![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
TANRI'NIN ARMAĞANI
Bir aydır köpek edinmek için epeyi çaba sarfettim ancak bir sonuça ulaşamadım.Artık yazın Ankara'ya gittiğim de oradan bir köpek edinmek istedim,sağolsun Kemal abide beni kırmadı yardımcı olacağını söyledi ancak bir aydır olmayan isteğim 4 Mart günü gerçekleşti ve bu gün benim doğum günümdü.Bunun bana Tanrı'nın bir armağanı olduğunu düşünüyorum neyse lafı fazla uzatmayayım bugün öğle vakitleri idi okula giderken bir kalabalık gördüm yaklaştım ortalarında bir yavru köpek.Hepsi seviyor vs. ancak sonunda bırakıp gidiyorlar,içim acıdı ve bunu alıp beslemeye karar verdim.Eve getirdim temizliğini yaptım,yemek yedi,suyunu içirdim kulübesine yerleştirdim.Biraz önce yanına gidip baktım uyuyordu.Pek fazla anlamam köpeklerden ancak Çağatay abi dişi olduğunu söyledi.Biraz masum ama çok sevimli resimleri bunlar;
![]() ![]()
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Muhtemelen annesi ölmüştür ya da kaybetmiştir. Onu evine alıp beslemekle çok iyi etmişsin kardeşim. Tanrı bilir sen sahiplenmesen hâli ne olacaktı?
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Bakışları çok masum,insanın içi acıyor bakınca ve inan bir yetişkin köpeğin yiyebileceği kadar yiyecek yedi yani o kadar açmış hayvan.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kimsesiz bir yavruya sahip çıkmakla iyi etmişsin kardeşim... Sokakta şansı olmazdı ama şimdi sıcak bir yuvası var, karnı doyuyor ve sevgi görüyor... "Tanrı'nın armağanı" demişsin, o yavruyu senin karşına çıkaran Tanrı, yaptığın iyiliğin mükâfatını da birgün verir elbet...
Köpeği sırtüstü yatırıp bacakarası görünecek şekilde resmini çekersen, cinsiyetini teşhis edebilirim... Köpek bakımı ve eğitimiyle ilgili sormak istediğin birşey olursa da Çağatay'dan telefon numaramı alıp arayabilirsin. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hayırlı olsun , nice senelere köpeğinle bu arada adı nedir ?
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Adını Bulut koydum.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kardeşim çekmiş olduğun resimde görüntü net değildi ancak görebildiğim kadarıyla tahmin ettim. Net bir resmini çekersen teşhisi daha kolay koyarız. Senin cins olmayan aç ve kimssiz bir hayvanı sahiplenmen, esas ve gerçek hayvanseverliktir. Cins bir köpeği kokananın biri de isteyebilir fakat bir sokak köpeğini sahiplenmen takdire değer. Sevap denen bir şey varsa, sen en büyük sevaplardan birini kazandın.
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Abi veterinere götürüp aşılarını yaptıracağım,umarım bahtı da ismi gibi beyaz olur.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Irkçı biliyorsunuz bende bir köpek sahibi olacağım. Sayın Karamanoğlu'da almış köpeğini kendisini kutluyorum. Biz bu köpeklere tuvaleti dışarı yapmayı nasıl öğreteceğiz.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Fakat kafes eğitiminde dikkat edilmesi gereken önemli bir husus var: İlk günlerde köpek kafesin içinde ağlayıp sızlayacak, dışarı çıkmak isteyecektir. Ağladığı zaman acıyıp kafesten çıkartırsanız "Ağladığım zaman kafesten kurtuluyorum" diye düşünmeye başlar ve hiç susmaz. Bu yüzden, köpek ne kadar ağlarsa ağlasın sakın kafesten çıkarmayın. Birkaç gün sonra kafese alışacak ve ağlamayı kesecektir. |
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu arada köpeği dışarı çıkardıktan sonra tuvaletini yaptığı gibi ona ödül olarakta mamasından verirsek bu pekiştirmeye yardımcı olur sanırım. Teşekkürler. Bir yerde köpek tuvaletini sizin önünüzde yapınca kızmayın diyordu, çünkü sizin görmediğiniz yerde yapınca kızmayacağınız için evin içine yapmamyı değil sizin önünüzde yapmamamayı öğrenir diyorlardır. Birde fazla kızarsanız kendi çişini yalayıp yok etme, dışkısını yeme gibi davranışlar görebilirsiniz demişlerdi. Doğru mudur?
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Sn.KARAMANOĞLU yeni yaşınız kutlu olsun.Çok sevimli bir görüntüsü var Bulut'un.Bakışlarındaki derinlik gerçekten mükemmelmiş.
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Şu davranışınızın eşi benzeri yoktur. Sizi gönülden kutlarım. Belki sizlere komik gelecek ama yıllarca mahallede yeni doğan kedi yavrularını o dönemlerde burun açıcı(sprey) olarak kullandığımız plastik şişelere süt koyarak beslerdik. Bir gün yine böyle daha gözü açılmamış bir kedi yavrusunu eve getirip aynı yöntemle beslemeye başladık. Büyüyüp güzeleşen kediyi sevdiğimiz bir aile dostu isteyince gönülsüzde olsa verdik. Kediyi göremesemde hala arada gider bakarım. O evin bahçesindeki ağaçın dalına çıkar etrafı izlerdi.
Küçükken tabiri caizse kediye doyduğum için büyüyünce köpeklere ilgim arttı. Tanrı bizlere onların acılarını göstermesin.. |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ödüllendirme yöntemi profesyonel bir eğitim yöntemi değildir çünkü ödüle (yani rüşvete) alışmış bir köpeğin üzerinde tam anlamıyla hakimiyet kurmak mümkün olmaz. Ödül ile eğitilen köpek yaptığı herşeyi bir parça bisküvinin hatırına, yani menfaati uğruna yaptığı için çoğu zaman disiplinsiz ve laçka davranışlar sergilemesi kaçınılmazdır. Ayrıca madalyonun diğer bir yüzü de var; günün birinde başka bir kişi köpeğe bisküvi verirse ne olacak? Ödül ile eğitilen köpek, ödül veren herkese itaat eder. Ben köpeklerimi cezalandırma yöntemiyle eğitiyorum. Ceza derken dayaktan bahsetmiyorum. Yakın koruma köpeği olarak eğitilecek köpeğe tek bir fiske bile vurulmamalıdır. Hayvanın canını yakmadan, farklı cezalandırma yöntemleri uygulanır. Ve sonuçta köpek robot gibi olur. Hülâsa, tuvalet eğitimi sırasında köpeği ödüllendirmeye hiç gerek yok. Ödülsüz eğitim daha sağlamdır. Cişini yalayıp yok eden bir köpek görmedim... "Ayıbını ortadan kaldırmaya çalışacak" kadar zeki olan bir hayvan o ayıbı hiç yapmaz zaten; yani sahibinin kızacağını düşündüğü için çişini yalayıp yok etmesi pek mantıklı değil... Dışkı yeme olayı ise birçok köpekte görülür, tuvalet eğitimine sahip olan yetişkin köpekler de bazen dışkı yerler. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| armaĞani , TANRI'NIN |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|