Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 25.07.2006, 22:49   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Demir - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 14
Demir Rss Beslemesi
TGRT Türkü gecesi

su an evdeyim ve tgrt de Türkü gecesi adli programi izliyorum. insanlarimizin ne kadar enayi ve saf oldugnua resmen sahit oluyorum. programin katlimcisi mi sunucusu mu tam olarak anlamdim Arzu denen .....

bu .... 1 ay evvel yukari avusturyanin Linz kentinde PKK li bir serefsizin düzenledigi, kürtlerin tepindigi gecede apo picin resimleri altinda konser vermistir!

büyüklerimzde bu seylerin bize tv lerde sunuyor. saf ve bana dokunmayn yilan bin yasasin edebiytcisi vatnadaslarimzda bu ..... anirdigi türkülere eslik etsin.

TÜRK MILLETI TITRE VE KENDINE DÖN
Demir adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.07.2006, 23:19   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.346
Gökhan Rss Beslemesi
bu programı bilmemde diğer Türkü programlarının hepsinde kürtler var. Millet vatansizlara alkış tutuyorlar. Tanrı sadece şuurlu Türkleri korusun!
Gökhan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.07.2006, 00:20   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 739
TürkOğuz Rss Beslemesi
Bunlar türkü nedir bilmez bile. İcra ettikleri abuk subuk bir şey. Türkünün özüne ters gelen şeyler, ilkel insanlar tarafından türkü anlayışının içine sokulmuştur. Akla gelecek ilk örnek ise ; eşek ses değerinden pek farkı olmayan ilkel pavyon şarkıcılarının, milletin müşterek değeri olan güzelim türküleri ağızlarına alarak, kendilerine halkın gönlünde bir yer edinme ve akıllara "türkücü" adıyla kalma isteğidir. Bu ilkellik pavyonda türkü söylemesi ile başlar, biraz meşhur olunca da "fantezi" ya da "özgün" müzik denilen Türk değerlerine tamamen aykırı ahmak müzik anlayışıyla devam eder. Çünkü bir kürdun ses telleri ve gırtlak yapısı ; kaliteli müzik, özellikle de Türk müziğine kesinlikle yatkın değildir.

Türkü söylemek her babayiğidin harcı da değildir. Hiç bir kürt-arap-çerkes gırtlağı bir türkü söyleme yeteneğine sahip değildir.

Özel kanallardaki "türkü gecesi", "türkü şöleni" adı altında icra edilen rezillikleri gördükçe TRT'nin "Türk Halk Müziği" programlarına duyduğum özlem çığ gibi artıyor.
TürkOğuz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.07.2006, 18:26   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 52
ONGUN Rss Beslemesi
Alıntı:
TürkOğuz´adlı üyeden Alıntı
Bunlar türkü nedir bilmez bile. İcra ettikleri abuk subuk bir şey. Türkünün özüne ters gelen şeyler, kırolar tarafından türkü anlayışının içine sokulmuştur. Akla gelecek ilk örnek ise ; eşek ses değerinden pek farkı olmayan kürt pavyon şarkıcılarının, milletin müşterek değeri olan güzelim türküleri ağızlarına alarak, kendilerine halkın gönlünde bir yer edinme ve akıllara "türkücü" adıyla kalma isteğidir. Bu eşeklik aşaması kürdün pavyonda türkü söylemesi ile başlar, biraz meşhur olunca da "fantezi" ya da "özgün" müzik denilen Türk değerlerine tamamen aykırı ahmak müzik anlayışıyla devam eder. Çünkü bir kürdün ses telleri ve gırtlak yapısı ; kaliteli müzik, özellikle de Türk müziğine kesinlikle yatkın değildir.

Türkü söylemek her babayiğidin harcı da değildir. Hiç bir kürt-arap-çerkes gırtlağı bir türkü söyleme yeteneğine sahip değildir.

Özel kanallardaki "türkü gecesi", "türkü şöleni" adı altında icra edilen rezillikleri gördükçe TRT'nin "Türk Halk Müziği" programlarına duyduğum özlem çığ gibi artıyor.
TÜRKÜ ÖZLEDİM.
TÜRKÜN BESTELEDİĞİ
TÜRKÜN ÇAĞIRDIĞI TÜRKÜLERİ DİNLEMEYİ...
ONGUN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.2006, 16:55   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 14
Üsküplü-Bozkurt Rss Beslemesi
Sayin Kandaslarim
Benim Kizlarim 8 ve 11 yaslarinda onlar bile baba su kürtler ne igrenc
türkü söylüyorlar hemen lütfen kapat diyorlar bu pislikleri

NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
Üsküplü-Bozkurt adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.2006, 17:10   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
aLbeyaz Rss Beslemesi
Türküyü ancak bir Türk söyleyebilir..

Önce bu ilkeller o kadar iğrenç konusuyorlar ki.Nasıl söylesem seslerini duyunca sinirlerim ayağa kalkıyor.Güzelim Türkçemizi katlediyor.

Tanrı Türk'ü Korusun!
aLbeyaz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler