Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 20.08.2007, 17:03   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 91
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
TALAT PAŞAMIZIN KEMİKLERİ SIZLIYOR...

beyler talat paşa aynı benim gibi kırcaali/bulgaristan kökenli bir türktür
ve 1965'teki nüfus verilerine göre kırcaali % 90 ı türk olan bir bulgaristan şehridir
askerliğimi hakkaride yaptım
türküm türkçüyüm
kimdi talat paşa ermenilerin tehcir kararını veren ünlü sadrazamımız 1915'te
hemşehrim naim gibi bayrağı en tepeye dikmeye çalışırım her alanda o 3 kez olimpiyatta çakmişti ay yıldızı göndere
ama maalesef özellikle internethaber adlı haber sitesine yorum yazıyorum
bana bazı kürt ve ermeni döneklerden tarafından
sen istediğin kadar yırtın kimliğin değişmeyecek sen bulgar göçmenisin diyorlar
arkadaşlar
internethaber adlı haber sitesinde özellikle dtp ve kürtlerle ilgili haberlerde
türklüğümün gereğini yapıyorum
beni
lütfen orada yalnız bırakmayın
hem orada
hem de burada
yorumlarımızı yazalım
rumelitürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.08.2007, 17:35   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Balasagun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 121
Bende Bulgaristan Türküyüm ama bu Bulgaristan Türkü,Irak Türkü tarzı olaylardan rahatsız oluyorum,insanlar yırtınsada Türksen senin kimliğin değişmez,değiştiremezler.Bu konunun bu kadar kafaya takılcak bir konu olduğunu düşünmüyorum.
Bursa'da Görükle'de kürtlerin çıkardığı olaylardan sonra bir haber sitesinin yorumlarında hollandadan biri göçmenlere kin kusarak kürtlerle Türklerin arasını bozamıyacağımızı,vatanın savunmasına gerek görülürse bizden daha iyi savunucaklarını söylemişti.Ülkcüydü yada kürttü belkide kimbilir.Göçmenlerede adama gerekli cevabı vermişti gerçi.Bu türden konuların üstüne gidilmemesinin gerektiğini düşünüyorum.

düzenleme:Her yerde Bulgaristan Türküyüm demeninde bir anlamı yok bence,zira Türklerin arasına bölge kavramını sokmanın anlamı yok.Sen iyi bilirsin Bulgaristanda da kuzeyde(Razgrad,Eski Cuma,Şumen) yaşayan Türklerle güneyde(Kırcali,Haskovo,Harmanlı) yaşayan Türkler bir birlerini pek sevmezler.
Balasagun Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.08.2007, 17:56   #3 (İleti Bağlantısı)
Yüzü Asık

Tengiz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 131
internet haber sitesi akepenin taşeronu bir sitedir Irkdaşım. Oraya haber almak amacıyla giren herkes oraya hit kazandırtmaktadır. Sana tavsiyem, hiç ziyaret etme. Bizler orayı ziyaret ettikçe hitleri artıyor. Bu da doğal olarak gelirlerine yansıyor. Bırak ne halleri varsa görsünler.

Saygılar.

TTK.
Alt 20.08.2007, 18:52   #4 (İleti Bağlantısı)

BAGHATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 816
Balasagun Kandasim, neden kuzeydeki vede guneydeki Turkler birbirlerini sevmezler?
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
BAGHATÜRK Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.08.2007, 19:16   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Onu bende çok merak ederim ama asıl nedenini öğrenemedim henüz eskilere dayanan bir sevmemezlik yada ön yargı var sanırım.Kırcaliden olanlara yeniçeri çocuğu diyenleri bile duydum tabi bunun malum düşmanlığa(sevmemezlik daha doğru olur gerçi) bağlı bir iftira olduğunu düşünüyorum.
Bir gün otobüste adamın biri nereli olduğumu sormuştu ben Eski Cuma deyince adam "ordan adam çıkmaz" dedi.Kendisi Kırcalidendi,muhabbet gerilince şaka yaptım falan dedi.Bu tür olaylar çok sık yaşanır Bulgaristan Türkleri arasında.

Ek:Babam Bulagaristan'da askerken oranın Kızılbaşlarından bir arkadaşı varmış.Adam oldukça iyi niyetli sakin birisiymiş,bir gün eline bulgarca "Bilim ve Teknik" yazmış(neden yazdığını bimiyorum gerçi ama kötü bir niyetinin olmadığı açık).Sunni Türkler bunu görünce "bu sizin parolanız mı,bir birinizi böylemi tanıyorsunuz(şifreleşiyorsunuz)?"diye adamı oldukça kötü dövmüşler.Orda bile Sunni Alevi düşmanlığı varmış yani.
Alt 20.08.2007, 20:47   #6 (İleti Bağlantısı)

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 629
Ben Kırcaali'denim, kuzey ve güneyin birbirini sevmeme durumundan çok bir soğukluk var.Bunun Bulgarlar'a karşı oluşan farklı tutumdan(yani kuzey ve güneyin tutumu..) mezhep ayrılığına ya da yaşam tarzı farklılığına kadar yolu var.Genellikle birbirlerine önyargılılılar.Birbirlerini suçlama durumları bazen çok komik oluyor.Kimisi sen Bulgarsın, yok Kızılbaş'sın ya da Pomaksın tarzı suçlamalar.

Nedenini bilmiyorum pek ancak din konusu biraz farklı orada.Kimse Sünni-Şii nedir bilmez.Ancak dini yönelişler Osmanlı politikasına göre olduğu için genellikle sünni tarzındadır.Yine de sorsanız çok büyük çoğunluk sünnilik,şiilik ya da alevilik nedir bilmez.Orada yanlış bir tutum olarak kızılbaş dedikleri insanlara soğuk bakılmasıdır.(Halil Mutlu, kızılbaştır.Küçüklüğünden beri biliriz onu.)

Bir de Balasagun ırktaşımın dediği gibi bu tür gereksiz şakalaşmalar da yapılıyor.Şaka tarzında söylense de Balkan insanı çok alıngan, anında küsebiliyor.Ayrıca bir de birbirlerine yaptıkları iğnelemeler de var.

Kimi durumlardaki soğuklukları o kadar saçma ki, yapılan yemeklerden bile savaş çıkabilecek durumda(Ama kimse birbirini öldürmez tabi ki :) : Örneğin kuzeylilerin peyniri ünlü iken güneyin ekşimiği ya da tuzsuz peyniri bile tartışma konusu olabiliyor.Tartışma derken kavga değil tabi ki, yarı şaka yarı ciddi, takılmalarla süren bir tartışma.

Toparlarsak bu şakalaşmalar ve takılmalar sık sık yaşanır(oradan adam çıkmaz gibi);ancak kimse kin beslemez birbirine karşı.Bariz olan asıl soğukluk Kızılbaşlar'ın kendilerinden "farklı" görülmeleridir.

(Bu konuda fazla bilgim yok, yalnızca gözlemlerim çerçevesinde konuşuyorum şu anda, kişisel düşüncelerimi yansıtmıyor.Bu nedenle ırktaşlarımdan hiçbirinin bunları üzerine alıp üzülmesini istemem.)

Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.08.2007, 00:17   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 91
beyler lütfen internet habere taarruz yapalım
çünkü k.ıraktaki yezidilere kızılay yardım yapmış yani kürtlere yardım yapmış
bazı ermeni kürt ve laz kırmaları
kardeşim zamanında bulgar göçmenlere de yaptık afganlara da nedir bu ya önce kendi insanımız diyor
ya ben askerliğimi hakkari dağ ve komando tugayında yaptım biz bulgaristanı 600 yıl yönettik
osmanlı 1. dünya savaşında bulgaristan ile müttefikse bu oradaki türklerin sayesinde olmuştur
beyler bulgaristan göçmeni TÜRKLER
PEŞMERGELERLE aynı kefeye konuyor
internethabere taarruz edelim
rumelitürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.08.2007, 00:42   #8 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 53
Evet bende Varna göçmeni bir ailedenim.
Kırcaali'den gelen göçmenler bize biraz soğuk bakarlar tabi ki kuzeyli olan kesim de güneylilere soğuk bakıyor.
Olmaması gereken şeyler keşke olmasa.
Şimdi burda Kırcaali'li arkadaşlar var ben de Varna'lıyım ne olucak şimdi?
Çatışma çıkar mı?:)
ötüken kağanı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.08.2007, 03:37   #9 (İleti Bağlantısı)

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 629
Alıntı:
ötüken kağanı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Evet bende Varna göçmeni bir ailedenim.
Kırcaali'den gelen göçmenler bize biraz soğuk bakarlar tabi ki kuzeyli olan kesim de güneylilere soğuk bakıyor.
Olmaması gereken şeyler keşke olmasa.
Şimdi burda Kırcaali'li arkadaşlar var ben de Varna'lıyım ne olucak şimdi?
Çatışma çıkar mı?:)
Kuzeyli misin :D Oradan adam çıkmaz ya diyip tartışmayı başlatıyormuşum :) Aman ırktaşlarım,bunun kuzeyi güneyi yok ! Tüm Türkler olarak birlik olmalıyız!Ne fark eder ki mezhebimiz, dinimiz, inancımız... %100 Türk isen gerisi önemsiz.Zaten bu Balkanlardaki genel tartışma ve soğukluk da din yüzünden.Bunu çözebildiğimiz gün hiçbir sorun kalmayacak, ürettiğimiz süt ürünlerini birbirimize ikram edeceğiz :)

Bu arada RumeliTürk ırktaşım, soydaşım, hemşerim... Internet habere girmeyerek sinirlerini yatıştırabilirsin, o pisliklerin kimlerin yalakaları oldukları bellidir.

Ayrıca ülkenin geneli cahil; bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok.Ben eski semtimdeyken duvarlara "Bulgarlara ölüm." yazmışlardı.Normalde olsa tamam da bunu yazan it-eşek kırması,ensest ilişki veletleri kürtler olunca iş değişiyor.Bu cahiller biz safkan Balkan Türkleri'ni Bulgar sanıyorlardı.Ki eminim hala da öyle sanıyorlar.Hadi tam cahil olsa anlayacağım, hem cahil hem cahilliğinin farkında değil hem de kendilerini çok bilgiç sanıyorlar.O nedenle biz onların düzeyine inmeyerek; gerekli yanıtı çok sert biçimde vereceğiz.Yalnızca gerekli olan şey gücümüzü kullanabilmek için yetkiyi alabilmek.Ondan sonra işte gözümüzü kırpmadan, tek kelime bile etmeden, elimizden geleni ardımıza koymadan... İşimizi halletmiş ve Turan yolundaki engel taşlarından birini kaldırmış olacağız.İnanıyorum ki buna az kaldı.

Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.08.2007, 13:51   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Jöntürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 365
Talat Paşa Ermeni tehciri kararnamesine Dahiliye Nazırı sıfatıyla imzasını koymuştu.
Anılan dönemde tehcir, savaş koşullarında gerek mevzuat gerekse fiiliyat bakımından mükemmel bir harekat olmuştur.
Tehliryan Savaştaki müttefikimiz Almanya'da haksızca beraat ettirilmişti. Ama eski dostları cenazesinde Talat Paşa'yı yalnız bırakmamışlardı.
Büyük bir vatanseverdi. Düzenli bir öğrenim hayatı geçirmemesine rağmen kendini geliştirebilmiş ve kıvrak zekasıyla sorunlara anında çözümler üretebilme yeteneğiyle ilerici Jöntürklerin yurtiçi liderliğini üstlenmişti. Bu yolda Abdülhamid'in baskıları da kendisini engelleyememiştir.
Harp hükümetinde Dahiliye Nazırlığı yapmaktayken Sadrazam Sait Halim Paşa'nın çekilmesiyle birlikte Sadrazam olmuştu (1917).
Her zaman için dürüst, namuslu ve mütevazı bir insandı!..
Jöntürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.08.2007, 14:02   #11 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Irkdaşlarım,
Talat Paşa'nın mason olduğu konusunda birçok yazı okudum. (Hatta masonların resmi sitelerinde de bu bilgiler mevcut)
Aranızda konuyla ilgili bilgisi olan var mı?
motunyabgu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.08.2007, 14:10   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İttihat ve Terakki cemiyetinin üyeleri toplantılarının ve toplantılarda konuştuklarının gizli kalması için mason localarını kullanmış sanırım bir dönem,Devletin localara müdahale yetkisi yokmuş sanırım.Onlarda bundan yararlanmışlar yani gerçek anlamda mason olmak diye birşey yok sadece locaların dokunulmazlıgından istifade etmek var.Tabi ben böyle duydum belki başka açıklamalarıda vardır onu bilemem.

ek:Ziya Gökalp'e bile mason diyenler var,böyle şeylere güvenmemek gerekir.
Alt 21.08.2007, 15:33   #13 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 53
Ben Talat Paşa'nın da Ziya Gökalp'in de ve İttahatçıların da gönülden mason olduğuna pek inanmıyorum.
Bunların masonluğu siyasi de olabilir.
Abdülhamid'in rejimine karşı giriştikleri mücadelede kendilerine yardım edicek kişilere de ihtiyaçları da vardır.
Özellikle maddi konuda onun için ben pek kesin konuşamıyorum masonlukları hakkında.
Siyasi de olabilir olmayabilirde.
ötüken kağanı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
kemİklerİ , paŞamizin , sizliyor... , Talat

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler