorlu anlarından biri olarak kabul edilmektedir. ![]() Not:Daha detaylı bir resim bulamadığımdan dolayı,bu resimle yetinmek zorunda kaldım. TTK |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
TANRI TÜRK´Ü ISTE BÖYLE KORUYOR!!!
RUHLARI SAD OLSUN!!! |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Şehitlerimiz başka topraklarda da yatıyar olsa onların asıl yeri biz Türkler'in gönlüdür..Şehitlerimizi hatırlamamızı sağlayan bu fotoğraf için teşekkürler..Saygılar..
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Aziz şehitlerimizin bu tür garip ellerde ki mezarlarını görünce hep yüreğim sızlar.
Şehitler bizim şehitlerimiz.hepsi de TÜRK OĞLU TÜRK. Yazık gerçekten çok yazık.Bir hiç uğruna kalleş arabın insafına terk edilen kahraman mehmetçik. Bir ülke düşünün ki böyle Suriye'de ki gibi de olmasın o ülkenin tamamı Türk Şehitliği olsun. Var mı böyle bir ülke ?, evet var YEMEN, adı batasıca Yemen. Kadınlarımızı gencecik yaşta dul bırakmış,küçücük yavruları babasız bırakmış,tabiri yerindeyse iliğimizi ömrümüzü sömürmüş ,ağıtlarımızın baş köşesine yerleşmiş kahpe yemen. Yemen'in nerdeyse her tarafı şehitliktir,ancak bir tek taş bile bulamazsınız.Kahpe arap hepsini sökmüş, tarumar etmiş. Yaklaşık 300.000 bin vatan evladını bu topraklarda bırakmışız.Yemen dediğiniz yer ne kadardır topu,topu bir düşünün.Bu yüzden Yemen, yüzyılın başında “Türk Mezarlığı” olarak anılıyordu. Bu mübarek şehitlerimizin hepsini rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde hürmetle eğiliyorum. Ruhları Şad, Mekanları Cennet olsun Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
![]() Pusandaki şehitlik |
|
|