![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
TAKLACI GÜVERCİN
Ben 14 yaşımdan 23 yaşıma kadar taklacı güvercin besleyip uçurdum fakat sonra bırakmak zorunda kaldım. Güvercin aynen alkol gibi, kumar gibi bağımlılık yaratan bir uğraştır. Uzun yıllardır elimi kuşa değmedim ama bugün bile havada bir kanat sesi duyduğumda refleksel olarak başımı yukarı kaldırıp bakıyorum. Veya bir yerde kuş uçurulduğunu görürsem işimi gücümü bırakıp birkaç dakikalığına da olsa seyrediyorum.
Bu konuyla ilgilenen arkadaşlar varsa, yazışalım.
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Babakurt kardeşim, bu konuyu açman iyi mi oldu kötü mü artık bilmiyorum. Eski hastalık nüksedebilir. Çünkü ben de eski güvercin hastalarındanım. Çocukken ben de 5-6 yıl onlarca cins güvercin besledim. Dünyanın en zevkli uğraşılarından biridir. Eklemiş olduğun resme bakınca da eski uyuşturucu bağımlılarının yıllar sonra kokain vs. gördüklerinde hissettikleri duyguları hissettim. Ama bu zevkli uğraşı için en başta iki şey gerekmektedir:
1- Yer 2- Zaman Ben de fırsat buldukça asker anıları gibi sonu gelmeyen güvercincilik anılarımı bu başlıkta anlatırım.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Aynen bende eski güvercincilerdenim.5-6 sene uğraştıktan sonra zaman meselesinden dolayı bırakmak zorunda kaldım.Çağatay ağabey benim yerim müsait ama zaman yok bende de kümesi görünce içim kıpır kıpır oldu.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ben de vakti zamanında teras katta otururken güvercin ile uğraştım. Bu merak bana amcamdan geçti, kendisi 13 yaşında beslemeye başlamış ve şu anda 69 yaşında olmasına rağmen hâlâ besliyor. Fakat teras kattan taşınıp bir apartmanın ikinci katına yerleşince kuşçuluğu bırakmak zorunda kaldım çünkü seferli kuşları alt kattaki balkona bastırmak mümkün olmuyordu, çatıdan inemiyorlardı. Kazık kadar adamın çatılara tırmanıp kuş peşinde dolanması çevrede pek hoş karşılanmadığı ve bazı sorunlar çıktığı için kuş beslemeyi bıraktım.
Gökyeleli kardeşimin de dediği gibi, taklacı güvercinleri her yerde beslemek mümkün değildir. Ankara'da "gut" diye tabir edilen, yani hiç takla atmayan veya sadece düz takla atan kuşlar balkonda da beslenebilirler ama iki direk boyu fışkırarak peşpeşe takla atan kuşlar her yere inemiyorlar, inmeye çalıştıklarında takla vurarak tekrar dikiliyorlar; bu yüzden ya teras katta, ya da önü açık bir bahçede beslenebilirler. Zaman konusu da önemli tabii.. İyi bir kuş sineklediğinde 3-4 saat havada kalıyor, kuşu kümese indirmeden bırakıp gidemezsin. Çatıda kalan kuşları da indirmek lâzım, hülâsa hayli vakit harcamayı gerektiren bir iştir. Güvercin aslında çok güzel bir uğraş olmasına rağmen maalesef "serseri işi" olarak görülmektedir çünkü büyükşehirlerde sadece gecekondu semtlerinde besleniyor, kaliteli semtlerde kimse bu işle uğraşmıyor. Mesela Ankara'nın gecekondu semtleri olan Çinçin, Yenidoğan gibi yerlerde güvercin besleyen çoktur ama Çankaya'da, Gaziosmanpaşa'da kimse beslemez. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Yahu Kemal kardeşim sabah sabah beni güldürdün, Tanrı da seni güldürsün. Bir baktım kuşçu tabirlerini sıralamışsın:) bu dili de ancak bizim gibi kuşçular anlar.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Kuşçu tabirleri, özellikle de kuşların renklerini tanımlamak için kullanılan adlar bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Sizin oralarda nasıldır bilmiyorum ama bizim burada sütbeyaz, limon sarı, kiremit sarı, boz, boz kirli, boz benekli, kağıt boz, yanardöner, gök, açık gök, gök kirli, arap, silik arap, zümrüt arap, dumanlı, gök akkuyruk, arap akkuyruk, kırkanat, arap akbaş, gök akbaş, ala, arap ala, gök ala, takkeli, perçemli, gül perçemli gibi adları vardır. Taklasız kuşa "gut", fışkırarak takla vurana "oyunlu", yere basacakmış gibi alçaldıktan sonra takla vurarak tekrar dikilene "seferli" denir. |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Şimdi bana Kavaklıdere'de lüks bir kat verseler; Örnek Mahallesî'nde tek katlı evde güvercinlerle yaşamayı tercih ederim. Tabi dediğiniz gibi ilaveten zaman şart...
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Sayın GÜLER TÜRK, Örnek Mahallesi'nin neresi olduğunu sanırım bilmiyorsunuz. Orası Çinçin ile Yenidoğan'ın tam ortasıdır; yani sadece Ankara'nın değil, koca Türkiye'nin en rezil, en tehlikeli ve suç oranı en yüksek gecekondu semtlerinden biridir. Eskiden sadece çingeneler yaşardı, son yıllarda kürtler de yerleşmeye başladı. Akşam hava karardıktan sonra oralarda gezmeniz mümkün olmaz.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çinçin bağlarını , ziraat mah. , örnek mah. , buralar (bloklar hariç) çingenlerin yerleştiği bölgelerdir.
Sayın andamın o mahallelerden geçmemesini dahi öneririm.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Değerli arkadaşlarım. Temiz niyetle yazdığınız kaygılarınız için teşekkür ederim. Yalnız ben Ankara'yı İ.Melih Gökçek kadar iyi bilirim. Hatta Başkentimi ondan daha çok severim. (O sadece sözde seviyor) OSYM'nin yaptığı sınavlar sayesinde de bahsi geçen yerleri ve ilave edilebilecek benzeri yerleri gördüm. Demografik yapısını boşverecek olursak ayrım niyetiyle ekledim. Yoksa bir Türkçü nerde ve nasıl yaşamasını bilir. Benim için üzülmeyin.
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Siz sadece anacaddeyi görmüş olmalısınız. Caddenin bir tarafında Zübeyde Hanım Doğumevi ve şu anda adını hatırlayamadığım bir okul, diğer tarafında da eski ve bakımsız bloklardan oluşan devlet lojmanları var. Sanırım oradaki okulda ÖSYM sınavına girdiniz. Asıl Örnek Mahallesi (Telsizler adıyla da bilinir) o caddenin arka tarafıdır ve tamamen gecekondulardan oluşur, hemen yukarısı da Çinçin'dir. Orada yaşayanların tümü çingenedir, her türlü suçu işleyerek karınlarını doyururlar. Normal bir insanın o mahallede yaşaması imkânsızdır. Çok da önemli bir konu değil tabii, sadece bilgi vermek istedim. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gÜvercİn , taklaci |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|