Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 04.03.2008, 21:55   #1 (İleti Bağlantısı)

KARAMANOĞLU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 714
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
TANRI'NIN ARMAĞANI

Bir aydır köpek edinmek için epeyi çaba sarfettim ancak bir sonuça ulaşamadım.Artık yazın Ankara'ya gittiğim de oradan bir köpek edinmek istedim,sağolsun Kemal abide beni kırmadı yardımcı olacağını söyledi ancak bir aydır olmayan isteğim 4 Mart günü gerçekleşti ve bu gün benim doğum günümdü.Bunun bana Tanrı'nın bir armağanı olduğunu düşünüyorum neyse lafı fazla uzatmayayım bugün öğle vakitleri idi okula giderken bir kalabalık gördüm yaklaştım ortalarında bir yavru köpek.Hepsi seviyor vs. ancak sonunda bırakıp gidiyorlar,içim acıdı ve bunu alıp beslemeye karar verdim.Eve getirdim temizliğini yaptım,yemek yedi,suyunu içirdim kulübesine yerleştirdim.Biraz önce yanına gidip baktım uyuyordu.Pek fazla anlamam köpeklerden ancak Çağatay abi dişi olduğunu söyledi.Biraz masum ama çok sevimli resimleri bunlar;

KARAMANOĞLU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.03.2008, 22:04   #2 (İleti Bağlantısı)

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,148
Muhtemelen annesi ölmüştür ya da kaybetmiştir. Onu evine alıp beslemekle çok iyi etmişsin kardeşim. Tanrı bilir sen sahiplenmesen hâli ne olacaktı?
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.03.2008, 22:06   #3 (İleti Bağlantısı)

Bakışları çok masum,insanın içi acıyor bakınca ve inan bir yetişkin köpeğin yiyebileceği kadar yiyecek yedi yani o kadar açmış hayvan.

Alt 04.03.2008, 22:31   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 993
Kimsesiz bir yavruya sahip çıkmakla iyi etmişsin kardeşim... Sokakta şansı olmazdı ama şimdi sıcak bir yuvası var, karnı doyuyor ve sevgi görüyor... "Tanrı'nın armağanı" demişsin, o yavruyu senin karşına çıkaran Tanrı, yaptığın iyiliğin mükâfatını da birgün verir elbet...

Köpeği sırtüstü yatırıp bacakarası görünecek şekilde resmini çekersen, cinsiyetini teşhis edebilirim... Köpek bakımı ve eğitimiyle ilgili sormak istediğin birşey olursa da Çağatay'dan telefon numaramı alıp arayabilirsin.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.03.2008, 22:38   #5 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kimsesiz bir yavruya sahip çıkmakla iyi etmişsin kardeşim... Sokakta şansı olmazdı ama şimdi sıcak bir yuvası var, karnı doyuyor ve sevgi görüyor... "Tanrı'nın armağanı" demişsin, o yavruyu senin karşına çıkaran Tanrı, yaptığın iyiliğin mükâfatını da birgün verir elbet...

Köpeği sırtüstü yatırıp bacakarası görünecek şekilde resmini çekersen, cinsiyetini teşhis edebilirim... Köpek bakımı ve eğitimiyle ilgili sormak istediğin birşey olursa da Çağatay'dan telefon numaramı alıp arayabilirsin.
Teşekkürler abi yarın ben çekerim resimlerini şu anda uyuyor.

Alt 04.03.2008, 22:41   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ruhadam Atsız adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 137
Hayırlı olsun , nice senelere köpeğinle bu arada adı nedir ?

Ruhadam Atsız Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.03.2008, 22:45   #7 (İleti Bağlantısı)

Adını Bulut koydum.

Alt 04.03.2008, 22:45   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,400
Alıntı:
KARAMANOĞLU adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Biraz önce yanına gidip baktım uyuyordu.Pek fazla anlamam köpeklerden ancak Çağatay abi dişi olduğunu söyledi.Biraz masum ama çok sevimli resimleri bunlar;
Kardeşim çekmiş olduğun resimde görüntü net değildi ancak görebildiğim kadarıyla tahmin ettim. Net bir resmini çekersen teşhisi daha kolay koyarız. Senin cins olmayan aç ve kimssiz bir hayvanı sahiplenmen, esas ve gerçek hayvanseverliktir. Cins bir köpeği kokananın biri de isteyebilir fakat bir sokak köpeğini sahiplenmen takdire değer. Sevap denen bir şey varsa, sen en büyük sevaplardan birini kazandın.
Alt 04.03.2008, 22:52   #9 (İleti Bağlantısı)

Abi veterinere götürüp aşılarını yaptıracağım,umarım bahtı da ismi gibi beyaz olur.

Alt 04.03.2008, 23:18   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkçü Bakış adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 139
Sayın Irkçı biliyorsunuz bende bir köpek sahibi olacağım. Sayın Karamanoğlu'da almış köpeğini kendisini kutluyorum. Biz bu köpeklere tuvaleti dışarı yapmayı nasıl öğreteceğiz.

Türkçü Bakış Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.03.2008, 23:50   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Türkçü Bakış adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sayın Irkçı biliyorsunuz bende bir köpek sahibi olacağım. Sayın Karamanoğlu'da almış köpeğini kendisini kutluyorum. Biz bu köpeklere tuvaleti dışarı yapmayı nasıl öğreteceğiz.
Tuvalet eğitimi için genelde "gazete kağıdı yöntemi" tavsiye edilir ama pek işe yaradığını söyleyemem. Hızlı ve kesin sonuç alınacak yöntem, "kafes yöntemi"dir. Köpek yattığı yere tuvaletini asla yapmaz, 1-2 metre öteye yapabilir ama yattığı yere kesinlikle yapmaz. Köpeğin bu içgüdüsel davranışını değerlendirmek suretiyle tuvalet eğitimi vermek mümkündür. Pet shoplarda satılan köpek taşıma kafeslerinden bir tane alın ya da kendiniz bir kafes yaptırın ve köpeği sürekli o kafesin içinde tutun. Kafes onun yattığı yer olduğu için oraya tuvaletini yapmayacaktır ve tuvaletini tutabildiği kadar tutacaktır, yani diğer bir deyişle tuvaletini tutmayı öğrenecektir. Ama 2-3 aylık bir yavru tuvaletini uzun süre tutamaz; 2 saatte bir kafesten çıkarıp direk bahçeye götürün ve toprağın üstüne koyun, birkaç dakika içerisinde mutlaka tuvaletini yapar. Tuvaletini yaptıktan sonra yarım saat gezinmesine ve oynamasına izin verin, sonra tekrar kafese koyun. Köpek 5 aylık olana kadar hep kafesin içinde dursun fakat 4'üncü aydan sonra 3 saatte bir çıkarmaya başlayın. Köpeği çıkardıktan sonra kucağınıza alıp direk bahçeye götürün ve toprağın üstüne koyun ki, tuvaletini sadece toprağa (yani evin içine değil, sokağa) yapmaya şartlansın. 5 aylık olduktan sonra kafese ihtiyaç kalmaz; evin içindeyken tuvaletini tutar ve sadece dışarıya yapar. Köpek 8-9 aylık olana kadar günde en az 5-6 kere sokağa çıkarın, sonrasında günde 3 kere çıkarmanız yeterlidir.

Fakat kafes eğitiminde dikkat edilmesi gereken önemli bir husus var: İlk günlerde köpek kafesin içinde ağlayıp sızlayacak, dışarı çıkmak isteyecektir. Ağladığı zaman acıyıp kafesten çıkartırsanız "Ağladığım zaman kafesten kurtuluyorum" diye düşünmeye başlar ve hiç susmaz. Bu yüzden, köpek ne kadar ağlarsa ağlasın sakın kafesten çıkarmayın. Birkaç gün sonra kafese alışacak ve ağlamayı kesecektir.
Alt 04.03.2008, 23:56   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkçü Bakış adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 139
Bu arada köpeği dışarı çıkardıktan sonra tuvaletini yaptığı gibi ona ödül olarakta mamasından verirsek bu pekiştirmeye yardımcı olur sanırım. Teşekkürler. Bir yerde köpek tuvaletini sizin önünüzde yapınca kızmayın diyordu, çünkü sizin görmediğiniz yerde yapınca kızmayacağınız için evin içine yapmamyı değil sizin önünüzde yapmamamayı öğrenir diyorlardır. Birde fazla kızarsanız kendi çişini yalayıp yok etme, dışkısını yeme gibi davranışlar görebilirsiniz demişlerdi. Doğru mudur?

Türkçü Bakış Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.03.2008, 00:19   #13 (İleti Bağlantısı)

Asena01 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 547
Sn.KARAMANOĞLU yeni yaşınız kutlu olsun.Çok sevimli bir görüntüsü var Bulut'un.Bakışlarındaki derinlik gerçekten mükemmelmiş.
Alt 05.03.2008, 00:54   #14 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 454
Şu davranışınızın eşi benzeri yoktur. Sizi gönülden kutlarım. Belki sizlere komik gelecek ama yıllarca mahallede yeni doğan kedi yavrularını o dönemlerde burun açıcı(sprey) olarak kullandığımız plastik şişelere süt koyarak beslerdik. Bir gün yine böyle daha gözü açılmamış bir kedi yavrusunu eve getirip aynı yöntemle beslemeye başladık. Büyüyüp güzeleşen kediyi sevdiğimiz bir aile dostu isteyince gönülsüzde olsa verdik. Kediyi göremesemde hala arada gider bakarım. O evin bahçesindeki ağaçın dalına çıkar etrafı izlerdi.

Küçükken tabiri caizse kediye doyduğum için büyüyünce köpeklere ilgim arttı. Tanrı bizlere onların acılarını göstermesin..
İsenbike Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.03.2008, 01:03   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Türkçü Bakış adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu arada köpeği dışarı çıkardıktan sonra tuvaletini yaptığı gibi ona ödül olarakta mamasından verirsek bu pekiştirmeye yardımcı olur sanırım. Teşekkürler. Bir yerde köpek tuvaletini sizin önünüzde yapınca kızmayın diyordu, çünkü sizin görmediğiniz yerde yapınca kızmayacağınız için evin içine yapmamyı değil sizin önünüzde yapmamamayı öğrenir diyorlardır. Birde fazla kızarsanız kendi çişini yalayıp yok etme, dışkısını yeme gibi davranışlar görebilirsiniz demişlerdi. Doğru mudur?
Köpek eğitmenin iki ayrı yöntemi vardır: Ödüllendirme yöntemi ve cezalandırma yöntemi.

Ödüllendirme yöntemi profesyonel bir eğitim yöntemi değildir çünkü ödüle (yani rüşvete) alışmış bir köpeğin üzerinde tam anlamıyla hakimiyet kurmak mümkün olmaz. Ödül ile eğitilen köpek yaptığı herşeyi bir parça bisküvinin hatırına, yani menfaati uğruna yaptığı için çoğu zaman disiplinsiz ve laçka davranışlar sergilemesi kaçınılmazdır. Ayrıca madalyonun diğer bir yüzü de var; günün birinde başka bir kişi köpeğe bisküvi verirse ne olacak? Ödül ile eğitilen köpek, ödül veren herkese itaat eder.

Ben köpeklerimi cezalandırma yöntemiyle eğitiyorum. Ceza derken dayaktan bahsetmiyorum. Yakın koruma köpeği olarak eğitilecek köpeğe tek bir fiske bile vurulmamalıdır. Hayvanın canını yakmadan, farklı cezalandırma yöntemleri uygulanır. Ve sonuçta köpek robot gibi olur.

Hülâsa, tuvalet eğitimi sırasında köpeği ödüllendirmeye hiç gerek yok. Ödülsüz eğitim daha sağlamdır.

Cişini yalayıp yok eden bir köpek görmedim... "Ayıbını ortadan kaldırmaya çalışacak" kadar zeki olan bir hayvan o ayıbı hiç yapmaz zaten; yani sahibinin kızacağını düşündüğü için çişini yalayıp yok etmesi pek mantıklı değil... Dışkı yeme olayı ise birçok köpekte görülür, tuvalet eğitimine sahip olan yetişkin köpekler de bazen dışkı yerler.
Yanıtla

Etiketler
armaĞani , TANRI'NIN

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler