Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Sanal Okul > Sanal Okul > Tarih

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 10.04.2008, 19:14   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ogulcak adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 88
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
OSMANLI'DA DÜŞÜNCE AKIMLARI

Sevgili ırktaşlarım dönem ödevim tarihten ve konum Osmanlı'da Düşünce Akımları...
İnternette bulabildiklerim;

Osmanlıcılık
İslamcılık
Batıcılık
Türkçülük
Adem-i Merkeziyetçilik

Başka eklenebilecek bir düşünce akımı var mıdır?

ATSIZ
ogulcak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.04.2008, 11:29   #2 (İleti Bağlantısı)
Atsız'ı anlatıyor

tarihci35 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 64
Alıntı:
ogulcak adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sevgili ırktaşlarım dönem ödevim tarihten ve konum Osmanlı'da Düşünce Akımları...
İnternette bulabildiklerim;

Osmanlıcılık
İslamcılık
Batıcılık
Türkçülük
Adem-i Merkeziyetçilik

Başka eklenebilecek bir düşünce akımı var mıdır?
Kandaşım Osmanlı Devleti'ni kurtarmak için ortaya atılan fikir akımları bu kadardır.
Alt 12.04.2008, 12:29   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Sağol anda...

ATSIZ
Alt 12.04.2008, 12:35   #4 (İleti Bağlantısı)
Kutlu yolda bir TÜRK

AltayKan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 179
Andalar,açıköğretim fakültesi kitaplarında bu konuyla ilgili bölümde Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni Türkçülük düşüncesi temeline dayanarak kurduğu yazmaktadır.Hatta 2 sene önce girdiğim sınavda da çıkmıştı.Gerçekler ortadayken,ders kitaplarında bile yerini almışken(artık nasıl olmuşsa) bize öğretilen sahte Atatürk'e nasıl inanabiliyoruz!!?(Burda bahsi geçen,Türkçü olmayan soydaşlarımızdır)

Konuyla ilgisiz oldu ama bu konuyu açmak için uygun biryer olduğunu düşündüm.Saygılar...

.........Yaşasın Ata-Türkçü Turancılık.........
Alt 12.04.2008, 12:44   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

AltayKan kardeşim Başbuğumuzun bir de şu sözü vardır sizin de çok iyi bildiğiniz; "Etimin ve kemiğimin babası Ali Rıza Efendi ise fikrimin babası Ziya Gökalp'tir"
Ben lise 2 ye gidiyorum ve 16 yaşına gelmiş bir insana bu sözü hatırlattığım zaman "hadi ya, cidden mi" diye tepkiler alıyorum.
Olay gencin kendisini geliştirebilmesi bence; ders kitaplarında ne yazarsa yazsın...

ATSIZ
Alt 03.05.2008, 20:18   #6 (İleti Bağlantısı)
Irklar Üstünde Türk Irkı

Bilgetegin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 128
Dersanedeki hocam soru çözerken sınıfta "Atatürk' ün Tûrancı yapıya sâhip olmadığını " söyledi. Nitekim doğru yanıtta buydu, yâni soruya göre Atatürk Tûrancı bir yapıya sâhip değildi. İtiraz ettim ve dedim ki Atatürk'ün "Bir gün tüm Türk devletleriyle Çin Seddinde buluşacağız" sözü var, bunu nasıl açıklarsınız? Saçmalamaya başladı yok Türkiye'de demedi Çin Seddinde dedi falan. Atatürk yaşasaydı Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm sorunlarını hâlletseydi Tûran için çalışmalar başlatacağından asla şüphem yok.
Bilgetegin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.05.2008, 12:28   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Töregene Katun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
Alıntı:
Bilgetegin adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Dersanedeki hocam soru çözerken sınıfta "Atatürk' ün Tûrancı yapıya sâhip olmadığını " söyledi. Nitekim doğru yanıtta buydu, yâni soruya göre Atatürk Tûrancı bir yapıya sâhip değildi. İtiraz ettim ve dedim ki Atatürk'ün "Bir gün tüm Türk devletleriyle Çin Seddinde buluşacağız" sözü var, bunu nasıl açıklarsınız? Saçmalamaya başladı yok Türkiye'de demedi Çin Seddinde dedi falan. Atatürk yaşasaydı Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm sorunlarını hâlletseydi Tûran için çalışmalar başlatacağından asla şüphem yok.
Başbuğ Atatürk tabii ki de Turan'ı (Türk Birliği'ni) savunuyordu:

" Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı. "

Ata'mızın Türk Birliği konusundaki bir başka sözü de şöyledir:

" Bugün Sovyetler Birliği dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat yarın ne olacağını bugünden kimse kestiremez. Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı Avusturya-Macaristan gibi parçalanabilir, ufalanabilir. Bugün elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni bir dengeye ulaşabilir. İşte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir...
Bizim bu dostumuzun idaresinde dili bir, inancı bir , özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprüleri sağlam tutarak . Dil bir köprüdür. İnanç bir köprüdür. Tarih bir köprüdür. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz. Onların (dış Türklerin) bize yakınlaşmasını bekleyemeyiz . Bizim onlara yaklaşmamız gerekli... "

M. Kemal ATATÜRK ( 29 Ekim 1933 )

Bu öğüt içeren sözleri de Ata'mızın ne kadar ileri görüşlü olduğunun kanıtıdır..!
Alt 04.05.2008, 17:17   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,073
Arapların, İngilizlerle bir olup Osmanlı'ya ihanet etmeleri, tarihte "ümmetçiliğin çöküşü" diye geçer. Gerçekten de böyledir. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün yaptığı da zaten tam olarak "ümmete dayalı birliği yıkıp, milli birliği gerçekleştirmek"tir. Bunun daha açık ve doğru ifadesi şudur; Mustafa Kemal ATATÜRK, yani Başbuğ, ümmetçi düzeni yıkıp Türkçülüğe dayalı bir cumhuriyet rejimi kurmuş ve onu ümmetçiliğin bütün geri kalmışlıklarından kurtarmıştır. Bu sayede artık yeni Türk Cumhuriyetinde asli unsur müslümanlık değil, Türklük olmuştur.

Osmanlı'daki Türkçülük akımı, denebilir ki ilk olarak 1866'da kurulan Jön Türkler tarafından bir güç hâline getirilmiştir. Her ne kadar Jön Türkler sonradan acemice davrandıkları için bazı konularda kaybetmişlerse de, Osmanlı Ordusu'nun genç subayları olan Jön Türkler, mutlakiyeti yıkıp millet iradesine dayalı bir yönetim sistemi için de çok çalıştılar. İşte Türkçülük ve hatta cumhuriyet fikri, bu Jön Türklerle teşkilatlandırılmıştı.

Sonrasında zaten Mustafa Kemal, arkasına koca Türk Milleti'ni alarak, Türklüğün asli unsur olduğunu yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. Ve Türkiye'nin kuruluş temeli, şüphe yoktur ki Türkçülüktür.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
akimlari , Düşünce , osmanli'da

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler